Első benyomások

Én a Happier Barrier-t avattam fel tegnap, mit mondjak, jó kis hidratáló, nagyon jó a formula. Elég gazdag, de nem zsíros, érzetre mintha bársonnyal kenekednék. Meggyőző. :clap:

12 Likes

Nagyon jó megfogalmazás, tényleg olyan mint a bársony, és semmit sem zsíros. :slight_smile:

Én ma reggel nedves bőrre használtam a Happier Barrier-t, majd száradás után ment rá az alapozó. (Clarins Skin Illusion Velvet) Nagyon jó alap sminkhez, és azt vettem észre, hogy nedves bőrre kenve sokkal könnyedebb érzés. Este 0,05-ös tretinoin után egy órával vittem fel a száraz bőrömre, most sokkal testesebbnek érzem ugyanezt a krémet. A tretinointól jóval érzékenyebb a bőröm, de szerencsére semmilyen irritációt, csípést nem tapasztalok. A zsíros bőrömmel nem feltétlenül én vagyok a célközönség, de éjszakára simán el fogom tudni használni. Nem igényli a bőröm, mert a tretinoin gél után még akkor sincs semmi baja, ha nem kenek utána semmit, de végül is miért ne kennék, ha egyébként meg jólesik?

Jó kis krém mindkettő, jó összetevőkkel. Nálam pirospont, hogy sem hialuronsav, sem niacin, sem egyéb nyalánkságok nincsenek benne, amiket a bőröm utálni szokott, és nem fehéredik ki egyik sem nedves bőrön. Az ára szerintem nagyon baráti, szuper terméket kapunk érte.

5 Likes

Tegnap érkeztek, mára mindhármat sikerült kipróbálni.

Dior Forever Skin Correct korrektor (2N): zseniális cucc, az első olyan korrektor ami nem mászkál el felkenés közben vagy után, nem emeli ki a mikroráncokat, gyönyörűen de természetesen fed és a szín is jó. Okés, lehetne sárgább, de mi nem? Nálam minden alapozó lehetne sárgább. :grin:
Ma reggel kipróbáltam úgy, hogy összekevertem egy kicsit a GG Hydration Station arckrémmel és ezt vittem fel mint egy színezett hidratálót. A kettőt gyönyörűen össze lehetett keverni, nem válik szét, nem túrósodik, tökéletesen fed, látványra pedig pont olyan mint a Dior Skin Glow. Persze ez az arányoktól is függ, de nem használtam sok korrektort. A bőrömön nagyon szép és természetes, utazáshoz innentől ezt fogom vinni.

Clarins Wonder Perfect 4D szempilla spirál (vízálló): tökéletes állaga van (se nem túl nedves, se nem túl száraz), nagyon szép pillákat csinál, nem ragadnak tőle össze a szálak, és bár még csak 4 órája van rajtam (ráadásul itthon), nem maszatolódik. A puding igazi próbája persze pénteken lesz amikor irodai napom van, majd kiderül, hogy bírja akkor a strapát. Eddig nagyon tetszik, mint eddig minden amit a Clarinstól próbáltam. Nagyon szerethető a márka számomra, megbízható a minőség és gyakran érzem azt, hogy egy adott terméküket pont nekem találták ki. :laughing:

Guerlain KissKiss BeeGlow ajakbalzsam 409 Fuchsia: nagyrészt a csomagolás miatt vettem, de alapvetően szeretem a márkát, most sem csalódtam. Nagyon kellemes, kissé méhviaszos állaga van (nem kemény, csak nem is az a nagyon olvadós!), és szépen ápol. Az illata nem a kedvencem, olyan méhviaszos az is, de vannak sokkal rosszabbak is a piacon, szóval ez nem akkora gond. Majd kiderül, hogy hosszú távon hogy teljesít, de egyelőre ez is tetszik.

