Első benyomások

https://kremmania.hu/kremek/maybelline-lash-sensational-vizallo-szempillaspiral
Alkalomra vettem, ahol garantált volt az elérzékenyülés. Jól bírta a strapát, tényleg nagyon tartós volt. Lemosni viszont egy rémálom :smiley:

3 Likes

@Vicus, ez az elérzékenyülést kiváltó alkalom :sparkling_heart:🥲 netán összefüggésbe hozható a gyűrű kereséseddel és választással …? :wink::grin:

Igen :blush:

7 Likes

Pár napja használom a Nyx Worth the hype spirálját. Hát nagyon tetszik. Elsőre kicsit csalódott voltam bontás után, mert úgy tűnt, alig van anyag a kefén. Aztán teljes meglepetés ért, amikor az egyébként nagyon egyenes, hosszú és kemény pilláimat egy húzásra megemelte és ívelte. Tény, hogy két rétegben az igazi és picit száradnia kell, mire a második réteg kenhető, de ez nem a világ szerintem. Nem póklábasit, szépek tőle a pillák, nem leszek panda tőle, ugyanakkor este könnyen lemosom. Ja, és ami számomra nagyon fontos, hogy nem irritálta a szememet, nem gyulladt be, nem viszketett tőle. A pilláimon nem hagy nehéz-érzést és kellően fekete. Kézre áll a csomagolás és az ecsettel is megfelelően tudok dolgozni, ami a mélyen ülő, húzott szemeimet tekintve teljesen meglepett, mert a kefe eléggé nagy és duci.

6 Likes

Az beauty expo-n kaptam mindenféle termékmintát, kenegetem is őket szorgalmasan. Mivel kétnaponta használtam eddig a tretinoint, gondoltam mit nekem egy kis retinolos krém ugyanúgy beillesztve a kétnapos rendszerbe:
https://kremmania.hu/kremek/neutrogena-anti-age-retinol-boost-night-cream
Az 1-1,5 ml-t szépen fel is kentem, egyszerre, mindet. Na hát két nappal később rendesen lehámlott az arcom. Nem durván, nem piros, csak pici hámlás lett, de az mindenhol. Ki gondolta volna, hogy ez ilyen erős…
El sem tudom képzelni annak mit csinál, aki sosem használt retinolt és jó vastagon felkeni elsőre. A vélemények között van is 1-2 hasonló sztori. Azt nem írják sehol, hogy tulajdonképpen mennyi retinol van benne.

7 Likes

Jöttem én is mesélni, leginkább arról, miért kell elolvasni rendesen a krémmánián a véleményeket.
Nemrég rendeltem a Rossmann oldaláról, és láttam, hogy a Maybelline Vinyl Ink nagyon akciós (-40%). Emlékeztem rá, hogy valamelyik havi kedvencek között volt a blogon, és ránéztem a véleményekre. Az utolsó 3-4 mind nagyon dicsérte, kb 4-es átlaggal volt 50 fölötti véleménnyel.
Megérkezett, kipróbáltam, és RAGADT. De nem kicsit, mint mondjuk a Rare Beauty, vagy míg száradt, mint a Huda. Hanem szinte folyamatosan amíg fenn volt. Oké, tényleg gyönyörű és hellyel-közel tartós is, de mintha technokolt kentek volna a számra.
Visszanéztem, természetesen hátrébb többen írtak arról, hogy mennyire ragad a rúzs. Szóval én voltam a hülye. :upside_down_face: Tapasztalat: Legalább 10 véleményt el kell olvasni rendelés előtt. :smiley:

11 Likes

Aztaa! Én is használom ezt a krémet, előtte csak a G&G retinolját és egy osztrák DM-es retinolt kentem hébe-hóba, de nekem nem okozott semmi problémát a Neutrogena. Pedig van, hogy egymást követő napokon is tolom. :grimacing: Viszont az illata túl erős szerintem.

