Hajápolás & Hajkezelések

Köszönöm :blush: meg is döbbentem, mikor engedélyezve lett a szín.

1 Likes

Nekem mind a kettő tetszik a barna árnyalat nagyon elegáns, az új színeddel sokkal fiatalosabb, játékosabb a külsőd és jól megy a bőrödhöz és a szemedhez is.
A frufrudért ölni tudnék :relaxed:

1 Likes

Nagyon köszönöm :blush:
A frufru nélkül nem tudok létezni, valahogy, valamilyennek muszáj lennie :slight_smile:

1 Likes

Én is próbáltam , élesben derült ki, hogy nekem nem lehet , mert elöl forgóm van és egy másfél centis rész égnek áll, ha rövidre vágom. Oldalra tűztem amíg le nem nőtt, csodálatos volt :rofl:
Második próbálkozás 10 évvel később: hőillesztéssel szinte szálanként ragasztva, a póthaj súlya volt hivatott lehúzni azt a részt.
Akkoriban fekete voltam és csak hogy kerüljem a feltűnést tűzpiros fru-frut kértem . Nagyon szerettem két dologtól eltekintve:
1.) a hőillesztéshez használt keratin egy idő után kilátszott és úgy néztem ki mint aki elöl olvasztott cukrot maszatolt a hajába.
2.) miután a kilógás undi volt és mentem leoldatni a remekművet az oldószerrel jött a saját hajam java is pont arról a részről ahonnan nagyon nem kéne, hogy hiányozzon.
Szóval azóta nincs fru-frum. Betűzhetőt azt fogok venni amint találok olyat ami tetszik vagy 3 éve nézegetem😌

6 Likes

Tökéletesen átérzem, nekem is van elöl forgóm, úgyhogy a frufru szóba sem jöhet, pedig nagyon tetszik másokon. Mondjuk talán nem is baj, a hajam elég hullámos, főleg ha rövid és nem húzza le súlya, úgyhogy valószínűleg csak állandó kínlódás lenne az összevissza kunkorodó rövid tincsekkel. Plusz a homlokom is nagyon zsíros :sweat_smile: Ezekkel igyekszem mindig lebeszélni magam, hiába tetszene nagyon.
A forgóm miatt egyébként csak egy helyen, kicsit oldalt elválasztva tudom hordani a hajam, minden más esetben kontrollálhatatlanul előreáll ott egy tincs :joy:

2 Likes

Ó, igen. Azok a csodás forgók. :sweat_smile: nekem is van, hátul. Csodálatosan fest általában, bár igyekszem kezelni a dolgot.
A tűzpiros frufru tényleg nem feltűnő azért, pláne a fekete színnel :smiley:

1 Likes

Nekem meg minden vágyam a hamvas seszínű világosbarna haj :sweat_smile: :relaxed: Eredeti színem egy - nekem - már túlságosan sötét barna, ami az én koromban már nagyon öregít és keményíti a vonásokat. A szőkét nem bírta a hajam, szerettem volna egy hamvas középbarnára váltani, de sajnos tele a hajam vörös pigmentekkel :frowning_face: Én úgy irigylem azokat a “semmilyen” hajszínnel megáldott lányokat akik rohannak a hajukat kiszőkíttetni vagy vörösre festetni, szerintem nagyon elegáns hajszín finom és természetes megjelenést kölcsönöz :smiling_face_with_three_hearts:

5 Likes

Mindenkinek az kell, ami nincs! :smiley:

Van, akinek jól áll, nem azt mondom, de kellenek hozzá színek. Legalább egy jó smink. Attól kapok hülyét, hogy mászkál a világban ez a sok penészvirág nő, úgy néznek ki, mint akiket kimostak :joy: nem bírom vizuálisan :joy:

2 Likes

Ez így van :sweat_smile:
Nekem az arcom körül nagyon rosszul állnak az élénk színek, sápasztanak, engem egyszerűen “megesznek”, akár ruha, akár hajszín lenne az :blush:

2 Likes

Sziasztok! Lassan elérem a kívánt hajhosszt (hosszú évek után) de tartok tőle, hogy megint vágatni kell belőle :pensive:. Mit gondoltok? Keratinozáson gondolkozom mert elég vékony törékeny hajam van.
Puhának puha tapintású, de iazonyat szöszös :sweat_smile: van bárkinek bármi tanácsa, hogy kellene szárítani/kezelni hogy ne legyen pelyhes?
IMG_20220518_174753

1 Likes

Alapból ilyen egyenes vagy ki kell vasalnod, hogy ilyen legyen?

