Hajápolás & Hajkezelések

Köszi a tippet, ez most még nem, csak pár év múlva lesz aktuális :wink: Jelenleg még csodálatos a színem :wink: Egyébként vannak ezek a színező samponok a loreálnál is vörös hajra és azok is pirosak inkább :smiley: viszont az tényleg kell, hogy rendesen fogjon. Azokat próbáltam, de inkább a fejbőrömet fogta meg, mint a hajamat és a hajvégeimet picit leamortizálta :smiley: bár tényszerűen tartósabb volt a vörösöm :slight_smile:

Meglesem ezt az ajánlást, köszi :slight_smile:

No megjöttem, túléltem egy hétfő délutáni fogászatot. :smiley:
Nagyon érdekes amit írsz, messze nem tudtam ennyit a témáról, talán csak azt, hogy az ősz haj szerkezete más és máshogy reagál a festékre.
Azt én is tanúsíthatom, hogy a vörös gyorsan fakul, talán pár hajmosásig volt jó nekem festés után, aztán már nem volt az igazi. Ez mondjuk jól tudott jönni akkor, amikor túltoltam az intenzitást. (Szülni ment a fodrászom nemsokkal azután, hogy elkezdtük festeni, de megtanította, hogyan és mivel kell csinálni otthon.)
A fodrászod így messziről is szupernek tűnik, és érti a dolgát az biztos. :slight_smile:
Átérzem a dilemmád, nehéz jó fodrászt találni az biztos. Ő nem tud esetleg ajánlani valakit majd aki hasonló szakértelemmel rendelkezik? Vagy nincsenek tanítványai akik közül lenne potenciális utód?

Most visszagondolva Keresztanyumnak volt vörösre festve a haja amikor már teljesen megőszült (meg persze addig is), de valóban olyan “idős nénis” szín volt. Nem izzó vörös, de olyan rezes, sárgás, néhol inkább barnás, mindenféle. Persze ki is volt már szegénykémnek ritkulva rendesen, szóval sehogy sem volt nyerő.

Azért drukkolok, hogy találj valami megoldást! :two_hearts: A gesztenyebarnát nem érzed magadénak, az nem lenne egy elfogadható kompromiszum?

1 Likes

Gondolkozom előre -kicsit kihallatszik :face_with_hand_over_mouth: -, de igen, valószínűleg olyasmi lesz majd. Mármint gesztenyebarna, bár erősen szoktatnom kell magam a gondolathoz :sweat_smile: annyira nem stílusom a barna (meg úgy a vörösön kívül más), hogy nagyon :smiley: szerencsére ez legkorábban 5 év múlva aktuális, bár ki tudja… :roll_eyes:

Igen, remek szakember, bár emberileg nem találtuk meg egymást :smiley: anyáról ragadt át rám a hölgy, aki majdnem annyi ideje anya fodrásza, mint ahány éves vagyok :smiley: de semmi gond, mert 5-6 hetente azt a 60-70 percet kibírjuk együtt :wink: Az egyik tanítványát próbáltam, amikor neki el volt törve a keze pár éve. El nem tudom mondani, mennyire csalódott voltam a végeredménytől.

1 Likes

Nekem a gesztenyebarna is nagyon tetszik, utólag csak azt bánom, hogy valamiért azt sosem próbáltam ki, amikor még festettem. A vörösben pont azt szerettem (többek közt), hogy olyan árnyalatokkal is tudtam sminkelni, amivel hidegbarnán nem tudok, és a gesztenyebarna is ugyanezt nyújtotta volna, csak valszeg jobban állt nézett volna ki rajtam. :smiley:

Biztos vagyok benne, hogy megtalálod a hozzád illő árnyalatot, meg talán a kozmetikai ipar is fejlődik tovább, és ki tudja, hátha előállnak valami forradalmi újítással ami kiküszöböli ezt a problémát. Még annyi minden történhet addig. :slight_smile:

