Én úgy tudtam, hogy a fodrászok amiket higítanak, az olyan amit higítani is kell, tehát hogy rá van írva hogy koncentrátum, higítsd x arányban.
sampont higítottam, az oké.
A samponjaimat sokáig úgy használtam, hogy megmentettem az utolsó hajfestékes flakonomat (ilyen fésűs adagolója van, nagyon zorall), abba tettem egy adag sampont, felöntöttem meleg vízzel, aztán száraz hajra uccu neki. Addig se folyik a zuhany, gondoltam én. És működött! De idővel megtört a tubus és kilyukadt az oldala. Azóta is hiányzik, de csak ezért nem veszek megint hajfestéket.
Na de hogy a drogériás kondit lehet higítani, azt nem gondoltam volna. A logikát még most sem nagyon találom benne - nem veszik el a sok vízben a hatás? - de működik, hogy rohaggyakmeg! 30-40% víz pluszban, és így könnyebben eloszlik, kevesebbet kell a keverékből kinyomnom hogy biztosan befedje a hajam. Cserébe tovább rajta hagyom, csak a biztonság kedvéért… de eddig semmi panasz.
A tenyeremben én is kutyulok sokat, de leginkább maszkokat vagy hajvégápolókat. (Meg a nem aktív arcszérumokat, de az másik fórumtopic). De a samponjaimat max egymással kevergetem, mással nem, úgyis 2in1 a nagyja (kivéve a havi egyszer használt clarifying).
Szerk: elvileg a sampont a balzsammal nem lenne szabad keverni mert kiütik egymást, a 2in1 eleve úgy van formulázva hogy a tisztító anyag túlkompenzálja a táplálót, hogy azért tisztítani is tudjon. Szóval sampon>2in1>co-wash>kondi. Már ha jól értelmeztem.