Szia! Sajnos tavaly voltam utoljára fodrásznál és nem emlékszem, eddig sose figyeltem fodrász utan jobban (tapintásra határozottan puhább utána), általában erősebb világításnál szokott feltűnni hogy ilyen. Illetve próbáltam többször simán levegőn szárítani a hajam, akkor is ilyen volt, fésülködés nem ront rajta, de nem is lapítja le a szálakat- egyébként most sok babahajam is van, amióta csipkebogyó olajozom, határozottan gyorsabban nő a hajam
Nagyon szépen köszönöm az ajánlásokat
Hali! Én viszonylag új vagyok még itt, de gondoltam, ehhez hozzászólok, mert hasonló a hajam.
Sztem annyi a titok, hogy hullámos hajad van, és a pára hatására a kis babahajak jobban göndörödnek, mint a hosszabb, nehezebb hajszálak. Megoldásként vagy kifőnözöd szárításkor (fémes körkefés+forró levegős szárítás), vagy göndören kezded el ápolni. Pl. nekem a glicerin elkerülése segít, és egy jó hab vagy zselé is hasznos. Sztem ha ez a vonal érdekel, lépj be egy göndör hajas facebook csoportba, a Szeresd magad göndören csopi egész emberi (Ezt azért mondom így, mert másik csoportokban néha voltak olyanok, akiknek mintha az egész életük a hajukról szólna…) Nem kell mindent benyelni ebben a csoportban sem, pl. sztem a szilikonoktól irreálisan félnek, de pl. a porozitásod megállapítása hasznos, meg kapsz némi támpontot, hogy milyen terméktípusokat érdemes használni.
Ha göndörödsz, érdemes tudni, hogy ez a sokszor frizz-ként említett szöszösség amúgy egy jó dolog is, mert volument ad a hajnak.
Szia! Igen, mostanság elég sok helyen látom a curly girl method dolgot, én is próbálkoztam, anyukám göndör szóval pár kölcsöntermékkel és diffúzorral próbálkoztam párszor, és valóban ilyen beach wave jelleg lett az eredmény (igaz inkább csak a hajvégek), viszont bármit csináltam, reggelre teljesen élettelen, kilapult végeredményt kaptam (pedig szatén párnahuzatot használok) és ilyenkor úgy elkeseredek mindig, hogy inkább kifésülöm:D (ami persze azt eredményezi, hogy frizz frizz hátán) A szilikonokkal engem is nagyon megijesztettek, teljesen elkeseredtem, hogy na, q balzsam amit használok szilikonos és akkor biztos az az egy termék teszi tönkre a hajamat:D
Köszönöm szépen a tanácsokat, a göndör/hullámos dolognak lehet ismét nekifutok, remélhetőleg nem fognak nagyon harapni a göndör lányok, sajnos futottam bele pár göndör hajat gatekeepelőbe🥲
Én is most akarom kipróbálni ezt a fajta hajmosást, mármint hogy utoljára leave in-nel fésülöm át a hajam és utána már nem. De ehhez kell vennem még leave-in terméket, mert az éppen elfogyott, valamint curl creamet. Utóbbit valaki tudna ajánlani?
Gyerekkorodban is ilyen volt?
Csak azért kérdezem, mert nekem is hasonló, sőt, szerintem durvább, de nekem kamaszkorom óta van ez. Akkor be is hullámosodott az addig egyenes hajam. Nekem vannak pluszban ilyen drótszerű hajszálaim is sajnos Ráadásul eleve erősen porozús a hajam, hiába nem festett.
Egyébként pajzsmirigy gondok is okozhatnak száraz, töredező, drótszerű hajat.
Ami nekem nem vált be: olyan balzsamok, formázószerek, amikben valamilyen nedvesítőszer (“humectant”) van, pl. glicerin, propylene glycol, stb.
