Hajápolás & Hajkezelések

Sziasztok!

Friss szerzemény. Most megint eljött az az időszak, hogy minden csodaszert megveszek, mert hát ugye a remény hal meg utoljára. :grinning_face_with_smiling_eyes:
Sehol nem találtam róla független véleményt, de épp szembe jött egy egyet fizet - kettőt kap akció, ezért gondoltam akkor úttörő leszek.

Szép dobozban érkezett, fel is avattam őket azonnal.
A sampon és a szérum is tutti-frutti illatú, de nem túl erős, hajmosás után alig érezni. A sampon nehezen habzik, én kis pohárban vízzel higítva használom, így a második mosásra már habzott.
Alaposan tisztít és öblítéskor tetszett a hajam állaga. Olyan lett, mintha lenne tömege a hajamnak és ez az én esetemben igazán meglepő. :grinning_face_with_smiling_eyes:
Törölközőszáraz hajtövekre került a szérum, jól bemasszíroztam, aztan fújtam párat a hajhosszra is - az én hajamra ez nem nagy pazarlás jelenleg.

Szárítás után a hajvégek kaptak egy csepp hajolajat. Oyan lett a hajam, mint amikor hajtőemelő habot teszek rá. Dús, fényes, de nem merev, hanem rugalmas. A fejbőröm nem húzódik, nem viszket egyelőre, kellemes.
Nekem eddig nagyon pozitív az első benyomás, de ez úgyis hosszabb távon mutatja meg magát.
A célom most a sok kb. 15cm-es hajszálak megnövesztése és megerősítése, ami a 3 év póthaj következménye lett.

10 Likes

Nekem is mindig második mosásra habzik jobban a sampon, feltételezem, hogy azért, mert addigra leoldja a zsírt :slightly_smiling_face:

2 Likes

Vásároltam egy ilyen hajformázót. Egyelőre nem vagyok vele valami sikeres. Enyhén nedves, 90%-ban megszárított hajon használtam, nem lett valami tartós az eredmény. Meg azon gondolkodtam, hogy így a nedvesség végett nem károsabb ez a hajnak, mint egy sima hajvasaló? Azzal legalább tartós is a végeredmény.
Van akinek bevált az ilyesfajta hajformázó? Van hozzá valami tippetek?

1 Likes

Szerintem csutka száraz hajon próbáld meg, nekem akkor tart a legszebben a vasalás és a hullám is, ha mosás utáni reggel formázom a hajam. Előtte már a szárításnál hővédőzök, utána hajlakkot fújok.
Amennyiben nedves hajjal kell bűvészkedni, akkor tegyél rá hővédőt és hajhabot is, ha szàraz lett a tincs akkor lakkozd be.
Formázás előtt semmiképp se olajozz, mert belesül a hajadba, utána lehet kenni, ha jól sikerült a művelet nem fogja kirúgni magát.

1 Likes

Új lakók a fürdőszobában :heart_eyes:
Eredetileg nem samponért mentem…de hát na, így alakult. :rofl:
Az illata mennyei, nagyon mézes-virágos. Már ezzel is megvettek, de elméletileg regenerálja és erősíti a hajat.

8 Likes

Wáó!
Nagyon szépek, majd mesélsz, hogy beváltak- e?

Mindenképp! :relaxed: Holnap reggel beszánkózunk az oviba, utána igyekszem nem elveszteni a kutyát a parkban a hó alatt (törpe tacskó) és utána le is tesztelem a szettet. :wink:

3 Likes

Ez a szett egy igazi aromaterápia. :relaxed: Ezt az illatot kiadhatnák parfümben is. :smiling_face_with_three_hearts:
Nagyon jó érzés volt hajat mosni ezzel a szettel. A hajamat és a fejbőrömet is egyértelműen hidratálja, de ennek ellenére nem lapítja le a hajam, mint a legtöbb hidratáló sampon.
Szárítás után jól kezelhető tőle a hajam és olyan fényes, mint még soha semmi más hajápoló terméktől, pedig próbáltam már párat.
Az illat szerencsére nem marad meg erősen a hajban, nem ütközik később a parfümmel. Kicsit aggódtam az elején, mert a tús sok parfüm a samponban szokta irritálni a fejbőrömet, de itt - valószínűleg természetes összetevőknek köszönhetően - semmi ilyen problémát nem okozott.
A helyreállító és hajerősítő hatásához nyilván még idő kell, de nagyon úgy tűnik, hogy állandó lakó lesz nálam.
Legszívesebben megvenném a termékcsaladhoz tartozó szérumot is, de már ennek a szettnek az ára is karcolja nálam a lélektani határt.

4 Likes

Ilyen high end sampont még sosem próbáltam, biztató azt olvasni, hogy tényleg meg is éri az árát.
Köszi, hogy leírtad a tapasztalatod.

