"Gyűjteményeink"

IMG_20200912_172506
Nagyon napoznak. :grin:
Ez nem az összes :grimacing:

18 Likes

Mennyi szépség! Sokat elfogadnék, pedig az én gyűjteményem is hasonló kaliberű.
Rám is vár egy maratoni ecsetmosás, brrr…

1 Likes

Nem tartott olyan sokaig. A szemhej ecseteket úgy szoktam mosni ecsetmosoval, hogy 3-at, 4-et összefogok, amelyek kb. hasonlok. Szuperül lehet haladni és szép tisztak lesznek. :grin:

2 Likes

Köszi, ezt kipróbálom.:slight_smile:

1 Likes

20200914_054933
Szintén nem az összes.

11 Likes

Lányok ecset-témában lenne egy kérdésem: kimostam az avonos kabuki ecsetemet és a finom, puha szőr kellemetlenül sprőd lett száradás után. Korábban már jártam így más avonos ecsettel is de érdekes módon a többi, más márkájú ecsetemnek semmi baja mosás után. Miből vannak ezek az avonos ecsetek, vagy én csináltam valamit rosszul…?

2 Likes

Nekem csak egy Avon ecsetem van, de az évek óta nagyon jó. Próbáld meg, hogy megmosod és utána egy kis hajbalzsamot teszel az ecsetre. Pár percig hagyod aztán alaposan lemosod.

Mivel mostad?
Én babasamponnal szoktam, de legutóbb a képen lévőket Kallos avokádós samponnal mostam. Nagyon puhák lettek.

nekem is volt pár ecsetem, ami így reagált a mosásra. természetes vagy mesterséges szálú?
nekem anno ideig-óráig még mesterséges szálú ecsetnél is segített ha “bepakoltam” hajbalzsammal (pont mint egy hajpakolásnál) 20-60 percre, de olyan balzsamot kellett hozzá keresnem ami nem túl komedogén vagy parfümös. viszont az nem volt baj, ha szilikonos volt.

1 Likes

Igen, azt mondani akartam, ha hajbalzsamozod az ecseteket, utána bizony a pofidon ragyák jelenhetnek meg. Én ezért nem hajbalzsamoznám, habár sok helyen olvastam erről.

valószínűleg függ a balzsamtól is, illetve hogy az adott bőr tolerálja-e. mindenesetre azóta olyan ecseteket használok csak, amit nem kell bajzsamozni.

hallottam már olajos ecset-pakolásról is. a jojoba elvileg nem komedogén, lehet azzal is érdemes próbálkozni (habár mesterséges szálú ecseten nem tudom működik-e)

1 Likes

BlackXentric, koalace, random, őszintén szólva nem tudom milyen anyagú az ecset, de gyanítom hogy természetes szőr. Az olcsó, szintetikus ecsetkéimmel még nem volt semmi probléma mosás után, megszáradtak és kész. Csak egyszerűen szappannal szoktam mosni őket. Megpróbálom esetleg a sampont bár most pont egy mélytisztítót használok, annak nem tudom, mennyire örül majd de rosszabb biztos nem lesz. Elvesztették a puhaságukat, a szőrük nem selymes hanem szúrós, sprőd és valahogy szétáll.

2 Likes

pont ezek a mélytisztítók, meg a szappanok számítanak rossz ötletnek, mert túl erős a felületaktív anyag bennük. a babasampon sokkal jobb, bár a johnson&johnson-t ebből sem ajánlanám… a rossmannos vagy dm-es sajátmárkás is jobb. bár tapasztalatom szerint a pigmentált folyékony vagy krémes sminkekre használt ecsetekre a legjobb az, ami valamiféle olajat is tartalmazó, többé-kevésbé gyengéd, géles arclemosó (a konkrét ecsettisztítókat nem számítva). a púderes ecsetekre némelyik (baba)sampon is jó.

1 Likes

Balzsamozást, olajozást javaslom én is. Ahogy a hajad is igényli, a természetes szőr is… Én ilyenkor utána samponozok, de akkor már csak gyorsan, hogy a balzsam ne maradjon benne a szálakban.

1 Likes

Bátor voltam és kiterítettem mi van itthon… :smiley: A párom majdnem szívrohamot kapott (kicsit én is).
Sokkal több a drogériás, mint a high end, de én így szeretem :blush:
Azért azt elárulhatom, hogy ABH palettát szeretnék még venni, és most már a Natasha Denona-ra is kíváncsi vagyok. Ha eladnék a gyűjteményemből (ami nemsokára be fog következni, csak még gyűjtöm az erőt), akkor biztos ezekre költenék.
palettáim

24 Likes

Ó micsoda színorgia :heart_eyes:

Az ABH cuccokat én nagyon szeretem, nálam is kívánságlistás Denona és Path kisasszonyok, biztos szuper a minősége azoknak a palettáknak is :star_struck: Ó és a BPerfect is :smiley: Meg random multikróm cuccok :smiley:

3 Likes

De jó! Imádom, hogy ilyen színes! :star_struck:

1 Likes

Jaj igen, én is nagyon bukok a színes palettákra, nem bírok leállni :smiley:
Úgy érzem a BPerfect Carnival III azért még hiányzik :smiley:

3 Likes

Csodálatos színkavalkád!

1 Likes

Pat McGrathot én is kipróbálnám, de amit nem szeretek az ő palettáiban, hogy kb sehol semmi matt. Szeretem én is a mindenféle multi-, duo-, meg akármilyen krómot, a csillogósat is, de szeretem, ha egy palettában túlsúlyban van a matt, úgyhogy szerintem nekem nem nagyon lesz Pat McGrath :confused:

6 Likes