"Gyűjteményeink"

Én minden este kimosom a reggel használt ecseteket és szivacsot. Ezen felül a szivacsot heti 1x a törölköző mosáshoz is bedobom 60 fokra, mosózsákba. Én szimplán rosszul érzem magam a koszos ecsettől, még akkor is, ha a mosásig nem használnám újra.
Amúgy nem is szeretem a procedúrát és jobb így kis adagokban, mint egyszerre nagyon sok. De a mosogatással is így vagyok :slightly_smiling_face:

3 Likes

Nekem csak 3 ecsetem van azokat hetente mosom a műpillámhoz kapott kis kefével együtt. A fésűket és a körkeféket kb.2- 3 hetente szoktam samponnal tisztítom őket , mert rengeteg mindent kenek a hajamra és jut bőven rájuk is belőle.

1 Likes

Nekem rohadt sok ecsetem van, szóval egyre ritkábban mosom őket :roll_eyes:
Sajnos néha 2-3 hónapot eltöltök ecsetmosás nélkül, bár nekem tényleg annyi van, hogy olyan sokáig van majdnem mindig új tiszta ecsetem, amit használhatok.

6 Likes

Hetente egyszer általában. Az alapozó ecsetet esetleg heti kétszer is. A többit por állagú termékekhez használom, azokat csak heti 1× Nincs olyan rengeteg ecsetem, két normális szemecset készletem van, meg pár arcra való ecset. De utálok ecsetet mosni, bevallom :see_no_evil:

1 Likes

Én nagyon szeretek ecseteket mosni, nálam ez nettó énidőnek minősül. Korrektor és alpozó után mindig aznap mosom őket, szem- és púderecseteket 2-3 használat után. De igazából a “hómofisz” miatt átlagosan heti 1x sminkelek.

1 Likes

Én két hetente szoktam “nagymosást” tartani. Ekkor nincs kegyelem, mindenki fürdik, arc-és szem-és szemöldökecsetek, szempillafésűk, púderpuffnik, szivacsok (ha éppen használok egyet, de már inkább alapozóecsetet használok), még a szempillagöndörítő is. Gyorsan gyűlnek, mert 5-6 szemrevaló ecsetet használok egy szemsminkhez.
Az alapozóecsetet és a korrektorecsetet igyekszem hetente legalább kétszer mosni.

3 Likes

Ezek nagyjából a kedvenc arcecseteim.
Kivéve az Ebelin bronzert, ami új, de nagyon kézreáll, jól formázott feje van és álompuha. Lehet a tesóit is kipróbálom.

20230219_170929

12 Likes

Az IT és a KAP ecseteit én is nagyon szeretem, élmény velük simogatni az arcot.
Az Ebelin szemre való blenderecsetei nagy kedvenceim. Az arcra valóak közül a régi szériából (a szőr vége fehér volt) egy púderecsetet és egy pirosítóecsetet vettem meg anno, azóta is jó szolgálatot tesznek.

1 Likes

Úgy szeretem nézni az ilyen ecsetes képeket! :heart_eyes:
Minden megtalálható a készletemben, amire szükségem lehet, mégis minden alkalommal vetek egy pillantást az IT Cosmetics arcecseteire a Douglasban. Na, majd talán egyszer be is kerül a kosárba, ha az egyik jelenleg használt tönkremegy…

1 Likes

De imádom az Ebelin bronzer ecsetét :star_struck:

2 Likes

Najó. Eddig szemeztem vele. A kövi dm-körnél/rendelésnél lecsapok arra az ebelin ecsetre! :see_no_evil::nerd_face::smirk_cat::star_struck:

1 Likes

Én meg a szemrevalókra :see_no_evil:

Nekem Scott mind fölött… :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:
Bár csak travel van, de az is imádat.

2 Likes

Próbálkozom újabb márkákkal, de a Bobbi, It Cosmetics, Scott Barnes azért erős konkurencia. :grinning:

1 Likes

Bobbi Brown ecseti is zsenik :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:
Scott ecsetei még mindig olyanok, mintha vadonatújak lennének.

A másik topikban az ecset-téma kapcsán gondoltam megemlítem a Jessup márkát. Nagyon nagyon sok ecsetem van tőlük ebayről kb 6-7 évvel ezelőttről.
Akkor még limitáltabb volt a büdzsé + annyira talán nem is volt olyan nagy a kínálat itthon leszámítva a MACet és a Sigmát, +talán RT. Úgyhogy jó pár szettet beszereztem és ha hiszitek ha nem, én a mai napig nagyon elégedett vagyok velük. Szépen tartják a formájukat, jó velük dolgozni, de nagyon vigyázok is rájuk. Használat után azonnal mosom, időnként balzsamozom. Persze van 1-2 gyengébb, de belefér.
Körülbelül 2-3 db-nak engedett el a foglalata, de pillanatragasztóval megjavítottam.
Később aztán az RT-től ehhez képest valami csúcs minőséget vártam, de nem utasította maga mögé őket.

Néhány darab a hatalmas gyűjteményemből:

20230413_152453

8 Likes

Nekem is vannak Jessup ecseteim, a fehér nyelű szemre való ecsetekből van egy szettem, ami Zoeva hasonmás akar lenni, a nevük is ugyanaz. Nekem is évek óta megvannak már, jól teljesítenek.

1 Likes

7 éve én is vettem egy teljes Jessup szettet. Végül a legtöbbet egy kedves ismerősömnek eladtam, áron alul. Egy pirosító ecsetet tartottam meg. A mai napig az egyik legjobban funkcionáló ecsetem, pedig van RT, Sigma, Essence és Bősz ecsetem is. Egy bajom volt a Jessupokkal, hogy az első pár mosásig szúrnak :slight_smile:

2 Likes

Szép kis gyűjtemény,látszik, hogy vigyázol rájuk. :slight_smile:
Még amikor kb 10-12 éve elkezdtem sminkelni, akkor én is sok Jessup ecsetet rendeltem és elég sok megvan mai napig mondhatni tökéletes állapotban. Pár éve már csak nagyon ritkán használom őket (ha minden ecsetem koszos például ), mert meglettek a kedvenceim, amikhez napi szinten szeretek nyúlni, de abszolút nem rossz minőségűek és valóban jól bírják a strapát.

3 Likes

@anon21269124 igen, talán az első szettemben, de volt olyan szemhéjpúder ecset, ami szúrt. Ezeket kezdtem el először balzsamozni, ami szépen megpuhította, de folyamatosan kell a mai napig.

@Blanky ha látnád mennyi van még ezeken kívül belőlük :see_no_evil: Igen, akkori árukhoz (mert most szerintem már irreálisan drágán adják) és a tipikus kínai brandhez képest nagyon jók, de remélem a KAP magasra teszi a lécet :blush:

3 Likes