1 Likes

Én a Revlon One-Step Volumiser Plus modellt vettem meg kb. 2 hónapja, nálam kb. 80%-ban nedves hajon működik jól. Ha száraz hajon megyek át vele, akkor nem tartós az eredmény. Vékony hajszálaim vannak, gyorsan kócolódik a hajam. Hővédő kötelező mellé, a legalacsonyabb fokozaton használom. A round brush fejet is megrendeltem hozzá utólag (erre a modellre passzol többféle fej), de az eredeti fejjel jobban működik az én esetemben. Pár héttel korábban visszaküldtem egy Shark gépet, az meglepő módon nagyon hamar felmelegedett és a legalacsonyabb fokozaton is égette szerintem a hajam. Több fej volt hozzá (sima szárító is), de ami miatt vettem, arra nem vált be (pl. simító fej), szerencsére vissza tudtam küldeni pár nap után. Rendszeresen a Revlon se ajánlott, ez is hővel szárít és ha formázni akarunk vele, akkor azért valamennyire húzza a hajszálakat. Nem fáj, de több hajszálat kihúz, mint egy hajszárítós hajszárítás. Alkalomra lehet vele fodrásznál jártam beszárítást csinálni könnyedén.

1 Likes

Legújabb szerzeményem :heart_eyes:
Egy külföldi hajápolós fórumon láttam meg egy hasonlót és azonnal kutattam a véleményeket.
Itthon biztos forrásból (media markt) ezt az egy félét találtam, de ugyanazt tudja.
Ma délután érkezett meg, persze azonnal ki is próbáltam. :relaxed:
Jelentem ez nélkülözhetetlen cucc a tartás nélküli, vékonyszálú hajra. Viszlát lapos haj, soha többet tupírozás! :partying_face:

10 Likes

A HASK márkát ismeritek? Dm live-ban láttam, de csak belépni volt időm, meghallgatni nem. Ezelőtt nem ismertem egyáltalán. Az én hajrutinom nem túl profi és nem is túl összetett: sampon 2x, balzsam vége. Ha nem felejtem el, nedvesen vagy szárazon hajolajat is használok.
A hajam egyébként kifejezetten szöszös, fésülködni alig tudok, nagyon törik és csomósodik. Erre van ötletetek mit tudnék használni? Ami remélhetőleg heti 1x15 percbe belefér… jelenleg ennyi a hajmosó időm.

Nekem baba melletti minimál villámgyors hajápolási rutinban a lamellás kondícionáló a szuperfegyverem (jelenleg Gliss 7sec Split ends miracle). Egyszerűen nincs időm kivárni a pakolások hatóidejét, ezt meg csak felkenem és lemosom, pár másodperc elég neki. Kb plusz két perc és érezhető a különbség. A másik, amit be szoktam vetni, ha időm engedi, az a hajmosás előtti ápoló használata (jelenleg Balea Plex Care vagy kókuszolaj). Fürdetés előtt gyorsan felkenem, utána a férjem van szolgálatban és én mehetek hajat mosni, annyi idő meg pont elég.

Haskból valami keratinos sampon + balzsam kombót használtam régebben, tök jó volt, szerettem, de nem volt annyira extra, hogy újra is vegyem.

1 Likes

Köszi a tippet, dm-ből gyakran kell pelenka, legközelebb becsúsztatom a balea plex care-t és a lamellás kondícionálót is!

Fésülködéshez én reggel-este is fújom a sima Gliss Kur kifésülő balzsamot, most épp a festett hajra való van, érdemes vele próbát tenni.

Vagy 20 éve fésülöm ezzel a saját+ póthajam nekem így nincs szösz és gubanc problémám.

1 Likes

Kallos fésűlködést segítő sprayt szoktam használni, de nagyon gyorsan fogy. Nélküle egyáltalán nem tudnék fésűlködni.
Nen tudom mi ennek a normális mértéke, nem érzem normálisnak a csomósodást és a szöszösödést sem. Konkrétan a fésűmből takarítom utána az összegyűlt szöszöket.

Szia! A Hask-al óvatosan. Én a Keratin Protein samponját vette meg pár évvel ezelőtt. A hajam fantasztikus volt tőle, viszont elkezdett hullani. Mire minden vizsgálatot kipörgettem (labor, bőrgyogyász), pont elutaztunk és otthon felejtettem a sampont. Amint másikkal mostam hajat, a hajhulláa azonnal megszűnt. Sosem gyanúsítottam a sampont, mert tényleg fényes és jó tartású volt tőle a hajam.
Persze simán lehet, hogy csak egyéni érzékenység volt valamelyik összetevőre, viszont később rákerestem külföldi fórumokon és többen hasonlót tapasztaltak.
A hajolaját viszont sokáig használtam hajvégekre, az nagyon bevált.

1 Likes

Az elmúlt 2-3 hónapban mindent IS megvettem, ami hajnövesztő, hajerősítő. :grinning_face_with_smiling_eyes:
Végül ez a szett vált be a legjobban. Nekem még hajbalzsam sem szükséges utána, elég ez a leave-in.

2 Likes

Festve van a hajad?
Nekem egyszer volt egy nagyon gyalázatosra szőkített póthajam, na ott kenhettem bármit, minden fésülködésnél szakadtak ki belőle szálak, nem is kevés, mint egy felizgatott wc kefe úgy néztem ki egy idő után.
Lecseréltem 3 hónap után, saját hajnál ilyenkor csak a vágás játszik.

Igen, szőkítve van, kb fél évente - évente jutok el fodrászhoz, balayage. De már gondoltam rá hogy abbahagyom, rengeteg pénz és idő még akkor is, ha relatíve ritkán kell.
Akkor lehet hogy emiatt van? Olló az egyetlen megoldás?
Másik tippem hogy nagyon göndörödne, én meg csak azért is kifésülöm…