Konyhaművészet- Konyhaművészek :)

Nem nagyon látszik mi akar lenni, de egyik kedvenc ételem, egyaránt szeretem enni és főzni. Bakonyi sertésszelet :). Ma már csak maradék :sweat_smile:.

IMG_20200729_181108

4 Likes

En nem teszek a lecsoba semmilyen hust vagy szalonnat. Hagyma, paprika, paradicsom (ebben a sorrendben), fuszerek minden mennyisegben es kombinacioban :smile:, es a legvegen belefozok 1-2 krumplit felkockazva. Szoval egytaletelkent vegzi. :slight_smile:
Ezt a verziot szeretem a legjobban. Otthon is ez lett a gyoztes anno.
Gyerekkoromban anyukam tojassal keszitette, aztan rizzsel, aztan nokedlivel, aztan krumplival. :smiley:

3 Likes

Ma Brassóit csináltam :).
IMG_20200730_184900

5 Likes

Jófej nagynéniként tegnap este fél 10-kor (mikor máskor :smile: ) álltam neki ennek a sütinek, hogy másnap az 5 mazsola :baby:(tesóim gyerkőcei) nyammoghasson valamit.:blush:
Nem volt semmi recept, ami alapján haladtam volna, megnéztem, mi van itthon és úgy alakult ki a végeredmény. :smile:
“Olyan mindent bele” gyerekbarátibb tiramisu lett az eredmény.
Koffeinmentes kv, hogy este ne pörögjenek :smile:, rumaroma helyett csokiaroma (mennyei az illata), került még bele banán, mazsola. Krémnek egy sor vaníliás puding, következő réteg pedig öszibarackos-maracujás darabos joghurt lett.

Végül hab a tetejére…na meg kakaó, mert az kell és kész! :smile:

IMG_20200801_131603

11 Likes

Nem túl bonyolult

2 Likes
2 Likes

IMG_20201017_210141
Nem egy nagy kulonlegesseg, de szezonalis es elronthatatlan. :smiley:
Sutotokkremleves.

8 Likes

Imádom :heart: A héten tervezek csinálni egyet :slight_smile:

2 Likes
1 Likes
1 Likes

IMG_20201202_130812
Az elmult hetvegen mezeskalacsot sutottem, kiprobaltam valami uj diszitest is a hagyomanyos mellett. Mar megkostoltam, leteszteltem, egyaltalan nem erzodik az izen vagy allagan az aranylehellet.
Ha valahonnan be tudtok szerezni ilyen eheto aranylemezket, nagyon-nagyon ajanlom. Szerintem illik a karacsonyi idoszakhoz, meg akkor is ha giccses kisse. Ennyi giccs ilyenkor kell. :smiley:

20 Likes

Nagyon szép lett, ügyes vagy nagyon!! :star_struck:

1 Likes

Jaj de szépek lettek, nagyon ügyes vagy! :heart:Hát nem mondom hogy nem ennék most meg belőle egy halommal. :grin:

2 Likes

Jaj, de szépek, ügyes vagy! Én sajnálnám megenni.

1 Likes

100 millió forintba kerül a világ legdrágább konyhai robotgépe, máris ezren rendelték meg - videó (origo.hu)

Nem hangzik rosszul ez a recept sem

https://femina.hu/karacsony/sutes-nelkuli-zserbogolyo/

1 Likes

Nálatok hogyan alakul a főzés karácsonykor? Most kisebb pánikban vagyok, mert az idei helyzet miatt nem megyünk senkihez, én főzök -egyébként tudok :stuck_out_tongue_winking_eye: -csak karácsonykor sosem tettem eddig…
Semmilyen tipikus karácsonyi ételt nem csináltam még, mert vagy más főzte (töltött káposzta, egészben sült pulyka, wellington), vagy nem is szeretjük (halászlé).

2 Likes

Na, nálunk pont ugyanezek a kérdések merültek föl! Külön örülnék, ha valaki húsmentes, és nem édes ötletekkel ellátna. :slight_smile:
Bejglit rendeljük (Daubner), ahogy a halászlét is (Paprika vendéglő, itt van pár sarokra). Szaloncukrot a Stühmer szolgáltatja, a fenyőfát az Ikea. :smiley:
Töltött káposztát a férjem bevállalta, mézeskalács lesz (még férjemmel nem egyeztünk meg, melyikünk csinálja), és valami gesztenyés édességet is szeretnék.
De ez még nem elég! Kinek van ötlete?
Egyébként 3-an leszünk… szerintem szilveszterig meg fogunk fulladni a kajában. :smiley:

3 Likes

@dunaimano , az aszalt szilvával töltött csirkemellet nagyon idevalónak érzem, nagy kedvencünk párommal az őzgerinc formában süthető Baconös csirkemell is (belül sajtos krém is van"). Most egyiket se fogjuk tudni megcsinálni sütő hiányában. De azért valami finomat majd kellene csinálni :sweat_smile:. Csak nem tudom mit. A süti már talán meg van Tiramisu vagy gyümölcstorta lesz :).

1 Likes