Férj nálunk is pislogott az elején a havi fodrász, kozmetikus, körmös sztorin, illetve a smink és a “kenegetés” dolgokon. Ma már szeme sem rebben a vasárnap esti fátyolmaszk/pakolás/akármi láttán sőt, ha az ismerősi/baráti körben mondja valaki a csajok közül, hogy nála ezek nincsenek, akkor még férj néz nagyokat, hogy hát “nálunk” ez természetes
Nekem anyukám a betegsége után kapott rá a sminkelésre. Semmi extra, néha rúzs, meg a szemét kihúzza, plusz begyűjtött egy csomó rózsaszín lakkot.
Pár éve pont rám várt a Corvin Plázában sminkelve, és mesélte, hogy egy pasi el akarta hívni kávézni. Akkor volt 58 éves, hát engem meg sose szólítanak le így.
https://www.instagram.com/p/CXlIg9MKnkw/?chaining=true
Ez a kollekció nagyon tetszik. Nem feltétlenül a konkrét termékek miatt, hanem, amiatt, hogy reális számú termékből is milyen szuper és minőségi készletet lehet összeállítani.
A “lips” részleg szerénységén meglepődtem. De nekem is tetszik ez a válogatás. Erre szeretnék törekedni, hogy egy dobozban elférjen az én készletem is.
Jesszusom, a táskámban több smink van… azt se tudom hova bújjak szégyenemben. Ez a poszt megerősített az elhatározásomban, hogy kiválogatom a sminkcuccaimat, és kiszórok mindent amitől szívmegszakadás nélkül képes vagyok megválni.
Ezért nem kell szégyenkezned, hiszen itt sokan küzdünk ezzel. Senki nem ítél el, ha 1000 sminkcuccod van és nem vagy sminkes. Vannak előttünk jó példák, majd másoljuk, támogatjuk egymást, h sikerüljön, amit eltervezünk
Az a baj, hogy már attól is majd a szívem szakad meg, hogy reggel ránézek valamire, amit időtlen idők óta nem használtam, és tudom hogy aznap sem fogom, mert munkába mégsem festhetek Hundertwassert a szemhéjamra.
Egyáltalán nem kell szégyenkezned! Én például imádom nyitogatni a kis komódom fiókjait és bár nekem is több cuccom van, mint ami reális, minden amit beszereztem örömmel tölt el és szeretem használni.
Nyilván, ha megtehetném- de sajnos nem tehetem - össze tudnék rakni egy ilyen minimalista kollekciót csupa Huda, Giorgio Armani, Dior és Chanel termékekből, de én ugyanúgy szeretem a Nabla, Morphe, Nyx, Catrice, Bourjois dolgaimat, mert jól válogattam össze és minden igényemnek megfelelnek.
Én inkább azt fogadtam meg, hogy nem veszek meg valamit, csak azért mert olcsó, mert úgy lehet igazán sok pénzt kidobni az ablakon.
Nekem pont ez az ideális ajak kence mennyiség, mert úgy vagyok a rúzsokkal, mint a magassarkúval: szép szép, de nekem sajnos kényelmetlen.
Haha, de jó párhuzam!
Nekem a szemfestékmennyiség lenne minimális, mert az a kényelmetlen az érzékeny szememnek. De magassarkúm sincs
Ennek hatására ma én is terepszemlét tartottam és megcsináltam az év végi leltáramat Amúgy is folyton monitorozom a készletemet, mert ezzel emlékeztetem magam, mennyi mindenem van már. Így sikerül észszerű kereteken belül tartanom a mennyiséget illetve elkerülni az impulzus vásárlásokat.
Személy szerint a kevesebb több elv alapján alakítom a kollekcióm. Egyfajta personal look-ra törekszem, és azon belül szerzem be a jó minőségű és számomra tökéletesen működő termékeket. Az évek alatt kitapasztaltam, milyen stílusú sminkek/színek állnak jól, így vásárláskor célzatosan keresek már. Ha egy termék beválik, évekig ragaszkodom hozzá és folyton izgulok, nehogy kivonják a forgalomból Ha pedig valami újdonságot szeretnék, alaposan utánajárok, véleményeket olvasok, akár többször is megnézem az üzletben mielőtt beruházok rá.
Szóval íme az én kis kollekcióm, aminek minden darabja tökéletesen bevált és egytől egyig szeretem őket😊 :
Szemhéjpúder paletták:
Bronzer, pirosító, highlighter:
Alapozó, korrektor, púder:
Szem- és szemöldök termékek:
Ajaktermékek (alsó képen az összes együtt, a többi képen a színeket mutatom, amelyiknek nem látszik):
Egyéb:
Ez az a max. mennyiség, aminél még nem kell stresszelnem, hogy nem tudom őket elhasználni, mielőtt rámromlanak. Bármilyen sminket el tudok készíteni velük és tényleg boldogsággal tölt el a használatuk😊
Példát kell vennem Rólad is
A rúzsok színei nagyon szépek!
Jaclyn Hill palettámat de szerettem… Olyan jó volt mindig kinyitni és nézegetni, minősége is szuper szerintem. Végül eladtam, mert én nem tudtam kihasználni.
Nekem is nagyon bevált. Ugyan a türkiz, a lila meg az okkersárga színekkel nem tudok mit kezdeni , de ezt a 3-4 színt leszámítva nagyon szépen ki tudja egészíteni a két Anastasia palettát ha kicsit extrább sminket szeretnék.
Ez most engem is inspirált és továbbadtam azokon a termékeken, amikhez nem is igazán nyúltam hozzá az utóbbi egy vagy több, mint egy évben. Ezek közül sok ajándék volt rendelés mellé, így egy kicsit talán kevésbé fájt a szívem. Most jó ránézni a kollekciómra, hogy mindent szeretek, amit látok. Tőlük váltam meg:
Ma szabadnapos vagyok, ezért pakolgattam kicsit. Ennyi az össz pirosítóm. Én szinte csak fényes pirosítókkal rendelkezem, mindössze kettő matt színem van. Talán azért, mert highlightert nagyon ritkán használok. A Balm palettában lévő inkább topper.
A Bourjois darabok a kedvenceim egyértelműen és az illatukat is imádom
Jujjj, de szépek így egyben.
Nagyon jól néznek ki és az illatuk is szuper, azt tudom neked nem “kövesednek” meg? Bevallom tördelmesen, az állaga miatt nem mertem még venni és amit próbáltam, arról nem tudtam színt levakarni…illetve vannak emlékeim abból az időből, amikor még a '90-es évek elején az Astornak voltak ilyen kiszerelésű/préselésű és illatú pirosítói. Azok szintén brutál módon összeálltak.
Szerencsére egyáltalán nem kövesednek, pedig nem mai darabok. De talán ez annak köszönhető, hogy duo fiber ecsettel használom, ami azért kialakítása révén alapból megkapirgálja a tetejét. Az elején hagyományos pirosító ecsettel próbálkoztam, de az semmi színt nem vett fel, mintha csak simogattam volna vele a tégelyt.
A “megkövesedést” egyébként szemhéjpúdereknél is úgy próbálom kivédeni, hogy nem nyúlok bele ujjal. Akármilyen tiszta a kéz, minimális faggyú/ verejték mindig van rajta. Épp ezért swatcholni se szeretek - szemhéjpúdert semmi esetre sem.
Ezekkel használom a Bourjois-t. Alapozásra úgysem váltak be, legalább találtam nekik új felhasználási módot.