"Gyűjteményeink"

Igen, pont ez. Kísérletezéshez nagyon jók a régi rossz ecsetek és paletták, és nem bevált bármik. Csak általában sosem akkor sikerül sminkelni, amikor alkalom van. Halloween sminket pl idén csináltam először, múlt hétvégén. :smiley:

1 Likes

Uh, nekem is csak egy barátnőm van, de már így is egy csomót odaadtam neki, már nem merem bombázni szegényt :see_no_evil:

4 Likes

Ugyan nincs 69 palettám, sőt még 20 db sem, de hasonlóan érzek. Van egy-két gyengébb, vagy megunt, de nincs kinek elajándékozni. Ami pedig jobb, valamikor magamnak vettem, ajándékba kaptam, nagyon vágytam rá, beleszerettem, stb., semmiért meg nem válnék tőle. Pedig az utóbbi időben nagyon nagyon nagyon keveset tudtam sminkelni, szinte semmit nem használtam őket. De ha minden nap sminkelek, akkor is elég ritkán kerülnek sorra. És akkor emellé jönnek még a púderek, highlighterek… Igazából amiatt érzem rosszul magam, ha nem használom őket.

1 Likes

Jaj igen, dettó. Most már nagyon ritkán sminkelek én is, hétvégén megyünk néha ide-oda, vásárolni, akkor igen, de egyébként nem. Dolgozni nem járok be, a kamerát sem kell már bekapcsolni, értelme így nincs, mert a párom amúgy sem szereti, ha nagyon kikenem magam… :smiley:
De nekem is sok olyan van, amit nagyon meg akartam szerezni, és hiába hogy nem használom annyit, attól még nem tudok megválni tőle. :smiley:

2 Likes

Ugyanez jellemző ràm is, hihetetlen, hogy mit össze vàsàroltam. Nyàron szigorùan megfogadtam, hogy legalább 5 palettàt kiselejtezek. Hiàba imàdom , de eladtam a denonàkat 7 db- ot. A Metropolis ès a biba maradt meg egy mini, hogy mègis legyen vmi de azòta sem nyùltam hozzàjuk. Szòval aprànkènt pròbàld meg, èszèrvekkel, hogy hànyszor használtad az utolsò 3-4 hònapban. Menni fog!! Ès ha meg akarsz venni vmit, először gondold àt: biztosan szüksègem van a 61 . Palettàra is? Tuti hogy vannak olyan szìnek 10 màsik palettàban is. Aludj rà egyet, ès lehet hogy màsnap màr ùgy gondolod, tùl fogod èlni, ha nem veszed meg. :see_no_evil:. Èn ìgy kezdtem.
Igaz a highlightereknèl mèg nem elèg erős az “ellenàllàs,” mert 2 estèe laudernek ès 1 fentynek nem tudtam ellenàllni, de azèrt 8- bòl 6x sikerül.
Igaz 1 denona rùzs is becsùszott a többi 80 mellè, dehàt az mèg nincs :grin:persze a maszkolàs miatt senki sem làtja de rùzsbòl is leàlltam pàr hònapja, ìgy haladok :crazy_face:

5 Likes

Én egyre könnyebben selejtezek. Amit nem használok, nem annyira jött be a minőség, az megy és kész. Csak az idén már több mint 60 db palettát adtam el :see_no_evil:

6 Likes

Jaj mindig látom miket raksz fel és hogy milyen szépen rotálod a palettákat, ami nem kell megy, hát irigyellek is miatta. :smiley: Én nagyon tudok ragaszkodni dolgokhoz sajnos. Ruhákat már könnyebben szelektálok, de az sem megy egykönnyen :smiley:

1 Likes

Egy 160 centi széles Ikeás komód van fenntartva a kincseknek (bár a 2 legalsó, legnagyobb fiók nem sminkcuccokat rejt), szerintem bőven elég, ha ennyit mondok.
Nekem még az adományozás jutott eszembe, de nem jártam még utána a témának, a covid miatt lehet, hogy nem is valós opció.

4 Likes

Pár hónapja volt egy sikeres ajándékozásom. Próba szerencse alapon bevittem az amúgy nem sminkelő
kolléganőknek egy ajándékba kapott új rimmel- és az összes (megunt, de nagyon nosztalgikus) sleek palettámat: snapshots, Rio, oh so special, goodnight sweetheart. Hú lett nagy izgalom, azonnal szétkapkodták. Aztán másnap közölték, hogy nagyon szép, de sajnos nem tudnak sminkelni. Szerencsére nem hozták vissza, de mást már nem merek tukmálni :smiley:

6 Likes

Hogy van az hogy egy nő nem tud sminkelni :no_mouth:

1 Likes

Ezt én is fel szoktam tenni magamban, csendesen. Mindig meglepődök, amikor kolléganőktől, barátnőktől is hallok ilyet. Teljesen ledöbbent, amikor látom/mondják, hogy egy szempillaspirál feltétele is gondot jelent. Megjegyzem, lelkes, béna amatőrnek tartom magam.

2 Likes

Anyukám sem sminkel, nem érdekli, nem szereti magán, nekem nem furcsa, úgy szeretem ahogy van.
Mondta, hogy “ kilencszázhetvenkettőben egyszer rakott tust, épp elég volt” , viszont akkora berakott kontyokkal rohangált, hogy azt meg én nem tudnám elkészíteni ha száz évig élek akkor sem.

