Gyenge fedésű alapozók/BB-k

Hajjaj, de ismerős ez is :smile: Most éppen a Catrice HD Liquid alapozóját fogyasztom, amit hiába szeretek, biztosan nem veszek újra, mert az 1 éves lejárati idő felbontástól nekem kicsit kevés.

1 Likes

Egy HD Liquidet én is elhasználtam már az utolsó cseppig. Nagyon szerettem.

1 Likes

https://kremmania.hu/kremek/pupa-professionals-bb-cream-anti-eta

A nyári színemhez vettem a múltkor ajánlások és vélemények alapján. Amíg a bronzos nyári szín volt rajtam, tökéletes volt. BB-hez képest szerintem elég erős a fedése, de ecsettel jól oszlatható, és ahhoz képest, hogy olajmentes, egyáltalán nem száraz/poros a finishe (mint sok olajmentes terméknek). Sűrű, nem pillekönnyű kis krém, de szerettem, púderrel mattítva a kritikus részeteket kifjezetten szép a bőrkép, amit csinál, gondolkodtam rajta, hogy beszerzem a világosabb színt is télre. Viszont az utóbbi két alkalommal borzasztóan oxidálódott. Ma kifejezetten vöröses tónusú lett tőle a fejem (az égett barack hasonlat jutott azonnal eszembe, amikor megláttam sminkelés után, noha soha nem láttam még égett barackot), nagyon csúnya volt, azt sem tudtam, hogy mit csináljak vele (úgyhogy semmit nem csináltam).

1 Likes

Nekem a Dior Diorskin Nude Air 20-as alapozója produkálta ugyanezt a színt, mint amit leírtál, már az üvegben gyanús volt, hogy mintha nem ilyen színe lett volna, de azért felkentem…, hát nem kellett volna, sajnos nekem meg is kellett tőle válnom, pedig nagyon keveset használtam.

1 Likes

Most feltettem újra, ugyanez lett a végeredmény. Először mindig a kézfejemre szoktam kinyomni és onnan viszem fel arcra (ami másnak az üveglap, az nekem a kézfej :smiley: ). 10 perc elteltével a tekintetem odaugrott a kézfejemre, egy jó kis vörös folt volt rajta, az alapozó helye! Mosogattam az ecseteket, de nem mostam le a kézfejem és egy vörös folt lett a helyén…

Bevallom mielőtt kidobtam volna a Dior-t én megpróbáltam keverni egy sokkal világosabb színnel, de az arcomon kis idő múlva nekem is erőteljesen oxidálódott, és pár óra múlva már pirított répa fejem lett :frowning: , ezután váltam meg tőle.

Mivel nem volt energiám visszakeresni hol áradoztam a Börlind anti-ageing alapozóról így inkább ideírom az “update”-et. Megtaláltam a tökéletes utódot. A Börlind még hatalmas szerelem mindig, de mivel van benne parfüm, gondoltam ha találok legalább ilyen jót, ha nem is jobbat, megfelelő összetevőlistával, akkor lecserélem. Jelentem sikerült. https://kremmania.hu/kremek/charlotte-tilbury-magic-foundation-spf15 Nagyon nagy szerencsémre egy tökéletesen passzoló színű mintát kaptam ajándékba, és teljesen meggyőzött 2 használat után, így meg is rendeltem a teljes kiszerelést. Olyan szép, természetes a finishe, mint a Börlindnek, enyhe a fedése, egyáltalán nincs maszkhatása, sőt, olyan saját bőr, csak szebb érzete van. Megjegyzem nincsenek bőrhibáim, csak szín egységesítés a cél, de jelenleg ez az abszolút kedvenc alapozóm, megfelelő INCI-vel. Aki még befutó tökéletes INCI kategóriában az RMS Beauty Un-cover up alapozója, aminek szintén nagyon szép a bőrképe, és nagyon hidratáló, ápoló a hatása a napi viselet során.

