Emlékeztek a régi Esssence zselés tusra a 2010-es évekből? Volt róla nemrég egy poszt instán, amiben a régi KM kedvencek között szerepelt, és egy kommentelő írta, hogy újra elkezdték gyártani. A Rossmannban már elérhető, úgyhogy szaladtam is érte, mert huszas éveim elején hatalmas kedvencem volt. Érdemes indulás előtt készletinfót csekkolni, mert itt a fővárosban is kevesebb helyen kapható, mint ahol nem.
Még megvan hozzá a régi ecset, amit időközben arra fogtam be, hogy az üveges alapozók utolsó cseppjeit kapirgáljam ki az üvegcsékből. Ez annyira első benyomás, hogy a szememen csak 1x volt, és amatőr módon egyszerre volt először használva egy Catrcice spirállal, szóval még nem szűkítettem le a kört, hogy mitől volt pandaszemem a nap végére. Ami biztos, hogy kézfejről nehezen jön le, sima vizes lemosó nem hozta le teljesen. Nekem a pigmentáltsága még hagy némi kívánnivalót maga után, 1 rétegben inkább szürke, mint fekete.
Még tesztelgetem, de az tuti, hogy régen voltam ilyen lelkes egy “új” cucc miatt

Lip tintként terveztem használni, ezért is választottam sötétebb színt (egyébként egyedül a színnel vagyok megelégedve), de hát nekem ez a használhatatlanság határát súrolja. Szájfényként foltos, nyomot hagy, nehéz érzetű, kenődik, leitatva gyönyörű a szín, pont olyan az eredmény, mint amit szerettem volna, de nekem egyáltalán nem tartós
Sima ivástól is megkopik és csak a kontúr marad, halál igénytelenül néz ki. Frissíteni nem könnyű, mert ugye hagyni kellene picit állni és úgy letörölni, nem csak felkenem oszt’ csókolom. Ezen kívül meg még szárít is, nekem nem komfortos érzés plusz rákent ajakápoló nélkül viselni (nem emiatt nem tartós, próbáltam nélküle is, letörlés helyett felitatni is, semmi nem segített). Próbáltátok már? Nektek bejön?