Első benyomások

Dior Forever Skin Perfect Multi-Use Foundation Stick

Első benyomásként elmondhatom, hogy ez egy olyan alapozó, ami a nap előrehaladtával egyre jobb lesz, adni kell neki néhány órát, hogy a természetes olajok átjussanak. Most van negyed 6, és a szokásos fényesség, ami a T-vonalban felüti ilyenkorra a fejét, sehol sincs. Ez az alapozó tud valamit!
Kicsit most piros foltos a bőröm, azt nem tudta eltüntetni teljesen, mert ahhoz korrektor kell, ami most nincs (úton a Lisa Eldridge ceruza). De ez nem az alapozó hibája. Elégedett vagyok.
Nincs sárgulás és oxidáció.

13 Likes

Köszi a leírást! Csak egy alapozó stickem volt, egy Colourpop, de túl viaszosnak éreztem, nem szerettem.
Az a ceruza formátumú korrektor érdekesnek tűnik (szerintem a felét elhasználnám egy alkalommal🤣).

1 Likes

Köszönöm, hogy leírtad, pont ilyen alapozóra gyúrok, de hogy melyik színt válasszam, még nem tudom.
Instán nagyon sokan dicsérik, érett bőrre jónak találták, ezért is döntöttem mellette.
Nagyon jó hír, hogy nem oxidálódik, nekem ez a legfontosabb. :heart_eyes:

November végén adtam le egy Cultbeauty rendelést, ami végül idén januárban - az ügyfélszolgálatuk bevonása után - érkezett meg hozzám.

Egy Ole Henriksen peptides ajakápoló is volt benne, ami első kenésre szerelem lett. Nagyon jól ápol, hosszantartóan fennmarad és egyben olyan hatást nyújt, mint egy tükörfényű szájfény.
Nekem a citrusos változat van meg, az illata is isteni. Nagy Carmex rajongó vagyok, de ez simán van olyan jó - igaz, drágább is.

Eredetileg a Summer Fridays ajakápolót szerettem volna, de most már egyáltalán nem bánom, hogy erre esett a választásom. :blush:

6 Likes

Sajnos hetek óta keresem a nekem való árnyalatot ,de sehol sincs…Aztán ma a szerencse rám ragyogott. Nagyon kíváncsi leszek hogy fog tetszeni. Te milyen ecsettel viszed fel? Én a szivacsos nem szeretem.

1 Likes

Én nem használok szivacsot, talán nem is vettem soha még. Én ezzel viszem fel, nagyon szeretem:

2 Likes

Ami még szerintem fontos benne, hogy olyan, mintha semmit nem viselnél. Nincs vakolatnyi vastagság. Fed, de nem nehéz a bőrön.
A másik, hogy úgy fed, hogy nem látszik, hogy alapozót viselsz.

5 Likes

Erről eszembe jut, hogy volt egy Hourglass alapozóm, amit konkrétan azért nem szerettem, mert nem látszott. :see_no_evil: Szép volt a bőröm, de nem tűnt úgy, mintha sminkeltem volna. :smiley:

Nekem is van olyan alapozóm, amitől olyan festetlen hatású volt az arcom, meg volt olyan, ami mintha felszívódott volna a nap felére.
Ez azért rendesen fed, és nagyon tartós.

2 Likes

Ez nagyon biztató! :slightly_smiling_face:

Szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy csudajó krémet problémás bőrre.
A krém neve: a La Roche-Posay Effaclar Duo+ M Korrekciós Bőrápoló Bőrhibák és Eltömődött Pórusok Ellen. Pár napja használom csak, reggel és este, de ezidáig csoda! Pattinyomkodas utáni foltjaimat szépen halványítja, nyugtatja a bőrömet, mitesszerekkel is felveszi a harcot, valamint az egyenetlen bőrfelszínnel is. Nekem nem veszett össze sem este semmivel, sem reggel a sminkkel sem. Nem zsíros, felé kenek még hidratáló krémet, de nem is szárító formula, mint a márka hasonló nevű, régebbi terméke.
Patika24től rendeltem. Ott a legolcsobb. Mondjuk mi személyesen vettük át.
Tényleg szívből ajánlom mindenkinek, aki problémás, pattis bőrrel küzd! Régen éreztem már ilyen magicet bőrápolás terén.
1000040148

12 Likes

Pont hasonló krémet kerestem, köszi az ajánlást, fogok vele tenni egy próbát! :relaxed:

1 Likes

Balea hajformázó stick: Én egyelőre nagyon örülök neki. Kerestem valamit amivel kordában tarthatom a szálldosó babahajakat, de a hajformázó gélek sose váltak be. Ennek viaszos állaga van (ès gyümölcsös cukorka illata :blush:) ès elèg ha egyszer- kètszer vègighúzom a hajamon, tartja amit kell. Viszont nem zsírosítja a hajamat ès nem tapasztja össze örök időkre sem.

