Azt akkor te is meg tudod keresni, olvasgatni kell csak, ez ingyen van. Viszont ha valaki hónapokig, évekig tanult erről a területről, energiát fektetett bele, miért is adja a tudását ingyen?
Amúgy nem támadásnak szántam, de dietetikusként engem is néha betalálnak egy kis alkalmi (ingyenes) tanácsadásra, “csak egy étrendet dobj össze” stb. (Igen, mintha azt csak úgy összedobnám.)
Köszönöm szépen a segítséget! Volt már szó az élénk tavaszról is!
Engem még egy sötétebb lágy nyárba is besorolt az egyik színtanácsadó.
De annak kissé úgymondd “semmilyenebb” a bőszíne, nekem meg ugye elég élénk.
Kreolos vagy könnyen barnulós! Mindenesetre köszönöm, ha próbálsz segíteni!
Hát, simán lehetsz lágy nyár kreolos bőrrel is, itt Leona Lewis-t lágy nyárnak mondják, neki azért elég kreolos bőre van szerintem:
Biztosra vált számomra, hogy sötét tél vagyok, csak ennek a típusnak vannak ilyen jellemzői , ahogy láttam, hogy sárgás bőr barna haj+ szem. Az öltözkédésemben nagyjából ezek a színek a kedvenceim, de azért majd szortíroznom kell :).
Javaslom a Pinterestet, képek alapján könnyen megtalálhatod a típusodat.
Huh, de jó ez a “paletta”! Bárcsak létezne ilyen szemfestékben is. Bár monóban a nagy része megvan nekem. Azt hiszem, én sminkben már ösztönösen megtaláltam a színtípusomat, és ruhában is nagyjából ezeket szoktam venni, de azért elcsábulok teljesen hozzám nem illő színű darabokra is. Ugyanis, ha épp nem divat a kék vagy a rózsaszín, az ember lejárhatja a lábát, mire kap valami szépet magának. Most pl. mindenhol a mustár van, azt “kell venni”, ha jól áll, ha nem.
Jaj,én a mustártól rosszul vagyok. A környezetemben is mindenki veszi, ha nem passzol a szín hozzá, az se baj.
Én hideg típus vagyok, a sárga, narancs nem az én világom.
Bevallom, nekem is van egy mellényem, amit azért vettem meg, mert isteni a fazonja. Választhattam volna még fosbarnát és szürkét, ez volt az egyetlen “szín”. De nem csinálok rendszert belőle. Vagy egy tündér barátnőm, akit imádok, de mindig mosolygok rajta magamban, amikor együtt vásárolunk. Amikor pl. nincs divatban a lila, akkor közli, hogy neki szarul áll ez a szín, de ha a következő évben bejön, akkor bevásárol belőle. És ezt minden évben eljátsszuk az épp aktuális divattal.
Köszönöm szépen a javaslatot, kedves Gloria!
Azt gondolom, abszolúte egy lágy, de sötétebb típus vagyok, majdnem tél, de még nem tél.
A középbarna és a sötétbarna haj nagyon keménynek hat rajtam. Egyszerűen nem egészen tiszta, határozott a megjelenésem.
Sikerült képet találni, ami segített? A képed alapján most olyan ősz típus érzésem van.
ez a típusú tábla segíthet, szerintem alapból vonzódunk a saját színeinkhez (pl. ruha)
Úgy tippelem ez az én színtípusom
vagy ez
Elméleti kérdésem lenne: A színtípus és a smink összefüggése. Olvasgattam neten, de olyan ellentétes a meglátásom.
Hideg nyár - hideg tél - élénk tél vagyok. Ez alapján mindenképp hideg színeket kellene használjak, ez biztos.
Igen, de a kék szemet nagyon jól kiemelik a barnák, narancsok.
Visszajelzésként is azt kaptam, hogy a meleg színekből készített szemsminkek sokkal jobban állnak.
Ahogy palettákat nézegetek, bizonytalan vagyok, hogy most mennyire merjek hideg / meleg színeket megvenni. Nyilván nem fogok őszi palettát megvenni, akármennyire is tetszik. De sok-sok szín gondolkodóba ejt.
Nekem is kék szemem van és úgy tapasztalom, hogy nekem is jól állnak a hideg és meleg árnyalatú szemsminkek is.