1 Likes

Érdekes, nekem nem ragad. Igaz, én agresszíven, hosszan rázom felkenés előtt, és csak vékonyan viszem fel.

Megjött a Stylevana rendelésem.
Új C-vitaminos szérumom: https://kremmania.hu/kremek/isntree-hyper-vitamin-c23-serum
A nagyon részletes használati utasítás elolvasása után több gondolat is felmerült bennem. Azt írja, hogy a magas koncentráció miatt (23%) irritálhatja a bőrt, ezért használata 3-4 naponta javasolt és inkább este. Ezek szerint ez nem nagyon váltja ki a reggeli rutinom antioxidáns lépését. Ráadásul este nálam a tretinoiné vagy a hámlasztásé a főszerep. Persze tudom ettől függetlenül használhatom reggelente is.

Továbbá célszerű 2 hónap alatt elhasználni (3-4 naponta történő használattal… igaz, csak 20 ml).

Ezen kívül sima C-vitamin van benne, szóval tárolhatom hűtőben, bár ezt nem írja, de hűvös, sötét helyen kellene stb. Pedig máskor direkt figyeltem, hogy inkább valami C-vitamin származék legyen, ami stabilabb.
Na hát ennyit erről, kíváncsian várom milyen is egy igazán ütős C-vitaminos szérum.
IMG_20231003_143407

5 Likes

Siman hasznaltam ilyen koncentracioju c vitaminos szerumot (wishtrend) reggelre, naponta. Ez nem erzekeny borre van. Nem.lett tole bajom, soooot! :slight_smile: Hutoben kell tarolni ezeket, az is igaz. Ha felvitel utan csipkedo erzest hagy maga utan, nekem az normalis volt az ilyen aszkorbin savas cuccoknal. Ha zavar, keverd be nyugodtan a nappali krembe. De eppen megmosott arcra nem javaslom.

1 Likes

Akkor tonertől nedves se legyen hanem teljesen száraz mintha hámlasztó lenne?

Toner beszívódása után tettem fel.

Ígértem @Luiselotte-nak, hogy beszámolok a Lancaster napozókról, de csak az egyikről tudok, mert a másiktól jól elvette a kedvem ez az egyik kis tubus. :grin:
A notinós mintákból is sikerült párat letesztelnem, azokról is írok egy-egy rövid összefoglalót. (Ha valamit kifelejtettem, de érdekelne, kérdezzetek nyugodtan.)

LANCASTER SUN SPORT FACE GEL SPF30
Sűrű, enyhén sárgás átlátszó gél, amit kicsit nehéz eloszlatni a bőrön, olyan sűrű. Ha 1-1 borsónyit kenek az arcom minden területére (homlok, orcák, orr+áll), akkor is tocsog az arcom a szilikonban, ami nem szívódik fel, ül az arcomon, és persze egyre fényesebb a fejem ahogy telik az idő. Az illata olyan 80-as évek molyirtója, és sajnos nagyon sokáig érezhető. A szemem nem csípte, viszont könnyezést okozott. Őszi délutáni napon töltöttem vele pár órát, nem kapott meg a nap, szóval a feladatát ellátja, de úgy förtelmes, ahogy van, ennél a legócskább fényvédőm is jobb. Ki van zárva, hogy valaha megvegyem és mást is óvva intek tőle.

SHISEIDO SUN CARE URBAN ENVIRONMENT AGE DEFENSE
Picit rózsaszín, folyékony krém, enyhe de kellemes illattal. Könnyen eloszlatható, viszonylag jól beszívja a bőröm, nem csípi sehol, nem könnyezik tőle a szemem, és jó a fényvédelme, nem fogott rajtam semmit a nap hétvégén. Kellemesebb az állaga mint a gyógyszertári fényvédőknek, de a Shiseido Anessától azért elmarad. Kipróbáltam, jó volt, de maradok az Anesssánál.

BIOTHERM BLUE THERAPY AMBER ALGAE REVITALIZE NIGHT ENERGIZÁLÓ ÉJSZAKAI ARCÁPOLÓ
Világosbarna, nagyon sűrű krém, enyhe természetes illattal. Kell egy picit bedolgozni, de nedves bőrön jól terül, szépen eloszlatható. A teljes arcbőrömre éjjel is sok, de szemkörnyékre kiváló: reggelre sem szívódik be, így egész éjjel védi az ottani bőrt a kiszáradástól. Mostanában egyre szárazabb az a rész, így ez a krém tökéletes lenne nekem szemkörnyék ápolónak (már csak azért is mert semmit sem irritál), de ki van zárva, hogy csak erre a célra megvegyek belőle 50 milit. Azt hiszem… :thinking: :grinning_face_with_smiling_eyes:

Biotherm AQUASOURCE CICA NUTRI CREAM Nappali arcápoló
Bézs színű, testesebb krém, némi elviselhető illattal. Nála érzem még a Biotherm krémek közül, hogy ha nem ismernék épp ilyen jót de jobb összetevőkkel, akkor akár meg is venném. Kellemes a bőrömnek, nem irritál, szépen táplál, éjjeli arckrémnek tökéletes, de ha száraz a bőröd, akkor nappalra is teljesen megfelelhet. Azért mély nyomot nem hagyott bennem.

Embryolisse Hydra Serum Booster
Viszkózus, kicsit tejszínű géles folyadék, amiből kevés is elég, mert nagyon jól eloszlatható. Érezhetően erősen hidratál, és az én zsíros bőrömön sajnos képez egy réteget. Éjjelre mondjuk el tudom viselni. Sok idő múlva is érezhető a hidratáló hatása, gondolom, pont ennek a rétegnek (meg a második helyen lévő glicerinnnek) köszönhetően. Száraz, vízhiányos bőrűeknek szerintem szuper lehet. Az illata friss, virágos, kellemes. A másik vízmegkötő a hyaluronsav, egy használattal még szerencsére nem irritált, aki meg nem érzékeny rá, annak szuper. Nem rossz, de nekem sok, így őt sem veszem meg.

CLARINS TOTAL EYE REVIVE ÉLÉNKÍTŐ SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ
Géles, krémes, könnyű textúra, gyorsan és teljesen felszívódik. Nappali smink alá ideális. Enyhe illata van. Nem irritál. Per pillanat nem ilyen szemkrémet keresek, de korrekt kis darab 20 éveseknek. Nekem felejtős kategória a 40 évemmel, ennél valami jóval testesebb dologra vágyom ami nem tűnik el a bőrömről 5 perc alatt.

VICHY DERMABLEND KORREKCIÓS ALAPOZÓ FLUID 16H
25 Nude árnyalat
A színe jelenleg tökéletes, elég sárga is. (Alapesetben a Double Wear poralapozójából az 1W2 Sand árnyalatot használom.)
Könnyed, folyékony állagú, gyönyörűen terül, kevés is elég belőle, könnyen el tudom oszlatni ujjbeggyel is, nem kell hozzá ráolvasás meg szivacs vagy ecset. Szép, egységes felületet ad, építeni és napközben korrigálni is nagyon könnyű, szépen beleolvad a már felvitt rétegekbe. (Ellentétben mondjuk egy folyékony Double Wear-el.) Illata szerencsére nincs, legalábbis én nem érzem. Egy orrtörléskor mondjuk teljesen lekopik, de melyik nem…? Viszont gond nélkül újrakenhető, nem lesz vakolat. Kifényesedik persze napközben a zsíros bőrömön, de jó hír, hogy nem esik szét kis tócsákká, és nem lesz száraz, poros hatású sem nap végére. Minden szempontból tökéletes lenne, de ha éppen folyékony alapozót akarok használni (ami nem gyakran fordul elő velem mostanában) akkor maradok a Double Wear-nél, mert az jóval tartósabb és nem fényesedik úgy ki. Ennek ellenére nagyon kellemes meglepetés volt, próbáltam már ennél jóval drágább alapozókat is amik nem teljesítettek ilyen jól.

6 Likes

Kevin Murphy - THICK.AGAIN terméket vásároltam nemrég. Mostanáig nem találtam olyan terméket, amely ilyen hatékonyan és gyorsan megvastagítja a hajamat. Még csak rövid ideje használom, de a különbség szemmel látható. A hajam vastagabb és sűrűbb, és végre úgy érzem, mintha a hajhullás megelőzéséért sikerült volan valamit tényleg tennem. A kellemes illata és könnyű használata is csak további előny. Nagyon elégedett vagyok vele, és biztos vagyok benne, hogy tovább fogom használni!

8 Likes

Hát csajok…mint tudjátok a háklis nózim miatt nem vagyok különösebben illatrajongó, de egy tusfürdő vagy habfürdő rajongó sem.

De ez…Tusfürdő - Vad alga & Tengeri édeskömény

Ez konkrét szerelem :heart_eyes: Eredetileg férjnek vettük, ma öntöttem először a kádba. Végem van. Különleges, vizes jellegű illat, de érzek benne némi kesernyéset is. Pozitív értelemben birizgálja a szájpadlásomon a szaglós részeimet. Nem tudom jobban leírni. Nem szoktam ilyet érezni :slight_smile: Van benne minimális édesség is, hogy ne legyen teljesen tonikosan kemény, de mégis…ááá. Szóval szuper :slight_smile: Férj is rácuppant, úgyhogy biztos limitált szériás lesz és kivonják, nehogy már jó legyen :smiley:

6 Likes

A Douglasnál valaki úgy érezte, hogy a nemrég Notinoról rendelt tonnányi krémmintámhoz szükségem van még egyre, és küldött nekem postán egy ilyet.
Miután az árát látva túljutottam a röhögőgörcsön, azért kipróbáltam. :smiley:
Tegnap már második este használtam és egy adagom még biztos van benne. Benyomások:

• Enyhén illatos, világos rózsaszín krém. Ha már muszáj volt az illatanyag, akkor a citromfű helyett valami kellemesebbet is választhattak volna… Ennyi pénzért ágyazzon meg, olvasson nekem esti mesét és ringasson álomba, nemhogy még bűzölögjön.
  • Gazdag, tápláló krém, annak ellenére, hogy nem nehéz, még az én zsíros bőrömnek is komfortos viselet. A hidratálást is 100%-ban megoldja, szinte szérum sem kell alá.
  • Reggel még érzem a szemem környékén is, ami nagy szó, mert az a terület mindent beszív, szöges ellentétben az arcom többi részével. (Jó pont, de azért ezzel a teljesítménnyel még nem tűnik ki a tömegből.)
  • Irritációt nem csillapít, pattanást nem húz le, ráncot nem szűntet meg, akkor viszont minek? Ugyanezt a huszadennyibe kerülő krémek is ugyanígy “nemtudják”.
  • Összességében az a véleményem, hogy az a márka amely nem restell ennyi pénz elkérni egy ilyen átlagos összetevőjű, átlagos teljesítményű krémért, az menjen a… Tudjuk hova.

20231026_122502

Más téma: reggel megtaláltam a Nudestix szemcerkáimat a sminkeskupimban és nekiálltam őket kihegyezni a hozzájuk mellékelt hegyezővel. Álomszépen dolgozik! A jó hegyező ismérve, hogy egyben szedi le a fát a ceruzáról, ez pedig olyan kis bongyori spirálokat gyárt nekem, hogy öröm nézni. :slight_smile:
A fa és a lefaragott krém tökéletesen elválik egymástól, úgyhogy egy életem, egy halálom, ezt a szép mennyiséget eltettem egy üres üvegtégelybe. Igyekszem gyorsan elhasználni, holnap ezzel sminkelek.

20231026_122235

14 Likes

A Glamour-napok egyik felfedezettje (háztartási dolgokat, tisztálkodó szereket, és illóolajakt vettem csak nagyjából) ez a Revuele fényvédő. Nagyon elégedett vagyok a Vichyvel, amit most használok egyébként, de hajtott a kíváncsiság. Bő egy hete használom, azért a megadott mennyiséget én csak 2 részletben tudom felvinni, de ha sikerül eldolgozni, akkor olyan, mintha ott sem lenne. Kényelmes egész nap, picit fényes, de nem borzalmasan, otthonra pont jó, az utcára meg úgyis sminkelek :slight_smile: Próbálta már valaki? Nekem eddig nagyon tetszik, valószínűleg a polcom állandó lakója lesz.

1 Likes

Jöttem beszámolni a Divain rendelésemről.

Nem vagyok illatszakértő, nem ismerem fel az illatjegyek nagy részét a parfümökben. De azt azért meg tudom mondani, hogy egy parfüm (nekem) jó-e vagy sem. Ezek a parfümök első fújásra a pocsék kategóriát gazdagították.
Olcsó autó illatosító, olcsó pasi kölni, régi púder… Borzalom. Mind a három.

Elkezdtem csomagolni dolgokat visszaküldésre, mikor eszembe jutott, hogy a fragranticán sokan emlegették a kifújás utáni erős alkohol illatot. Lehet az a baj? Így nem nagy lelkesedéssel, de kifújtam újra, tettem-vettem fél óráig, aztán újra megszagoltam. Jelentem, sokkal sokkal jobb volt a helyzet.

Ezek után a második benyomások:
Divain 573 - Narciso Rodriguez Narciso poudree dupe. Ez az az illat, aminek a vásárlását évek óta halogatom nagy méretben, de több minit elhasználtam. Nagyon kellemes, visszafogott púderes, mosuszos illata van. A Divain verziót kicsit egyszerűbbnek, szátazabbnak érzem. Egyértelműen kevésbé tartós, mint az eredeti.

A második darab a 754 - Another 13 a Le Labotól. Egy 2 ml-es minit fújkáltam el eddig, ami nagyon tetszett. Mivel nehezen beszerezhető és egyébként is aranyárban van, maradt a dupe. A Divain verzió kevésbé édes és tartós. Így sokkal jobban hasonlít a hagyományos pasis illatokhoz.

A harmadik a 621 - Jo Malone English Pear and Freesia. Ez egy olyan illat, amit nem próbáltam, de a fő jegyei kifejezetten szeretem a parfümökben. Lehet, hogy épp azért, mert nem ismerem az eredetit, de nagyon kellemesnek tartom a Divain verziót. Nem túl komplex parfüm, de nekem bőven elég a körte és frézia illata. Külön pluszpont hogy ez egész tartós is. :slightly_smiling_face:

Három napnyi tesztelés után arra jutottam, hogy az 573-at és a 754-et visszaküldöm. A vevőszolgálat végtelenül készséges volt, ha bontatlan a csomag, gond nélkül visszaveszik (a parfümökkel érkezik a teszterük, amit lehet fújkálni a 100 milis üveg felnyitása nélkül). Bízom benne, hogy a visszaküldéssel sem lesz gond.

Összességében felemásak az érzéseim a Divainnal kapcsolatban. A Jo Malone utánzat nagyon tetszik, de a másik kettő, aminek a dupeját kerestem volna pont nem. A vevőszolgálat szuper, de a folyamatos kamu akciózás (2 naponta 40%-os kedvezmény mindenre :thinking:) idegesít. Viszont a katalógusban találtam olyan darabokat, amiket ki szeretnék próbálni, szóval… Lehet fogok még rendelni. :upside_down_face:

5 Likes

Sajnálom, hogy nem jártál velük szerencsével. 3-ból 1 az már nem jó arány.

Én azóta is nagyon szeretem a City Glam és Mojave Ghost utánzatot, de ha a Dior J’Adore verziójuk alapján kellene megítélnem őket, akkor nagyon elégedetlen lennék. Távol van nagyon az eredeti illattól…

A Mojave Ghost-nál tapasztaltam én is az erős alkoholos nyitást: amikor először szagoltam, akkor nem, de pár héttel később amikor zsepire fújtam belőle semmit nem éreztem először csak az alkoholt. 1-2 perc után viszont már abszolút érződött az illat és továbbra is megszólalásig hasonlít az eredetihez. Még napokkal később is MG illatú volt a szobám a zsepitől.
Azóta a City Glam-et hordom folyamatosan mert annyira szeretem és tetszik, és élvezem, hogy nem egy komplex illat, kifújástól végig ugyanolyan. A tartósságára nem lehet büszke, de ez továbbra sem zavar, sokat hajlandó vagyok neki megbocsátani cserébe azért, hogy teljesen olyan mint az eredeti volt.

A kapott kis illatmintákat azóta végigpróbálgattam, és bár az eredetiket nem ismerem, de a Tom Ford Tobacco Oud nagyon tetszik (olyan komfortos, édeskés, puha illat, tökéletes egy téli bekuckózáshoz), a Xerjoff Naxos viszont bűnpocsék. Aprított darázs némi molyírtóval… Most már egyszer megszagolom az eredetit is, de ha hasonló, akkor inkább nevezzék át Noxious-ra…És persze azt hiszem, sem a levendulát, sem a mézet nem szeretem parfümökben, még sosem tetszett semmi amiben ezek voltak.

3 Likes

Lancome Teint Idole Care&Glow alapozó
Muszáj írnom róla, mert második nap tesztelem és a padlón van az állam. :smiling_face_with_three_hearts:

Ma irodás nap van (=nem home office), reggel 8 körül sminkeltem, most negyed 3 van, és még teljesen egyben van az alapozóm, ráadásul a homlokomon kívül más helyen felitatnom sem kéne, teljesen vállalható.
Tudni kell, hogy minden más alapozóval legkésőbb dél körül már diszkógömb vagyok. Most meg simán emberek közé mehetnék ezzel a fejjel is, és ha mondjuk most le kéne mennem az üzletbe tolmácsolni egy külföldi vevőnek, akkor az irodába visszaérvén a tükörben nem azzal szembesülnék, hogy “Jééézusom, már megint hogy néztem ki???”.

Felkenéskor is teljesen selymes, puha, és semmit nem ragacsos, olyan, mintha már lepúdereztem volna, így azonnal mehet rá porpirosító, és nem kell púder egyáltalán.

Egy Care&Glow nevű cucctól nem ezt vártam volna, igazából csak azért vettem a mintát a Notino-ról, mert a színt akartam letesztelni, hogy majd az új Teint Idole-ban hátha ez jó lesz.
125W, jelentem teljesen jó. Nagyjából a Diornál az 1-1,5W-nel felel meg. Picit lehetne sárgább, de az sem baj ha nem az, egyébként meg majd a Clinique sárga púderemmel átmegyek rajta ha szükségét érzem. (Meg ha megtalálom…)

Na szóval ha valaha is elfogy a meglévő alapozó gyűjteményem (ami nem mostanság lesz), akkor ő lesz a következő áldozat úgy érzem.

Update (15:03) - Egy zsepivel finoman letapiztam, épp csak hozzáérintve, és a fényesség teljesen eltűnt, ismét matt az arcom, viszont az alapozó teljesen a helyén maradt, semmi szín nincs a zsepin. A fedés továbbra is szép, nem tűnt el a cucc sehonnan.
Még van a mintatubusban pár napra elég adag, szóval meglátjuk, de ha továbbra is így teljesít, akkor megvan a Holy Grail.

9 Likes