Első benyomások

Nem bírtam ki, elmentem a héten a Lipbarba.

Online foglaltam és fizettem. Délelőtt nyitásra időpontom, így természetesen voltak technikai problémák. :upside_down_face: Mivel kb 1 hete nyitott a hely, ez szerintem még belefér.

Felvették az adataimat és bemutatkozott a coloristám. Megbeszéltük, milyen rúzst szeretnék. Két féle finishből lehetett választani: szatén és matt. A rúzs házára lehetett kérni gravírozást, ez a keveréssel párhuzamosan készül a bar másik sarkában. Szerk. Nálam a gravírozás pont nem ment technikai okok miatt. Emiatt tovább voltam benn. Viszont nagyon korrektek voltak, később visszahívtak, hogy elkészítették nekem a gravírozást: egy másik rúzsra. Szóval most már két darabom is van. :slightly_smiling_face:

A készítéshez kiinduló pont egy népszerű színeket tartalmazó chart volt, az alapján indultunk el. Én a “my lips but better” erőteljesebb verzióját szerettem volna, így az erre leginkább hasonlító árnyalatot kiválasztva kezdtünk. Ajakradír, ajakápoló után feltettem a kikevert színt. Egyből kibukott, amit az elején beszéltünk, hogy rajtam kékes színbe húznak a neutrális rúzsok. Konkrétan egy nude barna+neutrális piros sötét pinken virított rajtam. A második verzióban sötét barnás bordót+sötét nudeos barnát kevert. Ez már jobb volt, de még így is volt egy hideg kékes beütése, pedig a tégelyben egyik szín sem volt hideg. Innentől kezdve narancs is került a mixbe. Harmadikra sikerült összehozni egy árnyalatot, ami a kikeverve téglás, feltéve viszont sötét meggypiros volt. Futottunk még egy kört egy kis plusz barnával, hátha egy kicsit visszafogottabb színt varázsolunk, de ahogy a coloristám mondta, a letompított rúzs engem csak betegessé tett. Így maradt a harmadik verzió.

Ezt követően megfelelő arányban kimérte a színeket, megolvasztotta, és formába öntötte. Én azt hittem kerül még bele valamilyen átlátszó bázis, esetleg illatanyag is, de nem.

10 perc hűtés után bekekerült a tokba a rúzs és kész is volt. Megkaptam az arányokat tartalmazó kártyát, összetevő listát, ami alapján online meg tudom rendelni a rúzsom, ha elfogyna.

Magáról a rúzsról: A szatén finish inkább félmatt. Pigmentált, és nagyon tartós. Engem finish tekintetében a Charlotte Tilbury Matte Revolutionra emlékeztet, de annál pigmentáltabb, és illata sincs. Összetevői alapján nem hasonlít egyik rúzsomra sem. Nekem kicsit nehéz érzetű, így valószínűleg nem lesz a kedvenc darabom, de az egyedi szín kárpótol a formuláért.

Összefoglalva meglepően jó élmény volt számomra a Lipbar. Ez nagyrészt a coloristának, Anitának köszönhető, aki nagyon figyelt a kéréseimre, preferenciámra. Tényleg élmény volt vele a próba, keverés, kísérletezés.

És végül a rúzsom:

23 Likes

Megkérdezhetem, hogy mennyibe kerül? Csak kíváncsiságból.

2 Likes

25 ezer forint.

3 Likes

Magasabb összegre gondoltam, akkor végül is rúzs + szervíz.

2 Likes

Elf Lip oil. Jó Dior Lip glow oil koppintás. Megvan mindkettő, nem az utóbbit venném újra.

Westman Atelier Blush stick: Idáig 2x használtam, sajnos egyáltalán nem kompatibilis a PC színezett fényvédőjével. Az matt, kézzel azon nehéz eloszlatni, hogy ne legyen foltos, úgy éreztem, hogy a fényvédőt szedem le kenegetéskor. Ecsettel egy fokkal jobb a helyzet, de nem az igazi. Majd kipróbálom alapozóval vagy anélkül. Szeretem azt a fényvédőt, munkanapokon nem szeretném leváltani most nyáron.

Saie Dew Liquid cheek blush: A folyékony állaga miatt jobban eloszlatható a fent említett fényvédőn, kézzel is. A legvilágosabb árnyalat bőrön azért nem olyan harsány, mint a csomagolásában töményen, ebből lehet veszek majd melegebb árnyalatot is. Alapozón még nem próbáltam.

5 Likes

Csak egy színt lehet csináltatni időpontonként, vagy akár többet is?

1 Likes

Szerintem igen.

