Hajápolás & Hajkezelések

Kerastase fele hajdiagnosztikan voltam. Kameraval megvizsgaltak a fejboromet es a hajszalaimat, erdekes volt latni ilyen mikroszkopikusan. Ezutan kerdeseket tettek fel, es a valaszok alapjan a gep ajanlott egy termekcsaladot.
Ahol en voltam ingyenes volt, igy utolag penzt nem adnek ezert a 10 perc kis semmisegert.

1 Likes

Megvetted utana a termekcsaladot? Ha igen, hasznalt valamit?

En mar regota szemezek ezzel, de 30-40 euro kozott van, azt azert sokallom. Mondjuk ez markafuggetlen lenne, de nem tudom hogy megerne e igy, higy igazabol problemam nincs😅

Szerintem ha kipróbálnád a márkát, vegyél utazóméreteket. Van a legtöbb szettben sampon+balzsam vagy pakolás+hajolaj. Online olcsóbb beszerezni, mint a fodrásznál. Ezeket együtt adják kb. annyiért, mint egy teljes kiszerelést.
Én idáig 4 termékcsaládot próbáltam (az olajakat nem, mert van 2 bontott éppen). Az amelyik elvileg a hajamra való (tanácsadáson nem voltam, de már több, mint 3 évtizede ismerem a hajamat), nem volt semmi extra a hajamnak és kb. drogériás szinten teljesített. Amit legutóbb próbáltam botrányosan rossz. Az a termékcsalád jött be ami nem pont a hajamra való, az viszont nagyon. :smiley:
Érdemes pár szalonos videót is megnézni, hogy hogyan ajánlott a termékeket alkalmazni, mert nem úgy kell, mint a “mezei” termékeket.

1 Likes

Igazabol csak az erdekelne, mint mond egy profi, mert azokkal a termekekkel, amiket most hasznalok, teljesen elegedett vagyok. (Nem viszem tulzasba, egy samponrol es egy hajolajrol van szo).
Szoval tenyleg csak az erdekelne, hogy kapnek e olyan uj infot, amiert erdemes lenne fizetni🤪

1 Likes

Lehet, csak megpróbálna rádtukmálni néhány általa forgalmazott terméket. Ha nem küzdesz hajhullással vagy egyéb problémával lehet felesleges lenne neked.
Egyszer régen, több, mint 10 éve írtam egy hajgyógyásznak az nlc-n (elrontott frizura után), hogy mivel tudnám serkenti (gyorsítani) a hajnövekedést, nos ő látatlanban diagnosztizált a leírás alapján (ez mondjuk eleve beszédes). 19 ezerért ajánlott egy általa szérumokból összerakott csomagot, ami 3 hétre lett volna elég. Nos akkoriban a minimálbér bőven 60 ezer alatt volt és tanulóként nem szándékoztam 3 hetente 19 ezret költeni a hajamra, ezért kihagytam a lehetőséget… .

1 Likes

Oke, meggyoztel. Most mar batran kikapcsolom facebookon a reklamokat :grin:

1 Likes

Az én hajam kicsi korom óta borzasztó minőségű. Vékonyszálú, kevés, de úgy tényleg nagyon kevés ,tehát ha összefogom, kint van a fejbőröm. Emellett katasztrofálisan zsírosodik, és szinte konstans hullik. Tehát kb minden baja van (kivéve a korpa, az sose volt).

Annak idején, tizenéves koromban sok hajgyógyásznál jártam, (nyilván a kötelező bőrgyógyász - vérkép - általános vizsgálatok körök után, mert ezek semmit nem mutattak soha.) és tanulságként azt tudnám mondani, hogy nagyon utána kell nézni, hogy kihez mész. Olyan hajdiagnosztikára, ami márkához kötött, már elvből nem megyek. Kezdtem elsőnek egy olyan hajgyógyásznál, aki közölte velem a mikrokamerás vizsgálat után, hogy a hajhagymáim elhaltak. Nos, nem vagyok orvos, de azt gondolom, ilyen esetben nem lenne hajam. Majd felírta az egész Plantur csomagot, ami akkoriban robbant be Magyarországra, baromi drága volt és baromi hatástalan. Ez a történet ezután többször is megismétlődött (a termék amivel az egész rendelő ki van plakátolva történetesen pont az én problémámra való, mekkora szerencse… aha…)
Voltam allergológusnál is, aki ételallergia vizsgálatra küldött, ott kiderült, hogy tejfehérje érzékeny vagyok. Oké, tej kiiktatva, semmi változás. (Évekkel később egy másik allergia vizsgálat világosan kimutatta, hogy semmi bajom a tejjel)
Voltam természetgyógyásznál is. Na, hát ő első körben felírta nekem a Forever Living Products fél temrékkínálatát, mindenféle étrendkiegészítőt, valamint kevergetett nekem sampont és balzsamot. Fél évig csináltam, havonta kellett járni mikrokamerás vizsgálatra, ami mindig kb ugyanazt az eredményt mutatta. Csinált biorezonancia vizsgálatot is (akkor még nem tudtam mi az, ezért belementem…) Majd kiderült, hogy természetesen szinte midnen szervem diszfunkcionális (pl: a bélbolyhaim 76%-a elhalt… mondom mi van? Akkor már nem is élnék szerintem) Semmi nem változott.

