"Gyűjteményeink"


#1

Ehhez a topichoz is szükségeltetik némi bátorság, tudom. Akik itt vagyunk, annak ellenére, hogy igyekszünk a tudatos vásárlás irányába több-kevesebb sikerrel elmozdulni - és erről győzködjük folyamatosan saját magunkat is - vannak bizonyos termékek, amelyekkel szemben mintha engedékenyebbek lennénk, vagy egykor azok voltunk, így aztán sikerül/sikerült “szinte észrevétlenül” gyűjteményt felhalmozni belőlük.
Nálad melyik az a termékkör, ami leginkább vásárlásra csábít, aminek a legnehezebben tudsz ellenállni? :vertical_traffic_light:
Miből sikerült gyűjteményt felhalmozni? :1st_place_medal: Akár több ilyen is lehet, ugye?
Be mered vállalni? :selfie:


#2

Kezdem is a sort.
Be merem vállalni, mert ez is én vagyok. Szóval több rúzsom van, mint ahány éves vagyok. Ez már gyűjtemény, véleményem szerint. Tudom, hogy indokolatlan, de nincs két egyforma szín benne, abban biztos vagyok! :lips:


#3

Az én gyengém a körömlakk. :nail_care:
Az évek alatt rengeteg lakkot felhalmoztam: idén a gyűjteményem átlépte a 400 darabot, ekkor jutottam el odáig, hogy elég. :smiley:
Sikerült a lakkjaim felétől megszabadulnom (egy részét eladtam, ill. ismerősöm elvitte). Így most kicsivel 200 db alatt van a készlet. Tisztában vagyok vele, hogy még ez is tetemes mennyiség egy olyan embernek, aki csak a saját körmét festi, és csak hobbiból - de én ezt élvezem, na. :smiley:


#4

Nálam változó a dili. Most nagyon csökkentek, mert próbálom tudatosítani, hogy feleslegesen kívánok meg újabb dolgokat, ha a régiben nem találom meg, amit kerestem. Újra ugyanaz lesz. Ami még segít, hogy arra gondolok az a holmi lesz még máskor is (persze van, hogy máskor nincs olyan jó ajánlat :stuck_out_tongue: ) és ha lemaradok sem halok bele (pedig néha de). Utolsó sorban gondolok az elpazarolt pénzre és sokáig mentegetem magam.
De a témához igazából ezt kell hozzáírnom: jelenleg én is a rúzsokra csábulok legjobban. Nincs sok, de azért van min gondolkodni, hogy melyiket is kéne kenni :slight_smile:
Volt korrektor-mániám, amikor azt képzeltem el tudom rejteni valami csodaszerrel a karikáimat, amik nagyok és sötétek és zöldesfeketék. Persze nem volt ilyen, csak majdnem tökéletes darab.
A pirosítók rövid ideig érdekeltek, megint csak a karikáim miatt, mert úgy éreztem/érzem kiemelik a pandafoltjaimat. Most csak 3 van.
Fiatalon a szemfestékek gyűltek, amikor még nem volt annyi paletta, főleg a drogériákban, sok mono-m volt.
Ja, a highlightereket egész jól kordában tartom. Csak 3 van abból is, ha nem számítjuk a multifunkciósokat (fényes primer, ami alapozó tetején is lehet highlighter).
Most szemöldök-mizériában szenvedek és lassan halmozni kezdtem a jobbnál jobb, de nem nekem való cumókat.
A parfümöknek még nem sikerült széles utat vágniuk hozzám, ezt már tényleg nem hagyom, mert az igazi anyagi csődöt jelentene.
Bevált még a gyűjtögetés ellen, ha nem megyek a kencék közelébe és neten sem nézelődöm. Ez akkor veszélyes, ha arcápolási holmit kell vennem, Mert azt meg muszáj :wink:


