Uh, ez jó nagy érvágás! Spájzolásra fel!
Köszi. Gyorsan lecsekkoltam a notinon és megrendeltem 4 nagy kiszerelésű (400 ml) sampont. Az kb 8 hónap nekem. Árban mondjuk még kóddal is pont a duplája, mint eddig volt az Ázsiában, de ez vagy a semmi közül inkább ezt választottam. Legalább gondolkodni lesz időm a hogyan továbbról
Furcsa ez a Nivea. Régebben a kedvenc szempillaspirálom tőlük volt, amikor döbbenten láttam Bécsben, hogy komplett smink szortiment is van, Nivea Beauté névvel.
Nálunk drogériában sosem volt, jó néhány évvel ezelőtt a Károly körúton volt egy kis üzlet, ahol Nivea Beauté sminkeket lehetett kapni.
Fogalmam sincs, hogy másutt még létezik, vagy globálisan szüntették meg?
A Károly körúti üzletre emlékszem, voltam is bent. Csak akkor még más szempontok szerint nézelődtem és a pénztárcám sem tette lehetővé, hogy ott vásároljak Úgy tudom, a németeknél még van. Egy időben a Müllerben láttam olyan arcápolási termékeket is, amiket itthon nem is lehetett kapni. Feltételezem, a sminkkel ugyanígy vannak kint. Az itthoni dm-ben volt pár év, amikor nivea parfümöt is lehetett kapni az eredeti kék tégelyes nivea illattal. Most nem tudom, van-e még.
Én évek óta a Balea és az Aveo “Professional” vonalából vásárolom a hajápolóimat, és most szebb és jobb állpotú a hajam mint valaha. Sziikonmentes, keratinos, proteines termékek, és ha 10× ennyibe kerülnének, akkor is megérnék az árukat. Tisztító/detox sampon tekintetében viszont nekem szinte csak az Yves Rocher vált be, de csak minden 2-3. hajmosásnál használom. Ezeket nagyon jó szívvel tudom ajánlani a Nivea utódjának.
Köszönöm, mindet próbáltam olyan szálkás lett a hajam, hogy öröm volt nézni
Ha keratin és protein van bennük, akkor nem csodálom. Göndör közösségekben a lányok kenik vágják a hajuk porozitását és azt, hogy hidratálás vagy protein/keratin kell neki. Azt gondolom, nem csak nekik releváns ez a tudás, és bárkinek érdemes lehet odafigyelni, hogy mire hogyan reagál a haja. A proteint tartalmazó hajtermékektől nekem is szinte azonnal olyan a hajam, mint egy szénakazal, így alaposan megnézem az összetevőket, és kerülök mindent amiben protein/keratin van. Mindenféle hidratáló összetevő viszont jöhet, azoktól jó puha és selymes a loboncom.
(Hozzáteszem, hogy amikor jópár éve festve volt a hajam, akkor meg imádta a proteint.)
Gondoltam, hátha ez segít egy kicsit jobban megérteni a hajad és leszűkíteni a kört a termékekkel kapcsolatban.
Ha már tudtad, akkor elnézést, de másnak még jól jöhet az infó.
Azta, ez a szöszösödés érdekes! Nekem ugyam teljesen egyenes a hajam, de sose tapaszltam szöszösödést.
Nem is igazán szöszös (persze az is valamennyire), hanem, száraz, merev, kemény és érezhetően dehidratált. Tényleg mintha szénába túrnék haj helyett.
Mondjuk ez ránk göndör hajúakra jellemzőbb alapból, de nagyon nem mindegy, hogy mit szeret a haj és ez teljesen egyénfüggő. Van akinek a proteintől lesz jobb állapotú a haja, van akinek meg a hidratáló összetevőktől. Neked evidens, hogy igényli a hajad a proteint és szebb tőle. Az enyémnek nagyon nem tesz jót.
Fested egyébként a hajad?
Az Alfaparftól próbáltál már ki valamit?
