Első benyomások

Én sem szeretem ujjal felvinni a festéket. Sokkal jobb ecsettel dolgozni. Úgy látom is amit csinálok :smiley: Ennek ellenére mostanában rákaptam a CP monoimra amiket ujjal viszek fel, aztán ecsettel satírozom a széleit.

4 Likes

Én is utálom ujjal felvinni a színeket, mert utána pepecselhetek a micellás vízzel, néha az arcomra is megy belőle, meg a szemem aljára, blehh. Viszont annyival szebbek és csillogósabbak úgy, mint egyébként :frowning: Fixáló spray sokat segít amúgy, mert egyébként nagyon halványan muzsikálnának a dolgok.

1 Likes

Fixáló spay-t hogy alkalmazod?

Először az ecsettel megpróbálom felvenni a megfelelő mennyiségű szemhéjfestéket és aztán 1-2-őt fújok az ecsetre a fixálóból. Általában egész ígéretes a végeredmény.

1 Likes

Köszi, így gondoltam én is. Így nem kerül a fixáló se a festékbe.

1 Likes

Csak nem bírtam ki, és ki kellett próbálnom a Lisa Velvet Ribbon -ját. Leges-legelső benyomás következik a rúzsról. Természetesen megadtam a módját, és mivel szabadon garázdálkodós kivételes napom van, ezért egy teljesen kerek egész sminket kreáltam hozzá. Kifejezetten elegáns, és szájhangsúlyos sminket, szemhéjra gyöngyházfényű, gyönyörűen (többdimenziósan fényvisszaverő :slight_smile:) csillogó és kissé átlátszó szín került, fekete tusvonal, alul a vízvonalra egy szintén szofisztikátlan csillogó nude szemceruza és végül hangsúlyos fekete szempillák. Határozottabb kontúr, bronzosító és highligter is szigorúan. :grin:
Maga a rúzs egy rendkívül selymesen bársonyos állagú rúzs, ami csak úgy siklik az ajkakon, és egészen szépen feltölti, vagy kitölti a barázdákat. Semmiféle előkezelést, sem polírozást nem végeztem az ajkaimon a felapplikálást megelőzően, mégis szépen definiált felületet képezett az ajkaimon. Az állaga szó szerint olyan érzés, mintha egyszerre selyemmel és plüssös bársonnyal, brokáttal vonnánk be az ajkainakt. Rendkívül kényelmes és kellemes viselet, de határozottan lehet érezni, hogy van valami az ajkunkon, tehát az állaga majdnem remek (Guerlain G. Garconne ebben jobb). A finishe nem a definiált matt, hanem szintén bársonyosan, selymesen szaténos matt, igazán szép. Ecset nélkül, szimplán a tokból kentem fel, és nem volt elég egy húzás, illetve többször kellett korrigálni a tökéletes eredményhez A 3 G. ebben is jobb. A színe rajtam kifejezetten hideg tónusba megy, azaz határozottan hideg, kékes tónusú, már-már éppen a határon van, ami nekem jól áll. Videók sajnos soha nem mérvadóak egy rúzs esetében, mert a megvilágítás miatt kifejezetten más színtónust láthatunk. A Temptaliás fotónak sincs köze a rajtam látható eredményhez. Nagyon sokan a MAC Ruby Woo igazi piros árnyalatként aposztrofált rúzsához hasonlítják, ezt sajnos megerősíteni nem tudom, - emlékeim szerint nem volt rajtam ennyire hideg tónusú - mert kénytelen voltam megválni tőle az állaga miatt. A Guerlain G. Garconne rajtam legalább 1, de inkább 2 árnyalattal melegebb vagy semlegesebb tónusú, ez az az árnyalat, ami rajtam jobban mutat. Van az Isadora-nak egy Lip Desire Sculpting ceruza rúzsa 64 True Red néven, ami színben majdnem egy az egyben megegyezik a Garconne-vel, csak rajtam elképesztően transzferálódik. Számomra a tökéletes egyensúlyban lévő piros színt Armani bácsi alkotta meg, ez nem túl meleg, de nem is hideg, hanem “Az igazi piros” szigorúan rajtam! Temptalia szerint pedig narancsos piros, hát rajtam határozottan nem az!: https://www.temptalia.com/giorgio-armani-402-chinese-lacquer-lip-maestro-review-photos-swatches/
Nem sikerült a kedvenceket letaszítani a trónról, de határozottan szorosan felzárkózva csatlakozik a kedvencek listáján ez a rúzs. Kinek ajánlanám? Határozottan hidegebb tónusú bőrrel és kék szemmel rendelkező hölgytársainak, neki ténylegesen ő lehet az “Igazi piros”!

U.I. Háromszor vettem papírzsebkendővel lenyomatot a felkent rúzsról, az első 2 gyengéd hozzáérintéssel, a harmadikat viszont ráharapással. A zsepin az első kettő érintésnél kifejezetten halvány rúzslenyomatocska keletkezett, a ráharapásnál már kicsit erőteljesebb, de még mindig viszonylag visszafogottabb, az ajkakon pedig mindez meg sem látszott! Ebben remek , és mivel egy rendkívül domináns színről van szó, - borzasztó, ha egy ilyen domináns rúzs foltosan és erőteljesen elkezd kopni -, ezért ez mindenképp előny.

