"Gyűjteményeink"

Ez arcra és ajakra is használható 2 az 1-ben, tehát nem ajakápoló. Vagyis pirosító, és ajakra való is egyben. https://makeup.blog.hu/2015/12/12/aden_folyekony_ajak_tinta_02_raspberry_teszt_swatch

1 Likes

Juj köszi szépen! Sajnos nagyon nem tetsző színe van, így felejtős…

1 Likes

Koszi a tippet! Valoban sok webshop van es ebayen is aktiv a csaladi accountunk. Bevallom, a strawberrynet fekete listan van.
Jelenleg probalom kordaban tartani a kivancsisagom az uj termekek irant. Az alapozot lassan ujra kell vennem, de ha elfogyna sem esnek panikba, haha! :see_no_evil:
Ha nagy az alapozo keszleted es szinben minden passzol, akkor van lehetoseged a valtogatasra es vezethetsz egy alapozos naplot, mi hogy viselkedik nap nap utan. Ami a legtobb pocsek strigulat gyujti, azt egy eletre el lehet felejteni miutan kivegezted vagy eluntad. :upside_down_face:

1 Likes

A strawberrynet-ről én sem szoktam vásárolni, és nálam ebben az évben stop van, a tavalyi garázdálkodásból viszont egy rendelés még érkezőben (semmi különös). :shushing_face::sweat_smile:

Azt akartam írni, hogy nem szoktam egyszerre több alapozót megkezdeni, de aztán ránéztem a sminkasztalkámra, és hát, khmmmm… szóval 7 alapozó van megkezdve + 2 CC-krém, meg amiről nem tudok. :laughing: Ebből 2 alapozó az, amik nem, nagyon nagy nemek, de hősiesen kevergettem mindenfélével őket, és az egyikben tényleg nem sok maradt talán szűk harmada, a másikban meg egy hajszálnyival több, és azon gondolkodok egy ideje, hogy el kéne őket az asztalról tüntetnem, mert már nincs kedvem kevergetni őket, mert csak rontanak mindenen. Aztán van kettő, amikben sok van, de a színük nagyon nem jó, mert nagyon-nagyon nyári színek, ráadásul már többször lebarnulós árnyalatok, szóval ezek keverése, háááááát, nem hiszem.
Van még 2 teljesen egyforma, csak 2 különböző színárnyalat, ezeket használtam karácsonykor, és nagyon-nagyon meg voltam velük elégedve, de volt időszak, amikor nem muzsikáltak ennyire szépen. Azért vannak elől, mert el kell őket használnom, de jelenleg van 1 amit jelenleg minden nap használok, mert működik, és ezért ezt használom most el előbb. :laughing: A két CC-krém közül az egyiket nagyon szeretem, nyáron használtam, de még sok van benne, és mivel pumpás tubusos, ezért talán jól bírja még kicsit. :rofl: A másik CC pedig az IT mattja, ezt a szemem és az arcom nem mindig szereti, sőőőőőt, de azért majd még próbálgatom. Azt hiszem, az első négytől el kéne végre már búcsúznom. :cold_face::triumph:

Ja, színben sajna nekem kifejezetten sokszor kell kevernem, pedig világos neutrális színem van, talán egy hangyányi meleg, sárgás altónussal megspékelve.

Azért azt elmondhatom, hogy kevés olyan alapozó van, amit újra meg is vásárolnék, sőt, egyre kevesebb, és olyan is van, ami nagyon szép volt, alig púderrel, vagy inkább púder nélkül főleg, de mégsem fogom újra megvenni. Nálam az alapozó téma, mindig is problémás volt, és sajnos maradt is.

U.I. Viszont tegnap találtam a fiók legmélyén egy bontatlan Sensai Flawless Satin alapozót is, elfelejtettem. :face_with_raised_eyebrow:

2 Likes

Ratapintottam, ugye? :laughing: Az alapozok ilyenek! Ebben az evben elegge megtartoztattam magam alapozo fronton, csak egy Gucci jott velem haza szulinapomon. Nameg kaptam egy CYO-t a lanyomtol, az szamit? :rofl:
Nalam ugy 4 uveg lehet bontva, ebbol egy pres pumpas (lehet nem pont igy nevezik magyarul :thinking:). Es van egy-ket-harom (upsz!) stick is, egy ebbol szin kiegyenlito a Shiseidotol. Egy nagyon regi tegelyes Chantecaillet kellene elhasznalnom, alig van mar benne.
Lehetne ez a januari project panningem, de nem teszek fogadalmat.