5 Likes

Még egy tanácsot adnék azoknak, akik ilyen cipőben járnak. El kell fogadni a genetikát, nincs más megoldás. Lehet hajkezelésekkel próbálkozni, amik ideig óráig hatásosak, de az adottságainkat csak kicsit tudjuk javítani. Egészségesen kell étkezni, minimalizálni kell a vasalást, göndörítést, tépkedést, tupírozást. Ugyanakkor azt se tartom jó megoldásnak, ha mindent ennek rendelünk alá. Volt időszak, amikor még hajszárítóval se szárítottam a hajam, így frissen mosva is lapos, élettelen volt. Ha elaludtam, próbáltam nem csinálni vele semmit, de ez csak azt eredményezte, hogy szarul éreztem magam miatta egész nap. Néha kivasalom ha olyan kedvem van, formázom amennyire lehet és ami nem viseli meg annyira, mert már úgy vagyok vele, hogy inkább picit kínzom, mint hogy “egészséges” legyen de igénytelen kinézetű, és így a hangulatom menjen rá.

9 Likes

Köszönöm a reszletes beszamolot! Mostmar tenyleg vilagos, hogy ez csak egy trükk a termekek eladasahoz.

Uhh, homeopatian en is voltam kb 10 eve a pattanasaim miatt, utolso elkeseredesemben. Hat nekem meg vmi uj etrendet irt fel, amjbol konkretan minden tiltva volt. Fel ev alatt majdnem 10 kilot lefogytam ugy, h elotte is nagyon sovany voltam, ugy neztem ki mint egy zombi, es erom sem sok maradt. De persze a pattanasaim szama es minosege nem valtozott😅

1 Likes

Uuu! Ez nagyon durva, még olvasni is fájt! :frowning:
Szörnyű, hogy miken kellett keresztül menned… :frowning:

És esetleg a hajbeültetésen nem gondolkodtál, ha tényleg ennyire vészes a helyzet? :cold_sweat: Vagy valami parókán? Mostanság nagyon élethű parókákat látok még én is elgondolkodom rajta, hogy vegyek.e

Bár, gondolom már minden megfordult a fejedben és már mindenhol voltál :confused:

1 Likes

Uristen… hat nekem is sokan próbáltak előadni hogy a táplálkozáson múlik minden. Persze, sok múlik rajta, de amikor a természetgyógyász próbált rábeszélni, hogy legyek nyersvegán, akkor ott hagytam. Szerintem nem kell ezt túllihegni, lehet egyensúlyt tartani az étkezésben úgy, hogy nem vonunk meg magunktól mindent.

2 Likes

Hat a hajbeultetest sajnos még nem nagyon tudom megengedi magamnak, de gondoltam már rá. A parokatol felek kicsit, hogy macerás használni és nem tanulom meg rendesen feltenni és “lebukok” :joy:

1 Likes

Nem tudtam, hogy olyan vészes az ára, sosem néztem utána :see_no_evil:

Az is igaz, de jó megoldás lehet. Olyan szép dús parókákat lehet már kapni :heart_eyes:

1 Likes

Ne haragudj, hogy csak most irok.
Nem vettem meg az ajanlott termekeket, mert nem tartom annyira nagy durranasnak a markat. Van par jo termekuk, de ebben az arkategoriaban talalni jobbat szerintem.

2 Likes

Látom, már rég nem járt erre senki :smiley:
Most arra lennék kiváncsi, hogy mit gondoltok a Head n Shoulders termékekről? Ugye mivel elég sűrűn kell hajat mosnom, gondolkozom rajta, hogy kipróbálom. Igaz, korpásodással nincs gond, csak a zsírosodással, de ezek elvileg arra is jók. Ami viszont nem tetszik bennük, hogy nagyon csúnyák az összetevőik. Sose próbáltam még egyik fajtát se, mert általában az agyon marketingelt termékek soha nem segítenek semmit. Sajnos az se tetszik, mind szilikonos, én pedig kb fél éve szilikonmentes hajápolásra váltottam, (bár azt is meg kell jegyeznem, hogy ez semmilyen hatással nem volt a hajamra, pedig fél év az elég sok idő.) Szerintetek?