A szilikonok az én hajamnak jót tesznek, szerintem érdemes kísérletezni, az ilyen szöszösödő hajra elméletben jók szoktak lenni. És sok helyen azt írják, hogy a szulfátmentes samponok többsége simán oldja a szilikont, a közhiedelemmel ellentétben.
Kiskoromban nagyon szép hullámaim voltak, aztán kb 10 éves koromra lett ilyen- mondjuk akkoriban kezdtem el már abszolút magamnak szárítani, és állandóan fésülgettem körkefével, szóval ez is lehet az oka ennek az állapotnak 🥲 Pajzsmirigyem elvileg most rendben van, kicsi alulműködésre szedtem anno gyógyszert, de nem rémlik, hogy bármi változott volna a hajam terén. Na akkor ezeknek is utána nézek, amin még gondolkodtam az a tiszta hualuronsav használata - még nedves hajba, ápolók után alkalmazva, most az Elizavecca hualuronsavát néztem ki, azt úgyis bőrre is el tudom használni ha hajra nem válna be:D
Sziasztok! Friss jövevényként én is beledumalok most, a Kallos Keratint én is nagyon ajánlani tudom, évek óta csak azt használom. Érdemes akar hajmosas után felcsavarva egy fél órát a hajon hagyni. Szerintem is hullámos lehet a hajad Ez lehet, h hülyeség ami most mondok, vagy csak nekem igaz, de amióta lépcsőzetesen van vágva a hajam a minősége is sokkal jobbnak tűnik és persze a hullámok is élő tudnak jönni…de ezt aze ne vedd készpénznek
Én is gondolkodtam azon, hogy ha esetleg picit rétegesebbre vágatnám a hajam, lehet nem lenne olyan nehéz és nem lapulna ki A kallos keratinos parkolásnak szerintem mindenképpen adok egy esélyt, aztán ha egy kence se hat, megpróbálkozok a fazonváltással, amúgy is nagyon nézegetem mostanában ezeket a shaggy frizurákat:D
Sziasztok ismét, gondoltam közben jövök egy update-tel Még a megszokott termékeket használtam ugyan, de diffúzorral szárítottam a hajam és úgy néz ki, tényleg térnek vissza a hullámok, habár elég halottnak tűnnek még:D közben pedig csináltam egy haj porózitás tesztet, és úgy tűnik, alacsony. Illetve azt is megnéztem, mi a helyzet a proteinnel- egy-egy hajszálat elég jól tudok nyújtogatni, mielőtt elszakad, szóval remélhetőleg nem protein overload a fő problémám:D
Sajnos van olyan hajtípus ami sosem lesz magától szép, ha simát szeretnék ki kell szárítani, ha hullámost be kell göndöríteni, mert ha nem csinálok vele semmit szöszös, rendetlen ápolatlan (bár ahogy a divatfotókat nézem bizonyos körökben ez sikk) mintha egy merő töredezett hajvég lenne az egész. Kenhetem bármivel, szedhetek bármit, a szép hajjal megáldott szerencséseket mindig csak irigyelni fogom akiknek elég ha megmossák - egyetlen módszer működik: egy jó fodrász aki megszabadít a hajformázás kínjaitól Szerintem menetelesre meg ne vágasd mert akkor tényleg csupa száraz hajvég lesz az egész fejed.
Igen, ez bánt a legjobban, sajnos anyum haját örököltem, ami ugyan göndör, de igencsak megszenved érte, hogy nézzen ki valahogy, apum pedig szépen megmossa a tipikus 5in1 tusfürdő/sampon/cipőpolírozó/stb. hülyeséggel és mégis gyönyörű göndör fürtjei lesznek Nem baj, kísérletezgetek még vele, ha meg nagyon nem fog rendbejönni, akkor maradok az eddigi “vizesen becsavarom és akkor az hullámos lesz de fésülgetni is lehet” megoldásnál
Sziasztok!
