Zsíros haj ápolása
Nekem volt benne pár dolog, aminek pont az ellenkezőjét gondoltam eddig.
Zsíros haj ápolása
Nekem volt benne pár dolog, aminek pont az ellenkezőjét gondoltam eddig.
Egy kis Shea Moisture összefoglaló, melyik termékük milyen hajtípusra való.
Kedves fórumtagok, segítsetek, kérlek.
Az OxygeniHair samponját használom többnyire (+ ami más még van itthon) és nemsokára ismét megyek szalonkezelésre. Utána szüneteltetem a dolgot és elgondolkodtam az alábbi szérum megvételén, hogy itthon szinten tartsam a hajam, fejbőröm, hajhullás a gond, ami javuló tendenciát mutat.
Aki nálam jobb INCI elemző, mit gondol róla? Húzós az ára + aloe gélt is kell hozzá vásárolni. Előre szeretnék dönteni, itthon, megfontoltan, nem a helyszínen elcsábulni. 🥲
Köszönöm!!
Sajnos nem tudok segíteni, de nem kérdezed meg szofischoice-t instán?
https://www.instagram.com/szofischoice/
Köszi a tippet!
Nem tudom, szokott-e privát üzenetekre válaszolni, de akkor teszek egy próbát.
Ú, nagyon köszi ezt az insta oldalt! Mindig hiányoltam a hajápolásról ilyen szintű információkat. A bőrápolásról annyi minden elérhető oly sok helyen már, de a hajápolásról alig. Mondjuk külföldi oldalakat nem annyira kerestem, ahhoz már lusta voltam… Szofi tök érthetően ír, mindenhol van forrás megjelölés, nagyon korrekt és barátságos az oldala.
Nagyon szívesen. Rájöttem, hogy eddig egy szatyorban éltem, hosszú évekig csak sampont használtam. Néha rohamszerűen rám tört, hogy akarok egy balzsamot, találomra választottam egyet, használtam kb. kétszer és annyi volt. Amilyen sokat foglalkoztam a bőrömmel, olyan keveset a hajammal…
Az Instagram teljesen jó médium a lényegre törő, gyors edukálásra (nyilván nem lehet olyan mélységben tudást átadni, mint egy szakkönyv segítségével, de az átlagfelhasználónak alspvetően nincs is erre szüksége). Örülök, hogy van egy közérthető, de következetes és tudományos alapokon nyugvó oldal a hajápolással kapcsolatban, ami túllép a tojásos hajpakolás szintjén.
Nagyon szépen összefoglalja a dolgokat , tetszik.
Külön öröm, hogy a fésülködésre is kitért🙂
Szerintem se rossz ez az oldal, viszont azt nem tudom hogy egy márka mitől lesz professzionális. Remélem nem attól, hogy 12 ezer egy sampon…
Nekem a professzionális = szalonban, szakember által használt anyag, ártól természetesen függetlenül.
Á, értem. Hát, ez nekem is szimpatikusabb megközelítés.
A Krémmánia blogján volt egy bejegyzés arról, mit értünk professzionális kezelés alatt, ha jól emlékszem, olyan hajkezelési készítmények esetében merül fel a kifejezés, ami csak szakemberek részére elérhető.
Igen igen, én is pont így… Nekem alapból egy nagy nyűg mindig a hajmosás, nem értem, hogy mások miért szeretik Az elmúlt fél évben kezdtem el balzsamot használni. Előtte nem volt jó vége a próbálkozásoknak, mindig úgy éreztem, hogy elnehezíti a hajam és gyorsabban zsírosodik. Szóval éveken keresztül inkább egyáltalán nem használtam. Sem hajpakolást, kifésülést segítő sprayt, vagy hővédőt. Hajvégápoló vagy két év mire elfogy. De most valamiért nagy a lelkesedésem, hogy minden megváltozik.
Nekem eddig mindenki azt mondta, hogy utál hajat mosni, kortól és hajhossztól függetlenül.
Nehéz a megfelelő termékeket megtalálni, és ami nem válik be, nehéz eladni is (kivéve talán az Olaplexet, jó olcsón). Még a sampont csak el lehet valahogy locspocsolni, de egy rossz balzsam, pföjj, mit lehet azzal kezdeni?..
Az a bajom, hogy nagyon-nagyon rövid idő áll a hajápolás rendelkezésére, én egy picit szeretem fennhagyni, nem vált be, hogy csak gyorsan átmostam és leöblítettem. A balzsamnak, pakolásnak meg több idő kell, egy zuhanyozásnyi idő (főleg télen, brr) kevés. Lusta vagyok mindig azzal szórakozni, hogy felrakjam a pakolást, betekerjem a hajam törölközőbe és egy óra múlva lemossam.
A hajvégápoló olajat sikerült a leghamarabb bevezetnem, mert csak felcsapom a törölközőszáraz hajra és kész, plusz látom, hogy azóta nincsenek töredezett hajvégeim, ez segít megtartani ezt a szokást. Most a L’ador 100 milisét használom, szerintem 3 évig fogom nyúzni.
Hajpakolást bőven elég 2-3 percre felkenni, az már nagyon extra, ha 1 órát van a fejeden.
Én két félét használok, összesen kb. 6-7 percet van a fejemen a kettő, a derékig érő haj+ póthaj megmosása nekem nem több 15 percnél+ szárítás az kb. 25 perc.Ez idő alatt felkenek 3 féle sampont és két hajpakolást.
Nekem sem ez a kedvenc elfoglaltságom de már megszoktam, hogy heti 2x ez a program, van egy rövidített verzióm is , vészhelyzetek esetére ami szárítással együtt 10 perc, de ott csalok nem az egész hajam mosom meg
Én amíg fenn van a balzsam, addig borotválom a hónaljamat, lábamat. Annyi elég is neki.
Kb. huszonéve használok balzsamot, nem is tudnám kifésülni nélküle.
Pon- to- san amíg ezek állnak a fejemen addig radírozok, pancsolok, lehúzom a lábam a borotvával vagy azt a talp izét nyoszogtatom.
Beállok a sorba. Utalok hajat mosni! Gyűlölöm, mivel millio terméket kiprobaltam es egyiktől se estem hanyatt, egyik se lett befutó termék.
És mivel kerékpározok, futok, crosstrainingre járok, gyakran leizzadok irtózatosan. Minden nap tudnék hajat mosni. Nyilván nem teszem. Pedig nincs is hosszú hajam.
De sajnos ettől függetlenül nyűg hajat mosni még így is… Ráadásul a hajformazas sem az erősségem …
Nekem sem a kedvenc elfoglaltságom…Mindig is hosszú hajam volt- mert bár voltak kicsit rövidebb frizura próbálkozásaim (értsd vállig érő), az mindig rosszabb állapotot idézett elő… Mindig,minden fodrásszal arra jutottunk, hogy annyira sok, sűrű és vastagszálú a hajam, hogy kell neki a hossz, hogy egyszerűen lehúzza a tömeget a fejemről és le legyen Tina Turner hajam…
És bár kívülről mindenki ilyen hajat “szeretne”, kezelni egy rémálom…Őszintén irigylem azokat, akikek 20-25 perc egy hajszárítás…én sosem úszom meg 50-60 perc alatt. És persze kilószám kenem a balzsamokat, pakolásokat, olajokat minden márkában és árkategóriában javulást nem eredményeznek, csak szinten tartják a helyzetet.
Micsoda ötlet! Így még a borotválást is rendszeressé tudom tenni. Ezt is összevissza szoktam, ahogy időm engedi.