Hajápolás & Hajkezelések

Ajándékba kaptam ezt a kis próba szettet. Nem fűztem túl nagy reményeket hozzá, de kellemesen csalódtam. :relaxed:
Finom az illata, de hajmosás után nem marad meg túl erősen. A termékcsalád minden tagja szilikon- és szulfátmentes, ami hatalmas plusz pont nálam!
Az előírásnak megfelelően az olaj-maszkot tettem fel először +/-15 percre, utána a samponnal gond nélkül ki tudtam mosni. A balzsam az én hajamnak pont megfelelő, vastag szálú és száraz hajra lehet, hogy már kevés lenne.
Szárítás után fényes, kezelhető és jó tartású lett a hajam.
A szett tuti elég lesz nekem még 4-5 alkalomra és ha továbbra is ilyen jól teljesít, akkor jöhet a nagy kiszerelés belőle. :relaxed:

8 Likes

Most fog elfogyni a Revlon samponom és a maszkban is kevés van, körbeszimatolok a Nuxe háza táján, hogy mik vannak hajravalók :slight_smile:
Bár olyan jól működik a Revlon és az ára is szuper.

Azért írok, mert sokadszorra dicsért meg a hajhosszabbítóm, hogy a saját hajam milyen jó állapotban van és sokat nőtt.
Ő aztán nem hízeleg, mert amikor nem volt rózsas a helyzet akkor is szólt.
A toldás már szinte csak a tarkómon van, oldalt is “ úgy megeredt” a hajam, hogy egyszerűen nem nagyon kell oda semmise :slight_smile: 1 ujjnyit hozta csak ki a pótlást, régebben itt 1 tenyernyi volt felrakva.
Fodrászt váltottam még tavaly és úgy keni a szőkét, hogy fóliás melírt rak bele, de csak minden 2. vagy 3.alkalommal, közte csak sima tőfestést csinál. A melírt is úgy rakosgatja, hogy megnézzük hova kell, hol látom barnábbnak, legutóbb is csak 3 fólia kellett :slight_smile:
A szín pedig nagyon természetes, nyilván emiatt sem eszi annyira a hajamat a szőke.
Teljes hosszra szerintem 3-4 havonta húzzuk végig a festéket, egyszerűen olyan szépen tart, hogy nem kell ennél gyakrabban.
Három hetente járok festetni, így soha nincs nagy lenövésem, mindig friss a szín. Maradt a vanília szőke karamell pudinggal szín :slight_smile:
Gondoltam megírom ezt a “ technikát”, hátha valakinek segít.

6 Likes

Egy hét strand és klóros víz után a hajam nem lett túl boldog.
Alapvetően nem szeretem a Kérastase termékeket, eddig a markának legalább 4-5 különböző sampon+balzsam szettjét próbáltam és mindet elajándékoztam pár használat után.
Az egyedüli kivétel a márka Genesis hajhullás elleni, erősítő széruma, mert az nagyon jól működik, többször újravettem és felváltva használom a Vichy hasonló szérumával.

Ezen felbátorodva rendeltem meg a hidratáló fejbőr szérumot és a tápláló hővédőt.
Az illatuk hagyon kellemes, virágos-púderes, de szerencsére enyhe és nem marad meg sokáig, így parfümmel sem veszik össze.
Mindkettő gyorsan beszívódik, nem ragad. Hajszárítás után a hajam szép, fényes, kezelhető és a fejbőrömet sem érzem annyira száraznak.
Majd kiderül mennyire válnak be hosszútavon, de egyelőre biztató. :relaxed:

6 Likes

Hővédőt mindenkinek!
Nekem hajat mentett, friss a sztori, okulásképp leírom.
Vasárnap szokásos nagygenerál,hajmosással, törölközőszáraz hajra felkentem a Lee Stafford Coco Loco hajkrémet és ráfújtam teljes hajra a Gliss Kur festett hajra való kifésülő balzsamot. Mind a két termék 230 fokig véd.
Előszedtem a RemingtonProluxe hajvasalómat, egyenesíteni azt használom, a póthajat 170, sajátomat 150 fokon vasaltam. Kicsit fura szag volt közben, mikor tettem le a gépet akkor fogtam meg a lapátok végeit konkrétan tűz forró volt a gép, ennyire nem szokott átmelegedni a külső ház, még a Remington felirat is elmászott rajta. Na akkor már tudtam, hogy baj van, elszállt a gép hőszabályozó része, kikapcsoltam kihúztam.
A hajam végét megkapta, a sajátot és a pótot is, tegnap voltam vele fodrásznál, szerencsésen jött ki az időpontom, végül 2 centit kellett csak levágni a séróból. Ha nem lett volna rajta hővédő akkor ez most úgy -32 cm lenne vagy több, így csak a száraz részt tudta elkapni.

Úgyhogy csajok, fújjátok a hővédőt vasalás és szárítás előtt is, nekem megmenekült a hajam, most hátközépig ér ezzel a kis akcióval is.:slight_smile:

10 Likes

Fú, a leave-in-ből vannak mintáim, nagyon jó hajamra. Csak az illata nem tetszik sajnos :laughing: