Első benyomások

Dior-Backstage-Palette-1

https://kremmania.hu/kremek/dior-backstage-eye-palette

Krémmániás véleményem:
Nagyon befürödtem az olyan palettákkal, amik rózsaszínnek látszanak, aztán felkenve rajtam narancssárgás beütést kapnak (lásd Pillow Talk, aminek igazából én lennék a célközönsége, de sok köze nincs a rózsás színvilághoz, simán narancs). Unom a sok meleg bronzos palettát, szeretem a nude, kissé hideg vonalat. Na, ez ilyen. Ez kérem egy hideg árnyalatú paletta kissé fapados csomagolással.
Nem szeretem a túlpigmentált palettákat, mikor olyan a szemhéjam, mint amin egy festőbrigád ment végig a pemzlijével vastagon, én a kifinomultabb szemfestést szeretem finom átmenetekkel, sokszor sötétebb barna púdert használok a szemhéjamon, vagy bronzert, pirosítót, topper színként highlightert, mert azokkal finomabban lehet dolgozni, a szemhéjpúderek néha túl intenzív pigmentáltságúak.
Ebben a palettában a mattok könnyen kenhetőek, bár alig pigmentáltak. A színek intenzitása visszafogott, jól eldolgozhatók, összemoshatók, a sötétebbb színekkel mélyíthetők a világosabbak.
Érdekes módon a matt szemhéjpúderek könnyebben használhatók, puhák, a csillogó színek szárazabbak.
Tartósak, sőt egész nap, hajnalig kitartanak, nem gyűrődnek vagy fakulnak. Tartósság terén csillagos ötös a paletta.

13 Likes

Az utóbbi napokban próbálgattam a G&G Mighty Melt lemosó balzsamját.
Eddig csak olajos lemosókat teszteltem (egyikért sem rajongtam), ez az első balzsam amit próbálok. Nagyon gyorsan olvad a kéz melegére és kellemes érzete van a bőrön. Nekem minden sminket lehozott az arcomról, szememről (természetesen második lépésként használtam egy vízbázisú arclemosót). Nagyon könnyen lemosható vízzel, én azt hittem fura filmréteg fog maradni az arcomon, amíg le nem mosom a második lemosóval. De nem, nagyon puha, kellemes érzete volt a bőrömnek lemosás után. Vízálló sminket nem használok, így arról nem tudok nyilatkozni. Homályos látást szerencsére nem okozott egyelőre. :crossed_fingers:

Én majdnem biztos voltam benne, hogy nem fogom szeretni, csak a kíváncsiság miatt vettem meg. De tévedtem, mert ha a kapcsolatunk ilyen marad, akkor egyik kedvenc termékem lesz a márkától. :relaxed:
Ez a videó ma került fel, gondoltam akkor már megosztom itt. :slight_smile:

13 Likes

Olyan az állaga mint a clinique lila lemosòlyának? Szilàrd fehér és kézmelegre olvad?

Sosem tartottam a Clinique lemosóját a kezemben, így nem tudom pontosan, az milyen, de a leírásod alapján ugyanilyennek tűnik. :slight_smile:
20230321_203230

6 Likes

Valld be, hogy direkt passzol a körömlakkod a doboztetőhöz! :grinning:

3 Likes

Abszolút :rofl::rofl::rofl:

2 Likes

Én korábban Clinique-t használtam, tegnap próbáltam először a Mighty Melt balzsamot. Igen, mindkettő szilárd, fehér, de szerintem a clinique valamivel sűrűbb állagú, a G&G érzetre talán könnyedebb, gyorsabban olvad a kézmelegre. Emiatt ő a szimpatikusabb számomra. Hatékonyságra mindkettő ugyanolyan jó, az atombiztos sminkemet (EL double wear alapozót használok) maradéktalanul lemosta a G&G is. Egyedül a szemsminkről nem tudok nyilatkozni, mert oda biztosan nem fogom kenni. Műtve volt, nem szeretek semmi olajos dolgot belekenni, arra marad a Bioderma micivize.

6 Likes

Nagyon köszönöm az információt @Zsofia !:blush:

1 Likes

@Blanky elnézést, mintha valaki írta volna, hogy kíváncsi, mennyire hasonlít a clinique lemosóra. Azt hittem te voltál, mivel már megvetted és használtad is.

1 Likes

Nagyon jó a G&G lemosó balzsamja. Minden forintot megér.
Azon gondolkodtam, hogy hol találkoztam ezzel a formulával, aztán beugrott, Paula’s Choice koppancs.
Annyi különbséggel, hogy az hígabb, tubusos, de a G&G lemosó balm ugyanolyan érzés bőrön. Nem sertészsír, mint a Clinique, attól könnyedebb és nincs zsíros érzet. Sokkal jobban olvad, mint a TO cleansing balm, rögtön, ahogy kézbe veszed.
Jól sikerült darab, az biztos.