#5

Világéletemben gyűjtő voltam - minden korszakhoz más dolgok társultak. Voltak ásványok, könyvek - még mindig veszem-olvasom őket, de már nem évi 100-at harácsolok össze, szóval a pótcselekvés-részből kigyógyultam -, ékszerek, aztán jött a beauty éra.
Elsőként engem is a körömlakkok hódítottak meg, bár azokból mindig volt jó pár darab. Néhány éve az indie lakkoknak köszönhetően tetőzött a mánia, a készletem jelenleg 100 fölött van, de a gyűjtőszenvedély elmúlt, a pénztárcám nagy megkönnyebbülésére. Lakkozni még mindig szeretek, de erre jut a legkevesebb időm.:confused: Egy időben gyűjtöttem-rajzoltam nail artokat is, mostanában örülök, ha heti egy sima festés belefér. A lábkörmeimen is, szeretem, ha szép színes körmöket látok, ha lenézek, valahogy feldobja a kedvem.:slight_smile:
Szerencsére a bőrápolásban sikerül mértéket tartani, mert rendszerető vagyok, de a sminkek… hm, rúzsok, szemfestékek (ezekből van a legtöbb). A Mánia mindig átnyergel egy másik kategóriára, így lett “pár” pirosítóm, highlighterem, utóbbi időben púderem. Egy időben két darab szemceruzám volt, alighogy megállapítottam, milyen kis mértéktartó vagyok, valahogy megszaporodtak. Egyedül a bronzerek nem tudnak meghatni (jaj, ne, ne, nehogy ezek is, neeee…).
Meg az ecsetek. Imádom őket, a drogériástól a drágább kategóriáig, bár high-end darab még nincs köztük. Nem merem megszámolni, mennyi van.:slight_smile:


#6

Kihagytam az ecseteket :slight_smile: szintén függő!


#7

Ha egyszer olyan szépek és puhák!:star_struck: A heti nagymosáskor annyira nem örülök a gyűjteménynek, de egyébként… most a Zoeva bambusz ecseteiért vagyok odáig, egy smudge ecsetem van, de annyira szép, rovátkolt a szára, csodás aranyszínű a fém rész, imádom nézegetni. Persze nem(csak) a kinézete miatt vettem, a smudge-ok az egyik kedvenceim.


#8

Aki még nem találkozott ezzel a svájci lánnyal és az ecsetgyűjteményével, és van rá néhány perce, annak a figyelmébe ajánlom :paintbrush:
http://sweetmakeuptemptations.com/
Na ezt hívják úgy, hogy szenvedély…


#9

Én rúzs mániás vagyok. Egyszerűen rúzs nélkül nem vagyok hajlandó sehova sem elmenni. :heart_eyes: közel 80 db rúzsom van! :slight_smile: leginkább a pirosas korallos árnyalatokat kedvelem, de a natur nude is favorit! :heart_eyes:

Régebben alapozó mániám volt, az összes drogériás alapozó megvan, plusz néhány drágább is. Kb 20-25 db lehet. Nem olyan sok, viszont már leálltam a gyüjtésével, használatával mert csak tönkre tette a bőröm. Mostanában már hálisten nem használok, max ritkán, akkor is csak biot. :slight_smile:


#10

Gyűjtögetés.
A kérdés inkább az, hogy mit nem gyűjtök?

Imádom a táskákat. Mentségemre szóljon, sosem adnék pl. egy MK táskáért százezreket, én inkább a hazai kézműves táskákra “bukom”. Kedvenceim a Tatika és a Suzyart bag, illetve újabban felfedeztem magamnak a Vendula táskákat (bár ez angol), amiből magamnak ugyan csak a fél áras kiárusításkor rendeltem, de a férjem is örül, mert most már nem kell gondolnia, hogy minek örülnék egy szülinapi vagy karácsonyi ajándék gyanánt. :smiley:

