Első benyomások

Emlékeztek a régi Esssence zselés tusra a 2010-es évekből? Volt róla nemrég egy poszt instán, amiben a régi KM kedvencek között szerepelt, és egy kommentelő írta, hogy újra elkezdték gyártani. A Rossmannban már elérhető, úgyhogy szaladtam is érte, mert huszas éveim elején hatalmas kedvencem volt. Érdemes indulás előtt készletinfót csekkolni, mert itt a fővárosban is kevesebb helyen kapható, mint ahol nem.
Még megvan hozzá a régi ecset, amit időközben arra fogtam be, hogy az üveges alapozók utolsó cseppjeit kapirgáljam ki az üvegcsékből. Ez annyira első benyomás, hogy a szememen csak 1x volt, és amatőr módon egyszerre volt először használva egy Catrcice spirállal, szóval még nem szűkítettem le a kört, hogy mitől volt pandaszemem a nap végére. Ami biztos, hogy kézfejről nehezen jön le, sima vizes lemosó nem hozta le teljesen. Nekem a pigmentáltsága még hagy némi kívánnivalót maga után, 1 rétegben inkább szürke, mint fekete.

Még tesztelgetem, de az tuti, hogy régen voltam ilyen lelkes egy “új” cucc miatt

5 Likes

A mai napon végre élőben kipróbáltam a Luminous Silk alapozót. Most már értem miért zengenek ódákat róla.

Ecsettel vitte fel a sminkes, de annyira könnyed érzete volt így is, mintha semmi sem lett volna rajtam. Elvileg közepes a fedése, de talán annál kicsit enyhébb. A neve alapján fényes hatást vártam, szerencsére inkább bőrfényű. A választott szín is tökéletes volt, az üzletben is jól állt, de természetes fényben sem ütött el. Telefononra fixálás nélkül sem kenődött.

Helyben meg is vettem volna, ha nem derül ki hogy a választott szín nincs készleten. Így még agyalhatok kicsit azon, hogy kell-e nekem aranyáron alapozó. :slightly_smiling_face:

4 Likes

Ez az alapozó tökéletes. Számomra legalábbis (kombinált - zsírosodó bőr).
Nem látni, hogy alapozót viselek, tökéletes bőrképet ad, néha kijön tőle egy-két pattanás, amitől néha frászt kapok, néha nem, de ennek az alapozónak képes vagyok mindent megbocsátani.
Egyáltalán nem fénylik, csodásan pihen a bőrön. Valóban nem ragacsos, amit imádok.
Én mindig minit veszek a Sephorában, és azt is kuponnal, mert csak alkalmakra kenem, vagy ha olyan napom van, hogy van valami jelenésem. Még nem találtam nála jobbat.

3 Likes

Hatalmas csalódás sajnos pedig nagyon boldog voltam, hogy 150 millist kaptam belőle, aki vette direkt megnézte és rá is van írva, hogy arcra és testre is használható.
Ehhez képest én arcra nagyon nem ajánlom, mert mint a paradicsom olyan vörös lett a fejem tőle felkenés után és nem is múlt el órákig.
Eddig ennek a márkának a kifejezetten arcra való termékét használtam évek óta, azzal ilyen bajom sosem volt.
Elkezdtem a netet bújni és többen is írták, hogy vörösödtek a Shiseido naptejektől és ez régóta fennálló probléma.
Érthetetlen, hogy egy ilyen jó presztízsű, kifejezetten drága termékeket áruló cég ezt hogy engedheti meg magának.
Testre is félek így felkenni :frowning:

5 Likes

Befotózod az összetevőket? Kíváncsi vagyok.

Ha hazaértem igen :slight_smile:
Állagra és színre is teljesen más mint amit az arcomra kenek.

1 Likes

@Amadea-nak ígértem, hogy beszámolok a BoJ Aqua Fresh fényvédőjéről.

Kicsit elhúzódott, de áprilisban elfogyott 2 fényvédőm is, így megkezdtem ennek a tesztelését kb 2 hete.