9 Likes

Szia!
Ezt akár én is mondhattam volna. :grin:

Szerettem volna megköszönni a tippet a Guerlain Meteorites gyöngyökhöz: szerintem Te voltál, és ugyan már nem tudom, hogy hol és kinek írtad, de a lényege az volt, hogy a nem annyira előnyös színű gyöngyöket egyszerűen ki kell venni a dobozból. Eredetileg is ezért vettem a gyöngyös verziót, de sokáig lusta voltam, aztán olvastalak Téged, és csak birizgált a kíváncsiság. Pár napja kivettem a pirosat meg a lilát, és most tökéletes szép aranyfényű púder lett, ami végre illik a sárgás bőrömhöz. Köszönöm az inspirációt! :blush:

Le is írtam bővebben itt:
https://kremmania.hu/kremek/guerlain-meteorites-pudergyongyok

6 Likes

image
Nagyon szívesen, én is még jobban szeretem így :heart_eyes:

8 Likes

Sminkmániás szívünket megdobogtatja egy ilyen kép. :smile:
A lilát és rózsaszínt Te mire használod? (Ha használod.)

1 Likes

2 napja használom, és eddig nagyon tetszik a Catrice Pure Simplicity pirosítója. Kicsit kalandosan került hozzám: a párom minden külföldi útjáról szokott nekem hozni valamit. Idő és kedv hiányában egy dm-be keveredett, így próbált a standokról készült fotókkal rávenni, hogy válasszak valamit. Kiszúrtam az Hourglass utánzat pirosítókat, így került hozzám a Moody Plum, ami egy mályvás árnyalat. Egy percig sem bánom, hogy így alakult :slight_smile:.
Tényleg hasonlít az Hourglass termékeihez. Közepes pigmentált, szatén fényű pirosító, ami jól építhető. Kifejezetten tartós. Kicsit fényesebb szerintem mint az Ambient Lighting darabok, de még így is természetes az arcon az eredmény.
Nem tökéletes dupe. De érdemes egy próbát tenni vele annak, aki drágállja az Hourglass árait.

1 Likes

Csapjatok agyon, de először azt hittem, Lush fürdőgolyók.:joy:

4 Likes

Nem használom őket, mert ezeket a színeket nem tudom oda sem használni, ahová a pirosító menne. Túl hidegek.

Innisfree Eye and Face Ball: a Balea Ment cseréltem le, klasszisokkal jobb a szemkörnyékemen görgetni. Nyomogatni kell, akkor megjelenik a golyó szélein a géles-krémes szuszmák, és a hűs golyóval eloszlatom az anyagot, nem csíp és bírja magán a többi réteget.
http://www.innisfree.com/sg/en/product/productView.do?prdSeq=25431&catCd01=UA

3 Likes

Csodás leírás :lipstick:

1 Likes

Köszi! Jövök még update-el :grinning:.

1 Likes

kipróbáltam ezt a sampont: https://kremmania.hu/kremek/dove-detox-ritual-sampon-matcha-teaval-es-rizstejjel, finom illata van és sokkal tisztábbnak éreztem utána a fejbőröm, utána a Revalid balzsamot használtam, így azt nem tudom, hogy mennyire hidratál maga a sampon, viszont a mosás utáni második napon ugyanúgy zsírosodni kezdett a hajam

az egyik topikban ajánlotta valaki: https://kremmania.hu/kremek/bioderma-hydrabio-perfecteur-spf30, a kombinált bőrömet épp eléggé hidratálja, de néhol azt tapasztaltam, mintha lehámlana az arcomról, alapozóval még nem próbáltam, hogy mennyire kompatibilis, egyelőre tetszik, biztos el fogom használni

2 Likes

Dermalogica Age smart Biolumin-C szérum:
5 napja használom, ez csinál valamit, szebb a bőröm. Az ANR nálam nem tett csodát pl., de a C-vitaminos szérumokat szeretni szokta a bőröm, ezt is. 10ml-s kiszerelésem van, gondoltam utazáskor nem foglal nagy helyet, jó választás volt. Nagyon puha a bőröm, mintha simább is lenne. Nem kentem rá krémet, csak este ezt önmagában.

5 Likes

Nabla Dreamy : A Cutie Nude után félve rendeltem meg. Ég és föld a két paletta. A Cutie Nude latex mattjai (amikben visszafogott csillám van) kemények, ecsettel nehezen felvihetőek, morzsolódnak. A Dreamy mattjai krémesek, könnyen felvihetőek és eldolgozhatóak. A Cutie 2 fényes árnyalata (Seducer, Glorious) hivatalosan foil, a gyakorlatban inkább fényes topperek enyhe alap színnel. A Dreamy fényes árnyalatai (a Deliriumot leszámítva) krémesek, és ugyanolyan erőteljes árnyalatúak, mint ahogy a panben is látszik.
Eddig nagyon tetszik a Dreamy. Kifejezetten felhasználóbarát: egyszerűen felvihetőek és eldolgozhatóak a szemhéjpúderek. A színek is el vannak találva: könnyű összehozni egy natúr matt sminket de egy látványos színes szemfestést is.
A tartósságról egyelőre nem tudok nyilatkozni.

8 Likes

Örülök, hogy sikerült felülírni a rossz élményt és megtapasztalhattad azt a Nabla minőséget, amiről áradozni szoktunk.:slight_smile:

4 Likes

Őszintén szólva eléggé megkönnyebbültem. Kezdtem azt hinni, én vagyok rosszul összerakva… :rofl:

2 Likes