20221123_113933

15 Likes

Köszi, hogy leírtad :slightly_smiling_face: Én a Dior és a Lancome korrektora között vacillálok. Nagyon bíztató amit írsz. Utóbbi felé viszont azért húzok, mert az alapozója isteni és bár attól kipattogtam az illatanyag miatt, korrektoroknál nem szokott gondom lenni. Illetve az egy pár ml-vel több. Hmm, még alszok rá.

1 Likes

A Lancome Teint Idole nekem is az egyik kedvenc alapozóm (ha arra gondolsz), kifogástalan minden tekintetben, szóval nem tudlak lebeszélni, a korrektor is biztos jó. :blush:
A Dior-ban mondjuk nem érzek semmilyen illatanyagot, csak magának a kencének van egy nagyon enyhe saját szaga, szóval azzal tuti nem lenne gond.

1 Likes

A korrektoros tapasztalatot meg tudom erositeni. És a mennyisége hatalmas, 11 ml az átlagos 7ml-hez képest;-)

1 Likes

Múlt heti notino-s rendelésemhez egy Ga-De szempillaspirált adtak ajándékba (Volumetric Dramatic Volume & Curve). Jó ideje ez az első spirál, ami a wow-érzést kiváltotta belőlem, tényleg látványos pillákat csinál, nem csak a hétköznapi, “valami festék azért van rajta” féle eredményt adja. Emellett nem kenődik sehova és nem pereg le.

9 Likes

https://kremmania.hu/kremek/chanel-les-beiges-water-fresh-complexion-touch
Ez az ÉV ALAPOZÓJA számomra. Tényleg. Nagyon izgalmas termék. A háromszoros pigmentmennyiség túlzás szerintem is.
20 ml, meglehetősen gyorsan el fog fogyni, de ha ez az egy alapozót kell életem végéig használni, akkor is elégedett leszek.
A termék állaga vizes-zselés, ami nagyon tetszik. Két pumpányit használok, az ecset is nagyon jól használható vele, én használok rá púdert, de nem mattítót, az Hourglass Ambient Light púderét.
A bőr egész estig hidratált lesz, ami nagyon jó érzés. Én alá egy Almost1618 fényvédőt kenek, ami nagyon picit mattít, úgyhogy a kettő együtt tökéletes.
https://kremmania.hu/kremek/omorovicza-arctonus-tokeletesito-spf20
Először is a csomagolás tökéletes: szuper karcsú, ezáltal könnyen szállítható (már nem üveges), a pumpa is jól használható. Bőregységesítő, egyenletes természetes fedést ad.
Kellemes, könnyű, mégis krémes textúrája van. Először megijedtem, mert a világos elég sötétnek tűnt, amikor kijött a tubusból, de aztán nagyon könnyen beleolvad a hófehér bőrömbe. Tökéletes az igazán természetes megjelenéshez, amikor egy kis fedésre van csak szükség. Jó érzés a tudat, olyan fedő terméket használok, ami ápolja a bőrt. Koromból adódóan az ilyen termékeket keresem. Elfedi a bőrpírt is. Alá Almost1618 fényvédőt kenek, ami nagyon picit mattít, úgyhogy a kettő együtt tökéletes.
Várakozásaimat felülmúlóan bevált. Igazából nem számítottam rá, hogy passzolni fog a szín, de tökéletes. Nagyon megszerettem. A márka sok termékét használom, lehet, hogy ő is marad a gyűjteményemben állandó darabként. Mellette egy Chanel Les Beiges Water Fresh Complexion Touch van “alapozóként”, ahhoz csak azért nyúlok lelkesebben, mert az vizesebb állag, ez krémesebb.
50 ml, pokoli nagy adag, ráadásul 6 hónap a szavatossága. :frowning:
https://kremmania.hu/kremek/hourglass-voyeur-waterproof-gel-eyeliner
Brutál tartós szemceruza. De tényleg. Nem találkoztam még soha ilyen tartós termékkel.
Sajnos a 0.32 g elég visszatartó erő lehet, de tényleg megéri a hype-ot, ami körülötte van. Másik színt is szeretnék belőle, jelenleg a Soltice van.

