Igen, pont azért is, mert macerás mosni-szárítani, maximum vállig érőre vágatnám. Most heti 1x mosom, fésülni is csak akkor szoktam, diffúzorral szárítom. Mióta nem szőkítgetem összevissza meg vasalom, azóta nagyon gyorsan nő és nagyon szép egészséges és dús, szerintem életemben nem volt még ilyen szép a hajam. De ha szárazon fésülöm, akkor ijesztően hasonlítok Hagridra A fonáson is gondolkoztam, de abban nem vagyok túl ügyes és ha úgyis megritkul meg kis csoffadt lesz a mostanihoz képest, akkor annyira nem kár érte.
Nem biztos, hogy megritkul szülés után. Nem mindenkit ér utol ez a dolog, főleg, ha sok a hajad, akkor marad bőven valószínűleg.
Terhesség alatt nekem is szép volt, kisimult, pedig sprőd alapból és fényes volt, nem zsírososdott olyan gyorsan.
Én régebben csak a töredezett szálakból vágtam egyesével, de egy fodrászkellékesnél vásárolt igazi hajvágó ollóval. 12-15 éve vettem, egy olcsóbb modell, amivel a fodrásztanulók vágni tanulnak, tehát nem drága, de profi a penge, nem az a vacak amit a drogériában hajvágó olló néven 1-2 ezerért eladnak.
Ha magadnak vágod, csak minőségi ollóval tedd, a nem minőségi olló nem “tisztán” vágja a szálakat és törni fog a hajad. 2 éve vettem egy Beurer hajvágó gépet, ami arra hivatott, hogy csak kicsit vágjon a hajból, tudod ami olyan kinézetre, mint egy hajvasaló. Nagyon rossz döntés volt, több, mint egy év és sok vágás kellett mire helyrejött a hajam, pedig csak 2x használtam.
Rengeteg videó van a neten, egy alapvágás szerintem nem művészet, egyszer lehet én is kipróbálom.
Jaj, mit tett az a gép, hogy ilyen lassan lehetett helyre tenni a hajadat? Mások istenítették az ilyen masinákat.
Szóval ezek sz.rok szerinted? Fiskars hajvágó
FYB hajvágó olló
Ha megcsinálod a DIY vágást muti meg!
Lehet, hogy van olyan, akinek szerencséje van vele (irigylem), én benne voltam egy kismamás csoportba, ott a 80%-nak hullott a haja.
Viszont a Varga hajcseppek elég jól beváltak mindenkinek.
Igen, az utóbbi saját márkás pont olyan, amit inkább ne. Az előbbinek megnézném a vágórészét, arról nem nyilatkoznék látatlanban, mert a Fiskars nem egy rossz márka.
Az enyém nem egy mai darab, de annak is különleges a vágófelülete, egyik oldala olyan, mintha kicsit recés lenne.
Ezt senki ne vegye meg.
Mielőtt vettem, enyhén töredezett a hajam alja. Gondoltam megspórolom az egyesével vagdosást. 3x végigmentem minden tincsen, ahogy írják. Tényleg kicsit vág, 2-3 mm minden hajszálból amit ér. A hajamat nem húzta, egész szálakat nem tépett ki. Megnéztem a tartályban lévő darabokat 1 db töredezett véget nem láttam. Rá egy hónapra megismételtem a vágást, mert úgy vettem észre, hogy több töredezett hajszálam volt. Csak 2x húztam végig minden tincset. Nos a tartályban 2 db töredezett hajszálat láttam csak, de úgy vettem észre, hogy vékonyította a hajam tömegét alul rendesen. A következő fodrászlátogatáskor kérdezte is a fodrász, hogy másnál jártam-e, mert ő nem ilyen fazonra vágta a hajam. Egyenesre szokta hátul. Mégtöbb töredezett hajszálam lett a 2. vágás után, egészen a legvége volt fehér, ott kezdett szétnyílni a hajszál. Ez a nem “tiszta” vágás jele. Azóta nem használtam, kidobott pénz volt. A német minőség, nem minőség ezek szerint.
Szerintem ha tovább használnom a hajam egy rojtos szőnyegre hasonlított volna idővel.
Az én fodrászomnak múltkor külön szólnom kellett, hogy legyen szíves jobban kimosni a festéket a hajamból, mert mindig viszketni szokott. Az is zavar, hogy erősen dörzsöli a hajamat, mikor tudom, hogy vizesen sérülékeny. A magas hőfokos hajszárításról nem is beszélek… aztán mindig taperolom, hogy teljesen száraz-e, anélkül nekem ki ne vasalja Következőleg azt fogom beadagolni neki, hogy ne szárazon vágja a hajamat, ha lehet.
Kb. 8 hetente megyek festésre, mert félek, hogy otthon nem tudnék ilyen színt keverni, meg sokszor a hajam alja sokkal világosabbra kopik. Na és múltkor elfelejtettem szólni, hogy vágjunk a végéből, hát neki eszébe sem jutott Pedig utólag úgy láttam, hogy ráfért volna a hajamra.