@Luiselotte @Shenzi

Kértétek hogy írjak a Mary and May 30 db-os maszkrol, 4 nap használtam őket egymás után így első benyomást már tudok mondani:
Az illata nekem nagyon nem tetszik, kicsit olyan öreg emberes, nem tudom hogy fogalmazzam meg és szerencsére nem irritáló egyáltalán de az általam használt egyesével csomagolt maszkokhoz képest kellemetlen. És igen, nem tocsognak annyira a szérumban mint az egyesével csomagolt társaik.
Ezen valamennyire segít ha használat előtt megforgatom a dobozát.
Pozitívum hogy tényleg jóval kevesebb így a szemét mint az egyesével csomagolt maszkoknal és a dobozban található csipesszel széthajtogatni is sokkal könnyebb a maszkot valamint ha már több nap egymás után használsz fátyol maszkot akkor nem feltétlenül baj hogy nem tocsog mindegyik a szérumban.
Sajnos egyelőre nem vagyok lelkes de ez csak egy fajta a sok közül és szerintem egy próbát megér és azért vannak előnyei is de szerintem legközelebb másik márkától fogok venni/ olyan szérumot keresni aminek olyan hatása van mint egy fátyol maszknak ha egyáltalán létezik ilyen :sweat_smile:

6 Likes

Nagyon köszönöm, hogy leírtad.
A fehérítőset meg fogom venni, nagyon kíváncsi vagyok, hogy használ- e, nekem a 10 darabos Frudia szett is látványos eredményt hozott, 30 darab maga lenne az álom.
Majd forgatgatom a dobozt kinyitás előtt, hogy jobban eloszoljon benne a szmötyi :slight_smile:

Létezik a maszk - szérum én is így akadtam rá a Missha C vitaminosára, először maszkban vettem meg aztán keresgéltem hátha van ilyen szérum és volt :blush:

1 Likes

Létezik. Nálam az év meglepetése, nemrég bontottam fel és állandóan érte nyúlok. Fátyolmaszkot többet nem veszek, ennek olyan a hatása mintha kb. 5 maszkot tennék fel egymás után.
Maszknak is használom és zárókrémnek is, ilyen jó hidratáló cuccal még nem találkoztam.

https://skinsmart.hu/catalogsearch/result/?q=+Hyperdew

4 Likes

Viszont nagyon korrektek voltak, később visszahívtak, hogy elkészítették nekem a gravírozást: egy másik rúzsra. Szóval most már két darabom is van. :slightly_smiling_face:

Azta, de rendesek.
Engem az foglalkoztat, hogy meddig tartható el a rúzs… :relaxed:
Köszi, hogy megosztottad a benyomásaidat!

1 Likes

https://www.notino.hu/bione-cosmetics/body-glide-sport-stick-vedo-apolas-sportoloknak/p-16236970/
A Bione Cosmetics Body Glide Sport Stick-ről írok kicsit. Az összeérő combúaknak is praktikus stiftről. Az ára elég jó, főleg most akciósan. Valami ici-pici illata van, de csak közelről. Jó zsíros, csak egy kis része szívódik fel.
Első alkalommal másfél órán át éreztem, hogy rendesen csúszik, aztán már kevésbé, de nem volt gond. Már puha a combom, nem úgy, mint pár éve, amikor még bajosabb lett volna a feszes husi miatt.
Táskában is hordom, de most lecserélem egy másikra, és ez itthon marad. A múlt héten egy 5 fős kis ismerkedős csevejen jártam és akkor csak 1x kentem be magam (de nagyon vastagon, nagy területen) és az egész napos mászkálás végén éreztem csak, hogy “elfogyott” rólam. A ruhámat nem fogja meg, nem látszik és nem hagy pacnit, De ha valaki beragasztható betétet hord, akkor azt feloldhatja, ahogy csúszkál a krém az alsónemű felé. 2 bugyi felvétele megoldás lehet.
Az ára 1980.- és 50 ml. Eléggé olvad a nagy melegben, kívül is maszatos, ezért zacsiban hordtam magammal.
A most vett Decathlonos 2490.- volt és csak 25 g.

Én örülök ennek a stift megoldásnak, mert utálom a 35 fokban felvenni a kisnacit szoknya alá, amikor inkább mindent letépnék magamról. Végül az itt ajánlott vékonyabb verziónak sem néztem utána- az még lehet, h elviselhető lenne nekem is.
Elnézést a litánia miatt!

11 Likes

Köszi a “litániát”! Én is érdekelt vagyok ezekben a termékekben, lehet, az enyhébb őszi időben (lol) teszek vele egy próbát.
Nekem a pántok is beváltak, mikor nem akarok shortot felvenni. A harisnyawebshopból rendeltem őket, tartósak, jól tartják a formájukat. Kidörzsölődést gátló pánt néven futnak asszem, masszívak, szilikonos csíkok vannak bennük több sorban. Csúszkálnak egy picit pár óra után, de nem vész. Én cukorbeteg vagyok, inzulinpumpát használok, sokszor a pántba szoktam beapplikálni a pumpát, erre is tökre bevált.

1 Likes

Nem találom most a tasakot, amiben az összetevők és eltarthatóság volt rajta, de úgy emlékszek, hogy 12 hónap.

