Szerintem nem egyszerű, nekem például nincs szemem az ilyesmihez.
Vannak olyan szerencsések, akiknek van stílusérzékük és a saját színvilágukat is lazán képesek belőni. Nekik talán nem kell ehhez szakember.
Szerintem engedd el azt a színtípus-témát és egyszerűen hordd azt, amiben jól érzed magad és ami NEKED tetszik. Vagy menj el egy tanácsadásra ha úgy érzed, hogy erre mindenképpen szükséged van.
Én régebben olvasgattam erről meg érdekes is a téma, de tanácsadásra nem fogok azért elmenni, mert én is úgy vagyok vele, hogy felpróbálom a ruhát és ha tetszik magamon, akkor megveszem, ha nem akkor nem.
Erről ennyit
Főleg, hogy egy rossz szabással többet rontunk magunkon, mint egy rosszul választott színnel. Egyetértek, csak látom, hogy egy ruha jól áll, vagy nem, magaménak érzem-e a színt.
Mindig azt mondják, hogy a fekete öregít, hordjunk inkább sötétkéket. Blabla.
Szívesebben veszek fel egy fekete, jól szabott ruhát, mint egy színtípusomnak (világos nyár) megfelelő pasztellsárga, de rosszul szabott rucit.
Szőke vagyok, kék szemű, hófehér bőrű, miért ne hordhatnék feketét? Hagyjuk már.
Egészen más egy fekete mint egy sötétkék ruha. Ugyanaz feketében lehet elegáns míg sötétkékben jókislányos/tanítónénis. Én azt figyeltem meg, hogy nálam a fekete holmik kiállják az idő próbáját, míg ha valamilyen színű, azt általában egy szezonban hordom. Valahol olvastam egy regényben azt a mondatot, hogy a csajnak “viseltes volt a ruhája, de legalább fekete”. Ez mindent elmond erről a színről.
Kerelek, priviben nekem is megirnad a szintancsadod nevet, akinel voltal?
Megragadtad a színtanácsadás lényegét! Rajtam anno vegigmentünk minden szín minden árnyalatán. Ez benne a tanácsadás. (A haj letakarva testszínű sapival, no smink!) És nem.ő mondta meg, melyik árnyalat a tiéd, hanem én láttam a tükörben, hogy melyik áll jól nekem. És valóban láttam. Ezek kerültek egy pakkba, a másikba az eleve általam elutasítottak. Persze ha az ember eleve bizonytalan, akkor biztos kell benne segítség. Aztán a nekemtetszikmagamon pakkot néztük át ismét, abból is szűkítésre került, mi az, amit szívesen viselnek (mert bármennyire is jól megy a szememhez, bőrömhöz az erőzeljes napsárga, de ha nincs a kedv azt hordani, akkor felejtős, mert minek vegyek ilyem ruhát csak azért, mert jól áll, ha nem érzem komfortosan benne, feleslegws pénzkidobás, mert hordani nem.fogom…) És a végén kijött az a fix skala, ami alapjám, ha ránézel a típusok szerint, egyértelműen meglesz a fő, illetve a másodlagos típusod is. Nekem ez kb. egy visszaigazolás volt. Nagyon kellemes 2-3 óra csajos progi volt. És nem.csak a színeket néztük, hanem a sminkeket is, illetve a testalkatra való ruha fazonokat is, valamint a frizura színét, hosszát, fazonját. Egy nagyon komplett összegzést kaptam ruhahosszról, sminkarnyalatok (mac kencék pontos,
megnevezésével), és a színeimmel. És vinni kellett a sminkejimet, kedvenc és nem kedvenc ruháimat, átnéztük, beszéltúnk róla, és a kedvenc ruhaboltjaimra is rákérdezett. És, amit láttam, akinek nagy érzéke nincs hozzá, kb. úgy tartotta, mint én a fogyókúrát, az elején még ment, de egy idő után elhanyagolja, és a tanácsadas előtti állapotban éli tovább az életet vásárolja a ruhát, vágatja a haját, sminkeli magát
Odafigyeléssel lesz ez megtérülés. Ez a színtanácsadás egy komplett dolog, aki nem ezt kínalja, na az a kókler, és ezt már a csillivilli honlap tartalmáról is fel lehet mérni;-)
Ja, és én bátran írok ajánlást: “stylexpert”
Én egy ilyen gyors elemzésen voltam, csoportban, ahol nem volt idő ennyire részletesen átmenni mindenen (ruhák, boltok, sminkek, összes szín), de így is sokat tanultam belőle. Nagyon sokminden visszaigazolást nyert, de az is kiderült, hogy nem nagyon tudok különbséget tenni hideg és meleg színek között. Azóta is tanulom. Szerintem akinek nincs érzéke, látása hozzá, ahogy nekem sem, annak nagy segítség lehet nemcsak a színtanácsadás, de a stílustanácsadás, közös vásárlás is. És minél több szakemberrel lehetőleg. Meg lehet tanulni, hogy mi áll jól neked, de iszonyat sok tudatosságot és odafigyelést igényel. Elsőnek a hideg meleg rózsaszinekre figyeltem, most a zöldeket tanulom. De nekem ez akár évekbe telik.
Sziasztok!
