IKONIKUS termékek. Mi éri meg és mi nem?


#1

A neszesszerem nagy részét ők alkotják, régi, nagy bevált, számtalanszor újravett kedvencek, kísérletezni már ritkán kell. Persze ez nem volt mindig így. Anti-sznobizmusból, vagy ki tudja, miért, sokáig ellenálltam a hype övezte termékeknek. Valahol aztán a sokadik benyomás győzött, valahol pedig azonnal szerelembe estem. Volt, ami egyáltalán nem működött rajtam, de az többnyire nem a termék hibája. Az újdonságokra is nyitott vagyok, állandóan vannak vágyott darabok :relieved:
Íme az én listám (a teljesség igénye nélkül)
Mi az, ami Nektek bevált vagy csalódás volt?

Bőrápolás
Niod Copper Amino Isolate Serum 2:1
Niod Multi-Molecular Hyaluronic Complex
The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion
(de a rutinom 95%-a Deciem:)

Smink:
Mac Strobe Cream
Estée Lauder Double Wear
Tarte Shape Tape
Guerlain Meteorites - Clair
Chanel Poudre Universelle Libre
Nars Orgasm
Armani Eyes to Kill
Lancome Hypnose Doll Eyes

Parfüm: Chanel Coco Mademoiselle - a régi!

+1 GHD Eclipse

Ami nem vált be:
Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade (azóta sem találtam tökéletes szemöldökformázót)
Zoeva ecsetek
A-England lakkok
The Balm highlighterek
Urban Decay paletták
Estée Lauder Pure Color Envy rúzsok
Laneige Lip Sleeping Mask

Vágyaim tárgyai jelenleg Pat Mcgrath gyakorlatilag összes terméke :no_mouth:


#2

Én is inkább tudatosan vásárolok smink cuccokat. Vélemények és nem hype alapján, de néha csak elcsábultam én is, és bizony ért meglepetés és csalódás is.
Nekem az ABH szemöldökformázó termékek nagyon beváltak: a pomádé a por és a szemöldök ecset is tuti, örök befutó,amiket már többször újravettem és sosem hagytak cserben. Az ABH krém kontúr szettje is nagyon nagy szerelem, de abból még van konkurencia amit ki szeretnék próbálni. Az ABH Glow kit highlighter is szerintem a tökéletes highlighter és méltán hypeolják, megérdemli. A szemfesték palettái is tökéletesek ennek a márkának. Még a végén kiderül, hogy nagy ABH fan vagyok:D.
A Bobbi Brown termékek közül szerintem minden megéri az árát. Nagyon szeretem azt a márkát. Bár ezt a minőséget olcsóbban is meg lehet kapni.
Ami nagy csalódás volt az egy Dior rúzs.
Ami szerintem indokolatlanul túlhypeolt márka a MAC.
Az arcápolásban pedig a TO és a koreaiak verhetetlenek.
Az ikonikus sminktermékekről az a véleményem, hogy egyszer az életben ki kell próbálni párat, hogy tudjuk nem maradunk le semmiről és nem kell feltéten csodát várni egy névtől, márkától és olcsóságok között is vannak szuper cuccok. A lényeg, hogy legyen összehasonlítási alapunk.
Ráadásul mindenkinek más válik be, a lényeg, hogy lehet keresgélni, válogatni és kincseket találni minden árkategóriában.


#3

Teljesen egyetértek azzal, amit írsz. Nagy dilemma, hogy érdemes-e beruházni egy-egy horror áras termékbe, amikor szinte minden kategóriában találunk egy kis odafigyeléssel alacsony áron is nagyon jót. Ha valami drága, akkor joggal magasabbak az elvárásaink, ami vagy visszaigazolódik, vagy nem. Ezt a dilemmát leginkább következetlenséggel oldom fel, veszek ebből is és abból is. De megjegyzem, a racionalitást nálam akár egy minőségi csomagolású termék is képes felülírni…


#4

Teljesen egyetértek abban, hogy a MAC túlhype-olt. Havonta minimum egyszer betérek a MAC-be (valami újdonság mindig van). Egy ideje már tényleg nem tudom, miért, talán megszokás. Lehet, hogy 20 évvel ezelőtt, amikor még nem volt ennyi más, jó volt a MAC. De mintha leragadtak volna a 20 évvel ezelőtti minőségnél, formuláknál. Úgy érzem, mintha nem lennének képesek haladni a korral. Az ecseteik kifejezetten rossz minőségűek. Durvák, törnek, hullanak. A szemhéjfestékeik lehet, hogy 20 éve megelőzték a korukat, most teljesen átlagosnak számítanak a textúráik, színeik. Egyáltalán nem értem, hogy manapság mi a hype alapja körülöttük.