Mindezek ellenére kedvelem őt, általában olyan lesz a szín, amilyet elképzeltem, és nem drága.
Amikor nem volt festve, akkor anyukám vágta egy mezei ollóval sima egyenesre.
Göndör vagy, azért vágja szárazon?
Amit a fodrászunk elcs.sz, azt hetekig hozzuk helyre
Az enyém se nézi, hogy alkoholos szart fújt-e rá vagy valami olyat, amitől másnapra olyan kócos lesz, hogy balzsammal se tudom kifésülni (amúgy nem is vicces, kínomban nevetek). Jó pár éve még bírta a séróm az ilyen támadásokat, de már nem olyan ellenálló, hiszen öregszik velem együtt.
Nem göndör… ezért fura nekem is. Talán így kisebb eséllyel vág belőle túl sokat, még erre tudok gondolni.
Nekem első használatnál is lecsúsztak kb. amint párnára hajtottam megfáradt fejemet, vagy csak jártam körbe csinálni a dolgomat (teregetés, mosogatás, stb). Ha nyugton állok vagy ülök, akkor kb megmarad. De lehet a tiédnek jobb tartása van. Amit én vettem, az pókháló, kb el tudom fújni, a peremnél sincs semmi erősítés.
Tulajdonképpen azon agyalok, hogy ha olyan lenne mint egy neccharisnya, az a punkos nagyszemű, akkor is jobban szeretném.
Amúgy a hajam is legtöbbször magamnak vágom. Kivéve kb 3 évente egyszer, amikor valami jó frizurát látok a neten, főleg ha frufrus (frufruhoz én nem nyúlok)
Még nedves hajban csinálok a tarkómra lófarkat, aztán a hajgumit lehúzom addig amíg lehet, aztán a hajgumi alatt kicsivel vágok keresztben. Utána meg, hogy mondják ezt, így ellenkezően párhuzamosan tartva az ollót hosszában belecsipkedek a végekbe, hogy ne legyen durrbele egyenes.
Ha menetet is akarok, akkor előre az orrom vagy az állam alá csinálok egy ilyen lófarkat amit lehúzok, de akkor csak csipkedek, aztán húzom hátra, vágok, csipkedek.
Lekopogom, amióta rendszeresen (kb 2 havonta) megtollászkodom, nem töredezik, nem úgy mint amikor csak kétévente egyszer vágattam. De mivel az egész copfom alig vaskosabb mint a hüvelykujjam, nem éri meg fodrászra költeni.
A ritkító ollómat is elhagytam költözésnél, de nem vettem újra mert minek, a sima hajvágó olló is elég erre a pár szál szénára…
Az enyémen körben a szélén van egy vékony bevontos gumi. 2 helyen meg van csomózva, ami nem szép, de utcán nem is hordom. Nagyon vékonyka a többi részén, mint a nejlonharisnya szála.
Hát nem csodálom, hogy nem jó semmire, amilyen a tiéd, az nekem se maradna a fejemen. Régen a mamik fején láttam ilyet, akiknek rövid berakott göndör hajuk volt. Biztos lakkal ragasztották oda
Honnan tudod hogyan érdemes vágni a hajad? Néztél videót vagy magadtól találtad ki?
Azt hiszem pontvágás, amikor nem merőlegesen vágsz, hanem belecsipkedsz a hajvégekbe. Javíts ki, ha nem jól tudom.
Ja, ha elárulhatod: mennyit költ az ember fodrászra arrafelé?
A fodrász ahova én mentem, 20 euróért vágott középhosszút 2 éve, de kedvezményes volt mert kezelést is vettem másik 20ért.
Azért írtam hogy nekem “nem éri meg” a fodrász (legalábbis nem 6-8 hetente, mint ahogy az illik), mert tényleg nagyon vékonyszálú a hajam, nem egy vaskos, göndör lobonc ami tényleg csak akkor áll valahogy ha hozzáértő vágja (mint pl az öcsémé, igen, rettenetesen irigy vagyok). A vékonyszálú, “lapos” hajnak megvan az az előnye, hogy ha legalább félhosszú, nem igazán látszik benne egy véletlen sarok, plusz ha viszonylag egyenes, kevésbé “ugrik fel” szárazon így tapasztalatlanabb házi fodrászok is nagyobb eséllyel vágnak sikeresen belőle. Főleg hogy nagyobb bajom az hogy bármi kis volument imádkozzak bele,mint hogy egy-két random tincs esetleg pár mm-rel rövidebb azt a 20 eurót inkább költöm hajnövesztőre
Megértem, hogy inkább máshogy költöd el azt, ami most minimum a duplája vagy triplája lehet. Jesszasz, 40 euró se kevés, de a 60 még rosszabbul néz ki