Hajápolás & Hajkezelések

Nekem elég összetett a hajproblémám, de abban az időben, amikor teljesen tönkrement, SLS mentes sampont használtam, és nélkülöztem a szilikont. Igaziból kevesebb műanyagot szerettem volna használni, és kevesebb vegyszerrel locsolni a fejem, de nagyon nem vált be. Az amúgy is rossz hajam totál letört.
Viszont! Újabban Alpecin C1 sampont kezdtem el használni a hajhullásomra, és nekem nagyon bevált, meglepő módon kevésbé zsírosodik. Nagyon erősen tisztít, ami fura az SLS mentesség után, de inkább ez, mint a kopaszság. Férfi szaga van, de egy kis hajápoló olaj elveszi az amúgy kellemes szagot.

1 Likes

Én amúgy jelenleg szulfát és szilikonmentes (szilárd)sampont használok, ami nagyon bejött, viszont a balzsamom és a hajvégápolóm nem felel meg ezeknek. Egyelőre nem is próbálkoztam olyannal, de igazából úgy vagyok vele, hogy ezek úgysem érnek a bőrömhöz, a hajam hosszát pedig talán nem bántják :blush: Hozzáteszem, nekem is vékonyszálú, extrán kócolódós hajam van. A Gliss kur spray-em pont most fogyott ki az utolsó, de nem szeretnék többet venni, nagyon gondolkodom valami házi megoldás (kb víz+olajok kombó) kreálásán.

2 Likes

Röpke egy-másfél évig tartottam a szilikon-és szulfátmentes dolgot, pár hónapja visszatértem a halálból a hajammal együtt. Visszagondolva tényleg nagyon gatya állapotba került a hajam ez alatt az idő alatt :confused: Most (fél éve kb) igyekszem professzionális termékeket használni, és igazából még sose volt ilyen szép, fényes és puha a hajam, mint most.
Van valaki, akinek hosszabb távon is bejöttek a mentes termékek?

3 Likes

Jaj és azóta mégis csak beneveztem pár Kerastase termékre, van amelyik szerelem lett, de pl. a samponjaiktól pattanásos a fejbőröm, még soha nem tapasztaltam ilyet ezelőtt :sweat_smile:

3 Likes

Milyen professzionális termékeket használsz?

1 Likes

A samponom festett hajra való Matrix, pakolásból van Kerastase és Alfaparf, hővédő L’Orealos, hajvégápoló pedig Kerastase és L’Oreal. Szerencsém van a fodrászommal, mert nagyon sok mintát kaptam tőle Kerastase termékekből, így aztán láttam, melyikből éri meg a nagy kiszerelés :slight_smile:

2 Likes

Ismeri valaki a Cantu márkát? Kb. egy éve szenvedek hajszárazsággal, semmi nem használt. Nagy valószínűséggel az ősz hajszálak okozzák. Festem, de hiányzik belőle a vitalitás, ami előtte megvolt. Találtam egy blogot göndör hajúaknak, ahol szuper tanácsokat olvastam ápolással kapcsolatban. Tegnap már használtam a sampont, balzsamot és elájultam, olyan jó. A balzsam illatmentes, el nem tudom mondani mióta szeretnék ilyet.:smiling_face_with_three_hearts:
Amit most a hétvégén kipróbálok, fehérje pakolás. Ha porózus a haj, valószínűleg fehérje hiánya van. Étkezési zselatint kell kikeverni vízzel, az a pakolás😄 majd utána mélyhidratálás. Nagyon kíváncsi vagyok.
A hajam kis jóindulattal hullámos fültől, de tegnap a fejtető részen is az volt, amit még soha az életemben nem láttam. :muscle:
Érdemes megnézni: http://gondorkacaj.hu/
Itt vettem a Cantu-t: https://shopbymalia.com/termekek/
IMG_20200611_184617

7 Likes

Nem ismerem ezt a márkát, de mintha láttam volna kint a Müllerben.
https://www.mueller-drogerie.at/search/?q=CANTU&ms=true

1 Likes

Majd megnézem nálunk van-e? Bár egy ideig nem kell vennem, hatalmas adagok.

