Hajápolás & Hajkezelések

Nekem a málnaecetes öblítés nem tett csodát, abba is hagytam. A többi ecettel nem is próbálkoztam, pont az illatuk miatt :sweat_smile:

1 Likes

Jöttem egy ajánlással. :slightly_smiling_face:

Mindig is küzdöttem kisebb-nagyobb mértékű hajhullással, 2023 augusztusa óta viszont eléggé eldurvult a helyzet. :expressionless: Orvos, kivizsgálások természetesen megvoltak, kaptam is étrend kiegészítőket, de önmagában kevés volt.

Októberben megrendeltem az Oyster ampulláit, heti 2x használtam 6 héten át és megállt a hajhullásom. Kisebb mennyiség persze van mosáskor, fésüléskor, de sokkal-sokkal jobb a helyzet!

Lehet, hogy tavasszal csinálok majd egy újabb kúrát.

6 Likes

Az ára sem vészes sok más hasonlóhoz képest

Abszolút nem, ráadásul akciósan vettem ősszel!

Egyébként ánizs illata van, lehet, hogy ez valakinek zavaró, nekem kifejezetten tetszett. :grinning: Nagyon kellemesen bizsergeti a fejbőrt, irritációt nem okozott.

1 Likes

A héten jelenésem volt a fodrászomnál, esedékes volt már a festés. Általában kéthavonta azért vágni szokott a végéből, hogy szép legyen. Most úgy indultam neki, hogy nem engedek vágni, mert ahogy én látom, nincs rossz állapotban a hajam.
Megnézegette, ahogy szokta, és azt mondta, nem vágunk, majd talán a következő hónapban, mert nincs elvékonyodva, nem törik (egy minimálisan igen, de nem csúnya vagy ilyesmi).
Azt hiszem, most már biztosan tudom, hogy megérte kitartóan kenegetni mindennel. A javulást nem egy termék hozta el, hanem az, ahogy végre sikerült összeválogatni a megfelelő termékeket. Illetve az utóbbi időben reggel és este is teszek egy nagyon kevés hajvégápoló olajat a hajamra. Szóval egy kicsit boldog vagyok, hogy a reménytelennek tartott hajnövesztésem egyszer talán valóra válik :slight_smile:

14 Likes

Van közöttetek, aki kipróbálta, hogy a göndör vagy göndörített fürtjeit hajháló alá teszi éjjelre? Ha igen, milyen volt reggelre a frizkó?

Használtam a szatén kendős megoldást (kócolódás ellen), de nem tudok aludni vele, zavar, hogy fedve van a fejem. Csúszkál a homlokomon vagy túl szoros. Ilyenkor hagyján, de nyáron megbolondulnék alatta. A selyem párnahuzat sem vált be, odatapad az arcom- utálom. A scrunchie sem opció, mert kinyúlik vele a bongyorgatott haj, ha ananászba fogom össze.

Nagyon nagyon régen próbáltam, olyan 20 éve :rofl:
Emlékeim szerint jobban egyben maradtak a fürtjeim.

Biztos, hogy igazi selyem az a párnahuzat? Nekem sose tapad oda az arcom.

1 Likes

Na akkor veszek hajhálót. Köszi!

Igen, selyem, igazi. Sztem nem szívódott be rendesen a krém az arrcomon, ezért ragadtam oda. Nyáron meg izzad a képem. Mivel extra sima, lágy, a legkisebb nedvességre is rámtapad.
Most valahol az ágyneműhuzatok között kallódik :grinning_face_with_smiling_eyes: , ha a molyok még nem ették meg.

1 Likes

Remélem, beválik majd :slight_smile:

1 Likes

Én igen, és nem rossz. De a nejlon eldobhatós hajhálót használat előtt kell eldobni, az vacak. Az úgy lecsúszik 3 perc alatt mintha muszájból menekülne… de egy rendes, nagyméretű rugalmas horgolt hajháló az isteni csoda

2 Likes

Utána néztem ennek a horgoltnak. Ha tönkre mennek a nejlon hálóim (vettem pár napja egy 3-as csomagot), akkor ilyen lesz a következő.
Egyelőre elvagyok a nejlonnal, persze lehet, hogy még nem tágult ki, de ezt legalább nem érzem, hogy a fejemen van, tehát kényelmes. Jól össze is tartja a tincseket és nem szöszölődik annyira a frizum reggelre.

1 Likes

Kérdés: van, aki saját maga vágja a haját otthon? És ha igen, milyen techikával, eszközzel oldja meg?
Átsuhant a fejemen, hogy kipróbálok egy ilyet:

Ha jól emlékszem a fodrászom is hasonló technikával, csak nem hajgumival :laughing:, oldja meg, ha rétegeket/lépcsőket kérek.

Hát bevallom én szoktam, de technikának nem merem nevezni.
Kicsit besokalltam fodrász fronton: régi fodrászom abbahagyta a szakmát, kerestem újat, ő közben kiment külföldre. Itt helyben, aki van, kismama, úgyhogy x ideig nem vállal senkit.
A városban volt egy mesterfodrász pasas, hozzá mentem 2x, de amellett, hogy csillagászati áron dolgozik, 5-5 órát ültem nála, mert folyamatosan kiment dohányozni, pizzát rendelt-kajaszünet…
Aztán már s.o.s volt, annyira töredeztek a hajvégeim. Vettem egy fodrászollót, a vizes hajam kifésültem, középen elválasztottam és nagyon piciket vágtam a végéből. Nem lett olyan egyenletesen lépcsőzetes, nem is vagyok ügyes, de beszárítás után eszméletlen jó érzés volt, úgyhogy fél évente mondjuk ennyit meg merek tenni. De azért folytatom a fodrászkeresést. Vidéken sajnos nehezebb.

3 Likes

Szerintem ügyes vagy! :clap:
Minden ilyen tevékenység, ami szépítkezős és nem szaki csinálja, az ügyességet, türelmet igényel. A lényeg meg úgyis az, hogy neked jó ézés és biztos senki nem látja, hogy nem milliméterre pontos. A fodrászok sem tökéletesek. Fel tudok sorolni pár bakit a sajátomtól is :wink:

Az vacak lehet, hogy nehéz Bp-en kívül fodrászt találni. Bp-en meg jóformán minden második sarkon van egy szalon, csak győzzed kifizetni meg kiválogatni a jót magadnak :slot_machine: :money_with_wings:

3 Likes

Na igen, aranyárban vannak a fodrászok… De valahol meg is értem. Nekem szerencsére ingyen vágta a fodrászom - csak a balayage árát kellett oofizetni érte :rofl::rofl:
Most viszont nincs 4 órám és 50 000 Ft-om erre, úgyhogy marad az itthoni hajvágás. Mi tesóimmal szoktuk vágni egymásnak régóta, simán vizesen fodrászollóval egyenesre, esetleg kicsi ívvel. Ennél több technikai malőrhöz még egyikünknek se volt mersze.

2 Likes

Covid idején a Unicorn Cut-ot próbáltam ki. Talán egyszer vagy kétszer csináltam, nem lett rossz, főleg mert akkoriban hullámosan/göndören hordtam a hajam, de azért fellélegeztem, amikor végre eljutottam fodrászhoz. :slight_smile:

1 Likes

Én évekig vágtam magamnak egy rossmannos hajvágó ollóval. Annyiszor jöttem el elégedetlenül fodrásztól egy vagyont otthagyva, hogy gondoltam ilyen szarul meg tudom csinálni én is ingyen 🤷 Rövidebb hajnál nehezebb, mert hátul nem férek jól hozzá, de hosszú hajnál nekem a unicorn cut tök jól működött, bár fura módon nekem pont akkor, amikor vasaltam a hajam :grinning: A legnagyobb szívfájdalmam volt, hogy amikor végre 9 év után találtam egy szuper fodrászt Debrecenben, visszaköltöztem Pest megyébe. Itt eddig 3 különböző fodrásznál voltam és maradéktalanul egyik sem vált be, de mióta göndören hordom a hajam, nagyobb fokozatok kellenek, nem tudom a unicorn cuttal megoldani, úgyhogy továbbra is próbálkozom… Az egyik nagyon szépen dolgozik, de több hónapos várólista van nála, ráadásul baromira ellenszenves a személyisége, a másik kedves, olcsó, de annyira jól nem vág göndör hajat… :unamused: Már most azon szenvedek, hogy majd ha tavasszal, szülés után sokat szeretnék vágatni (mell alá érő, dús, vastagszálú hajam van, pici babával inkább a konty lesz praktikus, de attól pár nap után fáj a fejbőröm, úgyhogy jobb, ha megy a nagyja), hová menjek, de inkább nem is gondolok rá :smiley:

2 Likes

Úúú, az merész lehetett! Az egészet összefogtad elöl vagy csak a homlokod feletti rész vágtad?
Jó nekem a pigtail cut is, nem akarok nagy változást, csak frissíteni a végeket, mert 1,5 éve nem vágattam, ha jól emlékszem.

És mi a terv? Levágatod? Ha nem, akkor ajánlom a fonást, mint alternatív lehetőséget a konty helyett. Nem mindenki szereti, de legalább nem húz.

Anno, mikor a fiam érkezett, levágattam bubira a hátam aljáig érőből, mert tudtam, h nem lász rá időm, energiám. Nekem is még elég sűrű és így is szentségelek, amikor ideje van megmosni, mert leszakad a derekam, mire befejezem. 2x mosás, pakolás vagy balzsam, kimosás, fuh…(kádba hajolós módszert alkalmazok).

Egyet javaslok, hogy ne legyen szoros. Ha a kontytól fáj a fejbőröd, akkor semmi esetre se legyen az, ugyanis a szoptatás alatt hullani fog a hajad, és ha nem egyenletes, akkor lehet, hogy foltosan fog. Én pl. az első gyereknél a fölső részt gumiztam össze, hogy ne lógjon a szemembe, és az eredménye az lett, hogy kétoldalt totál megritkult. Persze egy idő után visszanőtt, de emlékszem, akkor rémísztő volt. A második gyereknél csak hajráfot használtam, és figyeltem, hogy ne húzza semmi a fejbőröm. Nem is hullt annyi (persze hullt akkor is), és az sem foltosan.

2 Likes