6 Likes

Köszönöm! Már meg is rendeltem a lányomnak :blush:

1 Likes

Lisa Eldridge Seamless skin enhancing tint: egyszer próbáltam előző héten, sikerült rossz árnyalatot vennem. Rengeteg képet néztem korábban a neten, mivel élőben nem tudom tesztelni sehol. Túl világos lett. Szép bőrképet csinál, erősebb a fedése, mint gondoltam. Ez gyakorlatilag egy alapozó, csak a szokásostól eltérő kavicsos csomagolásban. Megvenném a hozzám legjobban passzoló árnyalatban.

Lisa Eldridge Baume embrace melting lip colour: Felkenéskor megcsap egy retró rúzs illat, ami szerencsére nem tart sokáig. Élőben a tokban sokkal sötétebb, mint a képeken, felkenve is, de egy idő után összeolvad az árnyalat a szám színével és már kevésbé harsány. Minimalista arany színű csomagolása van. Nem venném meg többször. Sokkal többet vártam ennyi pénzért.

10 Likes

Elsősorban @Gloria -nak szól a tapasztalatom leírása. Kérted, hogy írjak a The Ordinary Saccharomyces Ferment 30% Milky Tonerről.
Nos, ez az üveg elfogy, de többször nem veszem meg. Nem rossz egyáltalán, de a koreai vonal jobban bejön. Szép az üveg egyszerűsége, jól néz ki a lötty is, fehér és vízállagú. Rázogatással könnyen jön egy adag belőle (szűkítő van az üvegen). Kicsit élesztőszaga van, kibírható. Koreai utánzat vattalapocskával használom. Felkenve enyhén olajosnak érződik. Magában hamar felszívódik (most nagyon vízhiányos a bőröm), ha teszek alá egy vizes tonert, akkor kicsit lassaban szívódik be. Nekem nem ad elég hidratálást önmagában és mással keverve sem, kivéve az olajos t-vonalam, főleg ezért nem venném meg újra, mert az orcám két oldala húzódik továbbra is, krémezve is. Egy rétegnek elmegy (ezt tőled vettem át, @Gloria ,hogy rétegzem a tonereket :slight_smile: ). Nem lett bajom tőle, nem jöttek ki pattanások, nem csípett, de nem láttam különsebb pozitív hatást sem. Sajnos nem tudom megítélni, hogy rozáceás bőr elbírná-e sem azt, hogy pattanásos arcon mit alakítana.
Hát ennyi.

4 Likes

Á, köszi. Ha olajos, akkor nem az én világom, már megint spóroltam. :grinning:
Ha ajánlatok egy jó minimalista tonert, ami könnyen elérhető és árban is jó, akkor Kiehl’s Ultra Facial toner, annyira tejes, hogy nem vizes, de könnyű, nem sűrű. Olajos összetevőkkel, de az minimális lehet, mert nem érzem, inkább vizes állag felé hajlik, de fehér színű.
Notino-n 7eFt körül akcióban meg lehet csípni, 250ml. Illatmentes, szép INCI-vel.

https://www.notino.hu/kiehls/ultra-facial-toner-gyenged-arctonikum-minden-bortipusra/p-602745/

3 Likes

Köszönöm az ajánlást!

Tényleg kevés lehet benne a növényi olajos rész, mert a phenoxyethanol max 1%-ban lehet egy termékben, minden, ami utána jön, az ennél kisebb adagban van a termékben.
Érdekes, hogy a TO-ban is szkvalán van az elején, amit én olajosnak érzek és a Kiehl’s-ben is az elején van, de neked kellemes érzetet ad. Lehet, h a TO-ban az élesztő kivonat is valami olajos izében van, ami megelőzi a szkvalánt.

Kipróbáltam a medicube - zero pore pad 2.0 hámlasztó lapocskát. Hát, nagyon bejön! A duplán tisztított száraz arcom töröltem vele és világos barnás lett a korong színe, szóval szépen szedi le az elhalt hámsejteket. Puha, sima bőröm lett és nem irritált egyáltalán, az alcohol denat ellenére sem.

4 Likes

Sensai Total lip treatment:
5ml-s mini kiszerelésem van. Szerelem volt első kenésre. A legjobb ajakápoló amit életemben próbáltam. Kinyomós, nem kenős. Elég belőle nagyon kevés. A számra és a szám vonalára kenem. Azonnal selymes ajkakat varázsol. Kisimítja a számon a bőrt, egészséges, szép kinézete lesz a számnak. Nincs fura illara, nem hűsít, nem bizserget. Szerintem a párotok se fog panaszkodni ha ezt használjátok. Az ára valami borzalom, de a következő Douglas - 25%-os leárazáson veszek egy nagyot. Azokon a napokon amikor nem szeretnék más színt a számon, csak ezt fogom kenni.
Az osztrák Douglas oldalán mindenki maximális pontra értékelte és egy másik hasonló oldalon is, ezért megvettem spirálos szettben a minit, hogy kipróbáljam. A sok pozitív értékelés nem hazudott.

6 Likes