@Izar nagyon köszönöm a tippet lecsekkoltam, a samponban kreatin van nem tudom, kinek szólt a kérdés, de festett vörös
vagyok 20 éve és amúgy egyenesszálú hajam van. Fogom lesni az inci-t. Valamiért nekem a hajápolókban nem jutott eszembe shame on me
Amúgy érdekes, mert nézem itt a feltöltött inciket és azokban nem volt kreatin.Mármint változott az inci az elmúlt 20 évben és nekem mégis jó a sampon azóta is.
A Niveának két parfüme érhető el most magyar DM illetve Rossmannban. Az eredeti kék, és egy narancsárga -megnemmondom a nevét- Sun vagy Summer nyári illat. Nekem tetszik nagyon mindkettő.
A kék volt már. Ha megint lesz most Joy napok alatt végösszegi szorzó,esélyes,hogy haza jön velem a sárga testvére.
Nem, soha eszembe sem jutott, hogy próbáljak, mert nem vonz a márka. A LUSH hajápolói gyönyörűen működnek, a Faith in Nature jojobás samponnal évek óta tart a szerelem, és mivel nincs bajom a hajammal, nem próbálgatok mást.
Neked ezek szerint beváltak?
Na, ez az én hajamnak tuti nem tetszene, bár persze kérdés, hogy pontosan mennyi is van benne és van-e akkora mennyiség, hogy az befolyásoljon valamit.
Igen, tőled kérdeztem, mert úgy tapasztaltam, hogy az is sokat számít, teljesen máshogy reagált az összetevőkre a hajam festve és nem festve.
Nekem teljesen tönkrevágta a festés a hajam, akkor volt a legrosszabb állapotában és úgy utáltam egy idő után a vegyszert meg a vele való macerát, hogy abbahagytam és megfogadtam, hogy soha többé. Kiéltem magam 2 év alatt, kipróbáltam magam vörösen, tetszett, de ennyi volt. És mivel még csak pár szálam ősz, nincs is rá szükségem.
(Nincs semmi bajom a festéssel, csak az én hajamat kerülje el a cuccos. )
Szerintem ez a hajfestéses dolog sok tényezős. Szerencsém van, mert jó a fodrászom és minőségi anyaggal (L’oreal) dolgozik. Nagyon szép is a hajam, hálaistennek. Nyilván itt játszik a genetika is. Időnként nekem is lehet szerencsém valamiben Volt időszak, amikor eü okok miatt gatya volt szegény, de az elmúlt. Most éppen növesztésben vagyok. 10 év rövid hajazás után leszek hosszú már félúton járok ez egyben megnyugtatás is magamnak, hogy nem ment el a hajam és egészséges
Esetemben nem opció, hogy nem festem, mert az eredeti hajszínem egérszürke és mióta az eszemet tudom, azóta mindig is vörös akartam lenni. Nem tudom, ismered-e azt az érzést, hogy belenézel a tükörbe és az nem te vagy. Na én így voltam egészen 17 éves koromig. Akkor megengedték, hogy befessem vörösre. Amikor a festés után megnéztem magam, megállapítottam, hogy na megérkeztem, ez vagyok én.
Most már nyilván őszülni is kezdtem, valószínűleg anyukámra ütök. Az első festés óta nem láttam a saját hajszínemet, így csak tippelni tudok a világosabb tincsek és a lenőtt területből következtetve, hogy ez talán erőteljes lehet.
Fura ez, mert a kezdődő ráncocskáim, a korom, az itt-ott megjelenő hurkácskák, a bőröm állapota stb. nem zavarnak, de az őszülés nagyon. Azt nem tudom elengedni. Holott nem kevés ismerősömnek brutálisan jól áll, de azt hiszem halálomig festeni fogom. Mondjuk még nem jöttem rá, hogyan, mert szerintem a vörös a nagyon őszön nem tud jól kinézni. Úgyhogy már most agyalok, hogyan fogom tudni átkonvertálni magam más színekre Hiszen én vörös vagyok
Az Alfaparf semi di lino lila dobozos cuccai remekül ápolják a szétszőkített hajam. Hátha van olyan termékük, ami a te hajadra való
Én nem festem a hajam.
Én meg pont a hidratáló összetevőkkel kapcsolatban vagyok szkeptikus, illetve nem mindig értem a funkciójukat. Pl glicerin, hialuron, betain, arginin, stb oké, hogy jót tesz a bőrnek vagy a hajas fejbőrnek, de hajnak??
