Hajápolás & Hajkezelések

A Briogeo markanak van egy szuper fejborradirja, ami eleg drága (tizes korul), es meg kapni se lehet itthon, de ha ez a ket dolog nem tantorit el, akkor csak ajanlani tudom :slight_smile: szilikonmentes, szulfatmentes, cruelty free, vegán, hosszu a sor :joy:
Mas fajtat meg nem próbáltam, bevallom őszintén, ebbol nagyon keves eleg, es kb ket hetente hasznalom csak. Egy eve huzom vele, es meg boven akad benne cucc.

1 Likes

Valaki próbált már valami olyan cuccot ami tényleg növesztette a haját?
Én nem igazán hiszek ebben.

Mostanában mindig különleges pakolásokat csinálok,abban bízva,hogy gyorsabban fog nőni

1 Likes

Biotin nagy mennyisegben… de nem csak a haj no tole gyorsabban es van akinel ragyakat okoz.
A fejbormasszirozas serkenti a verkeringest, de gyorsabban zsirosodik a haj.
Eleg hosszu hajad van, szerintem mindenkinek egy bizonyos hosszig no, aztan tovabb nem, max. kihullik.
Ha a hajvegek epek a haj is hosszabbnak nez ki, nem tornek le belole kis darabok amikor a ruhan surlodik vagy fesuleskor.
En most szedek egy hajvitamint, de majd a doboz vegen vonom le a vegso konkluziot (ragyakat nem okoz).

1 Likes

Nekem a biotin nagy mennyiségben sajnos nem vált be. :frowning: 3 hónapig szedtem.

Én is ezen gondolkodtam,hogy mindenkinek egy bizonyos ideig nő a haja és utána már nem igazán.
Sajnos én nem érzem elég hosszúnak a hajam,volt már hosszabb egy olyan 20 cmvel, sajnos nagyon nagyon lassan nő. 1 évben szerintem max 6 cmt. :confused:

Egyébként most nagyon jó állapotban van,nem töredezett szépek a hajvégeim, nincs festetve
Nagyon sokat foglalkozom vele
Remélem még nőni fog :frowning:

1 Likes

Nekem egy időben bevált a dm hajvitamin + heti 1-2 ricinusolajos hajpakolás. Igazából a cél nem csak a hajnövesztés, de a hajszerkezet helyreállítása is volt. Előtte ész nélkül festettem és bizony megsínylette… Szóval, én akkor nagyon figyeltem, nem kúraszerűen csináltam hanem folyamatosan, és a körmeim gyors növéséből sejtettem meg eleinte, hogy bizony tényleg hatásos a bogyó. Aztán a legnagyobb meglepetés az volt, hogy havonta kb másfél centit nőtt a hajam! Most is gyorsan nő még szerintem, de azért már nem ennyire. Az esküvőmre hosszú hajat szerettem volna, és kb 10-15 centivel sikerült megtoldani az addig elért maximális hosszt - szerintem ez nagyon nagy szó, előtte mindig megtört a hajam, nem bírtam tovább növeszteni, és akkor mégis sikerült elérni teljesen egészségesen a hosszabb hajat. Nem vagyunk egyformák, szerintem ugyanígy a hajunk is máshogy reagál ugyanarra a hajpakolásra, hajvitaminra, stb. - én örülök, hogy azon szerencsések közé tartozom, akiknek hatásos. A sok különleges pakolás szerintem jó ötlet, remélem megtalálod azt, ami segít neked is a határaid átlépésében. :slight_smile:

2 Likes

Köszi :slight_smile:

Minden hajmosás előtt ilyen alapanyagokból készítek pakolást :

•Szűz Olívaolaj
•Szűz kókuszolaj
•Mandulaolaj
•Ricinusolaj
•Borsmenta illó vagy levendula vagy rozmaring

K%C3%A9p

Még csak 3x próbáltam, remélem be fog válni. :frowning:

4 Likes

Ez nagyon jól hangzik! Majd számolj be az eredményekről. :slight_smile:

1 Likes

Mindenképpen! :slight_smile: Éppen ma fogom megcsinálni újra.

