Első benyomások

Nagyon kedves vagy, koszi, hogy utananeztel!
Az elso oldalrol nem szeretnek soha es semmit rendelni, csak negativat olvastam rola.
Az Amazon pedig nem szallit ide.
De nagyon koszonom! Nyitva fogom tartani a szemem, es amint lesz valahol (megbizhato helyen), betarazok belole. :slight_smile:

1 Likes

Szállít EU-ba.

3 Likes

Én nem tapasztaltam ezt, bár strandon ugye állandóan lemossa a víz, a fürdőruhának nem lett baja. A gyerekek nyári cuccai meg mindennel is összekenődnek :smiley: külön a fényvédővel nem figyeltem, hogy van-e plusz folt, de más fényvédőt is használtunk közben, nemcsak ezt.

Hm, akkor egy otthoni ruhaval kiprobalom majd. :smiley:

1 Likes

MAC Glow Play Lip Balm Floral Coral:
Nagyon bevált ez az ajakbalzsam, már két másik színben is felvettem a listámra. Határozottan érzem (és ezért az árért persze el is vártam), hogy nem egy sima “Labello”. Szuper a formula, egyáltalán nem nehéz/ szőlőzsír érzetű, nem ragacsos, nagyon kellemes viselni és meglepően jól hidratál. A színe visszafogott, nyilván hamar eltűnik, de csukott szemmel is újra lehet kenni.

Bobbi Illuminating Bronzer MAUI: Nem tudom miért bronzosító ez szín, nekem ez egyértelműen pirosító. Ránézésre korallos, arany fényű, feltéve hidegebb rózsaszín, ami talán még jobban is tetszik, mert neutrális, hűvösebb sminkhez is jól passzol. Nem olyan fényes, mint a pirosító-highlighterek, nagyon apró csillámok vannak benne. Nagyon pigmentált, óvatosnak kell vele lenni. Minden szempontból minőségi darab, jelenleg ő a gyűjteményem éke.

Isadora bronzosító: Kevesebb mint fele áron abszolút megérte. Világos, neutrális, nem foltos. Én nem igazán kontúrozok, csak bronzosítok és ez pont csak annyira sötét, hogy egy kis napsütötte hatást adjon. Hatalmas kiszerelés. Teljes áron valószínűleg nem vettem volna meg, mert állagra sajnos nem olyan kiemelkedő, mint a már megszűnt Catrice Holiday Skin 10 (abban olajok is vannak), annál picit porosabb.

NYX Bare with Me - Deep sable Krém bronzosító helyett - folyékony bronzosítónak szántam. Elsőre sötétnek tűnik, de a tónusa szerencsére semleges. Eldolgozva a színe is teljesen jó, mert eredetileg színezett hidratáló kevés fedéssel. Szépen beleolvad a sminkbe. Kerek kabuki alapozó ecsettel, vagy duo fibre ecsettel dolgozom el. 2-3 pötty bőven elég, úgyhogy rengeteg ideig elég lesz. Nagyon jól betölti ezt a bronzosító funkciót. Ha egyszer elfogyna, szerintem hasonló megoldásban gondolkodnék.

ABH szemhéjbázis : 7 ml mini kiszerelés. Nagyon nagyon folyékony, ehhez képest viszont nagyon erős a fedése, minden átütő hajszáleret, vagy elszíneződést eltakar. Az árnyalata nekem túl világos, saját bőrszínemhez képest majdnem fehér, úgyhogy utólag még a korrektorommal vagy az alapozóval a szélekre picit rá kell mennem, hogy jobban összeolvadjon. Ez a majdnem fehér szín egyébként szépen élénkíti a színeket, ebben nagyon jó, de hamar leszárad így annyira nem tapad bele a festék. Mattokhoz nagyon jó viszont, könnyű rajta satírozni. Ha színe jobb lenne, valószínűleg akkor sem venném újra, mert nekem ez a fedés nagyon erős, főleg úgy, hogy arcomon is lightos alapozókat használok.

7 Likes

Nem termék, inkább kampányról első benyomás: La Roche-Posay féle anyajegy szűrési hónap.
A SE Bőrklinikán voltunk. Időpontra érkeztünk, mindenki kedves és segítőkész volt. Gyerekeket is szűrnek, így vittük a 4 éves lányunkat. Vele is maximálisan türelmes volt a doktornő, pedig folyamatosan kérdezett. :grinning:
A vizsgálat mellett kaptunk tanácsokat a napvédelemmel kapcsolatban, és tényleges tesztelésre alkalmas mennyiségű termék mintát a LRP fényvédőkből.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha van lehetősége, menjen el a kampány szűrésére.

