Évszaktípusok, színtanácsadás - vélemények, tapasztalatok

Huszka Áginál.

Óó, rajta én is gondolkoztam, de szerintem mire visszajön a szülési szabadságból, hosszú várólista lesz nála :slight_smile: Én még Szemes Nóra és Mengyán Eszter között vacilálok, bár nem tudom mikor fogom rászánni magam, hogy be is jelentkezzek valakihez. Te hogy döntötted el, hogy éppen hozzá menj? :slight_smile:

1 Likes

Szimpatikus volt a honlapja és az árjegyzéke. :slight_smile: Nagyon kellemesen csalódtam, a barátnőmnek is nagyon tetszett. Biztos, hogy jó szeme van, sokan voltak nála második véleményen és elégedetten távoztak. Nagyon kedves egyénisége van. Ő egyébként dícséri Mengyán Esztert. Aki még honlap alapján tetszik: Trucolours style és Colorfool Kinga, de őket sajnos nem ismerem személyesen.

1 Likes

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Egy másik nevemmel is fent vagyok, csak abba nem tudtam belépni valami oknál fogva, pedig jó volt a jelszó, ezért regisztráltam újra.
Lágy nyár típus az én típusom, ugyanis sötét szőke-világos barna hajam, zöldes szemem amit néha nem tudok konstatálni, hogy pontosan milyen színe is van és olajos-olívás bőrű vagyok.
Az a véleményem, hogy sokat tud segíteni, hogy megállapítja valaki, mi áll jól neked. Eddig mindig mellényúltam a színekkel, mindig úgy éreztem, nekem semmi nem áll jól, annyira különleges a bőrszínem. De már rájöttem azóta, hogy nekem a tompább, de mégis mélyebb, de nem tiszta árnyalatok állnak jól. Ezért gondoltam a lágy nyarat.

2 Likes

@rekamlang, itt még vannak lehetséges típusai a lágy nyárnak
https://szinesgardrob.hu/a-lagy-nyari-evszaktipus/

Egyébként én úgy határoztam meg az évszaktípusom, hogy egyrészt milyen a bőröm, hajam stb megnéztem. Másrészt a színekkel is tisztában voltam hogy melyiket szeretem (mert jól áll), mondjuk nekem könnyű volt meghatározni, mert ami sápaszt az sajnos nem áll jól. Persze néha pirosító segít, hogy olyan színű ruhát is felvehessek, ami sápasztana. :smiley:
Szóval a lényeg @rekamlang, milyen színű ruhákat szeretsz magadon? :slight_smile:

Bár értem, hogy mire gondolsz, ezért a válaszom az volna, hogy a meleg árnyalatú ruhák sokkal jobbak rajtam, mint mondjuk a rózsaszín. Pedig a legkedveltebb számomra a rózsaszín. :stuck_out_tongue_winking_eye: Az olíva, a mély barna, a bézs, a burgundi szín nagyon jó rajtam.

2 Likes

A rózsaszínnek olyan szép meleg árnyalatai vannak - amik nekem nem állnak jól hideg típusként. :sleepy:
De a lágy nyár is hideg színtípus, ha meleg árnyalatokban érzed jól magad, nem lehetsz inkább valamilyen tavasz? Vagy ősz?

1 Likes

De, de, biztos, hogy ősz! :heart_eyes:

2 Likes

Én is az őszre gondoltam a színek és az olívás bőröd alapján. :slight_smile:

Sziasztok!

Már írtam ide ezzel kapcsolatban és sajnos nem jutottam előrébb. Még mindig nem tudom magam beazonosítani. A színtanácsadók pedig nem segítenek ingyen.
Van ötlete valakinek mi lehetek? Van fent fotó rólam! Szerintetek?

Köszönöm a választ vagy a segítséget!

Szia!
Szemes Nórának vannak olyan workshopjai, ahol töredék áron tudhatod meg a színtípusod. Ha ennyire nem hagy nyugodni, szerintem érdemes befektetni rá.

Sziasztok! Rég kommenteltem ide és most gondoltam visszajövök, mert azóta sem jutottam semmire, ami az évszaktípusokat illeti. Így csináltam magamról, az arcomról egy jól látható, természetes fényben készült képet. Szerintetek melyik lehetek? Tényleg már nem tudom, hova fordulhatnék! Valaki szerint kép alapján is meg lehet állapítani, valaki szerint pedig nem! Így hát nem tudom, mit gondoljak. Köszönöm a válaszokat mindenesetre!

Ez itt pedig én volnék smink nélkül:

IMG_20210310_114627|375x500

Évszakot nem biztos, hogy tudnék, de meleg színeket látok főleg. A hajad, a bőröd biztos az, a szemedet nem tudom, nem látom jól.
Nézd meg az ereket a csuklód belső felszínén- ezt szokták még segítségnek ajánlani. Ha zöldesek, akkor meleg a bőröd színe, ha kékesek, akkor hideg. Ha mindegyik vagy egyik sem, akkor semleges.

Szia! Köszönöm a válaszod! Sokat segítettél, ugyanis én is az ősz típusban vagyok biztos.
Nem annyira fontos, csak jó lenne tudni már végre, ennyi idő után! Köszi a segítséget!
Válaszolva a kérdésedre, pl. a rezes vöröses haj nagyon jól áll és a szemem zöld,
olíva zöld. Azt mondják, ritka színtípusnak mondható.

3 Likes

Nem egyértelmű ez a színtípusba sorolás, pedig én kicsit tanultam is, de még magamon sem tudom eldönteni. De ha érdekel a téma, ajánlom Mary Spillane Stíluskalauz c. könyvét, antikvárban még biztos be tudod szerezni. Nem egy mostani mű, de jobbat azóta sem adtak ki a témában, én is ebből tanultam.