Állagra én nem sok különbséget látok, ez is inkább egy hígabb krém, semmiképpen sem gél.
A bőrön is eleinte egy elég híg, kicsit vizes krém érzete van, ezért pár percet érdemes várni utána, ha smink is kerül fel.
Illata nincs. Kezdetben fehéres, de hamar beszívódik és utána rögtön el is tűnik a fehérség.
Magamon nem mondanám mattnak, inkább egy natúr bőr a végeredmény, természetes fénnyel - mintha nem kentem volna fel semmit.

A páromra is felapplikáltam egy kirándulás előtt, nagy tiltakozások közepette, majd napközben megkérdezte, hogy ez milyen márka, mert nem is érzi, hogy bármi zavaró lenne az arcán és ezt végülis használná. Ez elég nagy szó. Nap végére sem fénylett, pedig jó nagyot túráztunk - bár elvileg nincs benne oil control.

Amitől tartottam és rengeteg véleményben olvastam, az a kukacosodás. Lekopogom, de ezt eddig egyszer sem tapasztaltam. Gondolom számít mit teszünk alá, valószínüleg a nagyon zsíros alapot vagy a túl sok réteget nem bírja.
Ahogyan én használtam:
magában/ toner/ toner + szérum/ vékony hidratáló - most éppen egy Bobbi brown mini hidratálót használok.

A magam részéről én pont ugyanannyira szeretem, mint a hagyományos verziót, teljesen mindegy lenne melyiket veszem újra. A klasszikus is teljesen jól működik rajtam, nem éreztem fényesnek vagy zsírosnak.
De tény, hogy majdnem minden nap sminkelek, ami elfedheti a különbséget és mivel a páromnak ez az aqua fresh a legelfogadhatóbb, ezt fogjuk rendszeresíteni.

Testre is szeretném, de akkor semeddig se tartana egy tubus, oda marad a jól bevált Evy.

6 Likes

Azta, sajnálom, hogy ezt tapasztaltad! :fearful:

Nekem is megvan ez a naptej, egy flakonnal már elhasználtam, kifejezetten arcra és nekem rendben volt. Tökéletesen megvédett a leégéstől, ugyanolyan hófehér maradtam, mint strandolás előtt. Nem okozott irritációt sem.

Viszont az állaga nagyon olajos az én bőrömnek, alig tudtam lemosni mindig, ezért csak és kizárólag strandra használom.

1 Likes

Hétvégén Hévízen a párom bevállalta a kísérleti nyúl szerepét és neki is rendben volt.
Abban állapodtunk meg ha pirosodik akkor azonnal megy a zuhany alá és kenünk mást.
Rajta is olajosan indult es a vízben pedig fehér maszat lett belőle, rendesen látszott, hogy a bőrén van.
Szépen sütött a nap, egy icipici színe azért lett , de se nem pirult, se nem égett, így ő legalább el tudja használni.
Én is nagyon sajnálom, hogy rajtam nem működik, még nem tudom mit fogok idén nyaralásra venni.
Akkora lutri a naptej vásárlás főleg arcra…
Van egy 30- as Nivea azt kenegettem meg tavalyról maradék Ambre Soleil 30- as napolaj.
Arcra nekem a Lancaster jött be vízparton, lehet, hogy maradok annál testre meg a jó öreg Australian Goldot veszem meg, csak annak meg úgy elszállt az ára, hogy fáj kiadni érte annyi pénzt, de a bőrömmel nem szórakozok, meg fogom venni.

2 Likes

Testre nekem is az Australian Gold a kedvencem, Notino-ról szoktam rendelni. A drogériásak nem váltak be, leégtem velük. Arcra is szuper az AG (a kifejezetten arcra való).
Arcra még a Paula’s Choice-t szeretem, de annak tényleg horror az ára.

1 Likes

Köszi szépen a részletes véleményt!
Ha egy pasi elviseli magán, az a fényvédő tényleg tud valamit.:grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Likes

Egy rendeléshez érkezett ajándékba ez a Bobbi mini szett, de már jó régen, ezért úgy döntöttem, ideje elhasználni, mielőtt tönkremegy.