13 Likes

Csodaszép egyszerűen. Puhák, krémesek a színek. A pigmentáltság álom. Mono- és duókrómok, mattok hmmmmm :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: Szerintem ennyire jó minőségű palettával még nem is találkoztam,pedig az UD-ket is szeretem. De azt hiszem, ez egy másik világ :slight_smile:
345458637_244841338152823_4415791766640778449_n
343478733_796632018355150_3909199163242112591_n

344767401_3537451099824827_1605233972690725428_n

21 Likes

Tegnap próbáltam ki ezt a DM-es BB krémet, alá az Eucerin Oil Control SPF 50 került. Napsütésben töltöttem jó pár órát és nem égtem le, sőt, meglepetésemre nem is lett zsíros a bőröm. A BB krém színe is teljesen vállalható világos bőrhöz, könnyű volt eldolgozni.

Kár, hogy nem kapható minden DM-ben, valószínűleg mégegyet beszerzek a nyárra.

dm Magyarország - dm.hu Online Shop Nekem!…&utm_campaign=CSS&gclid=Cj0KCQjw7PCjBhDwARIsANo7Cgn8SKtmBZjZbK8HQ6-bIpCc55Ofm_g5yap3NkY09jJLmT6XppIRJw0aAr1gEALw_wcB

3 Likes

Ezt én is megrendeltem itteni ajánlásra. Remélem az én bőröm sem fog olajosodni vele. Bár a 35 fok még odébb van…
Szerk: @dyna írt már róla.

4 Likes

https://kremmania.hu/kremek/giorgio-armani-neo-nude-melting-colour-balm-cheeks-eyes

50-es és 20, 21-es árnyalatban szereztem be. Szerelem lett, tökéletes a monochrome sminkekhez. Ehhez hasonló termék nem nagyon van a piacon. Krémes-balzsamos-púderes gyönyörűség. Az Armani termékeinek hasonló áttetszősége van, mint az Hourglass termékeinek, én ezt nagyon szeretem.
Gyönyörű színek, mivel áttetsző, ezért nem lesz sok az arcon, még akkor sem, ha a tokban sötétnek látszik.
Extrém tartós rajtam, szemhéjamra is szoktam használni, foltosodás egyáltalán nem lép fel.
Egyértelműen csillagos 5-ös.
Update: a 20-as árnyalat valami csoda, kár, hogy nehezen beszerezhető. :frowning:

6 Likes

Megjöttek a Glamshop szemhéjpúderek, de annyira nem vagyok elragadtatva. Eskü néztem swatchokat meg minden, de a Catchy, Even better, Its a hit és a Venomous jóval nagyobb csillámokat tartalmaz mint gondoltam volna, a Catchy-nek ráadásul van egy zöldes reflexe amit egy swatchon se láttam. Illetve a Crazy és a Multi Unicorn majdnem egyforma, a holók meg nem terülnek olyan jól, viszont extra sérülékenyek. De azért szépek. Majd swatcholok is, ha lesz rá időm jó fényviszonyok között.

5 Likes

Elso benyomas az egyik hajolajrol, ami a napokban erkezett (Notinos rendeles):
https://kremmania.hu/kremek/alfaparf-milano-semi-di-lino-smoothing-oil
Hajmosas utan a meg nedves hajamra vittem fel 4-5 pumpanyit (inkabb az also felere), kifesultem es hagytam magatol megszaradni.
Normal esetben a hajam mar ebben a fazisban akkora, mint egy szenakazal: nagy, szoszos, ossze-vissza (sz)all. Elegge meglepodtem, amikor most azt tapasztaltam, hogy viszonylag “egy darabban” szarad.
Szaradas es formazas utan szinten ugyanezzel a benyomassal maradtam. Az olaj hatasara a hajam egy egyseges egeszet alkot, kevesbe szoszos hatasu.
Eddig nagyon tetszik, amit nyujt. :slight_smile:

5 Likes

Elkezdtem használni az OMOROVICZA királynő permetét, és most kb. 2 hét után nem jön belőle. Először egy tető letekerés, visszatekeréssel megoldódott a probléma, de megint nem jön belőle. Más tapasztalt ilyet? Merjem kimosni vízzel a spriccelőt? :roll_eyes:

Mivel első helyen a víz áll az összetevői között nyugodtan mosd ki a porlasztófejet, semmi baja sem lesz.
Kis pohárba tölts vizet és azt pumpálgasd, ha nem ragadt bele semmi csak a pumpa rossz akkor szerintem szólj az ügyfélszolgálaton biztosan küldenek másikat.
Vagy át lehet tölteni másik flakonba csak az nem olyan szép :pensive:

1 Likes

oh, köszi akkor bátran tisztogatom ma este! így van, veszítene a luxus érzésből, ha műanyagból pumpálnám… :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Likes

Ígértem tegnap, hogy fogok írni a Stylevana szerzeményekről amint kipróbáltam őket.

• Son&Park Beauty Water - Ebből már elhasználtam régebben egy 60 milis kis flakonnal, és azóta vágytam a nagy kiszerelésre, csak nem 11ezerért… Ez az a tonikfajta amit szeretek: erősen hidratál, az én bőröm igazából ennyivel is simán elvan nyáron, nem is kenek rá mást, csak még a Hedonia cica szérumból megy hozzá 4 csepp. Vízszerű, egyáltalán nem viszkózus cucc (az a halálom…), és van egy enyhe illata (kis virágos, gyógynövényes, talán levendula), de utóbbi nem annyira zavar és pillanatok alatt elillan. Továbbra is nagyon szeretem, örömmel fogom elhasználni ezt a 330 milit belőle. Se nem jobb, se nem rosszabb, mint a GG Liquid Hydration, szerintem ugyanaz a szint, de néha kell a változatosság.

• VT - Cica Single Origin Essence - Teljesen vízszerű folyadék, semmi hidratálás, de arra nem is számítottam, mivel semmi egyébből nem áll, mint centella kivonatból. Ki akartam próbálni valami centella készítményt, de a körítés nem kellett hozzá, így ezt választottam. Kellemes, biztos jót is tesz, el fogom használni, de újra biztos nem veszem. Az én állandóan pirosodó bőrömnek ez meg se kottyan, nem is vártam persze, de ha nem érzek akkora változást, akkor minek.

• Shiseido - Anessa Perfect UV Sunscreen Skincare Milk SPF 50+ PA++++ - Csodálatos fehér színű folyadék, amit felvitel előtt össze kell rázni, és felvitel után sem nem fehér, sem nem zsíros, ami nálam egy kisebb csoda. Meg az is, hogy maradéktalanul beszívódik a bőrömbe, és nagyjából olyan leheletnyi réteg marad csak utána, hogy sminkeléskor érzem a különbséget, de egyébként mintha ott sem lenne. Az illata 20 perc alatt elillan, napközben már nem érezhető. Szerintem kicsit egységesíti és szépíti is a bőrt, persze a szilikonok áldásos hatása gondolom, de sminkalapnak teljesen jó. Lenne, ha nem moccanna meg rajta napközben az alapozóm. Poralapozót használok, ami eddig nem ült be a pórusaimba napközben és nem esett szét foltosra. Ha ez a fényvédő van alatta, akkor sajnos megteszi, legalábbis az orrom szép pöttyös lett délre… Úgyhogy nem nyert, de amikor éppen nem sminkelek (itthon, telken), akkor csodálatos kis fényvédő. Nem bántam meg, hogy megvettem, és ezt biztosan el is fogom használni, de smink alá nekem nem vált be. Azért még kísérletezek vele, minimum a Double Wear folyékony verzióját megpróbálom még fölé, mert az elég atombiztos, hátha ezt is elviseli maga alatt. Talán télen több szerencsém lesz.
    Ettől függetlenül már mindenkit értek, aki erről zengedezett ódákat, valóban ő a fényvédők királynője.

• A’PIEU - Juicy-Pang Jelly Blusher (VL01 Grape) - MAC Glow Play Blush dupe (bár pont azért vettem ezt a színt, mert a Glow Play-ek közt ilyen nincs), teljesen úgy viselkedik mint a MAC, szépen eloszlatható ujjbeggyel is, nagyon szép hideg rózsaszín, és egész nap kitartott, bár persze kicsit veszített a hidegségéből, de rajtam melyik nem…? Abszolút jó vétel volt.

Egyelőre ezeket próbáltam, a Shu Uemura olajos lemosó totál kiment tegnap este a fejemből, pedig pont lett volna dolga. :sweat_smile:

4 Likes

Pem Delian (amit eddig próbáltam):

Phoenix szérum: Nagyon könnyed szérum. Én egy pipettányit viszek fel, a bőröm pikkpakk beszívja. A szemkörnyéken is jól működik, nem csíp. Az utóbbi két hétben szebb a bőrképem, erre fogom. Illata nincs.

Day Maker (a lemosó): Az állaga jó, könnyű géles, illata nincs. A feladatát - hogy leszedje az első lemosó után a maradékokat - elvégzi. Viszont kicsit túlságosan tiszta, “csikorgós” az arcom a használata után. Komoly problémat nem okozott, inkább csak érzetre kellemetlen. De egy érzékenyebb bőrű egyénnek, főleg a téli időszakban már lehet gondjai lesznek vele.

The Pioneer:
Az állaga, színe majdnem ugyanolyan, mint a G&G A-game-nek. Hasonlóan könnyen beszívódik. Nem csapott ki, hosszútávú hatásról még kár lenne nyilatkozni.