2 Likes

Hello! Sajnos nem pont szemből jön a fény, így úgy tűnik, mintha az arcod alsóbb részén több rózsaszín lenne, de lehet, hogy ez csak abból adódik, ahogy a fény esik. Én neutrál-ra tippelnék, mert a hajad töve és a szemöldököd sem tűnik így a fotón kifejezetten meleg barnának. A szemed zöldje se tűnik nekem igazán melegnek.
Én is neutrál vagyok, 2 világ határán állunk, mind a két irányba tudunk csalni. Szerintem az ékszerek sokat tudnak segíteni, hogy az arany vagy az ezüst áll jobban, az is egy kicsit orientálhat, hogy melyik irányba érdemes menni.
Én is mindig melegebb árnyalatra festem a hajam az eredetinél és szigorúan sárgás tónusú alapozót használok. De például az is sokat befolyásol, hogy tél vagy nyár van-e, mert az én neutrálom kifejezetten meleg irányba barnul :upside_down_face:

Ha szavaznom kéne, szerintem Te egy olyan neutrál vagy, aki őszre festi magát :slight_smile: de pont ez a neutrál kategória világít rá szerintem, hogy ez a 4 évszak nem ad kellő választ a típusokra. Zöld szemmel is lehetsz dark winter. Mégis ősz lesz az összhatás, ha festva van a hajad. Dark winter is lehet zöld szemű, középbarna hajú. A dark winter és a dark autumn határosak, ha valaki neutrál tónusú, szerintem simán ellavírozik a kettő között aszerint, hogy milyenre festi a haját/szemöldökét/le van-e barnulva. A második linket, ha lejjebb görgeted, jól összeveti a két tónust, hideg vs. meleg. A neutrálok meg a kettő között…

5 Likes

Szia! Nagyon köszönöm a részletes választ! Sokat segítettél vele! Szinte biztos vagyok benne, hogy ez lesz az én típusom! :heart_eyes: Örülök, hogy végülis segített a fotó alapján megállapítani!
Inkább a télhez lehetek közelebb, mint az őszhöz! Egyáltalán nincs rajtam meleg színezet!
Jól láttad!

Az én neutrálom is meleg irányba barnul :slightly_smiling_face: mindenhol azt olvastam, hogy a bőrünk árnyalata (hogy hideg v meleg), nem változhat, függetlenül attól, hogy le vagyunk-e barnulva vagy sem. De én télen nagyon világos, hideg-semleges bőrű vagyok (de lehet h hideg), nyáron világos, meleg-semleges, barackos-bézses szeplőkkel, ami meleg, ugye. Akkor ezek szerint a neutrál az változhat :grinning:

Az arany v ezüst ékszerpróba szerintem is sokat segíthet. Van, hogy a kettő között van az igazság, nekem pl az az ezüst áll jobban, amelyik nem túl szürkés v hideg (inkább az az ötvözet, amiben több az ezüst, mint az arany). Nyáron az arany is ok, de csak akkor, ha nem nagyon sárga. Valahol a lágy nyár és a lágy ősz között mozgok. Mondjuk augusztus 31-e típus :laughing: pl a rózsaarany is jól áll, de a vörösarany már kevésbé.

Egy másik dolog, ami szerintem segíthet a meghatározásban: h mennyire erőteljesek/kontrasztosak (tavasz, tél) vagy fátyolosak/pasztellesek (nyár, ősz) a színeid. Pl. Ha a szemed fehér része inkább halvány, picit sárgás/rózsaszínes/akármilyen (mint nekem is amúgy) és nem nagyon fehér, a szemed színe pedig nem élénk, hanem fátyolosabb (ez nem függ össze a csillogással), akkor nyár v ősz lehetsz.

3 Likes

Teljesen ilyen neutrál vagyok én is, csak a tél-ősz vonalon! Nekem is az ezüst áll jobban az ékszerekből alapjáraton.

Ja, a kontraszt a lényeg! De pont ez az, hogy télen a rózsaszínesebb-világosabb bőrömmel és az eredeti hajszínemmel egyértelműen tél lennék. Nyáron lebarnult, sárgásodó bőrrel és mondjuk egy világosított, de meleg barna hajfestéssel már simán eladnak ősznek. A szememről a mai napig nem sikerül eldöntenem, hogy pontosan milyen barna, kb. vöröses középbarna, a kerete viszont hamvas barna, de a fehérje meg ici-picit kékesen fehér :crazy_face: egyszer megpróbálok készíttetni egy jó felbontású közelit róla :grinning:

Ez a kontraszt kérdés viszont azt figyeltem meg, hogy a sminkben is sokat segít. Körömlakkok, rúzsok árnyalatánál egyértelműen kiütközik a kettős jelleg. Télen szóba nem jöhet egy világosabb nude rúzs, úgy nézek ki tőle, mint egy hulla. Ugyanígy a világos lakkok. Nyáron, mikor enyhül a kontraszt, már jól tudnak állni az enyhébb árnyalatok. Egyedül az alapozó marad mindig a meleg vonalon, még a neutrál tónusúak is picit túl rózsaszínek rajtam, a meleg árnyalatok viszont szépen egységesítik az arcszínemet. DW 2-4 között mozgok, általában 3-as színmélységben.

Ezért nem tartom helytállónak azt a mondást, hogy feltétlenül smink nélkül, letakart hajjal álljon neki valaki a színtesztnek. Ha konzekvensen sminkel valamilyen irányba (mondjuk melegíti a haját és a szemöldökét, meg csal egy picit az alapozóval), akkor miért ne lehetne már az összhatás egy másik kategória?

2 Likes