Szerintem mi már régen túljutottunk azon, hogy ilyen meg olyan szín, az állag, textúra stb., meg a hajszálnyi különbségek a motiváló tényezők az újak beszerzésére.
Igen, gyakorlatilag a gyűjtemények felére rá lehet mondani, hogy a fele rózsaszín, a másik fele piros, de pontosan tudjuk, mekkora különbségek vannak az árnyalatok között.
Akkor nemcsak én vagyok, aki kedvtelve nézegeti őket.
Igen, szeretem a Desert Duskot. Nincs kifogásom a minőségére, bár nem jobb, mint az Urban Decay Born to run paletta, amiben több szin van, és olcsóbb is. Szóval kissé túlárazottnak érzem. Én egyébként Cult Beautyról vettem, egy 20%-os akcióban. Akkor még nem voltak “kivétel” márkák.
Pontosabban valószínűleg az volt az utolsó mindenre érvényes akció, mert én megvettem simán 20% kedvezménnyel az akció első napján, és az egyik facebook csoportban egy lány másnap akarta megvenni, de akkor már nem volt a Desert Dusk olcsóbb. Írt a Cult Beautynak, akik azt válaszolták, hogy a Huda vetette ki az akciós áruk köréből a termékeiket. De rendesek voltak vele, mert küldtek neki egy kuponkódot, amivel tudta érvényesíteni.
Hálistennek az indokolatlanul magas ár visszatart. Pl. a New Nude nagyon szép, de elég sok a hasonló árnyalat benne, és istenem, nagyon drága. Elhiszem, hogy nagyon jó, de inkább rúzst fgok tőle kipróbálni (nem mintha az olcsó lenne).
Tényleg rendes volt a Cult Beauty. Huda meg azt gondolhatja, ha teljes áron is megveszik a termékeit, miért adja akciósan, különben is, az akcióban vásárlás olyan proli dolog.
Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen 20%-os akcióban vajon kinek a hasznából megy le a 20%?
Vagy tényleg csak a presztizs miatt nincsenek benne az akcióban most már bizonyos márkák?
Fogalmam sincs… gondolom, függ attól, milyen megállapodást köt egymással a forgalmazó és a gyártó. De pl. az Hourglass, az EL stb. is szokott néha akciós lenni, egyik se egy youtuber márkája.
Én a Cult Beautyn fél éve nézem már az Hourglasst, még sosem volt rá akció. Legalábbis én nem láttam (ami lehet, hogy jobb is)
Nekem rémlik, hogy volt valami, vagy bizonyos termékeik előfordultak akcióban… nem azt mondtam, hogy egy hétig 50% volt mindenre.
Egyszer rábuktam egy EL DW akcióra…, valamelyik nagyon sötét árnyalatra volt erősebb akció, a többire semmi.
Én net-à-porter-n szoktam Hourglass-t vásárolni, sokkal nagyobb a választék, 2 nap alatt megkapom és ingyen díszcsomagolásban küldik. A prémium márkák nem akcióznak annyira, mint a fast fashion trendi márkák szerintem. Marketing szempontok.
A 15 euró szállítási költség az már követéses itt? Azt jól látom, hogy UK-ből szállítanak?
Nem, de DHL értesít. UK.
Most néztem vissza a maileket, és követéses, adnak fuvarlevélszámot, de DHL gyakorlatilag már másnap értesít.
Köszi, észben tartom, hátha lesz egyszer valami jó kis akció náluk.
Arra nem számítanék
Én a testápolókat gyűjtöm sajnos :D, de erről pont most fogok leszokni, ebben a félévben 14 testápolóm volt, de már többet elajándékoztam/ eladtam, anyukám meg egyenesen jól jár velem, mert mindig lepasszolok neki egy-két darabot :D. Most jelenleg csak 7 darab van, de ezt a számot is csökkenteni szeretném. Meg sok sok tusfürdőm van, de szerencsére borotválásra, kézmosásra is ezeket használom, tehát ez meg van oldva :D. Sminktermékeket nem gyűjtök, mindig azt veszem, ami éppen kell. Régen mikor nem éreztem magam túl jól akkor rengeteg könyvet, aztán ruhát vettem :D, mindig van valami amire sokat költök :D.
Ez a “mindig van valami” ismerősen hangzik… Férjuram már mondta egyszer, hogy kíváncsi rá, néhány év múlva mire kattanok rá
Tusfürdő nálam is van betárazva, meg sampon, de azt nem mondhatnám, hogy gyűjtöm őket. Inkább csak fél évente egyszer tartok nagybevásárlást. Én is használom mindenre, kézmosásra, fürdésre, borotválásra. Multifunkcionális.
A mai kánikula a legalkalmasabb a körömlakkok átválogatására. Találtam 4-5 éves, de minőségben tökéletesnek tűnő lakkokat is. Megleptek, bevallom.
Szerintetek meddig célszerű őket meghagyni a gyűjteményünkben?
Én pont pár hete dobtam ki az összes körömlakkomat, mert már másfél éve nem használtam őket és undi módon elkezdtek szeparálódni benne a cuccok. Szóval nekem ez a határ, amikor már így néz ki és/vagy furi szaga van.
Na ez lepett meg, hogy sem külső nyoma nincs annak, hogy valami baja lenne ezeknek a sokéves lakkoknak, és a szaguk is ugyanolyan, mint az újaké. Sötét helyen tárolom a lakkokat is, fény csak akkor éri őket, amikor lakkozok.
Ettől függetlenül most az “elkülönítőbe” kerültek.