"Gyűjteményeink"

Lassan közeledünk a végére :smile: ma mindenféle szemrevaló terméket hoztam, szemceruzák, tusok, krémes és púder mono szemfestékek, bázisok és szempillaspirálok. A Maybelline spirál még nincs megbontva, de a többiért egytől egyig odavagyok :blush:
20210603_070108

8 Likes

Utolsó előtti kategóriaként az ajaktermékeket hoztam, holnapra már csak a paletták maradtak :smile: a rúzsok alapvetően nem a kedvenceim, talán amiatt, mert oda kell figyelni rájuk nap közben, én pedig szeretem azt, hogy ha reggel felrakom a sminkem és utána már nem kell foglalkozzak vele. Éppen emiatt mostanában a szájfényekbe szerettem bele. A nagy kedvencem az essence átlátszó szájfénye (az most éppen elfogyott és még nem vettem újra) illetve a nyx butter gloss. A többi termék még régebbről maradt, próbálom őket elhasználni vagy új használati módszert találni. Ha egyszer elfogynak, valószínűleg nem fogok több rúzst venni, csak szájfényeket. Az ajakceruzákat nagyon szeretem, szintén szájfény alá tökéletesek egy kis extraként.
20210604_065812
20210604_065957

11 Likes

Végül a palettákat hoztam. Elégedett vagyok mindegyikkel, most nem kívánok újat, azonban ha legközelebb vásárolnék, akkor biztos elkezdenék elmozdulni a nevesebb márkák irányába
20210605_072954
20210605_073137

Ui: köszi, hogy “végighallgattátok” a kis leltáramat :blush:

18 Likes

Köszi, hogy megmutattad, kategóriákra bontva :slight_smile: nekem tetszik a kollekciód, fogyasztható mennyiségű!

3 Likes

Örülök, hogy tetszett :blush: a tiéteket is szívesen nézegetem

1 Likes

Szintén így vagyok a rúzsokkal, nem szeretnék majd csak szájfényeket venni :).

1 Likes

De szép paletták :smiling_face_with_three_hearts:, hogy tetszik a Colourpop Taupe és a Nabla side by side? :).

A That’s taupe-ot még csak kb kétszer próbáltam, így nem került még sor minden színre, de az eddigiek nagyon tetszenek. Kár, hogy most fedeztem fel, mire a rendelés bonyolultabbá vált. A hűvösebb időkben lesz ez majd tényleg az én palettám. A side by side nagy szerelem, ha csak egy maradhatna, akkor az ő lenne

1 Likes

Ha volt már ez a kérdés ilyen formában, akkor…

1. a) Van olyan sminkterméked, amihez még nem nyúltál és legalább 1 hónapja a
    birtokodban van?
    b) Ha igen, akkor mi az vagy mik azok?
    c) Ha igen, akkor miért nem kezdted még meg?
    d) Van olyan, amihez, amibe nem nyúltál és sosem akarod használni, csak birtokolni vagy nézegetni? És mi az?

2. a) Dugdosol olyan sminkterméket, ami már nem használható, mert majdnem elfogyott vagy lejárt vagy túl régi, de imádtad vagy emlékek miatt megtartottad, bár haszna nincs?

5 Likes

Olyan termékem, amihez még nem nyúltam egyáltalán, pedig már régebb óta megvan, az a tartalék szempillaspirálom. Ebből ragaszkodok ahhoz, hogy mindig csak egy legyen megbontva. Ezen kívül viszont több olyan termékem is van, amit csak egyszer vagy kétszer használtam. Ez általában azért van, mert amikor megveszem, akkor általában szeretem egyből kipróbálni, viszont utána azt használom, ami már hamarabb meg volt bontva. Ilyenek nálam pl a bézs monok vagy mondjuk a púderek. Ezekből általában mindig csak egyet használok, mert nem látok olyan nagy különbséget közöttük. A többi kérdésre pedig nem a válaszom :blush:

1 Likes

én is mindig mindent megbontok és kipróbálok - volt hogy azelőtt hogy hazaértem volna :smiley: kivéve amit újraveszek, arról tudom, milyen

4 Likes

Hah, spirál nem is jutott eszembe, pedig egyértelmű.
Gyakorlatias, nem pazarló és logikus készleted van :clap:

1 Likes

…és el is használod vagy előfordul, h megmarad vagy elfelejted, nem jön be és rádromlik?