Beauty cuccokból az arcápolást elég jól kordában tudom tartani, bár fényvédőből több van itthon, mint kéne.
Alapozóm három van (hétköznapi, egész nap tartó, meg egy ami picit sötét volt, amikor vettem, bár most épp jó). Korrektor van egy színes paletta, szem alá két Catrice (ebből az egyik precíziós), egy Rimmel, egy Nabla és egy Naj Oleári. Pirosító, bronzosító is talán olyan 6-6 darab. Aminek nehéz ellenállnom, azok a szemhéjpaletták, abból nem is számolom mennyi van, de saccra 40 biztosan. Leginkább azért, mert kezdtem a Sleek/Revolution szinttel, aztán valahogy fokozatosan áttértem a drágább, minőségibb vonalra, de azért megvannak még azok is, és időnként használni is szoktam őket.
Az ecseteket is imádom, főleg a szemre valóakat, bár mostanában már majdnem 3 hónapja nem vettem. :smile:


#11

A KM kívánságlistámat is bátran nevezhetem gyűjteménynek, amikor olvasok egy meggyőző véleményt + szerzek hozzá még további infókat, már el is mentem a kívánságlistába :paperclip:.
… Hogy hány darabból áll? Közel ötszáz! Na ez az eddigi legolcsóbb gyűjteményem…


#12

engem is a rúzsok azok, amik mindig vásárlásra csábítanak, főleg a világosabb nude-ok, sötétebb pirosak, a nem hagyományos színek (pl. szürke, kék) meg a majdnem feketék. nekem is több rúzsom van, mint ahány éves vagyok :slight_smile: de egyébként a szemhéjpúderek is, csak abban két kattanásom van: a piros/bordó darabok, és azok, amik majdhogynem színtelen alapban színes csillámokat tartalmaznak (pl. essence holo monok, trend it up glorora - ezek mondjuk épp bevásárlólistásak), mert ezeket lehet furább színű highlighternek is használni, meg ha egy színes alapra viszem fel, akkor majdnem duochrome hatást tudok csinálni. ezekből talán 6 színem van, több palettában. de lesz még :smiley:

na jó, az alapból duochrome színeket is szeretem, de azok olyan ritkák, hogy nem lehet őket gyűjteni.


#13

Parfümből és rúzsból sikerült a legtöbbet összegyűjtenem. A parfümmániám kb. gyerekkoromig nyúlik vissza (na jó, akkor még az impulse dezodorok voltak csak…), kb. 15 éves voltam amikor az első nyári fizumból vettem magamnak egy Dali Dalissime-t. Aztán onnan kezdve nem volt megállás, ajándékba is mindig parfümöt kértem, meg később mikor már volt saját rendes keresetem sorban jöttek az újabb tagok a gyűjteménybe. Nagyüvegesem nincs olyan sok, kb. 10-15, viszont van rengeteg kismintám, néhány minim és sok-sok 5-10 ml fújósom, tényleg illatbolond vagyok, minél több illatot meg akarok ismerni és ami tetszik azt birtokolni, üvegesben ennek nem lenne értelme mert sose fogynának el, megromolnának, mindenből pár ml nekem elég, üveges csak a nagyon nagy kedvencekből van. A rúzsok szeretete olyan 30 éves korom körül ért el, addig is használtam rúzst de 2-3 darabom volt kb. Most nem tudom mennyi van, de ha tippelnem kellene akkor 30-40 közé tenném a számukat.


#14

Nekem egyértelműen a rúzsokból van a legtöbb. Jelen pillanatban 85 db. Ez folyamatosan változik, sokat el szoktam ajándékozni, ami mégsem áll jól vagy nem merem hordani. Én ugyanis a hétköznapibb színeket szeretem. A túl világos nude-ok sem jöhetnek szóba, nem szeretem a hulla kinézetet.
Szemhéjpúder palettából 22-23 db van, pirosítóból 12 db, bronzosítóból 10. Nekem parfümből van a legkevesebb, most kezdtek jobban érdekelni az illatok, hogy minél többet kipróbáljak. De ahogy Kata is mondta én is megelégszem a kisebb fújósokkal mert úgysem használnék el ipari mennyiségű parfümöt (tudom, rúzst sem, de az más :sweat_smile:)


#15

Sokatokhoz hasonlóan én is a rúzsokat gyűjtögettem egy darabig, de egy ideje alig használom őket. Pedig van pár :smiley: Párat elajándékoztam, de a nagy részétől nem tudok megválni. Csak mindig macerának érzem, hogy akkor reggeli meg ebéd után el kéne vonulnom kicsit a mosdóba az irodában :smiley:

A másik nagy kedvenceim a körömlakkok. Szerencsére sikerült kicsit észhez térnem, és már csak ritkán vásárolok újat, mert a jelenlegieknek általában a feléig sem jutok el. Most igyekszem ezekből gazdálkodni, van miből!


