Az én véleményemet az egészről Holényi Zita nagyon jól kifejezte a videó elején:
Igen, pont így.
Csak valaki gondolta, hogy ebből business-t csinálni jó ötlet.
Én sem tudom eldönteni még azt sem hogy a sminkelésnél meleg vagy hideg színek állnak jól. Nem is agyalok rajta. Opciók: tetszik magamon vagy sem. Élénk színek kilőve, az biztos, egyszerűen nem én vagyok. Öltözködésnél meg évek óta nem viselek mást mint feketét, szürkét, fehéret, krémszínt, kék egyes árnyalatait - másban egyszerűen nem érzem jól magam. Innentől kezdve meg tökmindegy, mit mond a színelmélet, jól áll-e a narancssárga vagy a hupizöld
“Én nem mondom azt nektek, hogy én mindig azt viselem, ami nekem mondjuk színben jól áll… csak én leszarom”
Kb. olyanok ezek a mondatok, mintha én írtam volna.
Nem tudom belőni magam, hogy élénk tavasz, vagy világos nyár vagyok, sokan a kettő keverékét látják bennem. Az ereim kékek, de nem erősen. Én nagyon neutrálisnak látom magam.
Hófehér bőr, nagyon kék szem, egérszürke szőke haj eredetileg. Soha nem megyek napra, leégek.
De mivel van a személyiségemnek több oldala, lehet, hogy a fehér pólós-farmeros-tornacipős játszótéri-, vagy éppen a szűk szoknyás irodista cuccot levéve esti randira fekete bőrbe bújok, miközben a narancs állna jól színtípus szerint. Letojom. Így érzem jól magam.
Zitát idézve: "nem mindig azt viselem, ami nekem mondjuk színben jól áll… csak én leszarom”
Ha profi sminkes kap a keze közé, MINDIG smokey-ra, sötétre festi a szemem. MINDIG.
Nekem ugyanezek a színeim, sápadt - szerintem - neutrális tónusú bőr, világító zöld szem, a hajam eredetileg sötétbarna, most középbarna. Én a tiszta tavasz típusba sorolnálak leginkább, mert a színeid tiszták és ellentéteken alapulók, de mégsem olyan mint a tiszta télnél, oda az igazi hófehérkék tartoznak, vagy a sötét típusok de az megint más. Az ősz típushoz meg az egyértelműen meleg színekkel rendelkezők sorolhatók, szerintem
100 százalékig nem tudom meg lehet-e mondani ki milyen típus. Én magamat tél tipusúnak látom, de tuti nyári is van bennem, mert ott is vannak színek amik nagyon jól állnak. Igazából talán nem is lényeges mi vagy, viseld azokat a színeket, amelyek jól állnak, nem sápasztanak, jól érzed magad bennük :). Lehet te ősz típus vagy, de tavasz is keveredik benned. Persze tudom, hogy ezeken belül is vannak kategóriák.
Sziasztok!
Ne haragudjatok, tudom, kicsit hülyén jön le, hogy megint ezzel jövök, de itt van egy külföldi képes teszt, ami alapján szerintem már sikerül megállapítani!
Szerintetek melyik előnyösebb? A hűvös vagy a meleg?
Várom válaszaitokat!!