13 Likes

… és sokkal olcsóbb, mint a PC. :heart_eyes:
Teljesen egyetértünk.

Sertészsír :grinning_face_with_smiling_eyes: :grinning_face_with_smiling_eyes: :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 Likes

Köszi szépen @Gloria , örülök, hogy bevált többekne is, én is rendelek :smiling_face_with_three_hearts::grin:

1 Likes

Kipróbáltam most az alapozómintákat, amiket a januári Douglas rendelésem mellé kaptam. Ez a Douglas saját márkás Ultimate 24H alapozó volt. Nem volt benne cyclohexacyloxane, úgyhogy felkentem. Hát…ritkán használok alapozó, de azok vízalapúak többnyire, ez izzadásállóak ígérte magát. Primert nem tettem alá, de azonnal becuppant, pergamenszerű lett az arcom tőle. Tudom, hogy vízhiányos a bőröm, de nagyon jól karban tudom tartani és még a púderemtől sem néz így ki. Fedni fedett, ugyanakkor nagyon csúnya bőrképet kaptam tőle. Iszonyatosan erős illata van, mint a régi, 80-as évekbeli sminkeknek volt. Lemosni konkrétan alig tudtam, mert sem a micivíz, sem a kétfázisú lemosó, sem krém, sem olaj nem hozta le. Végül ötödjére, krémes lemosós suvickolás után tudtam megszabadulni tőle. Gyorsan kidobtam :smiley:

3 Likes

Kevin Murphy Young Again Wash: alapvetően nincs baj vele, megtisztítja a hajat, gazdagabb formula, nagyon alaposan kell leöblíteni. Csak utazókiszerelést vettem belőle szerencsére, ugyanis nem tapasztaltam semmi extrát amit egy 4-6 eurós sampon ne tudna, ezt pedig jóval drágábban adják. Nem rossz, de ugyanezt megkapod olcsóbban, csak más illattal és külsővel.

1 Likes

Essie good to go fedőlakk

Vasárnap este eljutottam a körömlakkozásig. Essence alaplakk és Essence színes lakk fölé használtam. Az ecset jó széles, egy vonással meg is van egy körmöm. A lakk állaga hasonló mint a Big shiny, könnyen terül. A színes lakkot nem bántotta, nem szedte fel picit se, nem lett buborékos sem. Picit lassabban száradt mint a Big shiny szokott, az nekem tényleg két perc alatt koppanós, ezzel azért nyugton maradtam kb negyedórát, de szerintem ez is szuper, utána mentem aludni, semmi lenyomat nem lett a körmeimen. Nagyon szép fénye van, ez 3 nap alatt semmit sem kopott, én általában 3 nap után még egy réteg fedőlakkot felviszek, most is így csináltam. Sehol sem pattant le eddig. Az hozzátartozik, hogy én kb 25 éve csak gumikesztyűben mosogatok és takarítok, mert állandóan apró sebekkel volt tele a kézfejem és az ujjaim.

9 Likes

Nagyon szeretem az Essie ecsetét, olyan szépen illeszkedik a körömhöz, hogy alig kell takarítani lakkozás után a körömágyat.

2 Likes

Örülök, hogy tetszik ez a fedőlakk is, mindenképp kipróbálom én is amint kifogytam a Big Shiny fedőlakk tartalékaimból. :slight_smile:

1 Likes

Egyelőre megfelelő utódnak tűnik. Majd idővel kiderül hogy mennyire sűrűsödik és változik-e azzal valamely tulajdonsága.

1 Likes

Charlotte Tilbury Magic night cream: kaptam egy mintát belőle, tegnap kipróbáltam. Elég belőle nagyon kevés is. Az én bőröm lefekvésig fel se szívta rendesen, egy papírtörlővel még itattam fel belőle, de így is fényes bőrrel ébredtem. A bőröm puha és nem ütött ki, de kombinált bőrre szerintem sok ez a krém. Akinek olyan a bőre, mint a Szahara, tegyen vele egy próbát.
Az 1,5ml-s minta szerintem 4-5 napig elég lesz.

5 Likes

Sol de Janeiro Brazilian Crush Cheirosa 40:
1x fújtam csak, szerintem borzalmas. Abban biztos voltam, hogy édes illata lesz, de ez kellemetlenül édes, szerintem “olcsón”. Lehet a tiniket célozták meg vele. Rózsa illatot nem érzek, csak egy émelyítő keveréket. Egész biztos nem szeretném, hogy ilyen szagom legyen, direkt nem írtam illatot. Az első original verzió tartósabb, mint a legtöbb parfüm és legalább akkor fújhatom ha megfagyni való hideg van, ezt akkor se szeretném.

4 Likes