Van belőle világos árnyalat? Nagyon jól hangzik amit írsz.
Nekem lassan elfogy az IT CC-m és a Shisheido Sport BB-m, vagy az újabb IT Glowing CC-t gondoltam helyette megvenni, vagy a Shiseido tavaly kijött újdonságát.
Milyen a bőrtípusod? Nekem elég sok bőrhibám van, bár ennek ellenére nem szeretem a full fedést. Ami a legnagyobb bajom, hogy nagyon zsíros a bőröm, és kevés kivétellel minden elmászik. Plusz világos és erősen sárgás, bár van belőle 1W ha jól látom, úgyhogy az nem lenne gond.
Milyen sminkfixálót használsz?
Most pont jó kis akció van a Marionnaud-nál, gondolkodtam, hogy megveszem valamelyik Lancome-ot és lenyugszom egy időre , erre nincs a 125W árnyalat. Mondjuk elég gáz, hogy alig van bármiből is színük, max. az N-es semleges színeket tartják (ebben a Douglas is ludas), tehát ha akarok valamit, akkor Notino, Makeup-hu, vagy a gyártó európai webshopja…
Jelenleg a Maybelline lila sminkfixálóját.
Nekem jó,nem szárít nem feszül tőle a bőröm. Együtt is jól teljesítenek. Kombinált bőröm van ,de ez az orr körül is jól ott marad ami nálam problémás szokott lenni. Szeretem a Shiseido alapozót is ,de ha csak egy maradhatna mindenképpen ez lenne.
Ahh, igen, az orrom a másik amivel folyton bajom van, minden alapozó elmászik egy idő után, és újrakenéskor pocsékul néz ki.
Huhh, nagyon gondolkozom, hogy bepróbálkozok vele.
Marionnaud-ban vettem én is a legutóbbit mert ez már a második nekem.
A Lisa Eldridge alapozóról tegnap végleg lemondtam. Könnyem, taknyom folyik tőle…
A Terracotta alapozót nem merem bevállalni, mert szerintem sötétebbek a színei egy picit mint a normál vonalé, meg olvastam róla hideget, meleget, viszont köszönöm, hogy a Guerlain irányába tereltél, mert Lisa alapozója előtt a Parure Gold Matte volt a kiszemelt, és még volt belőle egy kis mintám 1N színben, így ma reggel azt tettem fel. Joggal tartottam az alapozók királynőjének, minden igaz rá is, mit a Terracottáról mondtál, csak őt volt lehetőségem kipróbálni és a szín is megvan. (Az 1N tökéletes, pont olyan mint más márkáknál az 1W.) Douglasban volt most a legolcsóbb, az imént adtam le a rendelést. Még egyszer köszönöm a jó irányba terelgetést!
Örülök neki . Én is az 1 N-használom . Volt Parure Goldom is és hasonló jókat tudok róla mondani. Nekem már nincs ünnepi illetve hétköznapi csak ezt használom mert a bőröm a legjobbat érdemli . Már nem kísérletezem. Nincs drogeriás alapozóm kivétel egy ami szerintem nagyon jó az pedig a Trend it up pipettás alapozója aminek szép a fedése és egész nap tart ,nem ragad . Azt újra fogom venni mert nekem kiváltja a CC krémet ha valami könnyűre vágyom.
Nekem sincs, túl sok bajom van a bőrömmel, minden nap kell neki a maximum segítség amit csak el tudok érni. Alapozón nem spórolok, inkább bármi máson, de ezen az egy dolgon nem.
Időközben figyelem, hogyan viselkedik az arcomon, és megnyugodtam, hogy jól döntöttem a vásárlással. Lisáé mostanra már teljesen szétfolyt volna, ez tökéletesen tartja magát. (Kivéve az orromon, amit kifújtam, de ez érthető.) Fél 12-kor már eléggé fényes volt (ez nálam normális), ekkor kis olajfelszívó lapocskákkal felitattam, és továbbra is prímán néz ki. A színe pedig elég sárga, nem kell az 1W.