Kis segitseg a tippeleshez. A szintanacsadason egy semleges, jellemzoen testszinu sapit/kendot tesznek a fejedre(nem latszik ki a hajad), nincs rajtad smink es nyaktol lefele egy ugyanolyan testszinu lepellel le vagy boritva. Szemben veled a tukor es zaporoznak a kendok, minden szintipus szerint, mert mint tudjuk, meg a szurkenek is otven arnyalata van, ami mind a 4 evszaktipusban megtalalhato (csak ugye az arnyalata eltero…). Es veled szemben a tukor, ami megmondja neked, hogy megy-e az arcod-szemed szinehez az adott arnyalat. Nem random, hanem evszaktipusonkent mennek vegig a szinskalan. Ekkor egyertelmuen belovesre kerulnek azok a szinek,amik feldobjak az arcodat. Es a vegen ezekbol merik vissza, mennyi, melyik evszaktipusba tartozik. Ekkor egyertelmuen kijon az alap tipusod, de altalaban vannak benne olyanok is amik mas evszaktipusba tartoznak,de jol allnak. Es ezt kovetoen, felajanljak, hogy te magad valaszd ki ranezesre a “jo” kupacbol, melyek azok a szinek,amiket imadsz. Igy a vegen lesz egy hasznalhato szinskalad mennyisegben is, amit mindig segitsegul hivhatsz a vasarlasnal. A fentebb leirtakat nagy reszben otthon is meg tudnad csinalni, ha lenne szin(kendo)skalad, amit ehhez hasznalhatnal (es nem vagy remenytelen annak eldonteseben, hogy lasd, mi all hol neked). Nekem egyertelmu volt a tipusom, megis voltak mas evszakbol is szinek,amik jol alltak, es voltak olyanok, amik a sajat szinskalamban voltak megsem tetszettem magamnak bennuk,vagy nagyon nem ereztem magamenak. Es csak arra akartam ravilagitani, hogy a szintanacsadason sem a tanacsado adja a szineket, hanem te valasztod ki magadnak;-)
Meleg szerintem. Arany ékszert jobban el tudok rajtad képzelni, mint ezüstöt. Ill. azt hiszem valamelyik korábbi közelebbi képeden láttam szeplőket, az is meleg típusra jellemző inkább.
De én nem értek hozzá, valamikor érdekelt ez a besorolás, de rájöttem nekem az szàmít, hogy miben érzem jól magam.
Én hideg nyár vagyok szerintem, pár hónapja botlottam bele egy részletesebb írásba erről a témáról, és utána böngésztem kicsit még, így eléggé egyértelmű lett hogy ez a típusom, szemben az évekkel ezelőtt olvasott felületesebb cikkekkel amik csak a 4 alaptípusról írtak, amibe nem tudtam beilleszteni magam.
De amit mondani akartam, hogy igazából időközben már én is rájöttem magamtól is, hogy milyen árnyalatok azok amik bár szépek, de rajtam szörnyen mutatnak, ruhában is meg sminkben is. Ettől függetlenül persze jó dolog a színtanácsadás és hasznos támpont lehet. És ha valaki olyasmiben érzi jól magát aminek nem kéne az elmélet szerint jól állnia, az is rendben van. Mert azért annyi átfedés van a típusok között, és lehet annyira lehelletnyi a különbség, hogy akár még szakembernek se könnyű egyértelműen besorolni valakit.
Sziasztok! Na sikerült végre valahára! Állítólag deep winter vagyok. Mondjuk sejtettem, mert a szőke nem az én színem.
Senkit sem akarok megbántani, a tanácsadásnak nem én vagyok a célcsoportja, nekem ez olyan érthetetlen, hogy valaki nem látja, hogy mi áll jól neki és mi nem
Szerintem a kisugárzás mindent visz, ha szeretem magam, csinos a fazon amit felveszek és jól érzem magam benne akkor az összhatás is pozitív lesz , teljesen mindegy, hogy a szín rouletten mit dobott aznap épp ki a gép.
Milyen színekben érzed jól magad? Milyen színek nem állnak jól? Ezek a legfontosabb kérdések.
Nekem az első képen harmonikusabb az összhatás. Hogy ez melyik típusra hasonlít, nem tudom.
Hagyjuk, nem érdekel! My god…
Mi a baj?
Az a baja, hogy senki se tudja megmondani neki milyen színtipus
Bocs, de most te azért vagy felháborodva, mert itt senki nem tudja neked megmondani már legalább egy éve, hogy milyen színtípus vagy? Az alapján amit olvastam, itt mindenki tök segítőkész volt, próbáltak neked tanácsot adni, de itt senki nem végzett színtanácsadó. Értem én, hogy tök jó lenne, ha ingyen segítene neked valaki, de azóta ha havonta félretettél volna egy kétezrest, már elmehettél volna egy profihoz egy saját 1-2 órás színkendős tanácsadásra.
Nem igazán értem mit vársz? Lehet úgy gondolod, hogy egy kép alapján márpedig meg lehet állapítani, és erre nem vagy hajlandó pénzt kidobni, de nem gondolod, ha mégsem sikerült így már évek óta, akkor nem ez a jó irány és felfogás?
Továbbá, ha ilyen egyszerű lenne ezt meghatározni, akkor bárki képes lenne magának is, ha a tükörbe nézne.