1 Likes

Lehet, hogy volt róla szó, és én vagyok nagyon figyelmetlen, de megkérdezhetem, hogy a vörös milyen árnyalatára van festve a hajad? :slight_smile:

1 Likes

Ez egy rendkívül jó kérdés :smiley: Jelenleg 4-5 színből vagyok keverve és a kopási stádiumtól függ, épp hol járok a vörös színpalettán :smiley: Általában festést követő ötödik/hatodik héten tartok a Született feleségek Bree-jének világosabb vörös színénél, ha ez mondd valamit :slight_smile: A Loreal Majirel és Majirouge festékeit keveri össze a fodrászom, így végig teljesen vállalható, egységes és aki nem tudja, annak nem látszik a kopás :slight_smile:

1 Likes

Igen, így azért nagyjából van elképzelésem, milyen lehet a színed. :slight_smile: Az én vörösömet is keveri a fodrászom, bár töretlenül próbálom elérni nála, hogy egyszer legyen már olyan narancsos-vörös, de csak nem engedi :smiley: Rozsda színnel indultunk, nagyon szeretem, de egy kis narancsosságot én még elviselnék.

1 Likes

Az utóbbi időben hagytam nőni a hajam, mert nem volt inspirációm új frizurához, de ennek kellemetlen mellékhatása lett, hogy a vége egyre sprődebb, és az egész egyre kezelhetetlenebb lett. Elkezdtem kutakodni a neten a megoldás után, vettem is ezt-azt, és lehet hogy beszámolok majd az eredményekről, de most muszáj megosztanom valamit: ti tudtátok, hogy a hajkondicionálókat lehet higítani? A mostani kondim egyre kevésbé működött, így vettem újat, az viszont baromi nehéz volt. Nem akartam keverni a kettőt (szerintem ütik egymás illatát), így csak egy pár adagot áttettem egy kis üvegbe az újból, és felvizeztem. Nagyon fura amúgy, mert másnapra besűrűsödött az egész, de eskü most úgy működik mint higítatlanul, csak nem nehezíti el a hajam. Ja, és kb 3x tovább fog tartani ha jól számoltam…

5 Likes

Persze, bátran lehet, fodrászok is szokták kis flakonban higítani és úgy felvinni a hajra a sampont, kondícionálót stb.
Egy ideig nekem is volt egy kiürült samponos flakim amit erre használtam, könnyebb így az anyagot eloszlatni a hajon, aztán takarításkor kidobtam és nem kezdtem újra.
Most a tenyeremben kevergetem a dolgokat, mondjuk én simán a samponba is belerakom a pakolást, hogy kevésbé szárítson ( Schauma Silver sampon+Kallos Silver reflex pakolás ).

1 Likes

Én úgy tudtam, hogy a fodrászok amiket higítanak, az olyan amit higítani is kell, tehát hogy rá van írva hogy koncentrátum, higítsd x arányban.

sampont higítottam, az oké.

A samponjaimat sokáig úgy használtam, hogy megmentettem az utolsó hajfestékes flakonomat (ilyen fésűs adagolója van, nagyon zorall), abba tettem egy adag sampont, felöntöttem meleg vízzel, aztán száraz hajra uccu neki. Addig se folyik a zuhany, gondoltam én. És működött! De idővel megtört a tubus és kilyukadt az oldala. Azóta is hiányzik, de csak ezért nem veszek megint hajfestéket.

Na de hogy a drogériás kondit lehet higítani, azt nem gondoltam volna. A logikát még most sem nagyon találom benne - nem veszik el a sok vízben a hatás? - de működik, hogy rohaggyakmeg! 30-40% víz pluszban, és így könnyebben eloszlik, kevesebbet kell a keverékből kinyomnom hogy biztosan befedje a hajam. Cserébe tovább rajta hagyom, csak a biztonság kedvéért… de eddig semmi panasz.