Oh, ezekkel az arany tartalekokkal menni fog a vasarlasi stop! :kissing_heart:

1 Likes

Hajaj! Stick alapozók! 1 Shiseido-t elhagytam, nem tudom hogyan, mikor, és főleg hol, de azóta sem találtam meg (biztos ufó vitte el éjszaka), 1 MUFE stick-et, amit imádtam!!! félig elhasználva ki kellett dobnom, mert megromlott, pedig alkohollal fertőtleníteni is szoktam, na mindegy. Ez nagy szívfájdalom volt. Persze Shiseido-ból 2 különböző tartalék stick-em is van, Normális??? :hear_no_evil: Naná hogy van egy Tom Fordom is, tényleg ez lesz a következő megbontós.:joy: Szerintem több, más is van, de most nem jut eszembe. Folyékony, krémes mitomémilyen meg hááááát… (nem normális, az egyszer biztos!), simán többéves projekt, jó sok meghosszabbítással egybekötve, kérdés, hogy a lejárati idő is igazodik-e mindehhez.
Hatalmas gyenge pontra tapintottál!!! Chantecaille! Igen!
Imádom a márkát, rengeteg cuccom van tőlük, - igen nem vagyok normális -, de én a természetvédő/állatvédő és megmentő törekvésük és támogatásuk miatt is imádom őket, és vásárolok is tőlük. Persze, hogy van alapozóm is (future skin), színezett hidratálóm is, szemfestékem is, krémpirosítóm is, rúzsom is, meg minden, amit csak akarsz, és eddig mindennel elégedett vagyok tőlük, sőőőőőt! Ja, stick-em és korrektorom viszont nincs! :sweat_smile:
Egyetlen 1 termékből van esélyem 2020-ban kifogyni. Na, ki találja ki?
Aki Szempillaspirál bázis-ra tippelt, az nyert! :speak_no_evil::see_no_evil:
Hát ez a nagy helyzet, és akkor a rúzsokról, pirosítókról, bronzosítókról, és a többiről nem is tettünk említést! Lehet sminkpróbálós, oktatásos esti foglakozásokat kellene hirdetnem…, nem is rossz ötlet! :stuck_out_tongue_winking_eye:

Határozottan sokéves stop is simán menne nálam, de nem teszek soha fogadalmat! Nem fogadok meg soha semmit, hanem helyette inkább cselekszem! :innocent::rofl:

4 Likes

Ohh, hogy én hogy szeretem még mindig azt az alapozót:D, majd mesélj, hogy tetszik, ha kipróbáltad, kíváncsi vagyok a véleményedre:).

Nekem is elég nagy a gyűjteményem, szinte minden sminktermékből. Igaz, én tisztában vagyok azzal, hogy miért is van ennyi.
Pontosan 3 éve kezdtem el a sminkelést, 41 évesen valami beütött, hogy nekem most akkor sminkelem kell. Régebben egyébként sokat sminkeltem, de miután 2007-ben terhes lettem, és nem bírtam az illatokat, utána már nem, tehát 10 év kimaradt, és gyakorlatilag egy szempillaspirálom sem volt. Akkor szembesültem azzal, hogy a termékkínálat jelentősen megváltozott az alatt a 10 év alatt.
Eleinte - mit szépítsem - sajnáltam magamtól erre a pénzt. Elképzelhetetlennek tűnt, hogy több ezer forintot kiadjak egy szemhéjpalettáért, vagy bármi másért. Vásárolgattam a különböző olcsóbb, drogériás termékeket, és maximum a Pink Panda oldaláról rendeltem Makeup Revolution palettákat, rúzsokat. Másik kedvencem a Sleek lett, miután a Müllerben elkezdték forgalmazni.
Csakhogy voltak problémáim (néhány még most is fenn áll). A szemhéjam kegyetlenül olajos, ezért a primerek ellenére sem sokáig tartott rajtam a szemsmink. A spirál feltapadt a szemhéjamra, a T-vonalam pár óra múlva tocsogott a zsírtól (ennek következtében pedig az alapozó szétcsúszott), az orcáimon viszont száraz foltok lettek, úgyhogy jött a kísérletezés az alapozókkal, BB krémekkel, primerekkel, szempillaspirálokkal, különböző púderekkel.

Aztán rátaláltam a MAC szemhéjalapjára, ami már egészen jó volt, ráadásul ezzel egy időben megtetszett Jaclyn Hill nagy palettája. Egy csomó videót megnéztem róla, cikket olvastam, aztán 11 hónappal sminkelésem kezdete után megrendeltem a Beauty Bayről (egyben ez volt az első Beauty Bay rendelésem). Ez volt az első jobb palettám, és persze azonnal észrevettem, hogy az eddigiekhez képest ez más minőség. Szebbek voltak a színek és tovább bírta a szememen.
Aztán következő év tavaszán megrendeltem a Nabla Dreamy palettát, mert már a képeken beleszerettem, ráadásul akkoriban kezdtem el nézni onlineneautys Anna fb videóit, tőle könnyen meg tudtam rendelni. Ez volt az a paletta, ami elindított a lejtőn, vagy emelkedőn, ki, hogyan nevezi. :smiley:
Rá kellett jönnöm, hogy a magasabb ár (általában) magasabb minőséggel párosul. Hogy a sminkelés - számomra - sokkal jobb élmény ezekkel a termékekkel. Elkezdtem a magasabb árkategória felé pillantgatni, és úgy tapasztaltam, hogy rajtam jobban működnek ezek a termékek.
Szemhéjpalettám például tuti azért van annyi, mert egyrészt imádom a színeket, másrészt végre valami rólam sem tűnik el pár óra alatt (az csak a hab a tortán, hogy ráadásul nem szeretem keverni a különböző márkákat).
Nyilván akinek akár primer nélkül is fenn maradnak a festékek a szemén, az el sem tudja képzelni, mi a fenének próbáltam ki már vagy 15 féle szemhéjalapot, és vígan gyönyörű sminkeket készít bármelyik Revolution palettával (ahogyan sokszor látom is itt a képeken).