6 Likes

Az én anyum is pont ilyen… fémallergiás, úgyhogy úgy hiszi, minden sminkre allergiás, kivéve a körömlakkokat, de az meg túl fancy neki. Tavalyelőtt adtam neki két üveg körömlakkot (áttetsző alap, csillámokkal - az egyetlen fajta amit értékel), tudod mire használja? A farmerjei gombjait keni le vele belül, hogy ne üsse ki a fém.

11 Likes

Az én anyukám is ilyen. Szerintem ez a sminkelés dolog itt Magyarországon nem volt annyira elterjedt abban a generációban. És ez számomra teljesen érthető, hogy a kommunizmus alatt meg a háború utáni szegénységben fiatalként nem ez volt a prioritás, ráadásul sok pipere termék errefelé nem is volt elérhető, ellentétben a nyugati országokkal. És bár anyum, attól függetlenül hogy nem sminkel, nagyon is ápolt, és szereti pl a jó arckrémeket.
@random én is fém allergiás vagyok, de semmi bajom a sminkektől :smiley: ellenben a farmerjeim belső gombait én is bekentem anno körömlakkal, de egy ideje inkább anyagot varrok rá :smiley:

5 Likes

Anyum sem egy smink és bőrápolás fan, de azt kicsi koromtól láttam, hogy van 1 jól bevált rúzsa, pirosítója és szempillaspirálja meg egy jó arckréme. Ezeket fel is tudta megfelelően tenni, holott egyiket sem napi szinten művelte. Amit pl én csinálok, azon ámul, de helyesli és csodálkozik, hogy naponta erre hogyan van energiám. Az egyik nagymamám nagy bőrápolás mániás így 80+ évesen is. Elmondása szerint amíg nem fittyedt le a szemhéja, használt tust meg spirált is. Másik nagymamám meg a dollárboltban vette a piros rúzst és sarkon festette a száját 18 évesen, hogy anyukája ne lássa. A rúzsa ikonikus a mai napig a családban a kistükörrel és bizony 85±osan a családi ebéd után az asztalnál újrahúzza :smiley:

19 Likes

Nagyon vagány nagymamáid vannak!:grinning:

2 Likes

Zseniális öreglányok :smiley: A bőrápolás mániás közölte, hogy “Nem lehet ám lepukkantnak lenni kisfiam. Egy öregasszony amúgy sem szép, képzeld el, ha nem is adnék magamra vagy ápolatlan lennék.” :smiley: Havonta játszik a fodrász, 2 havonta pedig hajat festek neki, gyantázunk stb. Ezek nélkül megáll a világ :smiley: Szentül hiszi, hogy a nappali és az éjszakai hidratálója nélkül leesik az arca. Szóval na… :smiley:

16 Likes

Nagyon bírom a mamáidat így ismeretlenül is :smiley:
Nálunk anyu nem volt nagy sminkes, volt púdere meg körömlakkja, amiket felkutattam és titokban kipróbáltam, de nemigen használta. Alkalomra néha kifestette a barátnője és jól állt neki, de magának nem csinált sminket. Nem tőle örököltem ezt a krémmánia dolgot :grin:
Egyszer egy ismerős néni mesélte, hogy ő használt rúzst, ezt-azt fiatalon, de randizni kezdett a későbbi férjével aki egy randin közölte, hogy törölje le a rúzst mert ő azt preferálja. És a néni többet nem használt ilyesmit. Ez nekem fura. Férj is felvonta a szemöldökét pl a színes lakkjaimon, hogy minek az, mondtam hogy mert így tetszik, ez van. Azóta megbarátkozott ezekkel :woman_shrugging::grin:

7 Likes

Annyira cukik ! Nagyon tetszik, amikor egy idősebb hölgy màr 80 körül van, de a pink vagy piros rùzst felkeni :heart_eyes: vagy körömlakkot.
Az időseim - volt munkahelyen- is ùgy kèszülődtek, ha karàcsonyi ünnep vagy nyàri volt soron. Szèp blùz, rùzs, parfüm, nyaklànc, 2 hetente jött fodràsz az otthonba, ès mikor elkèszültek, mindenki dicsèrte őket, hogy milyen csinosak az ùj frizkòval. Madarat lehetett volna velük fogatni .
Anyum sem volt sminkelős, de a nesszeszerjèben ott voltak a - nekem akkor kincsnek szàmìtò- rùzs, pùder tükörrel, vmi parfüm , körömlakk. Csak szaglàszàs nèzegetès volt. De szilveszterkor felkenhettem egy glitteres zselèt az arccsontra ès szem fölè.
A chanel rùzsokat szaglàszva azt az illatot èrzem, amit akkor règen ès nosztalgiàzom. Pedig szegènykém csak olcsò sminket engedhetett meg magànak. Ez a rituálè most megfordult. :smiling_face_with_three_hearts:Kiteszem a sminkes tàskámat ès ő turkàl csillogò szemekkel benne vigyàzva nèzegeti a sminkeket. . Persze ami megtetszik neki rùzs, pirosìtò azt megkapja , meg parfümöt is viszek amit èn mègsem hasznàlok ès őrzi a " kincseket" mosolyogva a tàskàjàban. Ha elmegyünk vhovà, akkor pedig boldogan hasznàlja. Neki is festeni kell a hajàt, mert hàt ősz hajjal hogy nèzne ki :blush:, be is kell csavarni, fodràsz 1-2 havonta, körömlakk .

8 Likes

Természetesen nem anyáink/nagyanyáink korosztályára gondolok amikor meglep hogy egy nő nem tud mit kezdeni a sminkeszközökkel :slightly_smiling_face:

5 Likes