Hajápolás & Hajkezelések

Főleg amiatt érdekes egyébként hogy a terhesség alatt a szervezet tök sokat tesz bele a haj, köröm és bőr egészségébe. És hát tele vagyok babahajjal (még), soha ilyen hosszú nem volt, de közben meg kezelhetetlen. Kb tarkótól lefelé kezdődnek a bajok. Fodrásznál tavaly májusban voltam utoljára.

Simán lehet, hogy megette a szőke a hajad, igen, illetve ha göndör is akkor az a hajtípus sokkal porózusabb mint egy normál hajacska.
Ha a szőke rész akad jobban mikor fésülöd,akkor sajnos innen fog fújdogálni a szellő.
Nagyon nehéz ezt sajnos menteni, ki lehet próbálni K18-at, Olaplexet stb, de olyan mint szőkítés előtt már nem lesz.
Ha ez a probléma, akkor a helyedben én a végéből vágatnék 5-10 centit és aztán kéthavonta amennyit lenőtt, amíg el nem tűnik a problémás rész.

1 Likes

Köszi, még meglátom mi lesz a következő lépés akkor :frowning:

Vékonyszálú, hullámos, gubancolódós hajam van. Sokszor hordom egyenesre szárítva, de a természetes hullámait is ki tudom belőle hozni, ha ahhoz van hangulatom.
Nekem sokat segített a szöszösödésen egyrészt a Balea Winter protect leave-in-je és samponja (göndör hajas csoportban nagyon jókat írtak róla, ezért próbáltam ki), másrészt a hővédők is sokat dobnak a hajamon. A Syosst is szeretem, de az új Garnier hővédő is szuper. Legalábbis, ami a formázást illeti, hosszú távú hatásáról még nem tudok írni, két hete próbálgatom.
https://shop.rossmann.hu/termek/garnier-fructis-diamond-sleek-spray-a-tokeletesen-sima-hajert-150-ml?srsltid=AfmBOopCiCBxEzs3j1UQMCUwX-MlUQYXp0zv3CFE_IOq5dTCCveSZqN8
Sokat számít még, hogy mikroszálas törülközőt használok a hajamra.
Illetve ezt az Isana hajmosás előtti pakolást tudom még ajánlani, nagyon kényelmes használni, öt perc az egész, sietős rutinba is belefér.
Isana Professional Plex hajápoló - 100 ml
Hajbalzsamnak pedig a Garnier Banános hair food-ot szeretem nagyon, ha extra ápolást szeretnék.

1 Likes

Hullámos, szöszös, vékonyszálú, könnyen kocolódó hajam van, nagyon durván töredezik, és porózus. Annyira töredezik, hogy nem érdemes váll alá megnövesztenem. Emellé még őszülök, ezért melírozva is van.
Ki szoktam fésülni, mert nem szeretem hullámosan hordani.

Használtam K18-at, nekem olyan sokat nem segített, plusz nem tett jót az árnyalónak, hogy előtte szilikon és olajmentes sampont kell használni.

Gliss kur fújos sprayt próbáltam többször is, nekem sajnos nem jött be, de valószínűleg ezzel kisebbségbe tartozom, mert tudom, hogy nagyon népszerű termék.

Balzsamból nekem jelenleg a Pantene/Aussie a kedvencem, volt több L’Oréal Professzional mintám is, nekem a Pantene jobban bejött. Egyébként a Pantene, Aussie, Herbal Essences, Wella, Londa mind Procter & Gamble termékek, és sok termékük összetevő listája kísértetiesen hasonló.

Jelenleg egy amodimethicone tartalmú hővédő sprayt, és Balea hajolajat használok szárítás előtt.
A Balea hajolaj nálam “gamechanger” volt, még semmi nem jött be ennyire. Lényegesen puhább, kezelhetőbb tőle a hajam, és kevésbé szöszösödik. Van, amikor hajmosások között is kenek, illetve hajmosás előtt.
Nincs sok hajam, vékonyszálú, és vállig ér, hajmosás után nedves hajra olyan két 10 Ft-os érményit is felkenhetek, elnyeli a hajam. Chatgpt-t kérdeztem, hogy vajon mitől lehet ez az olaj ennyire jó a hajamnak, azt válaszolta, hogy valószínűleg a napraforgó olaj, ami részben hajba penetráló olaj és a szilikonok keveréke lehet.

Ezt a kettőt használom, de sajnos ezeket nemrég a hazai dm-kből kivonták:
https://www.dm.de/balea-professional-haaroel-elixier-glossy-color-p4066447888232.html

https://www.dm.de/balea-professional-haaroel-oil-repair-intensiv-p4066447888195.html

Ami hasonló összetételű, de ezeket még nem próbáltam:
https://www.dm.hu/balea-professional-hajolaj-plex-care-kemiailag-kezelt-es-serult-hajra-p4066447668292.html

1 Likes

HELP! Délután a fosbuk feldobott nekem egy kb. 15 másodperces videot. Iszonyat gyorsan lepörgött az egész és azóta sem találom, bárhogy írom be a keresőbe. Volt benne egy Balea hajmaszk, amit a Moroccanoil hajmaszk dupe-nak tituláltak. Valaki tudja esetleg, hogy melyik ez a Balea hajmaszk? Előre is köszi.

