Bármilyen főzéssel kapcsolatos dolog jöhet ide.. Ha nem tetszik a cím, szóljatok!
Hogy kép is legyen, felrakom az egyik régebben készült rántottámat .
Nyamii Nem is értem, eddig miért nem volt erre külön topik!
Nos akkor az ígért tejfölös bundás csirkemell receptem:
0.5 kg csirkemell, felcsíkozva, vagy ahogy szereted
250 g fehérliszt (gondolom helyettesíthető mással) + fűszerek, én nagyon szeretem a paprikás kissé csípős ízesítést, de lehet fokhagymásan, vahy ahogy szeretnéd
1 ek/zacskó sütőpor a lisztben elkeverve
3 dl tejföl.
A lisztes keverék harmadát kell kb különtenni.
A szokásos panírozási eljárás: liszt - tejföl - liszt. A bunda nyúlós, ragadós, nem akar a helyén maradni, de ez normális, ilyennek kell lennie. Serpenyőben, forró olajban sütöm. (Fritőzben nrm jó, mert a rácsokon elfolyik a bunda.)
Nem egy diétás kaja, bocsi… Cserébe nagyon finom!
Egyébként nem vagyok egy nagy konyhamester, de ti is olyan jó ötleteket adtok.
Hozom a kedvenceimet, bocsi, semmi diétás
Amerikai palacsinta:
225 g liszt (minimális, de egy 50-60 g még elfér)
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
3 dl tej
1 ek napraforgó olaj
Fahéj (elhagyható)
1 csomag sütőpor (Ezt a férjem ki szokta hagyni, úgyis működik, csak nem púposodik fel. Cserébe tesz bele keményítőt. És minden alkalommal vitatkozunk, hogy melyikünk receptje az igazi. Kellene egy döntő bizottság…)
Minden összekutyulunk, a cél, hogy nagyon sűrű legyen, alig folyékony állagú, ami képes megállni a saját lábán. Így könnyű lesz az adagolása, mindenféle segédeszköz nélkül sem folyik szét, és még viszonylag kerek alakja is lesz. Palacsintasütőben, pici olajon süthetjük, nekem egyszerre 2-4 fér el a serpenyőben. Időközben meg kell fordítani természetesen.
Nagyon jól elmagyarázza mit hogyan kell csinálni Hihetetlenül finom és laktató.
Csirkemell rózsák, látványos és finom én cukini nélkül készítem baconbe csavarva:
vitaposzt!
lecsó! ki hogyan készíti, mivel eszi?
nálam a jó lecsóba kell a jó kis füstölt szalonna, apró kockákra vágva, majdnem-pörccé-pirítva. plusz én kevés lével, tojásosan csinálom, mert akkor másnap szendvicskrémnek is jó lesz.
Paradicsom, paprika és kolbász ennyi ezt esszük kenyérrel. Jómagam szeretem a tojásost is . Jó ötlet ez a szendvicskrém :D.
hagyma nincs? azt kifelejtettem, hogy én hagymát is pirítok alá. meg szoktam bele tenni édes füstölt paprikát is tenni, főleg ha kevés a szalonna vagy elfogyott (vagy ha vegául csinálom esetleges vendégek miatt)
Hihetetlenül finom, kicsit drága, karácsonyra is tökéletes:
Ez is szintén lehet ünnepi is:
Tejes pite, a legegyszerűbb süti a világon. Lekvárral, befőttel, friss gyümölccsel, akárhogy.
2 tojás
3 dl tej
5-6 ek liszt (100 g?)
1-3 ek cukor vagy eritrit vagy nyírfacukor vagy amit szeretnél (50 g?)
1 cs vaníliás cukor
Tojás + cukor habosra) aztán tej, végül a liszt. (Amúgy tényleg lényeges a sorrend? Mert felőlem egybe is össze lehet kutyulni, én nem vagyok szívbajos.)
Ez nagyon híg cucc, és ez így jó. Sütőpapírt érdemes használni. 180 °C-on 30 perc alatt elkészül.
Nagyon szeretem a lecsót, főleg a tojásosat, de viszonylag ritkán készítek, mert a férjuram nem rajong érte.
Nálam hagyma, paprika, paradicsom az alap, olyan igazi szalonnát ritkán eszek (drága, hízlal, nehezen beszerezhető, legalábbis nincs minden sarkon). Inkább kolbász szokott belekerülni, esetleg virsli.
Csak nehogy nagyon megéhezzünk majd mindig amikor a topic-ot nézegetjük . Annyi mindent készítenék, ennék egyszerre .
Én le pirítom a hagymát,teszek rá egy nagyon pici fűszer paprikát, aztán a paprika, paradicsom. Ritkán teszek bele szalonnát vagy virslit. Én szeretem tojásosan,de a párom nem. Úgyhogy az ritkán van.
Legszívesebben tarhonyával eszem vagy kenyérrel.
Az én lecsóm inkább a ratatouille-hoz hasonlít. Rakok bele paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát, cukkinit és padlizsánt plusz nálunk nem maradhat ki a rizs sem belőle. Én hús nélkül, egytálételként eszem, páromat viszont nem kínzom, ő általában csirkemellet kér mellé. Amúgy nagyon örülök ennek a topiknak, a smink mellett a másik szerelmem a főzés
Én már nagyon régóta szerettem volna egy ilyen topicot, nagyom örültem mikor @asianlover, megkérdezte hogy ne csináljunk-e . Szintén imádok főzni és hobbi nekem is, mint a sminkelés .
Ez sárgaborsókrémleves volt, nem a leglátványosabb :D.