A tenyeremben én is kutyulok sokat, de leginkább maszkokat vagy hajvégápolókat. (Meg a nem aktív arcszérumokat, de az másik fórumtopic). De a samponjaimat max egymással kevergetem, mással nem, úgyis 2in1 a nagyja (kivéve a havi egyszer használt clarifying).
Szerk: elvileg a sampont a balzsammal nem lenne szabad keverni mert kiütik egymást, a 2in1 eleve úgy van formulázva hogy a tisztító anyag túlkompenzálja a táplálót, hogy azért tisztítani is tudjon. Szóval sampon>2in1>co-wash>kondi. Már ha jól értelmeztem.

4 Likes

Amúgy nemrég töltögettem fel habállagú hajápolókat - kimosandó kondi vagy leave-in mousse - és meg kell mondjam, ugyanazok a kondicioláló anyagok vannak mindkét fajtában, csak más a koncentráció a sorrend alapján. Elgondolkodtatott, hogy tényleg ki kell-e mosnom a kimosandót, vagy hajvégre okés-e leave-in-ként (mert amúgy ha kimosom, nem csinál semmit, de amíg a hajamon van, addig jó)

Szerk: nagyon zavaró hogy kondinak rövidítem a hajkondicionálót? Nem szeretem a “balzsam” kifejezést, nem szabatos, a kondicionáló viszont túl hosszú ha egy posztban nyolcszor kell leírnom… :see_no_evil:

3 Likes

Van egy barátnőm aki 20 éve keni a hajvégeire a bármilyen balzsamot, semmi baja tőle.
Az ő példáján felbuzdulva volt, hogy egy icirit én is belesimítottam a száraz hajamba, teljesen selymes lett tőle a séróm.
Amióta közeli barátságba kerültem a különféle hajkrémekkel inkább azokat rakom a hajamra, lehet őket száraz hajra is használni, szép eredményt hoznak.
Jelenleg ezek vannak:
https://www.notino.hu/loreal-professionnel/mythic-oil-tobbcelu-krem-a-hajformazashoz-melyhez-magas-hofokot-hasznalunk/
https://www.notino.hu/lee-stafford/fresh-hair-vedo-szerum-minden-hajtipusra/

Szerintem ki kell próbálni a hígítást semmi őrület nem fog történni, ha esetleg nem válik be, öblítéskor már lehet érezni, hogy csúszik- e a haj vagy nem, ha nem akkor én vagy újrakenném vagy a bennmaradós kifésülőből tennék egy kicsit többet. :slight_smile:

Én már kipróbáltam a higítást - azon pillázok, hogy működik.
De am éppen végeztem a hajmosással, most szárad a lobonc - holnap jól kell kinézni, szóval :crossed_fingers:
egy kis rendes hajhab a hullámokért, aztán a végekre egy kicsit abból is, amit elvileg ki kéne mosni, azt meg azért hogy ne legyen szálkás. (Ez utóbbinak el kell fogynia hogy megkezdhessem az új fancy cuccokat!)
Ha esedékes lesz egy mosás, szerdán vagy csütörtökön megmosom valamivel"; ha nem, akkor kipróbálom a szárazsampon-habot (kettő is van), és marad a mosás hétvégére.
":Ezt a co-wash dolgot is ki kéne próbálni, mégpedig mostanában, hideg időszakban…

1 Likes

Hát a hajam igen gyorsan kirúgta a hullámokat. Nem is értem, mindig bongyorodik, csak akkor nem amikor akarom?
Gimiben is ez volt, amikor reggelente vasaltam, akkor lett szép hullámos, amint nagy műgonddal begöndörítettem szalagavatóra, úgy néztem ki mint aki konnektorba nyúlt.