7 Likes

OMOROVICZA KÍMÉLŐ ARCRADÍR

El kell ismerni, hogy az Omorovicza arcradírok nagyon tudnak. Ritka, de találni olyan “radírt”, ami nem nyúzza a bőrt, ez a termék ilyen. Valójában sima tiszítóként is használható. Mini kiszerelésben vásároltam, de sokáig elég lesz, mert - ahogy a többi Omorovicza termékből -, ebből is egy csepp elég. Szeretem.

OMOROVICZA BŐRMEGÚJÍTÓ ARCRADÍR

El kell ismerni, hogy az Omorovicza arcradírok nagyon tudnak. Hatékonyan radíroz, és tisztít. Szuper sima és álompuha bőr marad a lemosás után. Mélyen tisztít. A kímélő arcradírhoz képest ez egy picit erősebb, de látványosan eltávolítja az elhalt hámréteget. Álom.

ALMOST 1.618 SPF30+ SZÍNEZETT NAPFÉNYVÉDŐ ARCKRÉM

Én is sokáig gondolkodtam ennek a fényvédőnek a megvásárlásán a sok negatív vélemény miatt, de én nagyon megszerettem. Nagyon sűrű, de már megszoktam a sűrű állagát, arcpermet után használom. A hófehér bőrömön is szépen mutat, beleolvad a bőrbe. Jó kis fényvédő. Ajánlom.
Néha nem is teszek rá alapozót, csak púdert, úgy is működik, van fedése is, ami nekem elég. Aki szereti a könnyű fedésű színezett fényvédőt, ezt szeretni fogja.

CHANEL LES BEIGES WATER FRESH COMPLEXION TOUCH

Ez az ÉV “ALAPOZÓJA” számomra. Tényleg. Nagyon izgalmas termék.
Ahogy halad előre az idő, és és nő az éveim száma, változik a bőröm, egyáltalán nem nyúlok már erős fedésű termékért, ez tökéletes azoknak, akik pillekönnyű fedésre vágynak.
20 ml, meglehetősen gyorsan el fog fogyni, de ha ez az egy alapozót kell életem végéig használni, akkor is elégedett leszek.
A termék állaga vizes-zselés, ami nagyon tetszik. Egy-két pumpányit használok, az ecset is nagyon jól használható vele, én használok rá púdert, de nem mattítót, az Hourglass Ambient Light púderét.
A bőr egész estig hidratált lesz, ami nagyon jó érzés. Én alá egy Almost1618 fényvédőt kenek, ami nagyon picit mattít, úgyhogy a kettő együtt tökéletes.

HOURGLASS VOYEUR WATERPROOF GEL EYELINER

A tavalyi év sminkterméke volt nálam.
Brutál tartós, krémes szemceruza. Nem találkoztam még soha ilyen tartós termékkel.
Tényleg betartja, amit ígér, egész nap tart mozdulatlanul. Sajnos a 0.32 g elég visszatatartó erő lehet, de tényleg megéri a hype-ot, ami körülötte van. Másik színt is szeretnék belőle, jelenleg a Soltice van. Az extra érzékeny szemem is jól bírja.
Update: Cave árnyalatot is beszereztem.

GEEK & GORGEOUS 101 HYDRATION STATION

Nagyon hálás vagyok ezért a krémért, a hisztis, mindenre érzékeny bőröm szintén. Könnyed, gél-krém állaga van, illatmentes, és egyrészt nagyon jól hidratál anélkül, hogy elnehezítené a bőrt, eltömítené a pórusokat, mindemellett nem ragacsos utána az arcom.
Abszolút nem irritál, ami nem meglepő. Ár-érték arányban verhetetlen. Aki minimalista, mégis hatékony hidratálót keres, az ne habozzon kipróbálni. Jó kis krém, jó összetevőkkel, verhetetlen áron. Nálam piros pont, hogy niacinamid nincs benne, nem szereti a bőröm, és aki akar, kiegészítheti.
A krém nem tartalmaz sem zsíralkoholt, sem zsírsavat, sem szilikont…
Belobbanó bőrpírre is tökéletesen bevált a liquid hidratation tonikkal együtt, azonnal megnyugtatta az irritált bőrömet. Zseniális termék. Nagyon hálás vagyok érte. Már csak egy fényvédő kellene a repertorárba, és meglenne a teljes G&G rutinom.

