Én is csak azért hallottam már róla, mert az anyósom szerint a csicsókás kenyér (!!!) gyógyítja a gluténérzékenységet
Anyukámék csicsókát is termesztenek otthon :).
Akkor Te már biztosan többféle formában is kóstoltad. Milyen az íze? Mihez hasonló?
Nyugalom megzavarására alkalmas fotót hoztam ma. Ajándékba készültek a fánkok
Váo! Nagyon jól néznek ki!
Gyönyörűek, biztos nagyon finomak is :)).
Nem tudjátok hogy lesz a legjobb az édesburgonya sütve?
Próbáltam már, de nem akar sikerülni…
Hasábokra vágom, és beáztatom legalább fél órára, de akár egy éjszakára is lehet. (minél többet ázik, annál többet veszít a keményítőtartalmából, és ropogósabbra tud sülni)
Lecsepegtetés után szárazra törlöm, meglocsolom olajjal, és megszórom keményítővel, illetve az ízlés szerinti fűszerekkel, és mehet a sütőbe.
És hány fokon sütöd? Mennyi ideig?
Mert a mostani módszer ez volt. Másfél órát volt a vízben. Aztán 210 fokra kellett betenni. Elvileg fél órára, úgy hogy 15 perc múlva megfordítani. De 15 perc múlva egy része már konkrétan égett volt…
Mégsem lett olyan, amilyennek korábban kóstoltam: kívül ropogós, belül puha.
A tegnapi egészséges ebédem után jött velem szembe ez a recept, bár nem édesburgonyából készült, és egy kis sajtszósz is került mellé… Gondoltam, elmentem, egy próbát megér.
(10) 도톰한 감자튀김과 치즈소스 :: 바삭한 감자튀김 만들기 :: 감자요리 :: French fries and cheese sauce - YouTube
Brugesben a sült krumpli múzeumban ugyanezt láttuk, hogy ezért olyan finom a belga sült krumpli. Leszámítva a keményítőt.
A belgák egyik “nemzetii eledele”!
Olyan 30-35 percig szoktam, de csak 180 fok körül és hőlégkeveréssel.
Olajban sütve egyébként finomabb és ropogósabb is. Csak sütőben egészségesebb.
Igen, sütőben próbálnám én is. Tegnap a felét sütőben csináltam, a másik felét kókuszolajon, hát a sütős jobb lett, de nem az igazi.
De nem adom fel, mert egyébként nagyon szeretem, és hát a rendes sült krumplinál sokkal egészségesebb.
Szoktam úgy is sütni, hogy rusztikusabb darabokra vágva, répa és cékla kíséretében bedobom egy sütőzacskóba. Az ízesítése pár fokhagyma, lilagyma, kakukkfű, só, bors és olívaolaj.
Nagyon finom így is, és még a mosogatás is megúszós.
Párom fekete sügér , salátával.
Tegnap készített carbonara spagettim, parmezánnal, baconnel, tejszínnel és tojássárgával.