Megnézem azért majd a Trend It Up alapozót amit mondtál, már csak kíváncsiságból is.
Nekem a Biobalance Magic Touch az a cucc, amit rohangálós napokon hordok ha csak azt szeretném, hogy szebb legyen picit a bőröm, de az inkább nyáron működik, amikor már ért egy picit a nap. Most eléggé rézbőrűnek néznék ki vele. Viszont így is nagy kedvenc, nem ismerek hasonlót a piacon. Tömény szilikon krém-hab, de soha nem pattogtam ki tőle.
Télen a poralapozó az, amit vékonyan feldobok ha nem akarok nagyon sminkelni, ebből a kategóriából elég nagy a készletem.
Mi van akkor, és most lehet hogy hülyeséget fogok mondani, de ha esetleg egy-két órára nyitva hagyod használat előtt? Talán ha kicsit ki van száradva a legfelső réteg, akkor jobban tart?
Szerintem a minta lehet vacak. A minták sokszor rosszabb csomagolásban vannak, majdnem mindig az első gyártásból, vagyis régiek és előbb megromolnak. Ha az előző bontatlan egész jól muzsikált, akkor a következő másik árnyalat is jobb eséllyel működni fog mint egy régi minta. Szerintem.
Köszi a tippet.
Szerintem teljesen jó amit mondasz, és is arra gondoltam, hogy esetleg a felső réteg és az alatt lévő között lehet valami különbség. Mivel összesen van 4 db, ezért ki fogok bontani egy másikat, és megnézem, a vadiúj bontás hogyan viselkedik. Ha az jól bírja a strapát, akkor az lesz, amit javasoltál, hogy kupak nélkül hagyom a levegőn pár órát, hátha.
A most küldött alapozómintát üres kis műanyagtégelyekbe pumpálták Lisa kollégái az üvegből, és ugyan körül volt celluxszal ragasztva mindegyik, de persze ki tudja, milyen állapotban volt. Amit nyáron próbáltam, az egy bliszteres gyári kiszerelés volt, és lehet, hogy régebbi, de jobban el volt zárva a levegőtől, úgyhogy teljesen jogos amit mondasz. Mindegy, elengedtem, a Parure Gold ezerszer jobb: tartósabb, mattabb, nem irritálja a szemem.
Főként @szaldal figyelmébe, aki az unboxing topikban kérte a véleményt a rephr ecsetekről.
Eddig háromszor használtam őket, és ez alapján imádás van. Messze jobbak, mint bármelyik ecsetem, pedig vannak nagyon jók is. A teljesség igénye nélkül: Sigma, KAP, MAC, RealTechniques, Nabla, stb. De ezekhez képest a rephr ecsetek egy másik kategória. Talán csak a régi MAC ecseteim közelítik meg őket valamennyire, amik még valódi szőrből vannak. Egyrészt álom puhák. Emiatt egyébként valahogy azt hittem, nehezebb lesz velük boldogulni, de nem. Szuperül felveszik a festéket, és gyönyörűen le is adják. A satírozás egy álom, és hip-hop megvan.
Hogy egy konkrét példát is hozzak: nekem olyan a szemhéjam, hogy rejtett, olajos és középen vízszintesen végighúzódik egy redő (nem mondanám ráncnak, mert bár 49 éves vagyok, ez a redő már 20 évesen is ott volt). Nem tudom, hogy ez másnak probléma-e, de nekem emiatt a külső v-be mindig nehezebb volt a sötét matt festéket felvinni, mert a redő valahogy mindig fehér maradt, és oda külön vissza kellett mennem kétszer-háromszor, hogy szépen megmaradjon ott is a festék. Talán az a legmeglepőbb különbség, hogyha most ott a 13-as számú ecsetet használom, akkor elsőre tökéletes lesz az eredmény.