Van nálunk a Müllerben (az Árkádban az alsó polcon kell keresni), az Activatort kerestem, persze egy darab nem volt.

1 Likes

Wowww, köszi a tippet, ez nekem most nagyon aktuális. Én most milk shake termékeket tervezek kipróbálni, de ez a márka is felkerült a wishlistbe. A hajápolás nekem nagyon új, és hiányos terület.

2 Likes

Nagyon ajánlom :kissing_heart: teljesen megváltozott a hajam tőle. Szuper termékek, szerintem nem csak göndör hajra érdemes próbálkozni vele, nagyon erős ápoló hatása van. Először hatalmasnak találtam a kiszerelést, de használat közben jöttem rá, sokkal több kell belőle. Aki szereti a természetes shea illatot (én igen) annak bejön, napokig érezni. Kíváncsian várom, egy év alatt hova jutok velük. Egyelőre a hajszárítót is félretettem, száradás után puha hullámos a hajam és ez most tetszik.

3 Likes

@Amadea, ingyen szállítás van és van az Activator, ha még érdekes.
https://shopbymalia.com/termek/cantu-moisturizing-curl-activator-cream-hajformazo/

1 Likes

De jó, köszi szépen, hogy megjegyezted és szóltál!:slight_smile:

@Gloria, @Amadea, ez valoban ennyire jo?

1 Likes

Nehéz kérdés, kinek mi jön be? Ha próbáltad a Garnier Hair Food-ot és bejött, jó lehet ez is. Szilikonmentes termékek, ami passzol a CGM-hez, de egyenes hajhoz is használhatod. Én szeretem a Cantu sampont, a mélyhidratáló pakolást, balzsamot. De pl. a hajban maradó leave-in nem az én vékony szálú hullámos hajamra van kitalálva. Most megrendeltem az Activatort, meg van egy ún co-wash termék, kipróbálom. Annyit szenvedtem a hajszárazsággal, nagyon élvezem, hogy nagy mennyiségű ápoló terméket tehetek rá, és mégsem zsírosodik. Sokkal kevesebb hajat látok a kádban hajmosáskor, ennek nagyon örülök. Hajszárítót most nem használok, magától szárad. Kb. vállig ér. Szóval ez afféle natúr vonal. Nem tudom a curly methodhoz meddig lesz kedvem, de a sampon-balzsam-pakolás marad, mert sokkal jobb mint bármelyik az eddigiek közül nekem. Ha még van ingyenes szállítás egy sima sampont érdemes kipróbálni.

3 Likes

Szupi! KOSZI🤩Hasonlo hajtipusom miatt akkor leutanoznam a rutinodat;-) ez a proba mar nem oszt, nem szoroz. (Mondjuk a Kerastase most van teszteles alatt, de az aktivatort ehhez is bevetem!)

2 Likes

Nem tudom. Van egy leave-in tégelyes ápolóm tőlük, kis mennyiségben tudom használni, így nem zsírosít.
Azért érdekel ennyire ez a termék, mert szeretném, hogy a hajamban lévő hullámok minél jobban karakteresek legyenek. Hajmosást követő reggel jóformán göndör, de ugye kócos, és ha kifésülöm, éppen csak hullámos marad.
Ha nedvesen kifésülöm és a Denman hajkefe+Activator kombóval belövöm, hátha jobban megmaradnak a hullámok.
Szóval hiúsági kérdést csináltam a dologból.:smiley: Amúgy vékony szálú, de sok hajam van, hamar zsírosodik, szóval nem a göndörökre jellemgően viselkedik.

2 Likes

Én csak hajmosáshoz kefélem át, van egy ionos Olivia Garden hajkefém, azzal. Pakolás után már nem, egyszer próbáltam, kirúgta az összes hullámot.:grin: És következő hajmosásig nincs kefe, fésű, csak kézzel igazítom. Egyelőre működik.

3 Likes

Kiprobalom

1 Likes