1 Likes

Óh, köszönöm a tippet! Ha megtartja a kis kütyüdet is, akkor biztos jó lehet az a pánt!
Volt régebben csipkés pántom, de össze-vissza pöndörödött, hát kidobtam.
A simább szaténosak közül lehet, hogy kipróbálok egyet :thinking: Jó szélesek!

Ezt az új Catrice alapozót próbálta már valaki? Milyen?

Én! Kb. 1,5 hete használom napi szinten és nagyon tetszik. Az állaga, az eldolgozhatósága és a tartóssága. Nem lesz full matt, aminek én örülök.
N-ról vettem, így a színe picit félrement (világos lett) de csak most nyár végén. És előfordul, hogy ilyenkor veszek egy sötétebbet is, és keverve használom egész évben igazodva a bőrömhöz, de egyelőre úgy látom nem szükséges. Bronzosítóval javítok vékonyan.
A pumpa nem jó egyedül. Mikor felengedem egy pumpálás után, még egy pici jön ki a csőréből. :smiley: De ez se vészes, megtanultam szabályozni a végső mennyiséget és az is lehet, hogy nem aaz összes ilyen, csak az én darabom ilyen furi. Vagy el is múlik miután nem lesz ennyire tele még.
Összességében én nagyon örülök neki! :yellow_heart:

Ja és nem oxidálódik! Rajtam picit sem lesz sárga.

Láttam már drogériákban is azóta, de ott ugye 4 színárnyalat kapható, szóval meg lehet lesegetni élőben, ha mást nem 4 színt belőle. :grin:

2 Likes

@Mse-nek ígértem az unboxingban, hogy beszámolok a L’oreal Professionnel Vitaminoo Color samponjáról. 1,5 hete használom a jelenleg extrém árnyalatú vörösömre. Előrebocsátom, hogy más hajra való szert (balzsam, pakolás, hab stb.) nem használok. Enged a hajam tőlem, ugyanúgy, mint mástól is tenné, de nem fakulnak úgy a tincseim (heti 3x mosok hajat). Könnyen fésülhető, nem szálkásodik és nem elektromos tőle a hajam. Valahogy nem habzik úgy, mint más samponok, ellenben jobban tisztít és kevésbé nehezednek el tőle a szálaim. Ráadásul másnapra nem érzem azt a “fejes hajszagot”, amit máskor szoktam. A töve mintha kevésbé zsírosodna, de ezt most hidegebb időben tervezem tesztelni, mert szeretnék visszaállni a heti 2 hajmosásra. Átöntöttem az ikeás pumpás kézmosószer üvegébe és úgy használom. 2x mosom át és kb 3 pumpálásnyi megy rá a hajamra körönként. Itt jegyzem meg, hogy hátul felnyírt, elől állig érő a hajam, de baromira nagy a hajtömegem. Vékonyabb szálú, de hosszabb hajra akár kevesebb is elég lehet. Összességében el tudom képzelni, hogy jó lesz. eddig elégedett vagyok.

Guerlain Parure Gold Skin Matte alapzó: hát ez egy álom. Mondjuk az ára is az, de ennyire jó alapozóval még nem találkoztam. Pár éve keresem a kőpúderem helyett az igazit. Már sem a bőröm, sem az életkorom nem tolerálta a poros állagot :smiley: Bizonyos szilikonszármazékokra allergiás vagyok, más alapozóknál meg ha a szilikonos cucc stimmelt, akkor más összetevőktől kezdett folyni a szemem. Így esett 10 év keresgélés után erre a választás. Annak ellenére, hogy közepestől teljes fedésig írják, természetes szőrű bősz ecsettel felvíve nekem szép vékonyan a fél-max 1 borsónyi mennyiség is tökéletes. Esetemben egyébként sem a fedés volt az elsődleges szempont, mert hálistennek nincsen takargatnivalóm. Kézzel vagy szivaccsal botrányosan néz ki. Száraz részeket, ráncokat nem emeli ki. Felvitel után kell neki pár perc, amíg teljesen mattra szárad. Így is teljesen bőrszerű, maszkos hatást a sokkal nagyobb mennyiség felvitele után sem látok/érzek, csak annyit, hogy hű, ez picit mű. Egyébként baromira folyékony számomra meglepő módon. Nem tudom értelmesebben megfogalmazni, minthogy kinyomva folyékony,szinte vizes, de gyorsan köt, felkenés után mégis kell neki egy kis idő, míg a végleges finist eléri. Van illata, de jóleső,bár nem indokolt, gyorsan el is illan. Asszem nagy szerelem lesz. Az előző púderes 23 évig tartott, szóval… :smiley:

Szerk: és érzem a bőrápoló hatást is benne, amivel reklámozták. Abszolute nem zsigereli ki a bőrömet. Lemosás után sem feszül vagy szárítja. Pattik, foltok sem jelentek meg.

6 Likes

Köszönöm szépen, hogy leírtad! :hugs:

1 Likes

Köszi a visszajelzést!!!

1 Likes