Amit még szeretnék hozzáfűzni, hogy a csomagolás designja mennyire sokat segít, hogy tényleg rendszeresen használjam a termékeket. Nem kell kínlódni a tubussal, pipettával méricskéléssel… Egy nyomás, és a megfelelő mennyiségű termék a kezemben van. Ez akkor, amikor éppen rám töri a gyerek a fürdőszoba ajtót reggel, vagy este hullafáradtan 2 percet tudok szánni a “rutinra”, aranyat ér.

10 Likes

Ajándék termék Stylevana-ról:
IMG_20230825_150157
https://incidecoder.com/products/scinic-enjoy-super-mild-sun-essence-spf50-pa
https://kremmania.hu/kremek/scinic-enjoy-super-mild-sun-essence-spf50-pa

Kémiai fényvédőnél azt veszem figyelembe, hogy ne legyen benne oktokrilén, oktinoxát, ez ennek megfelel. Állaga egyszerűen szuper, mint egy hidratáló. Tetemes mennyiséget fel lehet belőle vinni, jól beszívódik. Állaga majdnem jobban tetszik, mint a kedvenc Skin1004 fényvédőmnek. Szinte nincs fehér réteg (kb. 1/10), talán egy hangyányit egységesíti a bőrképet, majd száradás után egészséges bőrfényt ad, nem fényes. Skin1004 sun serum finishe számomra inkább fényes. Az ára jelenleg akciósan 6 euró Stylevana-n. Hát nem tudom, elég furcsa… Túl olcsó, ha lehet ezt így mondani. Igyekszem két réteget kenni belőle vagy használok mellé egy másik fényvédőt is, mert nem bízok benne :confused: Mit gondoltok?

1 Likes

Gyors második benyomás: az Anessa a Double Wear poralapozóval valóban nem jön ki, viszont a Dior Forever 24H poralapozóval gyönyörű: egész nap szép a fedés, nem ül be a pórusokba, nem esik szét, az újrakenést, korrigálást is prímán bírja. A Dior új Natural Velvet poralapozója még nincs meg, de bízom benne, hogy azzal is jó lesz, mert akkor megvan a fényvédő amit egész nap bírok hordani, nem veszik össze a sminkemmel, és nem kell gyakrabban itatni a zsírt a fejemről mintha nem lenne rajtam a kence. El sem hiszem! :heart_eyes:

4 Likes

https://kremmania.hu/kremek/hourglass-veil-hydrating-skin-tint

Sokat gondolkodtam a megvásárlásán, de Wayne Goss lelkendezése meggyőzött. Azoknak a vloggereknek a videói, akik felkennek a fejükre 5 réteg alapozót, üvölt a bőrükről a sok réteg, azok baromira nem érdekeltek, mikor elmondták, hogy nem fed, nem éri meg az árát, és milyen pici. Nem is tudom, 35 ml. Nekem ez nem pici. A Sephorás kuponommal akciósan vettem. Alkalmakra van egy Armani Luminous Silk-em, ami egyszerűen csodálatos, bámulatos, őrületesen tartós, de hétköznapra keresem azokat a termékeket, amik ápolják is a bőrt, de van némi fedésük. Ez nem alapozó, ez egy csodálatos formula, amely könnyedén beleolvad a bőrbe, és olyan érzetet kelt, mint egy csodálatos tápláló bőrápoló. Több a fedése, mint amire számítottam, és inkább szatén, mint fényes a vége. Egy fátyolszerű fedést ad, elképesztő ragyogást, nekem ennyire van szükségem, és POKOLIAN jól hidratál. Ahogy a kedvenc Armani alapozómnál is megdöbbentem, hogy jé, ez mozdulatlan, itt is ezt éreztem, jé, ez bizony ott van még mindig, annak ellenére, hogy sok hidratáló összetevőt tartalmaz és áttetsző. Nagyon kényelmes a bőrön. Én fölé nem használok mattító púdereket, de minimális korrektort használok minden olyan területre, aminek kicsit nagyobb fedésre van szüksége. A benne lévő shea vaj miatt figyelni fogom a bőröm reakcióit. Amire szintén nagyon kíváncsi leszek - mert sok vékony, könnyű fedésű terméknél láttam ezt korábbiakban -, hogy a bronzerek jobban halványodnak az ilyen alapokon, de egyelőre ezt nem érzem. Akinek zsírosabb bőre van, és szereti a brutál maszk hatást, annak ezt nem ajánlom.
Könnyű fedés, ragyogó felület, hidratálás, hosszantartó formula, ezeket ígéri a gyártó, és maradéktalanul be is tartja.

6 Likes