#5

A mi éri meg, mi nem éri meg kérdésen nagyon sokszor elgondolkodtam már a Krémmániázásom során. Különösen akkor, amikor egyszerűen olyan primitív támadásban részesültek azok a szerencsétlen Meteorites gyöngyök, hogy nem győztem a fejem kapkodni, mekkora indulatokat vált ki az, hogy vannak, akik szeretik és akik meg tudják venni. Mindenkinek másak az anyagi lehetőségei. Valamelyik nap egy 60 ezres krémről olvastam, hogy a használójának tökre megéri. Egy-két napja azt, hogy egy 1000 Ft-os púder nagyon-nagyon nem érte meg. Szóval nem egy egyszerű kérdés ez…


#6

Nagyon jól látod az ár relativitását. Én úgy próbálom nézni számomra megéri-e, hogy elosztom egy kb.használati számmal az árat. Pl. Bobbi Brown alapozó 18 ezer. Ha fél évig naponta használok akkor napi 100 ft-ba kerül a számomra. Nekem ez megéri. Ha 10x használom csak, no akkor nagyon drága egy alapozó:D.


#7

:D,igen az elméletet az impulzusvásárlás, vagy egy-egy jutalom “falat” néha nálam is felülírja. A keresgélés viszont néha drágább, mint kipróbálni egy szuper terméket. Pl. A higlighter keresgélésemben szerintem sokkal többet költöttem olcsó de sok darabra, mintha elsőre megveszem a nagy kedvenc ABH Glow kitet. No, ez is egy nagy dilemma. Ma már úgy vagyok vele, sok-sok keresgélés után, inkább spórolok egy jó darabra, de ideáig el kellett jutni, meg kellett érni, meg kellett tapasztalni az előzményeket.


#8

Igazatok van: lehet, hogy sokkal többet költöttem pl olcsóbb szemhéjpúder palettákra, mintha rögtön megvettem volna egy high-end natúr palettát. Össze vásároltam mindenféle márkát, tele vibráló színekkel, hogy aztán végül rádöbbenjek, hogy nem is használok papagáj színű sminkeket, utálom magamon a meleg narancsos, pirosas szemhéjpúdereket. Képes voltam megvenni az ABH Modern Renaissance palettát mikor tele van olyan színnel, amit nem is kedvelek magamon. Mindig megfogadom azt is, hogy nem veszek már több olcsó Makeup Revolution palettát mert legtöbbször nem jó a minősége, mégis bedőlök egy-egy szép összeállításnak.
Nekem még bőven van mit tanulnom a tudatosság terén.
Az elmúlt 3 évben borzalmasan sok sminkterméket halmoztam fel, nagyon sok pénzt költöttem olyan dolgokra, amiket aztán nem is használtam, mert nem váltak be.
Minden hónapban vannak kívánságlistás darabok, de megfogadtam, hogy szemhéjpúder paletta mostanában nem jöhet.
Én is próbálom figyelembe venni, hogy egy drágább terméket meddig használok. Mert egy pirosító, highlighter, szemfesték paletta nem fogy el 1-2-3 hónap alatt sem. Így érdemes beruházni egy minőségi darabra. Az alapozóból sem mindegy mit veszünk, hiszem a nagy nap részében viseljük, érintkezik a bőrünkkel.
Szívesen próbálgatok új dolgokat, de amire nem vagyok hajlandó vagyonokat költeni az egyedül talán a szempillaspirál. Drogériás szinten is vannak nagyon jók.
Pár éve még el voltam ájulva az Envyktől is, aztán ha belegondolok ugyanúgy lekopik evés-ivás után mint egy drogériás rúzs. Persze továbbra is szeretem őket, meg a MAC satin finishű rúzsait de drogériás szinten is lehet nagyon jókat találni.
Ami nekem abszolút nem vált be az annak idején a Naked3 paletta. Sem minőségben nem ütötte meg a mércét sem a színei nem tetszettek magamon.