Ezt találtam, de nem biztos, hogy erre gondoltál:
https://www.youtube.com/shorts/3CROcHSXyxI

Igen, rákerestem a termékre, ez hajtőemelő.

1 Likes

Nem ez volt, de ez is nagyon frankó! Köszönöm szépen! :heart_eyes:

1 Likes

balea-professional-haarkur-oil-repair-intensiv-300ml

?

1 Likes

Igen, szerintem ez volt. Nagyon köszönöm! :smiling_face_with_three_hearts:

Tényleg, a K18 teljesen kiment a fejemből :sweat_smile: Én jó szívvel tudom ajánlani azt is, az én vastagszálú, száraz, hullámos/göndör, festett, hőkezelt hajammal anno csodát tett egy kúra. Ráadásul tényleg tök babakompatibilis az is, mert csak samponozni szabad előtte, utána K18, 4 percig várni és szevasz, pillanatok alatt megvan. Szerintem főleg utazáshoz praktikus, mert nem kell ezerféle ápoló kence mellé. Egy teljes kúra (5 ml próbaképp + 15 ml) után én nem vettem újra, azóta nem vasalom a hajam és csak a tövét festem kb 8 hetente, ráadásul a terhesség meg most a kisbabás időszak alatt állig érőre vágattam, így nincs rá szükség. Ez tipikusan olyan cucc, amit “csak úgy” nem érdemes használni.

Hasonló a Balea új, molecular care pakolása, nyilván nem ugyanaz a technológia. Viszont ugyanúgy nedves hajra felkened, 4 percig hat aztán annyi. Tegnap próbáltam először, szerintem zseniális. Most nem károsodott a hajam, viszont vastag szálú, nagyon makacs, hát ettől puha, fényes, “kifolyik” a kezemből.

5 Likes

Bocsi, melyik ez a Balea cucc pontosan? Köszi.

Ez a Molecular care hajpakolás:

6 Likes

Jól néz ki, kipróbálom. :kissing_heart:

Köszi a tippet, elsőnek a dm-essel teszek egy próbát. :slight_smile:

Szeretnék tanácsot kérni, hátha valakinek van tapasztalata a témában.
Ahogy anyukám mondta anno, fordítva vagyok bekötve sok esetben. Lányom és majd az összes ismerősöm megszállottan vasalja a haját, hogy minél egyenesebb legyen (az amúgy szögegyenes haja), és tudom, hogy most ez a trend. Sajnos, én világ életemben hullámos, netán göndör hajra vágytam, soha nem érdekelt az aktuális divat, de sajnos az én hajam alapból egyenes. Nagyon régen, gimis koromban a hagyományos daueres eljárással varázsoltunk göndör fürtöket a fejemre, de annak annyira nem örült a hajam, nem is olyan volt, amire igazából gondoltam (túl barikás lett mindig).
Most, hogy csattog a fülem mellett az idő vasfoga, azt vettem észre, hogy kezd tartás nélküli katasztrófára hasonlítani a frizurám (én úgy jellemezném, hogy lefosott kilométerkő kinézetem van, ha nem fogom össze) :joy:. Vállig ér most, nagyon sok, de vékony szálú.
Szóval, hogy rövidre fogjam a parttalan locsogást: ismét szeretnék tartós hullámot csináltatni, ami volumen-növelő is egyben. Van valakinek tapasztalata és ha igen, el tudná mondani, hogy van-e különbség a 20 évvel ezelőtti hagyományos dauer és a mostani eljárás között?
Nagyon köszönöm!

1 Likes

New wave vagy volumen dauer az eljárás neve , sokkal kíméletesebb mint az eredeti dauer, cserébe nem olyan tartós, lenő és ki is kopik pár hónap után.

2 Likes

Jelentem: tegnap este átváltozott a fejem. :smiley:
Nem volt egyszerű ebben a városban találni egy megbízható fodrászt, aki el is vállalt.
Nem velem volt a baj: a legtöbb fodrász a háta közepére nem kívánja a dauert/hullámosítást, legyen szó bármelyikről. Talán hiányoztak a suliból akkor, amikor ezt gyakorolták. Volt olyan szalon, ahol mindenáron lepattintottak mondván, hogy le fog esni a haj a fejemről (mivel festve is van).
Nem esett le, sőt: nagyon klassz lett, most állig érő, hullámos bob lett belőle, pont olyan, amilyet szerettem volna.
Semmilyen módon nem károsodott a hajam, a színt egy picit “leszívta”, de egyáltalán nem feltűnő és azt gondolom, megérte! Végre van volumene, tartása a hajamnak.

9 Likes

Nagyon örülök neki, hogy jól sikerült és boldog vagy vele. :slight_smile:
Tényleg nehéz manapság olyan szalont találni ahol csinálják, pedig most nagyon trendi a göndör haj, még a fiúk is csináltatják hogy hasonlítsanak Timothée Chamaletre.

4 Likes

A fodrászom mesélte, hogy a srácoknak az oldschool sütővassal varázsolja azokat a trendi loknikat a fejükre - igen, ugyanazzal, amivel a néniknek, akik szó szerint 40 éve hozzá járnak.
Minden ciklikus.

5 Likes