Soothing Cleansing Oil 30 ml
Hydrating Face Cream 7 ml
Hydrating Eye Cream 3 ml

Nem igazán kedvelem az olajos lemosókat, teljes kiszerelésben ezt sem venném meg.
Van ugyan egy kipróbálásra váró, bontatlan CeraVe olajos lemosóm, de az jóval barátibb árkategória.
Nagyon folyékony, vízszerű, jól össze lehet vele maszatolni mindent. Szépen tisztít, teljesen leoldja a sminket, de a leöblítés jóval tovább tart, mint ha csak habzó lemosót használnék.
Illatosított, mint minden BB, és nem is túl kellemes, de nem irritál és nem pattogok ki tőle - ez a másik két termékre is igaz. Közvetlenül a használat után nagyon pihe puhának érzem a bőröm, de sajnos annyira nem győzött meg, hogy kiszereléstől függően 15-20-30ezret adjak érte.

Szemkörnyékápolót sem használok, de ez kellemes meglepetés. Könnyed, gyorsan beszívódik és talán ennek van a legminimálisabb illata. A szemhéjamra és az orrom környékére is kenem, de nem csúszik el rajta a smink és tényleg hidratál. Külön ezt sem venném meg, mert körülbelül egy mini tégelybe csomagolt normál hidratálókrémnek gondolom és ha van egy jó hidratálóm, azt kenem mindenhova, nem kell mellé egy szemkrém.

Na de a hidratálója. Ez valami zseni. Nagyon furcsa állaga van, nehéz leírni: mint valami cukros tejszínes krém a tortából, de picit opálos. Nagyon könnyű, gyorsan beszívódik, nem hagy semmilyen krémes érzetet és egyáltalán nem zsíros. Jól hidratál, talán az eddigi legjobb, amit próbáltam. Az előkelő első helyen szerepel a szilikon, ennek a számlájára írom, hogy sima és puha lesz az ábrázatom.
Nagyon kevés kell belőle, már 10 alkalommal használtam és a 7 ml-nek még a 3/4-e megvan.
Sajnos illatozik ez is, de elviselhető.
Éjszakára használom többnyire, de nappali krémként is jól működik.
Az ára ennek is horror és nem is tipikusan az az inci, amire felcsillan a szemem, de ha lehetne ezt a mini szettet kapni, csak a hidratálóért megvenném néha néha.

6 Likes

Jajj lányok, hagytam, hogy meggyőzzön a hype és beszereztem a NYX Lip IV-t Mauve’n’Moist árnyalatban és szerintem én vagyok az egyetlen, akinek nem jött be :see_no_evil::joy: Lip tintként terveztem használni, ezért is választottam sötétebb színt (egyébként egyedül a színnel vagyok megelégedve), de hát nekem ez a használhatatlanság határát súrolja. Szájfényként foltos, nyomot hagy, nehéz érzetű, kenődik, leitatva gyönyörű a szín, pont olyan az eredmény, mint amit szerettem volna, de nekem egyáltalán nem tartós :disappointed_relieved: Sima ivástól is megkopik és csak a kontúr marad, halál igénytelenül néz ki. Frissíteni nem könnyű, mert ugye hagyni kellene picit állni és úgy letörölni, nem csak felkenem oszt’ csókolom. Ezen kívül meg még szárít is, nekem nem komfortos érzés plusz rákent ajakápoló nélkül viselni (nem emiatt nem tartós, próbáltam nélküle is, letörlés helyett felitatni is, semmi nem segített). Próbáltátok már? Nektek bejön?

Nekem se vált be. Direkt egy világos árnyalatot vettem, de az nem fogja be az ajkakat.

Bezzeg a koreaiak ezt is jobban megcsinálták, a Tir Tir lip tintje kényelmes és tényleg színez.

2 Likes

Ha őszibarack illatú tusfürdőt keres valaki, akkor bátran ajánlom:

3 Likes

Rendelés mellé kaptam egy travelt ebből Pem Delian arclemosóból, mit ne mondjak, jól sikerült darab.
Gél, de könnyű, nem ragacsos, nem habzik fel és nagyon kíméletes. A szememet egyáltalán nem bántotta. Hasonló, mint a Paula’s Choice Calm lemosója.
:star_struck:

5 Likes

Meddig van a neszi akció ? :slight_smile:
Hámlasztót mindenképp kellene vennem tőlük.

Sajnos már vége van.