Hajápolás & Hajkezelések

Nekem a Subrina krém hozza ezt a hatást.

Nagyon drága, kevés kell belőle, az illata egy az egyben Pink Sugar, de hamar elillan.
Én a hátközépnél hosszabb hajamra egy fél diónyit viszek fel a töveket kihagyva.
Hagyom szikkadni és amikor már 80% száraz akkor formázom körkefével ettől 5-7 napig is tartja a formáját, nem nagyon kell rávasalni.
Ahogy tapasztaltam hő mindenképp kell hozzá, hogy megkapjam a kívánt hatást, szabad levegős szárítással nem lesz jó az eredmény.
Nekem szőkített, 100 gramm póthajjal dúsított séróm van.

Őt az illata miatt osztom meg Veletek. Fodrász kente a hajamra, ezért a hatásáról érdemben nem tudok mit írni. Ám az illata a legtökéletesebb kókusz :heart_eyes:

Megvettem ezt a pakolást és a hozzá tartozó sampont, balzsamot. Mellette a balea egy másik pakolását és egy rossmann argánolajat használok.
Általában nálam a hajápolás a “nem hiszek a tényleges változásban” kategória, de ezekkel a termékekkel tényleg sokkal jobb lett a helyzet, nem csomósodik annyira a hajam, pedig a fésűt nem használom többet. Köszönöm a tippet!

3 Likes

A sampon milyen egyébként? Múltkor szemeztem vele, de van többféle sampon most betárazva, így visszatettem :smiley:

Hú, nem tudom, sampon. Amilyen szépen tudnék egy arckrémről beszámolni, annyira nem tudok egy samponról. Következő hajmosásnál figyelni fogom, hátha tudok róla érdemben is mondani valamit.

1 Likes

Köszi. Igazából csak arra lettem volna kíváncsi, rendesen tisztítja e fejbőrt :slightly_smiling_face: A dm oldalán páran panaszkodtak erre. Illetve páran azt írták, hogy szerintük nagyon rossz illata van.

1 Likes

Nálam még csak az első tubus fog elfogyni, de szerintem elég jó. Duplán samponozok, egy darabig ő volt az első. Hát nem jött be, akkor úgy voltam vele, hogy elválnak útjaink. Aztán megcseréltem, és így már szuperül működik. :slight_smile:
Azt nem mondom, hogyha egyszer samponoznék, maximálisan meg lennek vele elégedve, de így igen.

2 Likes

Én is duplán samponozok, és alapvetően ez a második volt eddig mindig. Az első sampon jelenleg egy syoss. Így a kettő teljesen jól működik együtt és szépen tisztítanak. Heti 1 hajmosás mellett elég zsíros lesz a végére a hajam, de 4-5 napig nem vállalhatatlan még. Mondjuk most a nyár beköszöntével lehet ez még változik.

2 Likes

A hétvégén ajiba kaptam anyósomtól:

Azt tudom, hogy nemrégiben nagy hype övezte, de egyébként sok információm nincs a márkáról. Érdemes hozzá a sampont is beszerezni? Vékony szálú, könnyen csomósodó hajra jó lehet?

Január elején vettem a szettett és most járok az üvegek alján.
A kondícionálóból már meg is rendeltem az utanpótlást, annyira bevált. :smiling_face_with_three_hearts: A Vivantis-on sokszor van rá akció, így nem annyira fájdalmas.

A sampon viszont - szégyen és gyalázat - tusfürdőnek jobban bevált.
Ennek az árnak a töredékért vannak sokkal jobb samponok (pl. Lee Stafford Scalp love - hatalmas hála Luiselotte-nak, hogy ajánlotta :heart_eyes:, illetve a legújabb low budget kincsem a Fructis Strenght&Shine).
De az tény, hogy az illata magadja a luxus életérzést. :relaxed:

Erősen gondolkodom a termékcsalád leave-in hővédő hajápolóján, de ~40e ft.-ot nem biztos, hogy meg tudnék indokolni 150ml-es kiszerelésre. Még akkor sem, ha 4-5 hónapig nálam kitartana.

4 Likes

Ezeknek akarok esélyt adni, ha elfogy a Subrina hajkrémem:

Szőke, festett hajra tökéletes lesz, majd írok róluk, ha megérkeztek és ki is próbáltam őket.
Árban nekem ez még az elfogadható kategória.

1 Likes

A Redkenből nemrég rendeltem egy 50 ml-s verziót, de még nem próbáltam ki. Kíváncsi vagyok majd Neked beválik e :slight_smile:

1 Likes

Notinoról rendeltem a hajbalzsamból mintát. Ha elfogynak a meglévő hajápolóim ilyet fogok venni. A minta nekem két alkalomra volt elég, mert vékonyszálú, vállig érő a hajam. Szép lett tőle.

1 Likes

Akit hozzám hasonlóan vékonyszálú, nem túl sok, viszont elég kevés hajjal vert meg a sors, az szaladjon ilyet rendelni. :relaxed:

Szabad szemmel is látható hajtömeget lehet vele elérni. :smiling_face_with_three_hearts: Nem lesz tőle kemény a hajam, hővédő funkciója is van és finom az illata (ez nem marad meg hosszan, nem kell ettől tartani).

6 Likes

Köszönöm a tippet :slightly_smiling_face:

Kipróbáltam a hair food-ot, tényleg jó cucc :slightly_smiling_face: köszi a tippet.

1 Likes

:heart_eyes: Melyiket választottad?

Március óta kísérletezem a balzsamokkal és leave in termékekkel.
Én is úgy éreztem, hogy iszonyat száraz a hajam. A göndör hajat nem tanácsos 1-2 naponta mosni, de 3-4 napnál tovább sosem bírom. Hajmosás után eddig mindig benne hagytam az erre alkalmas pakolásokat a hajamban, mondván egyél-igyál kicsikém. A szárazságon sokat segített ez a rutin, de a 2-3. napra totál kinyúltak a fürtjeim.
Aztán 1 hónapja egy másik fodrász - legnagyobb meglepetésemre - azt mondta, hogy “túl van ápolva” a hajam, elsősorban keratin/protein pakolás a megoldás, de sem az ezeket tartalmazó, sem más terméket ne hagyjak a hajamon, mert a leave in húzza le a hajszálaimat, sok neki (persze ez hajtípustól függ, természetesen). 10-15 perc után öblítsem le alaposan + göndör hajra való hajhab vagy zselé. Ennyi a megoldás.
Még ezt a hajpakolást tudom ajánlani (a Garnier hairfood mellé, mondjuk felváltva), ez valami csoda!!!
Nem kifejezetten göndör hajra való, bárki használhatja. Baleas, 1300,- Ft. Még csak 2x használtam, de már most látható, érezhető a hatása - a 4. napon is megvannak a hullámaim, puha és sokkal kevésbé “szöszösödik”, kócolódik a frizkóm.
A keratin és a protein felelősek a hajszálak erősségéért, tartásáért és rugalmasságáért.

2 Likes

A papayasat választottam :slightly_smiling_face: Most a klasszikus K18 & Olaplex no.3 kombón gondolkodom, de nem tudom, hogy megérik-e az árukat…

1 Likes

Szerintem a K18 igen. Lehet belőle kis kiszerelést is venni, az is elég több alkalomra.

1 Likes

Köszi, meggyőztél.