Ajándékba jött még blender is, nos az is nagyon jó. A viszonylag folyékony Estée Lauder Futurist Hydra Rescue alapozómat eddig leginkább ecsettel használtam, mert a blendereim nagyon felszívták, most meg kíváncsiságból kipróbáltam a rephrt, és ennél nem ez a helyzet, úgyhogy nagy megelégedéssel használom (jobban szeretem a blendert, mint az ecsetet).
Szóval én csak ajánlani tudom őket.
Köszi szépen a beszámolót!
igen, ezek az ecsetek határozottan rajta maradnak a kívánságlistámon, s ha legközelebb szükségem lesz újakra, akkor célirányosan a márka oldalát fogom felkeresni
Nekem a Luminous Silk az az alapozó, aminek mindig kell lennie otthon, mert még eddig nem találtam meg az utódját.
Ha esti jelenésem van, vagy másnap fontos nap van, biztosan ezt kenem, de LEHELETVÉKONYAN! Ennek az alapozónak sajnos ez a titka, hogy nem szabad sokat felapplikálni. Vékonyan olyan bőrképet csinál, hogy ihaj, az én árnyalatom tökéletesen megegyezik (1.5), és fedi a pirosságaimat. Egy alapozó sem tud ilyen szép bőrképet adni, mint ez a fránya cucc. Azért fránya, mert másnap biztos, hogy az orrom környékén már elő is jön egy fájó pattanás.
Sajnos amíg nem találom meg a tökéletes utódját (Haus Labs, Pat Mcgrath, Hourglass lesz idén kikísérletezve), addig ez az alapozó marad a polcomon alkalmakra. Elég rendesen le szoktam púderezni, hisz azt akarom, hogy tartós legyen, semmi nem tartja olyan gyönyörűen a pirosítóimat, mint a Luminous Silk.
Pontosan, ezt én is megtanultam vele kapcsolatban. Más alapozókat is igyekszem minél vékonyabban kenni. Sminkmestereknél látom és nagyon tetszik, hogy alig alig visznek fel, nem látszik az alapozás eleje-vége és pont ettől lesz olyan természetes és szép a végeredmény. Így aztán leszoktam róla, hogy “beterítsem” az arcomat, inkább a korrektorral erősítek rá egy két helyen, ha szükséges. A vékony réteg miatt még az sem feltűnő, ha picit megkopik nap végére.
A LS nekem szerencsére nem okozott pattanásokat, de ahogy fentebb is írtam, ha irritált a bőröm, akkor sajnos ledobja. Nekem a Lancome Teint Idole Ultra Wear a bombabiztos alapozóm és a legszebb végeredményt is ezzel tudom elérni, úgyhogy addig veszem újra, ameddig csak kapható.
Milyen érdekes. Nekem az Estee Lauder Futurist Hydra nemtudommi alapozómmal is ez a tapasztalatom. Hogy a kevesebb szebb, sőt hosszabb távon szép marad.
Nekem úgy tűnik, hogy a több rétegben felvitt alapozó, széles ívben felkent korrektor, sok púder csak videón néz ki jól. Ahány efféle sminket láttam élőben, nem volt szép, a húszas éveikben járó lányok arcára is nem létező árkokat varázsolt.
Valamint, aki sminkes videót készít, aligha viseli azt a sminket 8-12 órán keresztül, mint egy átlagos, dolgozó nő. Hiába minden fixáló, púder, az alapozó szárít, a bőr termeli az olajat, orrot fújunk, hozzáérhet az arcunkhoz a ruha, a haj, a szabadtéri levegőben száguld a por, millió hatás éri a műremeket és alatta a bőrt.
Fotózásra, forgatásra lehet így sminkelni, de az utcára biztosan nem. Sokszor próbálkozom befotózni egy-egy sminkem, de aztán feladom, mert az erős fények és a kamera miatt képen teljesen máshogy hat.