#16

@dorade Állítólag az egyetlen sminkigazítás, ami nyilvánosan sem illetlen, az a rúzsozás :slight_smile:
Nekem így fogynak mostanában, hogy lazán előveszem a kompaktot, amiben van tükör és kijavítom vagy felújítom a rúzst az ajkaimon :smiley: Különben is az olyan franciásan stílusos :sweat_smile::rofl:


#17

Igazad van! :smiley: Inkább az zavar, hogy kaja közben is inkább arra figyeljek, hogy most az államon van-e az egész, vagy hülyén nézek-e ki, hogy a szám belseje már nem olyan színű, mint a külseje :smiley: Lehet akármilyen tartós a rúzs, azért evés közben mindig igyekszem, hogy hozzá ne érjen a kajához semmi


#18

A rúzsokból és parfümökből sosem tudom azt mondani, hogy elég van :lipstick::smile:
Ahány smink annyiféle árnyalatú és textúrájú rúzs kell, a parfümmel sincs ez másképp, mindig kell valami kedvhez és alkalomhoz illő.


#19

Highlighter ,pirosító és szemhéjpaletta. Sajnos sok darab annyira szép pl. Dior Glowing garden hogy a kinézete miatt vettem meg. A Tarte - nàl is sokszor nem bírok ellenállni, igaz ott a minőség is nagyon jó. Szemhéjfestékek- alig hasznàlom őket de persze van mindenféle márka.Mert majd ha lesz időm… igaz ahhoz nem kell 30 db paletta de próbàlok alkalmanként pár darabtól fájó szívvel megválni ,hogy utána vehessek megint újakat.:joy:


#20

Rengeteg körömlakkom van, bár kb a harmada nyomdázólakk, szóval az nem ér :stuck_out_tongue: Lassan szelektálnom kéne, de mentségemre legyen mondva, hogy erre nem költök sokat, 1 euró körül vannak a kis nyomdázólakkok, a többi régi. Sőt, újabban a sima lakk helyett is a nyomdázósat kenem fel, mert egy rétegben fed, szuper gyorsan szárad és tartós. És 1 euró még mindig :smiley:

Közepes kockázatú függőségem volt a rúzsmánia, ebből 70+ db van, de mióta rátaláltam a lerobbanthatatlan fényes és matt folyékony rúzsokra, azóta igazából a gyűjteményem 95%-át nem használom szégyenszemre. Mivel otthonról dolgozom, csak akkor sminkelek rendesen, ha valami buliszerűségre vagy kajálni megyek be a városba, az meg ugye nettó evés-ivás folyamatosan, a sima mezei rúzsok nem bírják az ilyesmit. Szóval erre sem költök már, mert sajnos(?) nem olyan nagy a tartós folyékony rúzsoknál a választék.

Magas kockázatú szenvedélyem a parfümök.:smiley: Valójában nem akarom én gyűjteni ezt sem, de mindig találok egy-egy gyöngyszemet, amit használni nem használok eleget, eladni meg nem akarom, mert amúgy imádom, szóval van kb. 30db nagy üveges szerelmem, meg néha egy-egy kósza jöttment illat, de igyekszem a legkevesebbet megtartani. Meg a kismillió fújós, nyilván :smiley: Aki ugyanettől szenved, ismeri, hogy milyen is ez :smiley: Sajnos idén 5 új gyönyörűségre leltem (rekord nálam, sajnos mind drága), pedig már kezdett elmúlni a veszély, hogy leszakad a polcom… Aztán ott vannak a forgalomból kivont régi szerelmek, amiket már csak vagyonokért lehet beszerezni, hát az sem sokat segít a házikasszán. :smiley: