Hajápolás & Hajkezelések

Én is láttam szalonban hajcsavarós srácot, teljes komolysággal ült a maga 16-17 évével én meg nem mertem röhögni, de nagyon kis cuki voooolt.
Hadd hordják :slight_smile:

7 Likes

Igen, mondta tegnap a fodrászom, hogy fiúknak gyakrabban dauerol :grinning:, mint nőknek.
Teljesen más a technika manapság: régen vékony facsavarókkal dolgoztak, nekem szivacsosra tekerték fel a hajam, kb. 1,5-2 centis átmérőjűre (20 centis egyenes giliszta és van benne egy drót, amivel hajlítgatni lehet). Másrészt maga a dauervíz már inkább egy emulzió, és szinte alig van szaga ellentétben a régivel, amitől meg lehetett fulladni.
Ez már nem az a dauer, ami 20-30 éve volt, viszont sokkal tartósabb, mint a new wave.

7 Likes

Sokkal jobb, mint a skinhead divat.
Elképzelem, hogy a fiú-és a lánytestvér visítva harcol a fürdőszobában a hajcsavarókért.:rofl:

6 Likes

Sajnos ez még nincs nálunk, de ebből a családból volt sampon balzsam, azt kipróbálom. Köszi a tippet. :kissing_heart:
Majd beszerzem a maszkot is.

1 Likes

Elnézést, hogy megint itt tobzódom, szeretném megosztani az örömömet: azt hiszem, az elmúlt 10 év legjobb döntése volt a hajam behullámosítása. Többen mondják, hogy sokkal fiatalosabb, látványosabb és lendületesebb, mint az egyenes (általában összefogott, feltűzött) frizurám.
Beszereztem már mindenféle kencét és kütyüt, kiolvastam az összes használati utasítást dauerolt hajhoz. Vannak persze alapszabályok, ami először furcsának tűnhet az általános hajápolási szokásokhoz képest. Ilyen pl. hogy hetente max. 2 hajmosás ajánlott, és utána kötelező a hajbalzsam, hajpakolás, hajban hagyható ápoló krémek használata. Szintén nélkülözhetetlen a diffuzoros hajszárító, a hajhabot, rögzítőket pedig alulról markolászva kell felvinni a nedves hajba. Fésülködni kizárólag ritka fogú fésűvel szabad, és a legjobb csak vizesen, balzsamozás közben. Egyébként reggelente a száraz hajam nem is igényli a fésűt, csak megrázom, beletúrok és kész is. Szintén nem ajánlott naponta szorosan összefogni lófarokba, kontyba feltűzni és telerakni mindenféle csattal. Ez egyébként sosem volt szokásom, nem nehéz betartani.
Egyszóval: öröm és bódogság, nagyon élvezem az új hajam. :heart_eyes:

16 Likes

Hát hol máshol osztanád meg az örömödet? :smiling_face_with_three_hearts:
Szuper, hogy ilyen elégedett vagy! :relaxed:

4 Likes

:kissing_heart: :smiling_face_with_three_hearts: De aranyos vagy, köszönöm szépen!

1 Likes

Ahhh nagyon szeretem a sikersztorikat, örülök, hogy jó lett a hajad és boldog vagy vele :slight_smile:

3 Likes

:smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Csak jelezném, szőkék, akik a sárga színnel küzdötök, részemről megvan a varázsszer. Ettől az Alfaparf lila sampontól, egy mosással olyan lett a hajam, mintha frissen lenne melírozva.
Kádat, körmömet nem fogta meg.

8 Likes

Jók ezek az IL Salone termékek, nekem festett hajra való pakolás van, nagyon jól teszi a dolgát.
Újabban nem használok hamvasító termékeket, az én titkom a fodrász váltásban és egy új, vaníliapuding karamell csíkokkal hajszínben rejlik.
:slight_smile:

10 Likes

@summerrain2 Szia!:slightly_smiling_face: Ígértem, hogy beszámolok a Fino hajolajról. Tetszik a pumpás kiszerelése, az előző hajvégápolómat a tenyerembe kellett önteni, azt nem szerettem. Az illata elég erősen parfümös. Az állaga elég sűrű, szilikonos érzetű, kevésbé olajra hasonlító és nekem olyan érzés, mintha nem szívná be eléggé a hajam. Úgyhogy várom, hogy elfogyjon és vehessek mást :sweat_smile:

