Nekem elég összetett a hajproblémám, de abban az időben, amikor teljesen tönkrement, SLS mentes sampont használtam, és nélkülöztem a szilikont. Igaziból kevesebb műanyagot szerettem volna használni, és kevesebb vegyszerrel locsolni a fejem, de nagyon nem vált be. Az amúgy is rossz hajam totál letört.
Viszont! Újabban Alpecin C1 sampont kezdtem el használni a hajhullásomra, és nekem nagyon bevált, meglepő módon kevésbé zsírosodik. Nagyon erősen tisztít, ami fura az SLS mentesség után, de inkább ez, mint a kopaszság. Férfi szaga van, de egy kis hajápoló olaj elveszi az amúgy kellemes szagot.
Én amúgy jelenleg szulfát és szilikonmentes (szilárd)sampont használok, ami nagyon bejött, viszont a balzsamom és a hajvégápolóm nem felel meg ezeknek. Egyelőre nem is próbálkoztam olyannal, de igazából úgy vagyok vele, hogy ezek úgysem érnek a bőrömhöz, a hajam hosszát pedig talán nem bántják Hozzáteszem, nekem is vékonyszálú, extrán kócolódós hajam van. A Gliss kur spray-em pont most fogyott ki az utolsó, de nem szeretnék többet venni, nagyon gondolkodom valami házi megoldás (kb víz+olajok kombó) kreálásán.
Röpke egy-másfél évig tartottam a szilikon-és szulfátmentes dolgot, pár hónapja visszatértem a halálból a hajammal együtt. Visszagondolva tényleg nagyon gatya állapotba került a hajam ez alatt az idő alatt Most (fél éve kb) igyekszem professzionális termékeket használni, és igazából még sose volt ilyen szép, fényes és puha a hajam, mint most.
Van valaki, akinek hosszabb távon is bejöttek a mentes termékek?
Jaj és azóta mégis csak beneveztem pár Kerastase termékre, van amelyik szerelem lett, de pl. a samponjaiktól pattanásos a fejbőröm, még soha nem tapasztaltam ilyet ezelőtt
Milyen professzionális termékeket használsz?
A samponom festett hajra való Matrix, pakolásból van Kerastase és Alfaparf, hővédő L’Orealos, hajvégápoló pedig Kerastase és L’Oreal. Szerencsém van a fodrászommal, mert nagyon sok mintát kaptam tőle Kerastase termékekből, így aztán láttam, melyikből éri meg a nagy kiszerelés
Ismeri valaki a Cantu márkát? Kb. egy éve szenvedek hajszárazsággal, semmi nem használt. Nagy valószínűséggel az ősz hajszálak okozzák. Festem, de hiányzik belőle a vitalitás, ami előtte megvolt. Találtam egy blogot göndör hajúaknak, ahol szuper tanácsokat olvastam ápolással kapcsolatban. Tegnap már használtam a sampont, balzsamot és elájultam, olyan jó. A balzsam illatmentes, el nem tudom mondani mióta szeretnék ilyet.
Amit most a hétvégén kipróbálok, fehérje pakolás. Ha porózus a haj, valószínűleg fehérje hiánya van. Étkezési zselatint kell kikeverni vízzel, az a pakolás😄 majd utána mélyhidratálás. Nagyon kíváncsi vagyok.
A hajam kis jóindulattal hullámos fültől, de tegnap a fejtető részen is az volt, amit még soha az életemben nem láttam.
Érdemes megnézni: http://gondorkacaj.hu/
Itt vettem a Cantu-t: https://shopbymalia.com/termekek/
Nem ismerem ezt a márkát, de mintha láttam volna kint a Müllerben.
https://www.mueller-drogerie.at/search/?q=CANTU&ms=true
Majd megnézem nálunk van-e? Bár egy ideig nem kell vennem, hatalmas adagok.
Van nálunk a Müllerben (az Árkádban az alsó polcon kell keresni), az Activatort kerestem, persze egy darab nem volt.
Wowww, köszi a tippet, ez nekem most nagyon aktuális. Én most milk shake termékeket tervezek kipróbálni, de ez a márka is felkerült a wishlistbe. A hajápolás nekem nagyon új, és hiányos terület.
Nagyon ajánlom teljesen megváltozott a hajam tőle. Szuper termékek, szerintem nem csak göndör hajra érdemes próbálkozni vele, nagyon erős ápoló hatása van. Először hatalmasnak találtam a kiszerelést, de használat közben jöttem rá, sokkal több kell belőle. Aki szereti a természetes shea illatot (én igen) annak bejön, napokig érezni. Kíváncsian várom, egy év alatt hova jutok velük. Egyelőre a hajszárítót is félretettem, száradás után puha hullámos a hajam és ez most tetszik.
@Amadea, ingyen szállítás van és van az Activator, ha még érdekes.
https://shopbymalia.com/termek/cantu-moisturizing-curl-activator-cream-hajformazo/
De jó, köszi szépen, hogy megjegyezted és szóltál!
Nehéz kérdés, kinek mi jön be? Ha próbáltad a Garnier Hair Food-ot és bejött, jó lehet ez is. Szilikonmentes termékek, ami passzol a CGM-hez, de egyenes hajhoz is használhatod. Én szeretem a Cantu sampont, a mélyhidratáló pakolást, balzsamot. De pl. a hajban maradó leave-in nem az én vékony szálú hullámos hajamra van kitalálva. Most megrendeltem az Activatort, meg van egy ún co-wash termék, kipróbálom. Annyit szenvedtem a hajszárazsággal, nagyon élvezem, hogy nagy mennyiségű ápoló terméket tehetek rá, és mégsem zsírosodik. Sokkal kevesebb hajat látok a kádban hajmosáskor, ennek nagyon örülök. Hajszárítót most nem használok, magától szárad. Kb. vállig ér. Szóval ez afféle natúr vonal. Nem tudom a curly methodhoz meddig lesz kedvem, de a sampon-balzsam-pakolás marad, mert sokkal jobb mint bármelyik az eddigiek közül nekem. Ha még van ingyenes szállítás egy sima sampont érdemes kipróbálni.
Szupi! KOSZI🤩Hasonlo hajtipusom miatt akkor leutanoznam a rutinodat;-) ez a proba mar nem oszt, nem szoroz. (Mondjuk a Kerastase most van teszteles alatt, de az aktivatort ehhez is bevetem!)
Nem tudom. Van egy leave-in tégelyes ápolóm tőlük, kis mennyiségben tudom használni, így nem zsírosít.
Azért érdekel ennyire ez a termék, mert szeretném, hogy a hajamban lévő hullámok minél jobban karakteresek legyenek. Hajmosást követő reggel jóformán göndör, de ugye kócos, és ha kifésülöm, éppen csak hullámos marad.
Ha nedvesen kifésülöm és a Denman hajkefe+Activator kombóval belövöm, hátha jobban megmaradnak a hullámok.
Szóval hiúsági kérdést csináltam a dologból. Amúgy vékony szálú, de sok hajam van, hamar zsírosodik, szóval nem a göndörökre jellemgően viselkedik.
Én csak hajmosáshoz kefélem át, van egy ionos Olivia Garden hajkefém, azzal. Pakolás után már nem, egyszer próbáltam, kirúgta az összes hullámot. És következő hajmosásig nincs kefe, fésű, csak kézzel igazítom. Egyelőre működik.
Kiprobalom