Igaz, a Catrice és az Essence trendkiadásai a mai napig el tudnak csábítani, és legtöbbször még be is válnak, de legalább a Revolution, Sleek és egyéb drogériás márkák már nem csábítanak el. Bár az is igaz, hogy az a szempillaspirál, ami végre nem maszatolja össze a szemhéjam, az egy olcsóbb Maybelline, pedig az aztán tényleg ötletszerűen került a kosaramba.

Nyilván a magasabb árkategóriában is adódnak csalódások. Pl. a Bobbi Brown alapozómat bánom, hogy megvettem, az egyedüli jósága, hogy a színe alapján a findation segítségével az egy hónapja online rendelt Shiseido alapozóm színe tökéletesnek bizonyult. A Natasha Denona Mini Sunset paletta pedig inkább tanulópénz volt, hogy ne vegyek tőle nagyobb palettát, mert rajtam nem működik.

Viszont mivel viszonylag friss az ismeretségem a drágább kategóriával (azokhoz képest mindenképpen, akik mondjuk már évek óta ABH-t, Urban Decayt, stb. használnak), így számomra még bőven tudnak újat mutatni. :smiley:

Érdekes módon viszont a kedvelt arcápoló termékeket könnyebb volt megtalálni, bár talán ez azért is van, mert ott jóval hamarabb kiadtam a pénzt mondjuk egy Hylamide szérumra, vagy egy Paula’s Choice arckrémre.

Hát, úgy nagyjából ennyi, mindenkinek gratulálok, aki végig olvasta a hülyeségeim történetét! :smiley:

20 Likes

De ismerős történet. Nálam most jelentkezett a vágy jobb minőségű makeup termékekre.
Próbálok ár-érték-minőségben gondolkodni. Az, hogy mennyit vagyok érte hajlandó kiadni, egyfajta evolúcióval alakult ki, kb. egy év alatt és jóval többet, mint előtte.
Arcápolásban én is Paulánál állapodtam meg, egyelőre. :slight_smile:

4 Likes

Nem hülyeség, minden szó igaz. Rám is :slight_smile: Bár ha belegondolok én viszonylagos hamar rászántam magam a drágább szemhéjpaletták megvásárlására és a második primer (Milani) szuperül működik. Ezen az úton végig kell menni és rá kell jönni kinek mire van szüksége és mennyit tud vagy hajlandó áldozni rá.

5 Likes

Engem is a Nabla Dreamy indított el a lejtőn. :see_no_evil:
Kimaradt az életemből 4 évtized komolyabb sminktermékek megvásárlása nélkül, így az elmúlt 9 hónapban szerettem volna minél többet tapasztalni, persze csak a lehetőségeim keretein belül. Kezd ugyan tisztulni a kép, de sajnos még mindig nem eléggé. :laughing:
Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy milyen hálás vagyok a fórumtagoknak, akiknek köszönhetően rengeteget fejlődtem.
Ma épp belebotlottam az instán a Liptai Klau INGLOT sminkvideóiba, hát katasztrofálisan gyengék, azokból ugyan senki nem fog megtanulni sminkelni, max. nagy felbuzdulásból megveszi az ott használt INGLOT termékeket. Mondjuk, erre is megy ki az egész…

6 Likes

Ma meglett a 46. palettám… ABH Moonchild :heart:

6 Likes

Az ABH Glow Kitek csodálatosak!:heart:

Nagyon szép alig várom, hogy kipróbáljam holnap, főleg hogy ma nagyot csalódtam az Essence Santa highlitereben pedig annyira csodásan nézett ki a dobozban. :'D

1 Likes

@yukari99 Nekem se tetszik egyelőre az Essence karácsonyi highlightere, igaz az tavaly előtti hohoho highlighter.

Én meg a Sun Dipped palettát vettem meg, a te véleményed is közrejátszott benne, hogy leütöttem zsibin :slight_smile:

3 Likes

Tedd egy másik highlighter fölé az Essence-t, úgy nagyon szép lesz. A Moonchildon szikrázni fog.

3 Likes

Egy másik highlighter fölé ujjal feltapogatva tényleg gyönyörű.

3 Likes

Nagyon fogod szeretni (bár a bronzos színt en csak szemhéjon tudom használni), nekem a folyékony fény hatását adó highlighterek a gyengéim. Az ABH-k mellett ilyen a Becca Gradient, eszméletlenül gyönyörű.

1 Likes

Nagyon kíváncsi vagyok rá. Talán holnap át is tudom már venni a postán.

1 Likes