2 Likes

De kedves vagy, hogy így fejben tartottad. Köszönöm a beszámolót! :blush:

1 Likes

Szép színe van. :star_struck:

1 Likes

Sziasztok!
Várandósság alatt nagyon szép volt a hajam, de most 8 hónappal szülés után mintha teljesen más hajtípust és fejbőrt kaptam volna. Viszket, száraz, korpás, hullik, gyorsan zsírosodik, vége száraz. Szóval egy rémálom. Kérlek ajánljatok olyan termékeket, amivel két hajmosás között tudnám hidratálni (ne legyen hajtógázas) és egy hiper-szuper pakolást vagy balzsamot, ami újra puhává varázsolja. Kicsit elvesztem már a kínálatban. Samponom Loreal Expert Pro Longer (de nem jó már ez sem :sweat_smile:), használok hővédőt (Yunsey Thermal Protector) és hajolajat (Fino) is.

1 Likes

Az én hajamban van egy enyhe dauer + festem is 3-hetente.
Így nem csoda, hogy az alsó 15-20 centi szinte állandóan szomjas, proteinre és hidratálásra van szüksége. Fodrászom azt tanácsolta, hogy ne küzdjek olajjal, viszont rendszeresen használjak hajpakolást, és/vagy testesebb hajbalzsamot. A Garnier Fructis Hair Food-ot ajánlanám, természetesen csak a száraz végekre. Iszonyat nagy tégely, és lehet használni hajbalzsamként - hajpakolásként - leave in-ként is. Ha nem szereted a benne-hagyós cuccokat, akkor le kell öblíteni, úgy is teszi a dolgát. Többféle létezik ebből a Garnier Hair Food sorozatból, mindegyikre ráírták, hogy milyen hajtípusra ajánlják. A banános + az aloe verás hihetetlen népszerűségnek örvend, nekem is beváltak.

Sajnos a korpás-viszkető fejbőrre nem tudok ajánlani terméket, mert ezzel a problémával sosem küzdöttem.
Hajhullás: személyes tapasztalatom egyezik a hivatalos állásponttal, mely szerint a hajhullás elsősorban belülről kezelve mérsékelhető ill. állítható meg különböző vitaminokkal. Ez nekem a Hairclinic kapszula. Jónak mondják a pénztárcabarát DM saját márkás, erre való vitaminját is, de azt még nem próbáltam. A hajhullásra ajánlott méregdrága samponok, mint pl. a Plantur nem sokat érnek, max. akkor, ha a hajadon hagyod 5-10 percig. De kinek van kedve hajsamponnal a fején ácsorogni ennyi ideig?

3 Likes

Vitaminok. Ha jól sejtem szeded őket ezerrel te is… Ha nem, akkor hajrá. A szoptatás keményen megdolgozza a szervezetünket, muszáj utánpótolni. Később jobb lesz valamivel.
Én úgy tudtam megbékélni az új tükörképemmel, hogy arra gondoltam, hogy a szépségem javát a gyermekemnek adtam. Ettől függetlenül sokszor megkapom hogy szép vagyok, de ezt inkább a kisugárzásomnak tudom be.

2 Likes

Nekem gyerekként volt korpás hajjal rövid ideig probléma, gyógyszertárban kapható Selsun sampont használtam.Azóta soha nem volt korpás a hajam. Azóta eltelt kb 35 év. A sampon még létezik, nem tudom az INCI maradt e.

Szia, szülés utáni hajhullásra nekem anno a vichy dercos ampullák beváltak. Ahogy le volt írva, a 6. hét végére kis túlzással mintha elvágták volna a hajhullást. Állítólag a vichy már nem a régi, ezért ha aminexil tartalmú ampullakúrát választasz inkább a kérastase-t javasolnám most. Drága, de működik.

Ezt a terméket már sehol sem találom, úgy tűnik, megszűnt. Ha valaki tudja, hogy mégis kapható-e még valahol, annak megköszönném a segítségét. Amennyiben tényleg kivonták a forgalomból, tudtok-e ajánlani ehhez hasonlót vagy netán az új verzióját? Már ha van olyan. Előre is köszi!