Az 1.-es pont klasszikus peldaja vagyok (a d-t kiveve), mindent borzaszto sokaig tartogatok es nezegetek, ami igazan tetszik. Minnel jobban tetszik valami, annal kesobb nyulok bele es kezdem el hasznalni.
a) Van!
b) CATRICE LUMINICE HIGHLIGHT & BLUSH GLOW PALETTE
IT Cosmetics Naturally Pretty Eyeshadow Palette
Morphe 9V VINTAGE ROSE Artistry Palette
Morphe 9L LAVENDAZE Artistry Palette
CLINIQUE Moisture Surge Arcapolo Spray
CLINIQUE Szemkornyekapolo
… kapasbol ezek jutottak eszembe
c) Az elso ket termeknel pl. a csomagolas tetszik nagyon es sajnalom fogdosni, hasznalni, “megpocsekolni” az erintetlen tokeletesseguket (ami vicces, mert az it Cosmetics paletta hasznalt, csak szamomra uj :stuck_out_tongue: ).
A Morphe palettak siman csak ujak, es nagyon tetszenek a szinek is. Szinten sajnalom megpocsekolni oket, annyira szepek!
A Clinique termekek szinten ujak, plusz ezeket az utolso igazi nyaralasomon szereztem be (meg a draga jo Covid elotti idokbol), uton hazafele Barcelonabol, erzelmileg is kotodok hozzajuk. Mar eljutottam odaig, hogy a MS arckremet legalabb hasznalatba vettem. Arra is hetekig keszitettem fel magam.
{[(Akar bevallom magamnak, akar nem, valahol az is sokban kozrejatszik, hogy ezek a termekek ujak. A varosban, ahol elek meg Catrice stand sincs a dm-ben, Muller, Rossman es hasonlok sincsenek. Minden, amit nem a helyi zsibvasarrol szerzek be elhasznaltan, az kincs.
A masik ok, amiert kinccse valnak az ilyesmik, hogy evi kb. 20.000 ft-nyi osszeget szanok arcapolasra es sminkcuccokra. Nagyon nagy becsben vannak azok a termekek, amik megvasarlasra kerulnek.
Nagyon szeretem oket es nincs szivem egybol nekikesni. Egyszerre atok es aldas.)]}

4 Likes

Nem sok dolog romlott még rám. Vagy elhasználom őket, vagy ha megunom, jobbat találok vagy nem jön be, igyekszem őket odaadni valakinek, legvégső esetben kidobom ha tényleg bitangpusztulatosan bűnrossz. Esetleg elhasználom valahogy máshogy, pl. rúzsokat kevergetve, alapozókat szintén, pirosítót szemhéjpúderként, stb. Két alapozóm van ami már lejárati időn kívül van, de megtartottam, színreferenciaként.
Mondjuk az is igaz, hogy leginkább préselt por alapú termékeket veszek többszörösen, amik nem romlanak meg (évente kétszer azért le szoktam fertőtleníteni őket).

Szerk.: megkövetem magam, a folyékony rúzsokról elfeledkeztem :smiley: a maszkok előtti időszakban összegyűjtöttem a L’oreal csokis és macaronos rúzsaiból az összeset ami jól állt, ebből néhány alig használt, kettő pedig régi már. Érzékszervi bajuk ugyan nincs, de lehet ezek már lejártnak számítanak. Szerencsére leginkább ecsettel használtam őket, mert az applikátor túl sokat vesz fel, de azért ez már túl lehet a határeset kifejezésen :smiley:

2 Likes

Nekem van egy pár ilyen cucc. Sajnos borzalmas vagyok és sok mindent megveszek, ami tetszik és amire kíváncsi vagyok, de megnyitni nem akarom őket még, mert tudom, hogy csak rámrohadna. Van pár szempillaspirálom így (kb. 5-6 db), korrektorom és alapozóm. A bőrápolási cuccok között is sok ilyen van. Van még egy sminkpaletta, amit nem használtam szintén, de csak azért, mert elég őszi (Revolution x Roxi Cosy Vibes) és most nagyon a nyári palettáim mennek.
Olyan nincs, amit soha nem akarok használni, hiába szép érintetlenül, azért mégis csak azért vettem őket, hogy kiélvezzem őket. :slight_smile:

3 Likes
  1. a, van.
    b, Paletták, szempillaspirálok, Hourglass porpúder, szemhéjbázis.
    c, Van olyan palettám, ami a paletta sorsolós kihívás miatt még nem jutott sorra (Glambotról rendelt), és szempillaspirálok, szemhéjbázisok, amiket akció miatt rendeltem meg, de mivel még van nyitott belőlük, nem akarom, hogy megromoljanak. Az Hourglass porpúderből van nyitott, ez tartalékba van.
    d, van, bár véletlenül alakult így. A Lorac Szépség és a Szörnyeteg paletta, amikor megláttam, hogy új állapotban érkezett a Glambotról, akkor egyelőre csak eltettem. Lehet, hogy nem is fogok belenyúlni, olyan szép így. :woman_facepalming: :see_no_evil:

2. Azt hiszem, nincs ilyen. Semmit nem dugdosok. :rofl:

4 Likes

Nincs 3x :slight_smile:

2 Likes
  1. Én is az vagyok aki egyből belenyúl, ha vesz valamit újat. Próbálgatom, kísérletezek vele, hogy hogy tudnám beilleszteni komplett sminkbe, de aztán lehet, hogy ritkábban nyúlok hozzá. De érintetlenül biztos nem áll sokáig.

2. Elég szentimentális vagyok. :sweat_smile: Nem dugdosok, de van amihez emlék fűz, így még megvan az üres tok.
    Van egy fémdobozos palettám is, azon belül pedig egy műanyagban vannak a panek. Azt tervezem kioperálni, ha elfogynak és akkor valamilyen apróságokat tárolok majd benne, esetleg mágneses palinak átalakítom monóknak (láttam ilyen youtube vidit), szóval valami 2. életet mindenképp tervezek neki. :grinning:

4 Likes

Na, ezt a dugdosást jó félreérthetően írtam :stuck_out_tongue_winking_eye: Helyesebb lett volna tartogatott vagy nosztalgiából eltettnek neveznem :package: :gift:

7 Likes