Ha ritkán sminkelsz és nem szereted az erős színeket, akkor teljesen felesleges egy olyan paletta, ami tele van a “kötőhártya gyulladás szett” színeivel, mert nagy valószínűséggel nem fogod használni. Annak semmi értelme, hogy megveszel egy palettát kb. 15-18 ezer forintért és használsz belőle 4-5 színt. Én vöröset, bordót, kéket, lilát, zöldet nem használok, mert nem állnak jól és nem is igazán szeretem az olyan sminkeket, szóval azt hiszem, átérzem a problémádat. Nagyon-nagyon nehéz olyan palettát találni, aminek legalább a felét használom. A Charlotte Tilbury Instant Eye ilyen lenne, de limitált kiadás volt, már csak szerencsével fellelhető és annyira nem is ajánlanám őszintén szóval, mert nagyon változó minőségűek a színek palettán belül, némelyik kifejezetten küzdelem. Olyannak ajánlanám csak, akinek van mellette még egy csomó palettája és ha nincs kedve küzdeni, akkor nyúl egy másik palettáért. Viszont nyugodt szívvel tudom ajánlani a Kat Von D Shade and Light palettát. Matt színek, hideg-meleg-netrális tónusban, gyönyörűen lehet vele dolgozni, egy álom a minősége.
Azon nem gondolkodtál, hogy esetleg a MAC-nél veszel egy üres 15-ös palettát, amit aztán magadnak állítasz össze? Első körben veszel bele 4-5 olyan színt, amit biztosan használsz, aztán úgyis kialakul, hogy mi az, ami még kellene. Nekem ez lesz a következő projectem. Elegem van a kihasználatlan palettáimból, most vagy 4 fogja a piactéren végezni úgy, hogy a színek feléhez hozzá sem nyúltam.