Hajápolás & Hajkezelések

Lehet, hogy kipróbálom :thinking:

Én egy-egy fajta hajszínezőkről volt hogy rosszakat hallottam, de leginkább szőkéknél, pl a kék hajszínező zöldes-zöld színű lesz egy két hét után és nem jött ki szőke hajfestés után se az árnyalat.

Nemhiszem, hogy a feketevel gond lenne.
Egyebkent a kek szin szinte mindig bezöldül egy idő után, legyen az bármilyen festekkel festve

1 Likes

Ti hogyan tisztítjátok a Tengle teezeretek, vagy másolatotok? Nem tudom rendesen kimosni belőle a koszt. Örülnék valami hasznos tippnek.
Köszönöm.

1 Likes

Én kitudom szedni kézzel is (nem várom meg amíg sok lesz benne), de akad az olcsóbb boltokban ilyen kis kefe ami direkt arra való, hogy kiszedi a hajat. Majd folyékony szappanos vízzel öblítem.

1 Likes

Én is így szoktam :).

Nem a haj van beleragadva, hanem inkább csak kicsit piszkos. Nem tudom rendesen megfogalmazni :smiley: De megpróbálom, hogy folyékony szappannal rendesen kimosom. Köszönöm :slight_smile:

Tudtok ajánlani balzsamot és olyan hajápolót, amit nem szükséges kimosni? Nem kell drogériásnak lennie, csak legyen jó.
Szulfátmentes sampont használnék előtte.

Haj(vég)ápolót a L’Oreal Mythic oil-t rendelem újra már kb. 6 éve, imádom. Pedig nekem szőke festett hajam van, lapocka és derék között ér most. Tényleg nagyon jó!
De ha természetesebbet szeretnél, akkor kókuszolaj :+1: Azt is használtam. Bár a L’Oreal jobban bejött mert jobban beszívódik. Megnéztem a véleményemet róla krémmánián, egy éve fogyasztottam belőle a 2. üveggel, most a 3. van. Tényleg nagyon gazdaságos!

https://kremmania.hu/kremek/l-oreal-paris-l-oreal-mythic-oil

3 Likes

Bocsánat, pontosítok, nem hajvégápolóra gondoltam, hanem krém vagy spray állagú ápoló termékre. Amikor úgy érzem, hogy kevés a balzsam hatása és azt turbóznám.
De nagyon köszi a választ, már nézegettem ezt a terméket :slightly_smiling_face:

2 Likes

Keratinos spray lehet a megoldás a fodrászkellékestől, nem kell kimosni és ápol. Én a helyedben nem a hajamra fújnám, hanem a tenyerembe és csak ott simogatnám bele a hajamba ahol megviseltebb.

3 Likes

Én a Mythic oil-t használom úgy, ahogy @Montelino írta. Tenyeremre teszek 4-5 pumpálást és belefésülöm az ujjaimmal.

Régebben használtam Gliss Kur spray-ket, nem volt rossz de emlékezetes sem maradt.

2 Likes

ha én ajánlanék valamit, akkor az igazából bármelyik sima spray cucc lenne a Gliss Kur-tól, kb. mind ugyanolyan, csak az illatuk más. Én most a Supreme Length-et nyúzom egy ideje mindennapokra, illetve a strandra vettem egy Purify & Protect sprayt, de azt azért mert kisebb, és elfér a trandtáskában. Tavaly a Supreme Length Serum spray-t (ez a kisebb kiszerelés) nyúztam strandra, meg hidegben a hajvégekre, de az annyira nem jött be.

1 Likes

Én már évek óta, az amúgy nagyon pénztárcabarát, amerikai Aphoge márkától használok több terméket is. Köztük - amig félhosszú hajam volt minden meches festés előtt, hogy felturbozzam a hajamat - a keratin felépìtőjüket is.
Ezen a honlapjukon át lehet tanulmányozni a termékeiket.
https://aphogee.com/

Most ezeket használom felváltva (altalaban heti 2-szer mosok hajat)

20190903_135418

Balról az első, a Leave In a nem kiöblitendő (bármilyen hajápoló ezzel a felirattal “nem kiöblitendő”), mögötte a “hagyományos” balzsamjuk, mellette egy Joiko K-Pak reconstukció, előtte a 4. pedig egy intenziv, zöld teás antioxidáns hajápoló.

Én általában e-bay-en szerzem be, most már több angliai eladó is árulja ezt a nagyon olcsó, profi brand-et.

3 Likes

Gliss Kur-t én is vettem már, nem rossz, de olyan semmi extra. 1-2 évente mégis veszek egyet :smiley:

Köszi szépen! Szuper, hogy még a beszerzési helyet is megírtad, utánanézek. Ez a Joico termék már sokszor szembejött velem.

2 Likes

*Szia Bella! Én már közel 7 éve hennával festem a hajamat. Utoljára két napja kellett a hajtöveket megigazítanom - elöl van egy ősz tincsem brrr- . Csak dicsérni tudom a kis szalmaszagú csodakutyulmányt, nagyon egészséges, fényes és erős lett a hajam tőle, a kémiai festéktől vékony és állandóan kopott volt. *
*Valóban hosszabb a procedúra, mint egy kémiai festéknél, de cserébe nem kopik és nem károsít- SŐT. Én teljesen egyszerű Cosmio-s hennából és indigóból keverem ki a kívánt színt, ami jelenleg egy mély, meleg barna, már-már feketés. 120-120gr mindkét porból csak citromlével és egy púpos ek. cukorral tejföl állagúra kikeverve 2-3 órát hagyom a hajon és kész. *
Kérdezz nyugodtan. :slight_smile:

1 Likes

Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszod, privátban rád fogok írni, ha még is a henna mellett döntenék, de a mai nap folyamán vettem észre, hogy mennyire természetes a hajam színe, lehet inkább még sem fogom semmivel sem befesteni.
Ha mégis, kérek tőled tanácsot! :heart_eyes::star_struck:

1 Likes

https://kremmania.hu/kremek/schwarzkopf-gliss-kur-oil-nutritive nekem ez bejött de a Joico engem is régóta foglalkoztat.

1 Likes

Úgy döntöttem rászánom magam a fejbőrradírozásra (legalábbis adok neki egy esélyt), amit kinéztem, a beautyjar BrainStorm-ja, a makeup.hu-n kapható de a KM-en nem találom, meg úgy általában sem (amazonon néztem, vélemény nincs hozzá).
A márka honlapja egész pofás, az alapján megvenném, de hátha valakinek személyes tapasztalata is van. :no_mouth: