Nem bírtam ki, elmentem a héten a Lipbarba.
Online foglaltam és fizettem. Délelőtt nyitásra időpontom, így természetesen voltak technikai problémák. Mivel kb 1 hete nyitott a hely, ez szerintem még belefér.
Felvették az adataimat és bemutatkozott a coloristám. Megbeszéltük, milyen rúzst szeretnék. Két féle finishből lehetett választani: szatén és matt. A rúzs házára lehetett kérni gravírozást, ez a keveréssel párhuzamosan készül a bar másik sarkában. Szerk. Nálam a gravírozás pont nem ment technikai okok miatt. Emiatt tovább voltam benn. Viszont nagyon korrektek voltak, később visszahívtak, hogy elkészítették nekem a gravírozást: egy másik rúzsra. Szóval most már két darabom is van.
A készítéshez kiinduló pont egy népszerű színeket tartalmazó chart volt, az alapján indultunk el. Én a “my lips but better” erőteljesebb verzióját szerettem volna, így az erre leginkább hasonlító árnyalatot kiválasztva kezdtünk. Ajakradír, ajakápoló után feltettem a kikevert színt. Egyből kibukott, amit az elején beszéltünk, hogy rajtam kékes színbe húznak a neutrális rúzsok. Konkrétan egy nude barna+neutrális piros sötét pinken virított rajtam. A második verzióban sötét barnás bordót+sötét nudeos barnát kevert. Ez már jobb volt, de még így is volt egy hideg kékes beütése, pedig a tégelyben egyik szín sem volt hideg. Innentől kezdve narancs is került a mixbe. Harmadikra sikerült összehozni egy árnyalatot, ami a kikeverve téglás, feltéve viszont sötét meggypiros volt. Futottunk még egy kört egy kis plusz barnával, hátha egy kicsit visszafogottabb színt varázsolunk, de ahogy a coloristám mondta, a letompított rúzs engem csak betegessé tett. Így maradt a harmadik verzió.
Ezt követően megfelelő arányban kimérte a színeket, megolvasztotta, és formába öntötte. Én azt hittem kerül még bele valamilyen átlátszó bázis, esetleg illatanyag is, de nem.
10 perc hűtés után bekekerült a tokba a rúzs és kész is volt. Megkaptam az arányokat tartalmazó kártyát, összetevő listát, ami alapján online meg tudom rendelni a rúzsom, ha elfogyna.
Magáról a rúzsról: A szatén finish inkább félmatt. Pigmentált, és nagyon tartós. Engem finish tekintetében a Charlotte Tilbury Matte Revolutionra emlékeztet, de annál pigmentáltabb, és illata sincs. Összetevői alapján nem hasonlít egyik rúzsomra sem. Nekem kicsit nehéz érzetű, így valószínűleg nem lesz a kedvenc darabom, de az egyedi szín kárpótol a formuláért.
Összefoglalva meglepően jó élmény volt számomra a Lipbar. Ez nagyrészt a coloristának, Anitának köszönhető, aki nagyon figyelt a kéréseimre, preferenciámra. Tényleg élmény volt vele a próba, keverés, kísérletezés.
És végül a rúzsom: