Én akkor képedek el mindig, amikor egy ruhadarabhoz szeretnék ugyanolyan, vagy szinte teljesen hasonló árnyalatú harisnyanadrágot választani. Olyankor mindig rájövök, hogy ezer árnyalata van egy-egy színnek. Ma már nem bízom a véletlenre, mindig viszem a ruhát is, hacsak nem feketéről van szó.
En is mindig ezt az elvet kovettem/kovetem. Az oltozkodesben ne topzodjanak a szinek (ha lehetseges, szàmomra az elegancia alapja a max. 3 szín, leszamitva az extra szines/mintas nyari ruhakat, ill. a szines mintàs sàlakat), csak ezek utan valasztom ki a sminkem szineit.
Amúgy a borom neutralis, nagyon enyhe rózsaszín beutéssel, emiatt pl. a narancsos rúzsok nem àllnak jól, max. nyàron, lebarnult boron az enyén korallos.
A szemem szine kékes-szurkés,… sminkelése szàmomra megoldhatatlan rébusz , ezen a téren semmit nem fejlodtem.
Nagyon hasonló a bőrtípusunk! :). Én a bordótól tűnök , betegnek" egyébként.
Én kb 2 hete mélyültem bele ebbe a témába. én egy büdös petákot nem költenék szintanácsadásra, mikor magamtól behatároltam, hogy hideg nyár vagyok. A ruhatáramból kiszedtem a barnákat, nagy részüket már el is adtam. Vettem nyakláncokat, fülbevalokat sálakat a szineimben és kb egy hete csak az én színeimbe öltözök. Azóta többen dicsérik a szemem szinét (pedig semmi xtra nincs benne csak a jo ruha szinek kiemelik) illetve a börömet (azzal se csinálok semmi mást).
Jómagam sokkal nyugodtabb lettem, mert tudom h bármit vennék fel a ruhatáramból, az színileg jól állna. Jelenleg a férjem ruhatárát alakítjuk.
Szerintem nagyon jó és hasznos dolog ez az évszaktipusosdi, de pénzt kiadni azért, amit a netröl is össze tudsz ollozni… na azt már köszi de nem.
Jó pár éve annak,h elmentem egy ilyen tanácsadásra nem kevés pénzért. Okkal tettem,mert bár volt és van kialakult stílusom,kedvenc színeim,de valahogy úgy érzem,h egyik típusba sem tartozom bele,valahogy nem egy kerek egész nálam valami:grinning:,igazából nem passzol minden egyben. Nem 5 perces tanácsadás volt,úgy érzem komolyan is vettek,de csajok esküszöm,hogy úgy jöttem el onnan,ha megnyúznának eleven,akkor sem tudnám megmondani,hogy melyik típusba tartozom. Azt gyanítom,h a tanácsadónő sem. Ott veszítettem el a fonalat,hogy hideg lennék,de a szeplőim,és néhány májfoltom meleg. Aztán a zöld szemem,amihez lila festéket kell használnom,de óvatos legyek,mert a szemem belül borostyán színű,az meg megint meleg…szóval nem mindegy ,h milyen lila…stb. Esküszöm,de butábban jöttem el,mint ahogy mentem. Feldolgoztam az ott hallottakat,és a továbbiakban sem hordok mustárszínt,narancsot.Alapozót könnyen veszek továbbra is,neutrális legyen,de na picit áthajlik más más ádnyalatba,hát simán belefér,a szememre meg felkenem a lilát is,bordót is.Nekiálltam ezerrel őszülni,ami kb megint belezavar a rendszerbe,de nem hiszem,h ezentúl majd jól áll a narancs,így arra jutottam,hogy tanácsoljanak annak,akinek… A hajamról meg nem is beszélek,mert hiába áll/na ez vagy az jól,ha nem tudom elviselni az adott fazont. Divattalan,a trendet nem követő nő lettem,fel kellett dolgoznom magamban,hogy attól még lehetséges h normális és igényes nő vagyok,csak épp hidegen hagy sok minden. Sikerült. Azóta érzem magam jól a bürkémben.
@flora256, nekem nem sikerült netről megállapítanom Mondjuk én sem fizetnék érte soha, annyira nem is érdekel a dolog, úgyis azt veszem fel, amiben jól érzem magam, tojok rá, ha az valaki szerint nem az én színem… Csak annyira pörög ez a téma itt, hogy kicsit elszégyelltem magam, hogy halvány sejtelmem sincs az egészről, úgyhogy elkezdtem utánaolvasni, de egy ponton abszolút elvesztettem a fonalat.
A bőröm viszonylag világos, erősen sárgás, az orromon és a szemem alatt halvány szeplőkkel. A szemem közepesen világos, zöldes-barnás, ruha, smink, megvilágítás függvénye, hogy zöldnek vagy barnának tűnik-e. A hajamnál kezdődnek a bonyodalmak, 10 éve festem, nem is nagyon emlékszem, milyen az eredeti színe, de igyekeztem előtúrni régi képeket. Sötétszőke-világosbarna az eredeti színe, de nem vöröses/aranyos, hanem hamvas, szürkés, pedig az eddigiek alapján az őszre gyanakodtam, de akkor a hajamnak is melegnek kellene lennie. Ráadásul meglepő módon eddig a zöld/zöldeskék/kék hajamat dicsérték a leginkább, szerintem is nagyon jól állt, pedig elvileg a meleg színeknek kellene jól állnia. Most épp fekete a hajam (szerintem jobban áll nekem a sötétebb, kontrasztosabb hajszín), anyukámmal szóba került ez a téma a hétvégén, és ő azt mondta, hogy ezzel a hajszínnel és a világos bőrömmel abszolút tél vagyok szerinte (szerintem nem, mert ugye meleg a szemem és a bőröm is). Vicces módon a fekete hajszínt is sokkal többen dicsérik rajtam, mint mondjuk a vöröset, pedig azt gondolnám, hogy a vörös jobban passzol a bőrömhöz, de ezek szerint mégsem Ráadásul ahhoz képest, hogy a sötét haj elvileg öregít, mióta fekete a hajam, állandóan elkérik a személyimet, aztán amikor meglátják az évszámot, szabadkoznak, hogy jaj hát bocsi, nem tudtam
Sminkben az ajánlott narancssárgás-pirosas, most nagyon menő árnyalatok szörnyen festenek rajtam, a szürkés, lilás színek sokkal jobban mutatnak. De közben pl. két hete vettem egy narancssárga pulcsit, amit azóta le sem lehet robbantani rólam, és az fantasztikusan áll.
Szóval számomra nem annyira egyértelmű a dolog, de nem fogok belebetegedni, hogy nem tudom. A páromnak nagyon jó szeme van az ilyesmihez, ő szokta mondani, hogy mi nem áll jól és mi igen (hiába kedvencem a halványrózsaszín, szörnyen áll nekem ), nagyjából meg is vannak azok a színek, amikért nyúlni szoktam. Hiába mondaná nekem valami nagy okos szakember azt, hogy ezentúl csak pasztellszíneket hordhatok, attól még ugyanúgy a fekete-sötétkék-bordó háromszögben mozognék, mert ezek tetszenek a legjobban és ezekben a színekben érzem jól magam.
Èn is nagy szines és mintàs harisnya fan vagyok (ezekbol legalàbb akkora "kollekcióm " van, mint szemceruzàkból ) , ezzel + a kulonlegesebb bizsukkal , sàlakkal és/vagy egy jól illo - val egy egyszerubb, màr-màr banàlis outfitet is fel lehet dobni.
Csatlakozom a domináns harisnya fanokhoz, nekem is gyűjteményem van belőlük, az egészen őrülttől a szimplán csak színesig minden van, persze testszínű is akad szép számmal (szigorúan különböző árnyalatban persze). A leges-legmintásabb, legőrültebb változatokat egy szép A vonalú, fekete, vagy más egyszínű, derékban erősen karcsúsított (széles övvel megkötött) szofisztikáltan loknis aljú egybe szoknyával (azaz felsővel egybelévő ruhával) + télen hosszú csizmával, tavasszal/ősszel bokacsizmával vagy körömcipővel viselek, ill. viseltem addig amíg futottam. Na, de majd tavasszal!