Ne haragudjatok Lányok, de szerintem ez a színtípus meghatározás izé egy baromság! (Tudom, nem szentírás az egész.) Persze van benne ráció és esztétika, és pénz, de ha valaki meleg akármi évszak, attól még felvehet-tehet hideg színt, mert akkor kontrasztos lesz és az is baromi jól nézhet ki, lásd fentebb @anon27689852 és @dunaimano , persze pont fordítva Nálatok.
Én meleg valami vagyok és a világos nagyon hideg halvány babakéken kívül mindent hordok, mert játszom a kiegészítőkkel vagy sminkkel (ha van affinitásom) és el lehet rendezni az összképet. Hordok pl. hideg szürkét is és felteszek arany kiegészítőket és egy meleg rúzs, aztán minden oké. Vagy hideg lila rúzzsal emelem ki az arcbőröm olivás színét. És még sorolhatnám.
Nem szoktam ilyen keményen kinyilvánítani a véleményemet, de egy ideje már kúszott egyre feljebb a dolog Biza’ egy petákot sem adnék színtanácsadásért!
És milyen igazad van!
Nekem mondjuk van némi pszichológia mögötte, erre már rájöttem. Az elmúlt években elbújni akartam, és valahogy a ruhatáram is meleg színekkel lett tele. Most hogy tudatosan keresem a hideg árnyalatokat vásárlásnál, olyan furcsa érzés, hogy én “vagyok”.
Na de nem szándékozom elhagyni a meleg színeket 100%-ban, sem kidobni a ruhatáramat, vagy a sminkcuccaimat. Pl. rúzsokból igenis a hidegek állnak jól, míg a szememen nagyon szeretek játszani a hideg-meleg színekkel. Ezt inkább csak elméletből kérdeztem. Hogy hogy is van, ha a hideg az, ami élénkít, attól a meleg áll jobban. Mert ez alapján tényleg nem tudom milyen sminkpalettát keressek!
Annyira igazad van, hatalmas ölelés!!!
Múltkor egyik nap barna blúz volt rajtam, barnás rúzzsal, zöldes-barnás szemsminkkel, hozzá illő, barnás meleg arcpírral. Összhangban volt.
Másnap kék blúzt vettem fel, kékes-lilás szemsminkkel, pinkes rúzzsal, rózsaszínesebb pirosítóval. Pont ugyanolyan jól állt, mint a másik változat, annak ellenére is, hogy teljesen más volt az összhatás.
Talán abban rejlik a titok, hogy - mivel a ruházat a legnagyobb felület rajtunk - ahhoz igazítsuk a sminket, törekedjünk a harmóniára.
Köszi a virtuális ölelést
Szerintem is, de én ezt így nem mertem leírni.
Csajok! Én fekete szemekkel születtem, a bőröm is Light-Médium volt a leges-legvilágosabb időszakokban, majd pár éve elkezdtem fakulni, sőt a bőröm kifejezetten érzékeny lett a napra. Mára már nagyon világos lett a bőröm és még érzékenyebb, és amit soha nem hittem volna, főleg hogy ilyen korán jelentkezik (legalábbis szerintem korán), jelentős mértékben világosodott a szemem, természetes fénynél is teljesen kivehető, hogy zöld árnyalatot kapott. Ma le akartam fényképezni az íriszemet, mert egy majdnem színtelen, de kicsit fényes szemfestéket viselek, elsatírozott fekete rövid tusvonallal, hozzá pedig egy gyönyörű, enyhén világosabb málna színű rúzst. Ezzel a sminkkel szinte rikítoan világít a zöldesbarna szemem.
A rúzs pedig igazi málna szín, vagyis kifejezetten jól megy hideg tónusú bőrhöz, de mivel nincs domináns kék felhangja, ezért a meleg tónusú bőrrel is jól mutat.
A jelenlegi világos bőröm neutrális, azaz semleges, de van egy leheletnyi sárgás, nagyon-nagyon enyhén olívás tónusa. Ahogy barnulok, úgy lesz egyre melegebb és nagyon kicsit olívásabb is. Nekem igazából jól áll a hideg és meleg tónus is, de mindkettőből vannak olyan árnyalatok, amik egyáltalán nem előnyösek,sőt inkább rontanak az összképen. A lilának és a rózsaszínnek is vannak olyan árnyalatai, amik engem rákos betegnek tüntetnek fel. Amúgy én is a teljes összhangra szavazok, öltözékkel, frizurával és kiegészítőkkel is lehet remek egyensúlyt tartani. Szerintem sincs annyira sziklaszilárdan kőbe vésve.