Melyiket választottad?
Március óta kísérletezem a balzsamokkal és leave in termékekkel.
Én is úgy éreztem, hogy iszonyat száraz a hajam. A göndör hajat nem tanácsos 1-2 naponta mosni, de 3-4 napnál tovább sosem bírom. Hajmosás után eddig mindig benne hagytam az erre alkalmas pakolásokat a hajamban, mondván egyél-igyál kicsikém. A szárazságon sokat segített ez a rutin, de a 2-3. napra totál kinyúltak a fürtjeim.
Aztán 1 hónapja egy másik fodrász - legnagyobb meglepetésemre - azt mondta, hogy “túl van ápolva” a hajam, elsősorban keratin/protein pakolás a megoldás, de sem az ezeket tartalmazó, sem más terméket ne hagyjak a hajamon, mert a leave in húzza le a hajszálaimat, sok neki (persze ez hajtípustól függ, természetesen). 10-15 perc után öblítsem le alaposan + göndör hajra való hajhab vagy zselé. Ennyi a megoldás.
Még ezt a hajpakolást tudom ajánlani (a Garnier hairfood mellé, mondjuk felváltva), ez valami csoda!!!
Nem kifejezetten göndör hajra való, bárki használhatja. Baleas, 1300,- Ft. Még csak 2x használtam, de már most látható, érezhető a hatása - a 4. napon is megvannak a hullámaim, puha és sokkal kevésbé “szöszösödik”, kócolódik a frizkóm.
A keratin és a protein felelősek a hajszálak erősségéért, tartásáért és rugalmasságáért.