@anon21269124: Na ez az időnként nekem is lehet szerencsém dolog ismerős. Nem sok mindenben nyertem a genetikai lottón, alacsony vagyok, túlsúlyos, lúdtalpas, millió betegségem van kiskorom óta, sem szép, sem csinos nem vagyok, plusz ott van a szemüveg, amit már megszoktam, de igazából utálok. Ezzel szemben ősz hajszálam még csak pár szál van, ráncom se nagyon és a túlsúlyom ellenére is vékony derekam. Ennyi, összesen ennek örülhetek, de jusson már nekem is valami.
A hajszínemet sokáig én sem szerettem, de annyira nem, hogy érezzem magaménak. Igazából a festés abbahagyása óta szerettem meg, most már abszolút tudom, hogy más szín nem állna jól, a sajátom vagyok én. Barátnőm természetes szőke, ő meg folyton az én hamvasbarna hajam után áhítozik, amit azért továbbra sem értek.
Engem pont az ősz hajszálaim hagynak hidegen, nekem tetszik az ősz haj, és a saját hamvasbarnámon kívül tudom, hogy még az az egyetlen “szín” ami jól fog állni. A ráncok sokkal jobban fognak zavarni úgy érzem.
A hajfestéshez nagyon nem értek, szóval ősz hajon pontosan miért nem néz ki jól a vörös? A lenövés miatt? Vagy túl élénk lesz a világos alapon?
Egyébként mindezek ellenére is ha te vörösként érzed magad önmagadnak, akkor tartsd csak meg majd idősen is a színt: ha önazonos a külsőd, az sokat lendít a kisugárzásodon és ha az megvan, akkor mindenkinek csak sokadlagos, hogy milyen a hajad. Szerintem.
@Key4U: Köszi, megnézem majd a márkát, mert nem sokat tudok róluk, de szerintem maradok a bevált dolgoknál. Haj ügyben nem vagyok kísérletező kedvű.
@Buklika: Igen, ezzel kapcsolatban én is szkeptikus vagyok, így el tudom képzelni, hogy nem is a hidratáló összetevők tesznek a hajamnak jót, csak az, hogy nincs a termékben protein. Mert az már sokszor bizonyította, hogy tönkreteszi a hajam.
Nyilván tőlem okosabbak is vannak ebben a témában, de azt írom most, amit a fodrászomtól hallottam és olvastam is
Amikor őszülsz, megváltozik a haj szerkezete, kicsit sprődebb lesz. Egyébként ez a része mindenkinél így van, a nőknél a menopauza is tud ezen dobni. Ilyenkor szokták a fodrászok javasolni a korábban használt termékek cseréjét és változik a hajfesték felvételének képessége és maga a szín-végeredmény is.
Akinek egyébként genetikailag is van vörös pigment a hajában (mint pl nekem is), annak őszüléskor a festett vöröse még inkább és jellemzően nagyon rőt színű lesz, szinte leugrik a hajáról és az arcához képest is túlzóvá válik. Nagymamámon látom, hogy neki gesztenyebarna színt festettünk mindig. Mióta ősz, valami elképesztően rőt vörös lesz a korábbi csodaszép barnája. A fodrászok szerint egyébként is a vörös a legkényesebb szín és a legjobban, leghamarabb fakuló is.
Nagyon ritkán - szinte lehetetlen - sikerül eltalálni ilyenkor azt a vöröset, ami szépen mutat és jól festhető az adott emberre. Ezt a képességet a jelenlegi fodrászomból nézem csak ki és ő erősen 60+ éves. Így mire eljutok erre a szintű őszülési pontra, nagy eséllyel kénytelen leszek ősz lenni vagy valami számomra semmitmondó színre cserélni a vörösömet
Sok hölgyet látok idősebb korban vörössel és sajnos nem látom és érzem a minőségi látványt
Esetleg két festés közt karbantartani színező habbal?
Kovács Eszter Laura csatornáján làttam, neki is vörös haja van, el is mondja, hogy működik a dolog, érdemes lehet egy próbát tenni vele.
Aztán van az Alfaparfnak a Crazy Colorja, de az PIROS , szóval azt csak halkan súgva írtam le.