Ahogy beszéltetek a ruhatárról, én is elgondolkodtam kicsit. A nyár egyszerű nálam is, de ismerős, hogy az évszakok elején nem tudom, mit vettem fel tavaly… Illetve az utóbbi időben nem is azt mondom már, hogy hogy nincs ruhám, hanem hogy “ebből öltözködtem előző években”. Olyan szinten nincs őszi ruhatáram, hogy idén még nem vettem rá magam, hogy elővegyem őket, mindig csak egy-egy darabot, amihez éppen kedvem van. Férjuram is minden reggel piszkál, hogy miért olyan nyárias sminkeket készítek, már ősz van. Nagyon nem vagyok jóban ezzel az évszakkal… Ma reggel meg az jutott eszembe, a szekrény előtt állva, hogy legszívesebben pizsamában ülnék otthon egész nap. De ha már feltétlenül muszáj kimozdulni, akkor is csak minél kényelmesebb szettben, faremer, pulcsi, sportcipő, olyan kuckózós kedvem van, nem a nőieskedős. Ez általában addig tart, amíg kimegyek az utcára, ott mindig csodálkozom, hogy egyesek milyen jól fel tudnak öltözni, hogy van reggel a hidegben eszükben hogy olyan szetteket is lehet összerakni, stb…
Én ezt télen érzem. Pufikabát, bakancs vagy bélelt csizma. Meg sapka Nehéz variálni, hogy ne fázzon az ember. Persze van királykék csajos szövetkabátom, de fázom benne. Hat réteg még nem fér alá… Csizma dettó. Vannak nagyon csinos darabjaim, de miben nem fázom? Szőrös bélésű csizma.
Az őszt szeretem öltözködés terén is, van fekete és bordó bőrdzsekim, többféle csinos sálam hozzájuk, csinos bokacsizmák, nagy napszemüvegek, meleg és egyben nagyon nőies pulcsiruhák. Ezeket tökre szeretem variálni, a színeket a rúzsomhoz, körömlakkomhoz igazítani. Szeretem hogy nem fázom még,de már nem is izzadok, így jobban kiélvezem hogy ne a praktikumra, hanem a csinosságra koncentráljak. Na de a tél… Minden reggel ugyanaz a nagykabát, csizma, bélelt farmer, pulóverek, sapka, amik mindent eltakarnak
Nyáron mondjuk az a jó,hogy szintén lehet variálni a szetteket és elég olcsón. Mert nyári ruhát vagy topot tudok venni nyárra sokat,de azért télikabátból a borsos áruk miatt nem.
Ne is mond, a mai reggelem kész katasztrófa, utálom a mai napot. Ráadásul a csodás átmeneti szettemben, amit ma magamra varázsoltam, szerintem úgy nézek ki, mint egy takarítónő… , de már nem volt időm átöltözni…
Igen, nálam is a “Mit vettem fel tavaly?” kvíz megy a szekrény előtt állva. Nem tudok egyszerűen mit kezdeni az ősszel. Úgy szoktam járni otthon az utcákat ilyenkor, mintha fashion show-n lennék, nézem, hogy ki mit visel.
Én mindig a hangulatomnak megfelelő sminket szoktam készíteni, ez nem évszakfüggő nálam se. Itt van az ősz közepe és még mindig a rózsaszín-lila kombónál tartok a szememen.
Ruhában most a marsala és a barnák, sárgák mellett a zöld az új kedvencem és a lila smink mind illik ezekhez. Legalábbis úgy érzem.
Kihagytam hogy ilyenkor előkerülnek a poncsók, szőrös kis csini mellények, stb. Mintás vastag harisnyák, tunikák. Ezernyi lehetőség van az őszi öltözködésben, pont azért mert még nincs olyan hideg hogy mindent eltakarjon egy nagykabát.
@anon46483502 a szívemből szóltál , a kedvenc őszi viseletem egy szürke kötött, rojtos poncsó imádom . Van nekem is bőrkabátom, de lehet kellene belőle másik. Most kaptam egy gyönyörű, magas bokacsizmát, imádom, de még csak 1 hete hordom és már látom, hogy örülök ha megér 2 hónapot :D, jajj de nem bírja a velúr :D. Mindig azt érzem, hogy van elég pulcsim, de valahogy mégis unalmas a legtöbb :D. Mostanában az ingeket is nagyon szeretem . Sálam őszi csak 2 van, de nagyon szeretem őket .
De tényleg, nyári ruhákat valahogy párosítani is jobban tudom, olcsóbbak is, az alakom is akkor és azokban látszik a legjobban, úgyhogy az én kedvencem a nyár . Télen rendesen rosszul vagyok a sok ruhában, bár a télikabátomat nagyon szeretem jó meleg kabát, mustársárga, úgymond pufikabát, mégis csinos szerintem . Meg annyira jó érzés télen harisnyát venni a nadrág alá .
Gyűlölöm a harisnyát, nadrág alá meg aztán pláne! Brrr…
Hozzá kell tennem, hogy szinte az összes egy idő után a bokám körül fodrozódik, valószínűleg ez is hozzátesz. Egyedül a Müllerben volt olyan harisnya 4600/db. áron, hogy nem mászott le. De már azt sem árulják…
Imádom a poncsókat Van vagy 3-4 itthon, vékonytól vastagig. Takkoban kapni nagyon szépeket
Nehany eve en is veszek fel vastag harisnyat a nadragok ala telen. Van tobb is, 100-300DEN, van amelyik pamutos, van amelyikben alig van pamut. Bizonyos kor felett az ember rajon, hogy milyen jo ha telen is melegen tartja pl. a derekat, popojat, a labam se vacog ha vegigfuj rajtam a szel.
En most meg par pulcsira vadaszom es egy uj sapira, mert a tavalyi kicsit nagy mar.
Scorpionqueen gyönyörű őszi sminkkolekciós képéhez csatlakozva megmutizom az én jelenlegi kedvenc őszi picurka rúzskollekciómat.
Na igen, a képen kb. mindegyik ugyanolyan színűnek tűnik, de nem, egyáltalán nem egyformák
PAT MCGRATH LABSLust: Gloss - Divine Rose
BY TERRYLip Expert Shine - Hot Bare 4
CHANEL ROUGE COCO Mademoiselle 434
Tom Ford So Vain (50) Lip Color
MAC Creme In Your Coffee (Gyönyőrű, imádom!)
CHARLOTTE TILBURYMatte Revolution Lipstick - Pillow Talk
Ez utóbbi fölé kenve még a by Terry Hot Bare shine-ja igazán szépséges
A By Terry Lip Expert Shineokat pont a héten nézegettem! Milyen?
Nekem 2 is van, mindegyiket imádom. Nagyon kellemes, krémes, de nem túlságosan csúszós az állaga, fényes, de azért nem vakít, rajtam szép a finishe, feltölt, és optikailag kicsit nagyobbítja az ajkakat. A fényesség nem annyira tartós, mint általában az ilyen rúzsoknál. Ami viszont sokaknál kizáró ok lehet, az a hihetetlenül erőteljes rózsa illat és íz is, de az íze nem olyan, minta felhörpintetted volna a parfümös üveget, de határozottan érezhető. Én szeretem a rózsavizet is, így engem nem zavar
Bocsánat lemaradt a mondatból a lényeg, javítom:
A fényesség nem annyira tartós, mint ahogy általában az ilyen rúzsoknál szokott lenni, és rajtam nem ragadós, bár hallottam már emiatt panaszkodást, de a 2 közül ami nekem van, egyik sem ragad.
Itt az év eleje, úgyhogy csináltam egy kis leltárt. Nem számoltam össze mindent, de nagyjából megvannak a kategóriák. Aki ismer tudja, hogy a rúzsok és szemfestékek a szenvedélyem tárgyai. Ezért van belőlük ennyi, meg persze elszaladt velem a ló egy időben. Ebben az évben szeretném kihasználni és élvezni a készletem az új darabok beszerzése helyett.
Rúzsok: 134
Folyékony rúzsok: 37
Szájfények: 57
Ajakbalzsamok: 39
Mono szemfestékek: 78
Palettákban színek: 266
Szemhéjtus: 12
Szempillaspirál: 16
Pirosító: 16
Bronzosító: 12
Highlighter: 38
Púder: 8
Alapozó: 11
Primer: 8
Fixáló spray: 6
Ejha! Tekintélyes gyűjtemény! Azért látom a hoghlightereket is szereted
Ez a palettákban színek hány darab palettát takar?
Szép gyűjtemény!
Igen, de ahhoz hozzátenném, hogy a Revolution SophX paletta nyolc színét nyolcnak vettem és a Game of Thrones paletta három színét is háromnak, kettő csak mini közülük. Tudom, igy is sok
Tizenkilenc paletta színei azok. Kicsit beteges ez is