Nekem a málnaecetes öblítés nem tett csodát, abba is hagytam. A többi ecettel nem is próbálkoztam, pont az illatuk miatt
Jöttem egy ajánlással.
Mindig is küzdöttem kisebb-nagyobb mértékű hajhullással, 2023 augusztusa óta viszont eléggé eldurvult a helyzet. Orvos, kivizsgálások természetesen megvoltak, kaptam is étrend kiegészítőket, de önmagában kevés volt.
Októberben megrendeltem az Oyster ampulláit, heti 2x használtam 6 héten át és megállt a hajhullásom. Kisebb mennyiség persze van mosáskor, fésüléskor, de sokkal-sokkal jobb a helyzet!
Lehet, hogy tavasszal csinálok majd egy újabb kúrát.
Az ára sem vészes sok más hasonlóhoz képest
Abszolút nem, ráadásul akciósan vettem ősszel!
Egyébként ánizs illata van, lehet, hogy ez valakinek zavaró, nekem kifejezetten tetszett. Nagyon kellemesen bizsergeti a fejbőrt, irritációt nem okozott.
A héten jelenésem volt a fodrászomnál, esedékes volt már a festés. Általában kéthavonta azért vágni szokott a végéből, hogy szép legyen. Most úgy indultam neki, hogy nem engedek vágni, mert ahogy én látom, nincs rossz állapotban a hajam.
Megnézegette, ahogy szokta, és azt mondta, nem vágunk, majd talán a következő hónapban, mert nincs elvékonyodva, nem törik (egy minimálisan igen, de nem csúnya vagy ilyesmi).
Azt hiszem, most már biztosan tudom, hogy megérte kitartóan kenegetni mindennel. A javulást nem egy termék hozta el, hanem az, ahogy végre sikerült összeválogatni a megfelelő termékeket. Illetve az utóbbi időben reggel és este is teszek egy nagyon kevés hajvégápoló olajat a hajamra. Szóval egy kicsit boldog vagyok, hogy a reménytelennek tartott hajnövesztésem egyszer talán valóra válik
Van közöttetek, aki kipróbálta, hogy a göndör vagy göndörített fürtjeit hajháló alá teszi éjjelre? Ha igen, milyen volt reggelre a frizkó?
Használtam a szatén kendős megoldást (kócolódás ellen), de nem tudok aludni vele, zavar, hogy fedve van a fejem. Csúszkál a homlokomon vagy túl szoros. Ilyenkor hagyján, de nyáron megbolondulnék alatta. A selyem párnahuzat sem vált be, odatapad az arcom- utálom. A scrunchie sem opció, mert kinyúlik vele a bongyorgatott haj, ha ananászba fogom össze.
Nagyon nagyon régen próbáltam, olyan 20 éve
Emlékeim szerint jobban egyben maradtak a fürtjeim.
Biztos, hogy igazi selyem az a párnahuzat? Nekem sose tapad oda az arcom.
Na akkor veszek hajhálót. Köszi!
Igen, selyem, igazi. Sztem nem szívódott be rendesen a krém az arrcomon, ezért ragadtam oda. Nyáron meg izzad a képem. Mivel extra sima, lágy, a legkisebb nedvességre is rámtapad.
Most valahol az ágyneműhuzatok között kallódik , ha a molyok még nem ették meg.
Remélem, beválik majd
Én igen, és nem rossz. De a nejlon eldobhatós hajhálót használat előtt kell eldobni, az vacak. Az úgy lecsúszik 3 perc alatt mintha muszájból menekülne… de egy rendes, nagyméretű rugalmas horgolt hajháló az isteni csoda
Utána néztem ennek a horgoltnak. Ha tönkre mennek a nejlon hálóim (vettem pár napja egy 3-as csomagot), akkor ilyen lesz a következő.
Egyelőre elvagyok a nejlonnal, persze lehet, hogy még nem tágult ki, de ezt legalább nem érzem, hogy a fejemen van, tehát kényelmes. Jól össze is tartja a tincseket és nem szöszölődik annyira a frizum reggelre.
Kérdés: van, aki saját maga vágja a haját otthon? És ha igen, milyen techikával, eszközzel oldja meg?
Átsuhant a fejemen, hogy kipróbálok egy ilyet:
Ha jól emlékszem a fodrászom is hasonló technikával, csak nem hajgumival , oldja meg, ha rétegeket/lépcsőket kérek.
Hát bevallom én szoktam, de technikának nem merem nevezni.
Kicsit besokalltam fodrász fronton: régi fodrászom abbahagyta a szakmát, kerestem újat, ő közben kiment külföldre. Itt helyben, aki van, kismama, úgyhogy x ideig nem vállal senkit.
