Én egyik általad kinézett palettát sem próbáltam, csak arról tudok nyilatkozni, hogy mennyivel tud többet egy high end paletta, mint egy drogériás, és megéri-e a macerát. Ha csak ritkán sminkelsz, szerintem pont azért érdemes jó palettát választani, mert kb.életed végéig elég lesz (1x kell időt, energiát, pénzt és macerát belefektetni), és minden egyes alkalommal elégedettséggel fog eltölteni a végeredmény. Jobban fogod élvezni a folyamatot is, mert könnyebb jobb palettával dolgozni. Példaképp összehasonlítva 2 paletta: http://kremmania.hu/kremek/makeup-revolution-fortune-favours-the-brave-paletta, ami szerintem egy nagyon jó drogériás paletta és http://kremmania.hu/kremek/anastasia-beverly-hills-soft-glam-eye-shadow-palett . A színek pigmentáltabbak, kevesebb termék kell ugyanazért a színintenzitásért, tehát tovább tart a paletta. Kevesebb, de jobban kombinálható szín van a palettában, ami megint azért jó, mert nem dobod ki a ki nem használt színeket. Nem porol, vagyis sokkal kevésbe, ami annyit tesz, hogy kevesebb a kellemetlenség sminkelés közben. Nem rontja el az alapozódat, nem koszolja össze az orrod és időt spórolsz, hogy nem kell javítani a lehullásokat. Nem koszolja össze a sminkelés helyszínét sem. Könnyebben lehet a színeket satírozni, megint csak azt tudom felhozni pozitívumként, hogy jobban élvezed a folyamatot, több időt spórolsz és szebb lesz a végeredmény. Tartósabb. Bár jó alappal ez a legkevésbé szempont szerintem. Lehet hülyén hangzik de gazdaságosabb egy tuti jó paletta. Úgy értem (ezt már kifejtettem fentebbi beszélgetések alatt) ha elsőre megveszel egy tuti jót: ABH Soft glam 16 ezer és ezt használod életed végéig, mert neked való megfelelő színek vannak benne minden alkalomra. Sokkal jobban jársz, mintha veszel egy Revolution palettát 4000-ért, majd mivel nem az igazi veszel egy másikat 2 ért, majd mivel abban nincsenek megfelelő színek egy 3-at 3-ért, de az sajna nem jön ki jól az előzőekkel így beruházol egy biztatóbbra 5-ért. 14 ezernél tartunk és van 4 kihasználatlan palettád, amivel nem vagy teljesen megelégedve. Én a kísérletezgetésekre többet költöttem, mintha vettem volna elsőre egy jót. Persze, aki szereti a kincsvadászatot annak ideális keresni és egyéni sikerélménnyel tölti el ha talál egy szuper drogériás, mert ilyen is van, de ha nem lennék sminkmániás, tuti a biztosra mennék, már csak lustaságból is. Az anyagi keretek megint más tészta. Természetesen ha nem engedhetek meg magamnak egy ABH-t, akkor marad a kutatás. Erről a palettáról pl. azt mondják elveszi a versenyt a nagyokkal: http://kremmania.hu/kremek/rimmel-magnif-eyes-12-colours-eye-contouring-palette. Én nem vagyok márkahű. Nem izgatnak a nevek. Ha viszont találtam olyat, ami bevált, annál megmaradok. Drogériások között is vannak jó, de sokszor mire megtalálod többet költesz, mintha vettél volna egy tuti jót. A lényeg szerintem itt is a tudatosság. Utána kell járni mire van szükséged és az alapján dönteni milyen tapasztalatokat, véleményeket olvasol, hallasz.