Na már megint az évszaktípusok lenne a téma! Nem adtam fel és nem hagytam fel vele!
Eljutottam fodrászhoz és kipróbáltam az eredeti közepes barna hajszínt visszafesteni!
Előtte aranyló szőkésbarna voltam!
Hát nem tudom, döntsétek el ti! Szerintetek melyik az előnyösebb?
Aranyszőke: Képfeltöltés - Képtárhely.eu - Tárhely ahol megoszthatod a képeidet.
Barna: Képfeltöltés - Képtárhely.eu - Tárhely ahol megoszthatod a képeidet.
De arra mindenkit megkérnék, hogy ne legyen velem sértő, mert én is csak szeretném megtudni melyek az előnyös színek, amiket gond nélkül viselhetek.
Köszönöm előre is!
Személyes véleméynem a következő: a képeken mindkét hajszín illik hozzád, de az aranyszőkével jobban tetszel. A barna képen a felsőd színe nagyon nem illik viszont a színeidhez. Talán a kép csal, de innen ez látszik.
És az átmenetes színre gondoltál? Felül a természetes és a végefelé átmenne aranyszőkébe?
Az én véleményem szerint is az aranyszőke áll jobban/előnyösebb, legalábbis a fényképek alapján.
Egyetértek @umpalumpa-val, szerintem is lehetne átmenetes a hajad, mondjuk olyan tővel, mint a barna képen, és olyan szőke balayage-zsal, mint a másikon! Hullámos hajon különösen szépen mutat!
Én nem vagyok nagy színelemző, de a helyedben megnézném, hogy állnak a lágyabb őszi színek, mint pl. ezeken a képeken https://www.google.com/search?q=soft.autumn+colors&client=ms-android-samsung-ss&prmd=isvn&sxsrf=ALiCzsbEhbGTovBAio3pdBuSIj1U8wIUpA:1669986342943&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiruoD2_9r7AhVQg_0HHQlsBVMQ_AUoAXoECAEQAQ&biw=384&bih=718&dpr=2.81
Köszönöm a válaszokat! Való igaz, hogy a melegebb, lágyabb színek sokkal jobban állnak. Az eredeti hajszínem is egy sötétebb szőkéhez közelálló szín.
Köszönöm szépen a válaszod! Kedves vagy, hogy dicsérsz!
Igazad van. Az aranyló hajszínek jobban állnak. Igen, volt már a balayage-hoz közelálló hajszínem, viseltem már ilyet és jól állt. Köszönöm az ajánlást!
Szia,
mivel én szőke hajjal születtem, én a szőke és a barna között szoktam variálni a megjelenésemet.
Színtípus terén világos nyár vagyok, nem szoktam sárgás felé elmenni, mindig van egy kis hamvasság a hajszínemben, hozzám a nagyon neutrális dolgok, színek illenek.
Szerintem mindkettő szín baromi jól áll neked, mert a lényeg, hogy mindkettővel más hatást érhetsz el. Nézd meg magad, melyik tetszik jobban, és ha a színtípusodon belül szeretnél mozogni, inkább a szín hamvasságával, vagy melegségével játszhatsz. Nem kell félni a hajszín-váltástól, sok a játékosság az egészben. Persze, én sosem festem feketére a szőke hajam, maradok a színeimnél.
Én ha barna vagyok, akkor imádom azt a kontrasztot, amit a fehér bőröm, barna hajam, kék szemem ad. Csak mivel gyorsan nő a hajam, hamar látszik a szőke, de szeretem. Sokkal, de tényleg sokkal erősebben is merek sminkelni, mert elbírja, olyankor vakít a szem. Ha szőke vagyok, akkor pedig sokkal több üdeség van a megjelenésemben. De mivel én neutrális, vagy inkább hidegebb színtípus vagyok, sosem aranyló az árnyalat.
Bátran kísérletezz, mindkét szín jól áll nagyon!
Üdvözöllek! Köszönöm a válaszod! Az én eredeti hajszínem hamvas, valamilyen neutrális árnyalat, talán középbarna.
Igen, jó-jó a szőke is, de a barnával vagyok igazán önmagam. Te minek látsz engem? Ha megtippelnél, minek mondanál?
Én leszek a kisebbség, de egyértelműen a hamvasabb, barna árnyalatra szavazok. Szerintem nagyon rózsaszínnek látszik az arcszíned az aranybarna mellett, ami szerintem azt mutatja, hogy a két tónus nincs összhangban. A barna hajjal nem érzékelek ilyen ellentmondást, harmonikus a két szín.
Úgy emlékszem, már régebben is azt ajánlgattam, hogy neutrál lehetsz, aki mindkét irányba tud csalni. Ha az aranybarnát választod, szerintem meleg árnyalatú alapozóval próbáld meg kiütni a rózsaszínt az arcodról, én is mindig ilyet választok, hiába vagyok neutrál.
Szerintem hozzám hasonlóan neutrál típus vagy, aki mindkét irányban mozoghat, bár nekem a hamvasabb vonal jobban tetszik egy hajszálnyival rajtad.
Ha a hamvas barna irányba mozogsz, mindenképp használj az arcodon kontúrokat, jól fog állni, de ne sokat, nehogy elnyomjon, a neutrál típusokat képes elnyomni a sok smink.