4 Likes

Tyuha, ez egy isteni jel, epp tegnap nezegettem ezt, mert a DW helyett keresek valamit kombinalt, atfenylo borre. Kicsit megijesztett a rossz atlaga km-en :frowning: pedig a Tilbury termekek kozul elvileg ez az egyetlen ami a bortipusomnak megfelelo lenne. :thinking:Legalabbis a hivatalos leirasa alapjan. Hm​:thinking:

2 Likes

Sajna én nem biztos, hogy jó alany vagyok ajánlásra, mert nekem általában az jön be, amit mások utálnak. Én pl. az EL DW-t nem tudom elviselni magamon. Nekem ráadásul száraz a bőröm, ha a dewy finish kizáró ok, akkor nem a CT lesz a te alapozód szerintem. Én egyéb vásárlás mellé kaptam mintát azt hiszem Space Nk oldalon a magic alapozóból, és nagyon meglepődtem a rossz vélemények miatt. Úgy látszik tényleg igaz a mondás, hogy a puding próbája az evés:D

1 Likes

Igenigen, emlékeztem a bőrtípusodra:) sajnos alapozóknál triplán igaz, hogy csak a viselés során derül ki, hogy valóban megfelelő-e az adott termék, ezért szuper lenne, ha mindenből lehetne mintákat beszerezni. én imádnám a dewy finisht, @anon27689852 kollegina képein épp tegnap ámultam. sajnos az olajos bőr esetén szerintem ez elérhetetlen, mert nagyon vékony a határ a diszkógömb-effektus meg a természetes radiant/dewy hatás között, és utóbbi hamar át tud fordulni az előbbibe (sajnos). rövidre fogva, kínban vagyok. :smiley:

2 Likes

Hát ez tényleg komoly dilemma. Szerintem az alapozó választás a legnehezebb a smink kutatásban. Sajna nem tudom megosztani a tapasztalataimat, mert a száraz bőröm biztosan tök máshogy viselkedik, mint az olajos. Amúgy nekem a márkaleírás sem szokott segíteni, amit szárazra szánnak van, hogy nem jön be, amit meg normálra, vagy kombináltra az igen. Tényleg jó lenne, ha mintákat lehetne vásárolni, de ez csak pár márkánál létező opció. Ráadásul a színválasztásról, és az online rendelésről még nem is beszéltünk. Remélem sikerül találnod majd megfelelő DW helyettesítőt:).

Kedves @Natulcien, a Börlind W1 árnyalatból csatolnál be nekem ide fotózott swatchot? Köszönöm előre is!
Van egy eladó W1 árnyalat a zsibin, nagyon szemezek vele, de még online is lehetetlenség színmintát találni…
Vagy egy olyan fotó is megfelelne, amin azt az árnyalatot viseled!

Szia @anon27689852 a képen balról jobbra a színek: egy legvilágosabb alapozó, középen az én színem, amit használok, Charlotte Tilbury Magic foundation fair 4-es, és a Börlind w1. Nekem kicsit világos, de egy nagyon hófehérkének szerintem sötét. Nekem most a legideálisabb, ha a w1-et és a w3-at fele-fele arányban keverem, de a w3 elfogyott, úgyhogy medium La Roche posay színezett hidratálóval keverem jelenleg a w1-et. Remélem tudtam segíteni.
82612995_513073109304201_5914896730893058048_n

1 Likes

Igen, sokat segítettél, köszönöm szépen! Úgy nézem, hogy nekem éppen jó lenne a színe, ha nem, akkor meg nyáron mindenképpen… még hümmögök rajta egyet-kettőt.

1 Likes

Örülök, remélem be fog válni, ha mellette döntesz.

1 Likes

Kedves @Anilorak, írtam a termék adatlapjához is, de hátha itt előbb olvasod… A GA-DE alapozóból Neked melyik árnyalat volt a megfelelő az arcod színéhez? Nekem csak a Tender, vagy a Natural Beige jöhetne szóba… Illetve mennyire bőrfényű? Csak sejthetően, vagy azért egyértelműen látható is? Előre is köszönöm, ha válaszolsz! :blush:

Zoeva alapozók milyenek? Van valamelyikőtöknek? Valakinél láttam már…

A zsibin vásárolt Annemarie Börlind alapozó a mai napon rendben megérkezett. Nagyon kellemes állagú termék. Úgy nézem, a színe is éppen megfelelő lesz!
Még az a kérdésem lenne @Natulcien , hogy szoktál-e primert használni alá. Köszi!

2 Likes

Nagyon örülök, remélem nagy szerelem lesz. Nem használok primert, de miszt, szérum, hidratáló, és fényvédő van alatta ami elég alapnak. Szóval mondhatni meg van a primer funkció csak más termékek által. Majd mesélj hogy tetszett:).

1 Likes

Köszi szépen, rendben, majd beszámolok! :slight_smile: