"Gyűjteményeink"

Én nemrég selejteztem ki 10 db-ot, vagyis elajándékoztam. Most megint 3 megy ebből a kollekcióból. Bevezettem egy olyan módszert, hogy minden hétre felírtam magamnak 7 db különböző rúzst, minden nap mást veszek elő és így mindegyik sorra kerül. Próbáltam vegyesen válogatni, minden héten van egy nude, egy mályvásabb, egy élénkebb pinkesebb, egy barnásabb és rózsaszín. Én főleg ezeket a színeket viselem, pirosat pl csak nagyon ritkán.
Nekem volt két rúzs az elmúlt időszakban amit teljesen elfogyasztottam, az egyik egy Catrice volt azt hiszem Sweet Macaron volt a neve, a másik meg a Mac Faux árnyalata.

2 Likes

Nagyon szépek! Nekem leginkább az arany színű hajlított virág tetszik, meg az alsó képen a felső sor középsője. Nagyon különleges és egyedi darabok.

Ami még nálam gyűjtemény:
növények (korábban nem érdekeltek, mert 29 nm-en 3 is alig fért el a többi holmi mellett)
ékszerek
könyvek (3000 feletti darabszám, de ebből sok az örökölt)
körömlakkok
teák
igazából rettentően vonzódom a kis dobozokhoz, a héten eljutottam a mélypontra a fülpucis műanyag dobozzal, hogy valamit biztos rakok bele… aha:D Egy papír teásdobozból viszont ecsettartó lett, olyan szép a mintája… egy fagyisdoboz (Carte D’Or) teteje meg abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a blenderek tálkája lehet.

3 Likes

Dobozmánia, dettó :face_with_hand_over_mouth:
Hol tárolsz ennyi könyvet? :flushed:

1 Likes

Ecset, primer túl sok van. Szájceruzából keresem 2 éve a szám színével egyezőt és még nincs meg, ezért túl sok van, főleg, hogy egyiket se használom.
Dobozom nekem is akad bőven, főleg fémből, dán kekszes dobozok, teásdobozok (teából is van mindenféle) minden méretben. A közepes cicásban most mosókapszula van. A kis teásokba fűszert rakok. Régebbi papír beauty boxok… amelyik fiókos az jó tároló sminknek.
Könyvem nekem is sok volt otthon, itt csak angol nyelven néhány, fejlesztés céljából.
Hajápolókat is felhalmoztam az utóbbi 2 évben, mentem a menthetőt minden melírozás után.
Régen bélyeget és szalvétát gyűjtöttem.

3 Likes

Három házban és két városban.:smiley:

2 Likes

Hahh, a teásdobozok extrán megborzongtatnak!
Tényleg, bélyegek nálam is voltak… meg ásványok, gyöngyfűzéshez millió bizbasz.
Szegény szüleim…

2 Likes

Ha már gyűjtemények…
Férjem kapatott rá a képregény filmekre még 2012 környékén, akkor jött ki a Bosszúállók. Neki már akkor is szép számmal voltak képregényei, mert gyerekkora óta olvassa őket. Nos, ha a gyerekmagazinokat nem számítjuk, akkor is van itthon vagy 4-500 képregény, ami meglepően kevés ahhoz képest, hogy havonta 5-6 képregény hazajön. Aztán van itthon egy csomó dvd, könyv, de a 3000-es darabszámtól (még) messze vagyunk. Nekem a mániáim elég változóak, ha egyszer valamiből túl sok van, leállok. Erről már írtam, hogy nagyon zavar nyomaszt a tudat, ha túl sok cuccom van, és nem fogy. Így egy időben gyűjtöttem a pöttyös túró rudis dolgokat (kifejezetten ritka, régi promóciós termékeket), de abból is eladtam, amit nem tudok használni, csak nézegetni. Most a sminkekre vagyok rápörögve, de igyekszem tartani egy határt. Hozzátok képest nem is vagyok gyűjtő :smiley: Pedig hajt a birtoklás vágy, az újdonság élmény engem is.

3 Likes

És ha már rúzsok… Most ütött belém a felismerés, hogy nincs bordó rúzsom, és holnap esküvőre megyünk, és a ruhámhoz tervezett sminkemhez tök jól passzolna. Kérlek segítsetek, milyen rúzst ajánlotok, amit meg tudok venni még a mai napon? Olyat nem nagyon szeretnék, ami már van, hajt a kíváncsiság: [Catrice] (https://kremmania.hu/kremek/catrice-holo-graphic-prisma-chrome-ajakruzs), [Maybelline] (https://kremmania.hu/kremek/maybelline-coloursensational-moisture-extreme-ruzs), Max Factor Lipfinity, Pupa I’m matt, Nyx lip cream , illetve egy Colourpop de azt úgysem tudnék szerezni holnapra :smiley: Nincs semmi elvárásom (nem kell matt legyen, nem baj ha újra kell kennem párszor a nap folyamán, stb) , csak tényleg hogy holnapig meg tudjam venni. Várom mit ajánlotok! Köszi!

2 Likes

A Pupát én nagyon szeretem, szerintem kényelmes, viszont a hagyományos rúzsaik nem valami tartósak, nem biztos, hogy egy esküvőre ezt választanám. Viszont a Made to last rúzsok e tekintetben megbízhatóak, bár én még azt nem próbáltam (egyet vettem múlt héten, de még nem használtam), de asszem Tauz Nóra dicsérte már videóban.
A Max Factor Lipfinity jó tartós, engem szárít.
A többit nem tudom.

Én esetleg még megnézném a Rimmeleket. De mondjuk bordó rúzzsal nem igazán vagyok képben, most hirtelen nem is tudom, hogy van-e nekem olyanom.

1 Likes

Pupára én is adok egy szavazatot, rengeteg színük van. Milyet szeretnél, ami csak kisbaltával jön le vagy lehet krémes?
Vagy a MAC. Pl. nekem bordó a Liptensityk közül a Cordovan, bár drágább, mint a sima MAC. Krémes, hidratáló fajta.

1 Likes

Nekem a MAC Diva nevű rúzsa A bordó.

1 Likes

Köszönöm a tippeket! Valószínűleg az alapján fogok választani, ami útba esik ma vagy holnap reggel, de mindenképp megmutatom mire jutottam!

2 Likes

A Corvin esett útba, úgyhogy egy folyékony pupa rúzzsal gyarapodott a gyűjteményem.
IMG_20190517_190312

8 Likes

Remélem, jó lesz! Esetleg felkenve is megmutatod majd?

1 Likes

Igen, holnap küldök képet a teljes sminkről is :slight_smile:

3 Likes

Biztos jó, nekem pink és korall van, minőségre jók.

Megmutatom az én “gyűjteményeimet”.
Rúszok, szájceruzák:
IMG_20190517_202245
Paletták (ezt mind az elmúlt két hónapban vettem):
IMG_20190517_201929
Minden más szemrevaló:
IMG_20190517_202023
És akkor még egy “minden más” kellene, amiben az 1-2 alapozóm, highlighterem, pirosítóm lenne, de nem volt kedvem összeszedni őket :smiley:
Bocsi a képminőségért, már nem túl jók a fényviszonyok.
Szóval, ezelőtt főleg drogériás cuccokat vásároltam, de vegyesek az érzelmeim. A jó hír, hogy megvannak a húgicák, barátnők, akiknek tovább adhatom, ami nem válik be, messze én vagyok a legsminkmániásabb a környezetemben, pedig láthatjátok, nem viszem túlzásba.
A rúzsaimmal alapvetően meg vagyok elégedve, mindegyiket másért szeretem. De még rengeteg színt elviselnék, úgyhogy tervezem nagyobb márkák felé venni az irányt.
Paletták… Nos, talán ez a legújabb élmény számomra. Az első palettámat még általánosban vásároltam, egy noname lilás paletta volt, hát ahhoz képest még ezekkel is élmény dolgozni (legalábbis ahogy emlékszem…) Az elvárásaim teljesen mások már. A Colourpop az első, még az ingyenes szállítással vettem. Igyekeztem egy jól kihasználható palettát vásárolni, és ez sikerült is, szerintem két egyforma sminket még nem készítettem vele. A minőségtől szinte lehidaltam, amikor kipróbáltam először. Biztos hogy nem ez az utolsó Colourpop palettám. :slight_smile:
A Revolution paletták csalódást okoztak ahhoz képest, amit vártam tőlük. Ezektől fogok a leggyorsabban megválni, kishúgom kábé annyira vágyik rájuk, mint én is tettem, tudom hogy örülni fog majd nekik. Nagyon változó a színek pigmentáltsága, sok porol közülük, nem olyan egyszerű használni, mint szeretném.
A Sleek egy meglepetés volt @Amadea - tól, ezt már korábban írtam nektek. Nekem nagyon bejött ez a szemhéj paletta, gyönyörű színek, és könnyen kezelhetők. Nagyon izgalmas ezzel kísérletezgetni. :slight_smile:
A Maybelline viszonylag újdonság, sok tapasztalatom még nincs. Az biztos, hogy a Colourpoptól még messze elmarad, de majd meglátjuk, mire jutok a későbbiekben.
A többi szemrevaló… Az a gyűjtögetés kezdete. Nagy része nem lett a kedvencem, de vannak azért jó darabok is.
Na, be is fejezem. :slight_smile:

8 Likes

ma elmentem a rossmannba lecsekkolni az új lovely limitált kiadást, munka után, éhesen, fáradtan, gondoltam ennyit megérek magamnak… hát kis híján megvettem az ÖSSZES kisméretű szemhéjfestékpalettájukat. az összeset! a csokistól és a barackostól kezdve a szilváson és a cukorkáson át a legújab szorbetesig. egyszerűen döntésképtelen voltam. kábé egyetlen agysejtemnek köszönhettem, hogy erőt vettem magamon, és további értesítésig visszatettem mindet a polcra. hiába kicsik, aranyosak, praktikusak (és állítólag még a minőségük sem rossz), ha mindegyiknek csak a felét használom ki, akkor nem éri meg.

igaz, ennek az lett a vége, hogy itt az eladó oldalon végre leütöttem egy palettát, ami majdnem annyiba kerül, mint az az öt összesen… de úgy tudom, ennek nem hogy nem rossz, de jó a minősége, és legalább ebből a palettából a 8 színből hetet biztosan használni fogok, és még tükör is van benne.

jártatok már így? hogy hirtelen döntésképtelenségi üzemzavar miatt majdnem megvettetek egy egész sorozatot valamiből?

6 Likes

Essence limitált ecsetekkel igen :smiley:

1 Likes