2 Likes

Nna jó, rájöttem mire jó az a kimosandó kondicionáló hab: szárazsampon-hab után hajvégekre. Igen, a szárazsampon-habot meg kell várni hogy megszáradjon, ezért jó ez a másik mert azt is meg kell várni. De a kettő együtt egy kis “gyűrögetéssel” szépen felfrissíti az addigra kinyúlt, gyenge hullámaimat. Egyelőre itt tartok, a co-wash dolgot még nem próbáltam, mert mindig automatikusan a sampon felé nyúlok a zuhany alatt, de mist hogy szabin leszek, mindenképp tervben van.

Tesztelésre kaptam az iqonhair.hu webáruháztól egy hajápoló terméket. Egy kedves hölgy keresett meg a cégtől és ajánlotta fel a lehetőséget, aztán Foxposttal érkezett a termék.
Ezt a krémet kaptam egészen pontosan. Az ígéret szerint pont az én hajamra/problémámra lett kifejlesztve, így nagy reményekkel vágtam bele a használatba. Nem volt előtte semmilyen tapasztalatom a Kevin Murphy márkával kapcsolatban.
Lelövöm a poént, sajnos nem vált be.
A hajam hosszú, hullámos, festett, hajlamos a párás levegőben megbolondulni és gyapjasodni. Hajmosás után általában ki szoktam vasalni.
A kapott terméket több alkalommal használtam hajmosás után a nedves hajon, szárítás előtt. Az én hajam merev tapintású és száraz érzetű lett így miután megszáradt. Próbáltam a mennyiségen változtatni, jobban figyelni hogyan oszlatom el, de sajnos ugyanaz maradt az élmény. Nem vettem észre hogy igazán többet segített volna az egyenesség/simaság megtartásában sem.
Esetleg vékonyabb szálú hajon jobban működhet. Vagy nem tudom. Másnak esetleg van tapasztalata ezzel kapcsolatban?

1 Likes

Nekem ettől a márkától semmi se vált be, pedig az utazókiszerelések árából már lehet 1 jó sampont venni. Fodrászkellékesnél vettem őket, biztos eredeti, csak… .

1 Likes

Hát valóban borsos áron vannak, és ezért is reméltem hogy majd tökéltetes lesz a hajgondjaimra, de nem…

No megkezdtem az új “fancy cuccokat”. A szérumok ilyen olaplex utánzatok akarnak lenni szerintem, most véleményeztem is őket, de egy összehasonlítást akarok ide is írni, hátha valakinek hasznos lesz.
20231227_095344
Legyen az Olaplex 4in1 a kiindulópont. Nagyon szép hajat csinál, tényleg, hidratált meg fényes, de nem véletlenül szalontermék. Nem lehet minden hajmosásnál használni, mert felépül, plusz nekem még jobban hullott is tőle a hajam intenzívebb használattal. (Most inkább csak 3 hetente használom, de picit tovább hagyom fent - az ajánlott 10 perc helyett inkább 15-20, legeslegfeljebb 30.)
A milk_shake hajhabra mondjuk hogy “kontroll”: ez nem ígér semmilyen hajszerkezeti változást. Én most így azt mondanám, hogy ha nincs idő meg energia, akkor is felviszem. Én nem tudom mennyire cgm-kompatibilis, de még egy 2in1-os hajmosás után is egyszerű, de nagyszerű definíciót ad az én gyengécske hullámocskáimnak.
És akkor a szérumok csatája! Én azt hittem először, hogy ez a kettő majd ugyanazt fogja tudni, de nem, nem igazán. Teszteltem mindkettőt egymás mellett (szó szerint: fél hajkoronán az egyiket, másik felén a másikat). Ez a fura pár hét illetve összetevőlista-elemzés után azt mondanám, hogy a Balea az egy klasszik (de annak pöpec) fehérjés hajápoló, a L’oreal viszont inkább az (alma)ecetes és/vagy a sörös öblítés forgalomban kapható megfelelője lehet. Dióhéjban a Balea az egy olyan cucc, ami apránként, hosszútávon fejti ki a hatását, a L’oreal meg csak addig amíg a hajon van, de addig hat is meg véd is.

12 Likes