Új tagként segítséget kérnék tőletek. Egyenes, ritka és vékony szálú (genetika), gyorsan zsirosodó hajam van. Megmosom vasárnap este, hétfő estére már szinte rátapad a fejemre, másnap már száraz sampont kell használnom, hogy vállalható legyen Mindig hagyom a levegőn megszáradni, nem vasalom, melirozva van. Eddig drogériás termékeket használtam, Lorealt, illetve most legutoljára TRESemmét, csikorgósra szárította, de a zsirosodást nem csökkentette. Most fogyott el, és most már beruháznék valami komolyabbra is, ami nem csak egy napig tart. Tudtok ajánlani valamit? Szívesen elmegyek pl fodrászkellékesbe, csak nem tudom ott mit keressek a sok közül…
Jah és én sem szeretek hajat mosni, főleg nem akár naponta…
Előre is köszi mindenkinek
Próbáld ki, hogy ha már majdnem száraz akkor egy krokodil kefe segítségével készre szárítod, így emelve meg a tövét, így kevésbé fog zsírosodni.
Száraz sampon helyett próbáld ki a sima hintőport , este vidd fel a hajtőre , másnap reggelre nem fog látszódni a fehérség. Sokszor a száraz samponok többet ártanak mint használnak , régebben én is fújtam őket, de nem mindig hozták azt a hatást amit szerettem volna.
Rendben, köszönöm, ki fogom próbálni. És sampon-balzsam/pakolás kombóban esetleg tudsz valamit ajánlani, hogy mit vegyek?
TP Makeup youtube csatornáját ajánlom figyelmedbe, a tudatos hajápolással kapcsolatban is csinál videókat.
Most így hirtelen a co-wash dolgot tudnám ajánlani, vagy a low-poo módszert, de mindkettő napi odafigyelést igényel. Főleg egyenes haj esetén.
Amúgy milyen hosszú a hajad, mit használsz most, és hogyan/meddig?
https://kremmania.hu/kremek/balea-professional-beautiful-long-hajapolo-folyadek
Szerintetek ezt kondícionáló helyett vagy utána használjam?
Utána
Nekem is nagyon hamar zsírosodó a hajam, ami nekem látványos javulást hozott az a samponozó szilikonkefe használata (fontos hogy körkörös mozdulatokkal használd, ne pedig oda-vissza húzd különben kitépi a hajad…saját tapasztalat:D)
Illetve a co-washt én is ajánlom - én úgy szoktam, hogy mosás előtt olajozom a fejbőröm (nézz utána a scalp oilingnak és hogy milyen olajokat ajánlanak, jojoba, ricinus stb). Hagyom egy fél órát hatni, utána először egy nagyon pici balzsammal lemosom az olajat, aztán kétszer samponozok. Első adag samponba még nyomni szoktam kevés balzsamot, hogy az olajat biztosan jól feloldjam vele. Utána pedig final, sima samponozás. Fontos, hogy csak kb 20 forintos méretű samponadagot használj és mielőtt a hajadra rakod, habosítsd fel a kezedben - ez amúgy jól szabályozza a mennyiséget is, hiszen ha véletlenül túl sok sampont raksz a tenyeredbe, habosítás közben ki fog folyni a felesleg:D illetve: párnahuzatod hetente cseréld- ha nem forgatod alvás közben és csak egy oldalát használod, akkor ajánlom hogy a hét közben fordítsd át a másik oldalára (én hetente 2x mosok hajat szóval vasárnap új huzat, szerdán a másik oldalára fordítom)
Nem akarlak elkeseríteni de ez hormonális dolog, kozmetikumokkal átütő eredményt nem fogsz elérni. A Batiste szárazsamponok elég jók. Szerintem ne a levegőn szárítsd hanem körkefével, a hajtőnél megemelve, vagy még melegen szárítás után a tincset tekerd fel hajcsavaróra és ott hűljön ki, ez is megemeli a hajtövet és nem lapul rá másnap a zsírosodó fejbőrre.