Egyébként ha valakinek korpás a fejbőre az gombát jelent? :thinking::joy: Úgy tudom azt valami gombaféle okozza. (Nekem nem korpás nekem inkább száraz)

1 Likes

Nem minden esetben okozza gomba. Többféle korpásodás is létezik, zsíros, száraz, stb.

Én is ezt olvastam

Nem lehet, hogy a sok olajtól szárazabb most a fejbőröd? Vagy teszel még utána a tövekre valamit? Száradás után.

Sajnos mindig száraz volt :frowning: Pedig SLS nelkuli sampont használok már féléve. Az illóolajokon gondolkodom, elvileg az szárít valamit :confused:

A hajtövekre soha nem teszek semmit hajmosás után inkább a hajvégeimre szoktam, arra mindenfélét.

1 Likes

Koreai hajápolás is megérne egy külön topikot, van ott is minden, esszenciától elkezdve a mist-en át a szérumig, fejbőrradír stb. Viszont megnéztem 4-5 fajta mistet, és mindben van alkohol. Én meg olyat nem szívesen fújnék a hajamra, mert gondolom szárítja azt. Ezzel ti is így vagytok?

2 Likes

Én a szárazsamponokkal vagyok most így. Hiába imádom a Batistét, ott van benne az alkohol. Ráadásul közvetlenül a hajtövemre fújom. Most már nagyon aktuális lenne egy új beszerzése, de inkább szeretném valami mással kiváltani.
Koreai hajápolással eddig még nem foglalkoztam, de érdekel a téma, egyrészt a saját viszonylag zsíros hajam miatt (bár már megbékéltem a két naponta való hajmosással), másrészt férjem kopaszodása miatt is. Nekiállok olvasgatni. :slight_smile:

1 Likes

Nekem olyan szárazsampon kellene, amitől nem ragadnak össze a hajszálaim és utána még (könnyen) formázható marad az egész kóceráj. Létezik ilyen? A Batiste-nál jobban szeretem a colab-ot, de a madárfészekhatást az is produkálja.

En sokaig batistet hasznaltam, aztan valamilyen megfontolasbol vettem egyszer Kloranet. (Nalunk Ausztriaban van Notino bolt, ott vettem, ugyh meg csak rendelni sem kellett). Na azota egyszer probaltam a baristet ujra, hat el voltam borzadva a latvanytol, eg es fold a ketto… Klorane-nak van egy aerosolmentes verzioja, azt vettem. Honapokig eleg, pedig eleg gyakran hasznalom. (Fujosat nem akartam, mert leszokott dohanyoskent melyen erint a tema, hogy mi keruljon a tudombe es mi ne​:sweat_smile:). De szo mi szo, mar semmire nem cserelnem le ezt a szarazsampont :slight_smile:

2 Likes

Alapvetően én se szeretem ha egy hajápoló termékben alkohol van, és kerülöm is, de pl. amiről már írtam korábban Hélia D Regenero hajszesz hajhullásra, abban is van sajnos, ráadásul eléggé elöl. Viszont összességében a termék bevált, így efölött szemet hunytam. Pedig az én hajam tényleg nagyon problémás, de ezzel látványos eredményt értem el. Emellett pedig nem vettem észre, hogy szárított volna. Szóval úgy vagyok vele, hogy néha lehet mérlegelni ebben :slight_smile: Ezt amúgyis kúra szerűen használom.

A Batiste-tal meg az a helyzet, hogy arra is kb ráfüggtem, ugye ahogy mondtam, a hajam minősége borzasztó genetikai okokból, tehát nekem a száraz sampon egyszerűen kell és kész hogy ki tudjak menni az utcára :confused: Várom, hogy legyen olyan termék ami kímélő és el is éri ezt a hatást, mint a Batiste :smiley:

2 Likes

Ez lehet az? https://kremmania.hu/kremek/klorane-gentle-dry-shampoo-with-oat-milk
Jövőre költözöm Ausztriába, ha nem hagy fehér nyomot akkor a megoldás is megvan.

2 Likes

Igen, ez az :slight_smile: notinorol lehet rendelni, de ugy emlekszem h egyes patikakban otthon is kaphato.

Par percet varni kell vele, aztan fesulkodni, nem hagy nyomot.

4 Likes

Jart mar valaki hajdiagnosztikan?