Hajápolás & Hajkezelések

Én is próbáltam a legtöbb platformot, hogy lássam miről is van szó. Twittert egy darabig használtam de az is elég vad világ tud lenni, a tiktok nem jön be. Az instát szeretem, ott olyan oldalakat követek ami hobbiszinten érdekel, utazós, lakberendezős, sminkes pl. Én magam keveset posztolok. Facebook a távolabb élő ismerősök, rokonok miatt van, plusz a gyerekek iskolai kapcsolattartására, zárt face csoportja van az osztályoknak, plusz a messengeren is van szülői csoport, szerintem praktikusabb a közérdekű infók megosztására, egyeztetésre, ügyes-bajos dolgok megbeszélésére mint a Krétában üzengetés.

6 Likes

Kép
55 cm 85 gramm, holnap felrakatom :slight_smile:

3 Likes

Póbáltátok vagy hallottatok már a “hajbotox” néven futó kezelésről? Ígérete szerint fel tudják tölteni a sérült hajszálakat keratinnal -belevasalós technika, hasonlóan a hajegyenesítéshez- ami után egészségesebbé válnak a hajszálak. Az évek múlásával egyre jobban érzem, hogy szárazabb, sprődebb a hajam (amin az évek óta tartó folyamatos festés is csak ront), de gyakorlatilag bármit próbáltam csak ideig-óráig javított, semmivel nem tudtam elérni tartós javulást. Ami nekem a selymes, puha haj lenne…

@dyna én ilyen kezelésen voltam ez pont a Te problémádra is jó .

Repair Iron a neve , nekem a szőkített száraz végű póthajamat simává és puhává tette.

1 Likes

Pár hajápolási termék ingyen elvihető, így csomagban, postaköltségért. Van egy csomó bontatlan cuccom és nagyon szeretném kipróbálni, de ahhoz csökkenteni kellene a készleten. :wink:

• Shea moisture kondi, 1/3
  • Cantu maszk 1/4
  • Blondifier Cool 1/3
  • Silky Way sampon, majdnem tele
  • Purple sampon, majdnem tele
  • Cantu hajvégápoló, majdnem tele

Nincs velük semmi gondom, csak vagy már többször megvolt vagy már sok az én hajamra. A szárazból már sikerült normál állapotba hozni. Kidobni sajnálom.

IMG_20221106_100801

2 Likes

Én nagyon szeretném, ha még lehet kérni :slight_smile: Viszont nekem barna a hajam, így a szőke hajra való dolgokat nem tudnám hasznosítani. Ha nem akarsz bíbelődni a külön elküldéssel, akkor természetesen továbbadom majd őket én.

1 Likes

Persze, úgyis jó, ha kiveszem a két lila cuccot. Majd írok, a héten szerintem fel tudom adni.

Előre is nagyon szépen köszönöm. :heart_eyes:

1 Likes

Sziasztok,
Szerintetek az ilyen lamellás kondícionálók mögött mi lehet a hatásmechanizmus? Annyira furcsa, hogy második összetevő az alkohol, de mégis soha semmilyen terméktől nem lett ennyire puha a hajam egy használat után… Hosszútávon mégis káros lehet?
https://kremmania.hu/kremek/balea-professional-beautiful-long-hajapolo-folyadek
Elseve Dream Long 8sec is ilyen, az népszerűbb.

2 Likes

Nem tudom sajnos, de az Elseve Dream Long 8sec brutális kedvencem lett… Pedig nehéz felapplikálni, és igen, ott a denat alkohol összetevő, amit mindig kerülök, de ez esteben ez a termék minőségén nem ront…

1 Likes

Próbáld ki a Baleás verziót is, hátha tetszik :slightly_smiling_face:

1 Likes

Nem hiszem, hogy hosszú távon szárítana, mert ha víz is párolog vele együtt, a többi hidratáló/emolliens molekula a hajban marad, amiből bőven van benne.
Én nem próbáltam ezt, de amint kifogy valamelyik hajápolóm, ezt veszem helyette. Nekem nagyon bejött a Balea hajápolós vonala is.

1 Likes

Mióta használod?
Nekem a 7sec volt meg. Az elején tetszett, mert tényleg puha lett a hajam, viszont többedik használat után kiszárította a hajam.

https://www.instagram.com/p/CbIJpMFqXc0/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Itt részletesen le van írva a hatásmechanizmus :slight_smile:

2 Likes

Kb. negyedik-ötödik használatnál járok, de nem használtam minden hajmosás után.

Kép
Tegnapi szekrény rámolás eredménye.
Azt hiszem a jövő nyári hajam ebből 3x megvan :rofl:
Majd kiválogatom , összerakom copfba és kiszedem a végéből a csomózást, hogy legyen 1-2-3 használható copf belőle.

Egy kis ötletelésben segítsetek nekem :slight_smile:
1-2 éve már figyelem, de most jutottam el odáig, hogy megvitassam a kérdést :slight_smile:
Szóval: talán a 2. vagy 3. tél, amikor a sötétebb ruháimon megfigyeltem, hogy a vállrésznél, mintha körbe finom kis lisztszemnyi darabkákkal szórtam volna be az anyagot. Nem sok, nem feltűnő, csak engem zavar.

Ha a fodrász vagy én szétfésülöm a hajamat, semmi nem látszik, korpás vagy egyéb tüneteket sem mutat a fejbőröm, viszont ezek a kihulló izék (jobb szavam nincsen rá) egyértelműen a hajamról jönnek.
Látott/tapasztalt már valaki ilyet? Mi lehet? :thinking:

Hajformázó termékek közül használsz hajlakkot vagy styling sprayt? Esetleg a száraz sampont?
Azok hagynak a fodrász pulton is ilyen finom fehér permetet amiről beszélsz.

2 Likes

Nem :slight_smile: samponon kívül semmit :slight_smile: nem is permet, inkább azt mondanám, hogy szemcse. Érdekesség, hogy édesapámon láttam már ilyet, de neki sem korpás a fejbőre, ráadásul majdnem kopasz…

Olaplex termékeit használtam fodrászkellékes ajánlására, és nem bántam meg. A hosszú hajam egészséges, dús maradt terhesség, szoptatás után is.Miért JÓ a samponja? Koncentrált a termék állaga, nem kell belőle sok, fél évig elég hosszú haj esetén is. Túlrendelés miatt eladó 1 darab Olaplex sampon. Az eredeti ára 8890 Ft. Egyszer használtam, így 7 890 Ft ért adom tovább. Regenerál, helyreállítja és megerősíti a hajrost szerkezetét, és a piacon egyedüliként javítja a sérült diszulfidkötéseket.
Érdeklődés esetén átvétel postán, futárral, személyesen Budapest egyes pontjain, vagy Szentendre- Budapest vonalában.
Sampon