Az én hajam is szöszös, törékeny + göndör, emiatt lebeszéltek róla. :confused:

Szia!

A Login • Instagram oldalt tudom ajánlani, rengeteg tippet lehet olvasni, mit lehet tenni a szöszösödés ellen stb.

Szofischoice az oldal neve, nem rakja be normálisan a linket.

2 Likes

Alapból ilyen egyenes. Soha nem vasalom, és csak akkor szárítom ha sietek. :slightly_smiling_face:

Huh, de csodas hajzuhatagod van!!:heart_eyes:

1 Likes

Szerintem egy hajolajat kenj a hajad alsó felére spórolósan, az lesimítja és táplálja is. Az én hajam is könnyen kócolódok, “szöszös” lesz. Akinek vékonyak a hajszálai, mint nekünk, az ezzel küzd.
A K18 hajápoló ezt a problémát nálam nagyon jól kezelte, de aranyárban van és csak fodrászkellékesnél mernék venni belőle, az ilyen drága dolgokat szeretik hamisítani.

1 Likes

Ja, sajnos én is ezzel küzdök. Annyira nem hullámos, hogy göndör legyen, de annyira nem egyenes, hogy egy klassz kb. 3 centis glória legyen az arcom körül, ha nincs beszárítva :roll_eyes:
Én is azt mondom: hidratálni, hidratálni, hidratálni. Olajok, pakolások, minden hókuszpókusz.
Én egy jó 5 centis egészségügyi vágást adnék neki, hogy szebben, egészségesebben tudjon tovább nőni! :star_struck:

Köszi a tippet! Bekövettem az oldalt!
Érdekes, hogy bio-házi vonalon sokszor használtam olívaolajat, de nem éreztem, hogy csodát tenne. Viszont múltkor kipróbáltam, hogy mézet is tettem bele, na, az hatott! Tényleg “erősebb” érzet volt a hajam, el is döntöttem, hogy erre fogok átállni, hátha hosszabb távon segít.
Sajnos azt tapasztalom, hogy amilyen simító hajápolókat/hajformázókat eddig használtam, csak elnehezítik és zsírosítják a hajam. Tök lelombozó, hogy a frissen mosott hajamra rákenek valami “szuper” felületkezelőt és úgy nézek ki, mint aki egy hete nem mosott hajat…
Majd legközelebb belinkelem a bűnösöket :grinning:

2 Likes

Megéri a Revox Plex? + TOP termékek - YouTube

1 Likes

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni 🥲 Az a helyzet, hogy nagyon nagyon töredezett a hajam, egészen a hajtövektől kezdve (ahogy azt a képen is látni) és egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele, egész életemben ilyen volt. Alapból egyenes, néha behullámosodó, hamar zsírosodó de szalma-végű a hajam, festve nincs, hőt nem nagyon használok rajta. A Schauma zsíros hajra való samponjat használom és az elseve dream long balzsamot, heti kétszer mosom, mosás előtt aloe gélt és csipkebogyó olajat kenek rá. Szerintetek valami hajolajat kéne beszereznem vagy pedig pakolás? Tudtok konkrét terméket ajánlani? (Az ideális olyan volna, amiben nincs mandula vagy arganolaj, mivel párom minden diófélére allergiás és emiatt én is igyekszem kerülni az ilyen tartalmú dolgokat…) Köszi ha tudtok segíteni :blush:20220714_070208

Ha fodrásztól jössz akkor is ilyen?
Amikor fésülködsz utána találsz hosszabb- rövidebb szálakat?
Azért kérdezem mert senkinek sem nő úgy a haja, hogy minden szál egyforma , ha fodrász után nem így néz ki akkor csak a szárítási technikáddal van gond és érdemes simító finish termékeket használni.
Ellenben ha fésülködésnél vannak kis szálak, akkor egyértelműen törik, ami nehezebben orvosolható, amennyit csak kibírsz vissza kell vágni belőle és folyamatosan táplálni, olajozni.
Amiket én nagyon szeretek az a Kallos Keratinos vagy a Serical Latte hajpakolások, mind a kettő sérült, vegykezelt hajra van.
Hajolajból amit drogériás vonalon meg tudsz venni az az Aussie de abban van makadámdió olaj, illetve a Tony&Guy .
Gliss Kur hajban maradó kifésülő spray is jöhet, hogy ne tépd tovább a hajad. Száraz és nedves hajra is lehet fújni.
Vasaláshoz , szárításhoz hővedő kötelező, itt is jó a Tony&Guy és a Lee Stafford is.

1 Likes