A városban volt egy mesterfodrász pasas, hozzá mentem 2x, de amellett, hogy csillagászati áron dolgozik, 5-5 órát ültem nála, mert folyamatosan kiment dohányozni, pizzát rendelt-kajaszünet…
Aztán már s.o.s volt, annyira töredeztek a hajvégeim. Vettem egy fodrászollót, a vizes hajam kifésültem, középen elválasztottam és nagyon piciket vágtam a végéből. Nem lett olyan egyenletesen lépcsőzetes, nem is vagyok ügyes, de beszárítás után eszméletlen jó érzés volt, úgyhogy fél évente mondjuk ennyit meg merek tenni. De azért folytatom a fodrászkeresést. Vidéken sajnos nehezebb.
Szerintem ügyes vagy!
Minden ilyen tevékenység, ami szépítkezős és nem szaki csinálja, az ügyességet, türelmet igényel. A lényeg meg úgyis az, hogy neked jó ézés és biztos senki nem látja, hogy nem milliméterre pontos. A fodrászok sem tökéletesek. Fel tudok sorolni pár bakit a sajátomtól is
Az vacak lehet, hogy nehéz Bp-en kívül fodrászt találni. Bp-en meg jóformán minden második sarkon van egy szalon, csak győzzed kifizetni meg kiválogatni a jót magadnak
Na igen, aranyárban vannak a fodrászok… De valahol meg is értem. Nekem szerencsére ingyen vágta a fodrászom - csak a balayage árát kellett oofizetni érte
Most viszont nincs 4 órám és 50 000 Ft-om erre, úgyhogy marad az itthoni hajvágás. Mi tesóimmal szoktuk vágni egymásnak régóta, simán vizesen fodrászollóval egyenesre, esetleg kicsi ívvel. Ennél több technikai malőrhöz még egyikünknek se volt mersze.
Covid idején a Unicorn Cut-ot próbáltam ki. Talán egyszer vagy kétszer csináltam, nem lett rossz, főleg mert akkoriban hullámosan/göndören hordtam a hajam, de azért fellélegeztem, amikor végre eljutottam fodrászhoz.
Én évekig vágtam magamnak egy rossmannos hajvágó ollóval. Annyiszor jöttem el elégedetlenül fodrásztól egy vagyont otthagyva, hogy gondoltam ilyen szarul meg tudom csinálni én is ingyen 🤷 Rövidebb hajnál nehezebb, mert hátul nem férek jól hozzá, de hosszú hajnál nekem a unicorn cut tök jól működött, bár fura módon nekem pont akkor, amikor vasaltam a hajam A legnagyobb szívfájdalmam volt, hogy amikor végre 9 év után találtam egy szuper fodrászt Debrecenben, visszaköltöztem Pest megyébe. Itt eddig 3 különböző fodrásznál voltam és maradéktalanul egyik sem vált be, de mióta göndören hordom a hajam, nagyobb fokozatok kellenek, nem tudom a unicorn cuttal megoldani, úgyhogy továbbra is próbálkozom… Az egyik nagyon szépen dolgozik, de több hónapos várólista van nála, ráadásul baromira ellenszenves a személyisége, a másik kedves, olcsó, de annyira jól nem vág göndör hajat… Már most azon szenvedek, hogy majd ha tavasszal, szülés után sokat szeretnék vágatni (mell alá érő, dús, vastagszálú hajam van, pici babával inkább a konty lesz praktikus, de attól pár nap után fáj a fejbőröm, úgyhogy jobb, ha megy a nagyja), hová menjek, de inkább nem is gondolok rá
Úúú, az merész lehetett! Az egészet összefogtad elöl vagy csak a homlokod feletti rész vágtad?
Jó nekem a pigtail cut is, nem akarok nagy változást, csak frissíteni a végeket, mert 1,5 éve nem vágattam, ha jól emlékszem.
És mi a terv? Levágatod? Ha nem, akkor ajánlom a fonást, mint alternatív lehetőséget a konty helyett. Nem mindenki szereti, de legalább nem húz.
Anno, mikor a fiam érkezett, levágattam bubira a hátam aljáig érőből, mert tudtam, h nem lász rá időm, energiám. Nekem is még elég sűrű és így is szentségelek, amikor ideje van megmosni, mert leszakad a derekam, mire befejezem. 2x mosás, pakolás vagy balzsam, kimosás, fuh…(kádba hajolós módszert alkalmazok).
Egyet javaslok, hogy ne legyen szoros. Ha a kontytól fáj a fejbőröd, akkor semmi esetre se legyen az, ugyanis a szoptatás alatt hullani fog a hajad, és ha nem egyenletes, akkor lehet, hogy foltosan fog. Én pl. az első gyereknél a fölső részt gumiztam össze, hogy ne lógjon a szemembe, és az eredménye az lett, hogy kétoldalt totál megritkult. Persze egy idő után visszanőtt, de emlékszem, akkor rémísztő volt. A második gyereknél csak hajráfot használtam, és figyeltem, hogy ne húzza semmi a fejbőröm. Nem is hullt annyi (persze hullt akkor is), és az sem foltosan.