A bordó az nálam is érdekes, mert a hidegbe hajló, kékes tónusú, ráadásul sötétbordó, az engem is kriptaszökevénnyé tesz, simán hordhatom halloween-kor. A kifejezetten meleg árnyalatú, élénk, pirosas, és intenzív, bársonyos bordó viszont olyan smokey look-hoz, ahol a belső szemzúg egészen világos, mondjuk fehér gyöngyházas (mint a kagyló héja belülről), majd szép átmenetben bordósodik, végül a meleg, de sötét tónusú bordó feketében végződik, na ez nem áll rosszul, de csak akkor, ha még véletlenül sem bordó rúzst használok hozzá.
A sötét árnyalatok közül a kifejezetten hideg (nagyon hideg) tónusok közül több is van, amik nálam nem előnyösek. A rúzsok közül meg aztán nem is erőltetem a sötétebb, hidegebb tónusokat, igaz itt a szerencsétlen szájformám is nagyon sokban hozzájárul, hogy mit lehet és mit nem.
Jól értelmezem (? ) : a leges-legmintásabb, legőrültebb harisnyàdban … tavasszal/ősszel bokacsizmával vagy körömcipővel futsz?
Bocs, ha huncutkozom!
Én gyűlölöm a harisnyát.
Alacsony vagyok, ezért szinte az összes fodrozódik egy idő után a bokámon. Ez alól egyedüli kivétel a Müllerben kapható, közel 5ezer forintos harisnya volt, de már sajnos azt sem árulják. Megjegyzem, ezért a pénzért nem is volt annyira tartós sem, de legalább normálisan nézett ki.
Na látod, ez lesz aztán az igazi érdem/eredmény és produkció, nem ám a vasember futás! Amúgy egyáltalán nem hülyeség, mert a mellrákszűrés népszerűsítése miatt rendeztek már tűsarkús futást, és már maratont is futottak le így, szóval tényleg nem maradt más mint az ironman rekord megdöntése,mintás harisnyában : https://nlc.hu/trend/20190417/guinness-rekord-magassarku-maratonfutas/
Akartam írni, hogy a kompressziós harisnyák a legjobbak, mert védenek, ápolnak és ezek közül is vannak egyre szebbek, és díszítettek is, sőőőőőőt… valamelyik magyar márka rá is állt erre, a plázákban kapható, csak most nem jut eszembe a nevük. Egészen szépeket is gyártanak. Vannak bokában, térdnél, és még pár sarkalatos helyen megerősített harisnyák a Calzedonia-nál is, nekem ezek nem szoktak csúszkálni.
Uhh, nekem is gond a szájformám miatt nem áll jól semmilyen sötét rúzs. Ami színügyileg rosszul áll az a bordó és szerintem a narancs is fura. Ami marad az a málna, meg a halvány rózsaszín. Barna rúzst még sohasem próbáltam.
Dettó!!!
Egyből elcsábulok egy-egy szép bizsu láttán, valamint mindenfajta-féle színű (vékony-vastag, téli-tavaszi) sálaim is vannak. Újabban a barett/svájci sapkákat is “gyűjtöm”, hogy az összes sálamhoz legyen olyan darab, ami színben passzol.
No, a táskákról pedig jobb, ha nem is ejtek szót.
Köszi szépen, a sötét ősz már nekem is eszembe jutott! Tuti, hogy az az!
Nincs olyan színtípus, hogy sötét lágy nyár. Stílusmentornál voltál?
Szia! Nem, még nem voltam Timinél! Szerintem sem nyár típus lennék, mert ahhoz úgymondd, túl élénkek a saját színeim. A bronzosító is narancsosan elszíneződik rajtam, ha teszek fel, vagy ha ez segít, rózsás pír van az arcomon. A szemszínem zöld, olyan sötét zöldes, a hajam sokáig vörösesbarnára volt festve, de az eredeti hamvas. Kreol bőröm is van. Szóval, valamelyik sötét-élénk típus lehetek.
Ha még nem voltál nála, ne hozzá menj. Sok a félrenézése. Én nem vagyok színtanácsadó, de a workshopon, ahol voltam konkrétan az ő félrenézéseit tették helyre.
@Kodi, te kinél jártál workshopon?
Holyduck Eszter blogján olvastam, hogy őt 4 színtanácsadó 3 különböző típusba sorolta be, tehát ez a “félrenézés” elég gyakori jelenség lehet (azóta ő is elvégzett színtanácsadó tanfolyamot). Nekem azok a tanácsadók a szimpatikusabbak, akik maguk is úgy kommunikálnak, hogy ezek nem kőbe vésett szabályok