2 Likes

Szerintem ha nem tetszenek az összetevői, felesleges kipróbálni. Nekem sajnos az a tapasztalatom, hogy nem igazán segít semmilyen sampon a zsírosodás megfékezésében. Én szárazsamponnal rásegítve 3-4 naponta mosok hajat (amúgy 2 napig lenne vállalható) igazából addigra vágyom is a friss hajra, meg a városi koszt legalább kimosom belőle…

1 Likes

Igen én is félek hogy ha ennyire sok sebből vérzik a dolog akkor kár nekimenni :joy: Alapvetően amúgy én is azt. gondolom, hogy a zsírosodás egy olyan átok amit nem lehet feloldani semmivel, de valahogy mégse tudom abbahagyni a kísérletezést. Mert ettől függetlenül mindig látok olyan véleményeket a KM-en, hogy “csak ez segített kitolni a hajmosások közti időt”, és amíg ilyeneket látok, addig én is csak reménykedem. De persze a tündérmesékben azért én se hiszek, 23 éves vagyok, ezer féle sampont próbáltam már.
A hajmosásokat meg azért akarom ritkítani, mert én mindig reggel mosok hajat, viszont a reggeleim meg anélkül is elég nehezek… Viszont ha este mosom a hajam, akkor másnapra annyira lelapul, hogy botrányosan néz ki. Szóval már vagy 10 éve 2 naponta reggel 6kor kelek hogy hajat mossak, borzasztó… A szárazsamponnal egyébként nincs bajom, én is szeretem.

Na pont valami ilyesmit kezdtem el én is írni neked. :slight_smile:
Én nem használnám a helyedben, ha ennyire nem vagy megelégedve az összetevőivel.
Én is gyorsan zsírosodom, és mindig is utáltam hajat mosni. Bezzeg akinek elég két hetente, szereti… De ez már csak ilyen. Mostanra beállt egy rendszer, mégpedig minden vasárnap, kedden és csütörtökön mosom. Ez így könnyebb, persze nagy ritkán fel kell rúgni a szabályokat, de nekem sokat hozzátesz, mivel “szabadidőhöz” és edzéshez van időzítve. Vagy legalábbis már én is így járok. Számolok vele.
Szilikonmentes időszakom nekem is volt, hááát mese habbal. :frowning: Száraz samponom van, de nagyon ritkán nyúlok érte. Az én fejbőröm a zsíros hajra szánt készítmények nagyon kiszárították, szerintem a Head&Shoulders is ilyen hatással lenne rá. Ezért folyton viszketett és kipattanásosodott, a gyulladások meg tökre fájtak. :frowning: Mostanra jobb a helyzet, de nem zsíros hajra szánt készítményt használok (Schauma Baby Sampon és tusfürdő).
Örülnék, ha létezne csodaszer, de sajnos eddig mindennek ideiglenes hatása volt. Már nem hiszek benne… Elfogadtam, hogy ez egy adottság, akárcsak a bőrtípusom. Nem segít rajta, ha ritkábban mosom meg, ha durva tisztítószereket használok (SLS és SLeS). Ahogy a bőrömnek is mindegy, hogy kétnaponta hámlasztok vagy hetente, ő bizony termeli a zsírt a T-vonalamban.
Ha mégis megtalálnád a csodaszert, feltétlenül szólj nekem is! :slight_smile:
Én még a koreai vonalon gondolkozom nézelődni, de már egy ideje megy a gondolkodás. Lassan cselekedni is kéne. De én már csak ilyen halasztgatós vagyok. :slight_smile:

4 Likes

Most éppen a még Glamour napokon beszerzett Schauma sampon-balzsam párost bontottam meg, a 7 gyógynövényes zöld csomagolásút, elsőre teljesen átlagos. Csodát nem is várok tőle. A baba samponokon én is gondolkozom már egy ideje, csak sajnos mindegyikről azt olvastam eddig, hogy nagyon gubancolják a hajat, az én hajam meg vékonyszálú és kevés is, szóval az hiányzik neki a legkevésbé hogy gubancolódjon és kitépjem a felét :pensive:

Viszont mostanában erősen gondolkozom azon, hogy visszatérek a szilikonokhoz, mert ha jobban belegondolok, még rosszabb állapotban is van a hajam :pensive: Sokkal lassabban nő, szálkásodik, pedig eltelt fél év, ápoltam mindennel. És én értem a mechanizmusát, értem, hogy azért töredezik mert nincs rajta az a mesterséges réteg, de könyörgöm… akkor inkább legyen rajta azt’ kész, ne legyen szénakazal :joy: Közben meg zsíros is ugyebár… Csodás látvány. Amúgy is baromi nehéz volt megválnom a Gliss Kur spray balzsamoktól, mert én csak azzal tudtam kifésülni a hajamat…

1 Likes

Igen, nekem is szálkásodott amikor nagyon szilikonmentességre törekedtem. Nem nagyon érzem a gubancolódást, mondjuk mindenki haja más. Nekem is vékonyszálú alapvetően, és ha heti egyszer használok balzsamot, sokat mondtam. Igaz, most elég rövid, emiatt talán annyira nem is kell, de szépen ki tudom fésülni mindenféle erőlködés nélkül.

1 Likes