Konyhaművészet- Konyhaművészek :)

Bármilyen főzéssel kapcsolatos dolog jöhet ide.:smiling_face_with_three_hearts::heart:. Ha nem tetszik a cím, szóljatok! :slight_smile:

2 Likes

Hogy kép is legyen, felrakom az egyik régebben készült rántottámat :sweat_smile:.IMG_20200406_152311

10 Likes

Nyamii :slight_smile: Nem is értem, eddig miért nem volt erre külön topik!

1 Like

Nos akkor az ígért tejfölös bundás csirkemell receptem:
0.5 kg csirkemell, felcsíkozva, vagy ahogy szereted
250 g fehérliszt (gondolom helyettesíthető mással) + fűszerek, én nagyon szeretem a paprikás kissé csípős ízesítést, de lehet fokhagymásan, vahy ahogy szeretnéd
1 ek/zacskó sütőpor a lisztben elkeverve
3 dl tejföl.
A lisztes keverék harmadát kell kb különtenni.
A szokásos panírozási eljárás: liszt - tejföl - liszt. A bunda nyúlós, ragadós, nem akar a helyén maradni, de ez normális, ilyennek kell lennie. Serpenyőben, forró olajban sütöm. (Fritőzben nrm jó, mert a rácsokon elfolyik a bunda.)
Nem egy diétás kaja, bocsi… Cserébe nagyon finom!
Egyébként nem vagyok egy nagy konyhamester, de ti is olyan jó ötleteket adtok. :slight_smile:

6 Likes

Hozom a kedvenceimet, bocsi, semmi diétás
:smiley:
Amerikai palacsinta:
225 g liszt (minimális, de egy 50-60 g még elfér)
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
3 dl tej
1 ek napraforgó olaj
Fahéj (elhagyható)
1 csomag sütőpor (Ezt a férjem ki szokta hagyni, úgyis működik, csak nem púposodik fel. Cserébe tesz bele keményítőt. És minden alkalommal vitatkozunk, hogy melyikünk receptje az igazi. Kellene egy döntő bizottság…)
Minden összekutyulunk, a cél, hogy nagyon sűrű legyen, alig folyékony állagú, ami képes megállni a saját lábán. Így könnyű lesz az adagolása, mindenféle segédeszköz nélkül sem folyik szét, és még viszonylag kerek alakja is lesz. Palacsintasütőben, pici olajon süthetjük, nekem egyszerre 2-4 fér el a serpenyőben. Időközben meg kell fordítani természetesen.

2 Likes

Nagyon jól elmagyarázza mit hogyan kell csinálni Hihetetlenül finom és laktató.

Csirkemell rózsák, látványos és finom én cukini nélkül készítem baconbe csavarva:

1 Like

vitaposzt! :smiley:
lecsó! ki hogyan készíti, mivel eszi?
nálam a jó lecsóba kell a jó kis füstölt szalonna, apró kockákra vágva, majdnem-pörccé-pirítva. plusz én kevés lével, tojásosan csinálom, mert akkor másnap szendvicskrémnek is jó lesz.

2 Likes

Paradicsom, paprika és kolbász ennyi :smiley: ezt esszük kenyérrel. Jómagam szeretem a tojásost is :wink::heart:. Jó ötlet ez a szendvicskrém :D.

hagyma nincs? :smiley: azt kifelejtettem, hogy én hagymát is pirítok alá. meg szoktam bele tenni édes füstölt paprikát is tenni, főleg ha kevés a szalonna vagy elfogyott :smiley: (vagy ha vegául csinálom esetleges vendégek miatt)

2 Likes

@random, ó de, a hagymát kifelejtettem :sweat_smile:.

Hihetetlenül finom, kicsit drága, karácsonyra is tökéletes:

Ez is szintén lehet ünnepi is:

Tejes pite, a legegyszerűbb süti a világon. Lekvárral, befőttel, friss gyümölccsel, akárhogy.
2 tojás
3 dl tej
5-6 ek liszt (100 g?)
1-3 ek cukor vagy eritrit vagy nyírfacukor vagy amit szeretnél (50 g?)
1 cs vaníliás cukor
Tojás + cukor habosra) aztán tej, végül a liszt. (Amúgy tényleg lényeges a sorrend? Mert felőlem egybe is össze lehet kutyulni, én nem vagyok szívbajos.)
Ez nagyon híg cucc, és ez így jó. Sütőpapírt érdemes használni. 180 °C-on 30 perc alatt elkészül.

1 Like

Nagyon szeretem a lecsót, főleg a tojásosat, de viszonylag ritkán készítek, mert a férjuram nem rajong érte.
Nálam hagyma, paprika, paradicsom az alap, olyan igazi szalonnát ritkán eszek (drága, hízlal, nehezen beszerezhető, legalábbis nincs minden sarkon). Inkább kolbász szokott belekerülni, esetleg virsli.

1 Like

Csak nehogy nagyon megéhezzünk majd mindig amikor a topic-ot nézegetjük :sweat_smile:. Annyi mindent készítenék, ennék egyszerre :sweat_smile:.

Én le pirítom a hagymát,teszek rá egy nagyon pici fűszer paprikát, aztán a paprika, paradicsom. Ritkán teszek bele szalonnát vagy virslit. Én szeretem tojásosan,de a párom nem. Úgyhogy az ritkán van.
Legszívesebben tarhonyával eszem vagy kenyérrel. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Az én lecsóm inkább a ratatouille-hoz hasonlít. Rakok bele paradicsomot, paprikát, hagymát, fokhagymát, cukkinit és padlizsánt plusz nálunk nem maradhat ki a rizs sem belőle. Én hús nélkül, egytálételként eszem, páromat viszont nem kínzom, ő általában csirkemellet kér mellé. Amúgy nagyon örülök ennek a topiknak, a smink mellett a másik szerelmem a főzés :heart_eyes:

2 Likes

Én már nagyon régóta szerettem volna egy ilyen topicot, nagyom örültem mikor @asianlover, megkérdezte hogy ne csináljunk-e :smiling_face_with_three_hearts::slight_smile:. Szintén imádok főzni és hobbi nekem is, mint a sminkelés :smiling_face_with_three_hearts::heart:.

Ez sárgaborsókrémleves volt, nem a leglátványosabb :D.
IMG_20200617_142956

3 Likes