Sokáig elédegélgettem a tudattal, hogy nagyjából okés a hajam, hátközépig érő, nem festett, vilgáosbarna-féle meghatározhatatlan színű aranyos-rezes beütése van és hát igencsak vékonyszálú, töredezésre hajlamos és hogy ez ellen nagyon nem lehet mit tenni, legfeljebb ha minden héten fodrászhoz megyek és igénybe veszek valami drága kezelést Viszont most hogy fodrásznál voltam rájöttem, hogy akármennyit vágatok belőle és akár milyen gyakran, egyre inkább elritkul a vége, sprőd, száraz (miközben a fejbőröm tocsog a zsírtól 2 nap hasmosás kiahagyás után) és nincs az a balzsam és pakolás ami rendbe tudná tenni (professzionális, fodrászoknál kapható termékeket még nem próbáltam). Pár évig csak natúr és szilikonmentes termékeket, házi pakolásokat tettem rá, utóbb pedig a szilikonos hajápolókat is bevontam a hajápolási rutinomba.
Eddig nem vettem igénybe semmilyen hajregeneráló kezelést, a L’Oréal Steampod-os kezelésen kívül, akkor viszont életemben először szép, puha, fényes egészséges kinézetű volt egészen a követkető hajmosásig. Ezen felbuzdulva gondolkoztam el azon, hogy érdemes lenne-e abbahagyni a drogériás hajápolók használatát és váltani profeszionális termékekre illetve belefektetni valamilyen hajregenráló kezelésbe esetleg otthoni használatra megvásárolni egy-egy ilyen terméket - gondolok itt Olaplexre, L’Oréal Steampod gőzölős hajsimítóra, stb?