OMOROVICZA ARCTÓNUS TÖKÉLETESÍTŐ SPF20

Először is a csomagolás tökéletes: szuper karcsú, ezáltal könnyen szállítható (már nem üveges), a pumpa is jól használható. Bőregységesítő, egyenletes természetes fedést ad.
Kellemes, könnyű, mégis krémes textúrája van. Először megijedtem, mert a világos elég sötétnek tűnt, amikor kijött a tubusból, de aztán nagyon könnyen beleolvad a hófehér bőrömbe. Tökéletes az igazán természetes megjelenéshez, amikor egy kis fedésre van csak szükség. Jó érzés a tudat, olyan fedő terméket használok, ami ápolja a bőrt. Koromból adódóan az ilyen termékeket keresem. fedést. Valahogy elvonja a figyelmet az esetleges hiányosságokról. Az arcbőröm egészségesnek, ragyogónak és puhábbnak tűnik, anélkül, hogy olajosnak, vagy sminkeltnek tűnnék. Valóban olyan hatást kelt, mintha a saját bőröd jobb változata lenne.
Várakozásaimat felülmúlóan bevált. Igazából nem számítottam rá, hogy passzolni fog a szín, de tökéletes. Nagyon megszerettem. A márka sok termékét használom, lehet, hogy ő is marad a gyűjteményemben állandó darabként. Mellette egy Chanel Les Beiges Water Fresh Complexion Touch van “alapozóként”, ahhoz csak azért nyúlok lelkesebben, mert az vizesebb állag, ez krémesebb.
50 ml, pokoli nagy adag, ráadásul 6 hónap a szavatossága. :frowning:

9 Likes

Egy kis érdekességet hoztam. Anyukámtól kaptam karácsonyra ezt az alapozót. Láttam már hirdetések formájában, ahol erősen eltúlozva mutatták be, agyon filterezett videókban, mintha teljesen eltűntetné a pórusokat és a ráncokat. Nos, anyukámat nem tudom meggyőzni, hogy ne higgyen el mindent, amit lát és jó érzékkel talál nevenincs webshopokat, de tök aranyos volt, tudja, hogy szeretek sminkelni, így mindenképpen ilyesmivel akart meglepni.
Ez egy “cushion” alapozó, amin áttetsző perforált fólia van. Erre kell rányomni a hozzá tartozó nyeles blendert (ami nagyon aranyos, de a kerek kialakítása nem túl praktikus). Egyébként benedvesítve szépen megnő. A perforáció mintájában kerül az alapozó a szivacsra. Szerintem nagyon jól néz ki.
Maga a krém elég folyékony, inkább hidratáló, fedése alig van. Ez mondjuk egyáltalán nem zavar, de szó sincs olyan effektről, mint amivel reklámozzák. Eldolgozni nagyon könnyű, kézzel is. Nem lesz foltos. Sajnos ez a szín nekem nagyon világos. Nem rossz kis cucc, fogom még használgatni.

20230114_123921

20230114_123954

20230114_124117

12 Likes

Tyű, ennek én hogy gyűlölöm a reklámjait… meg a másik ilyen, az a zöld stick arcmaszk amire a magokat ragasztják - pardon my french, de konkrétan felb*sz hogy mennyire hülyének nézik az embereket

3 Likes

Igen, az a másik…és rengetegen bedőlnek, de főleg az idősebb generáció. Ahogy a csodatévő bogyóknak és készülékeknek is.

1 Likes

Erre már nagyon kíváncsi voltam, örülök, hogy írtál róla. Remélem, hogy tudod majd használni. :slightly_smiling_face:

1 Likes

Tretiheal tretionoin krém 0.025%

Kétszer használtam eddig, 5 nap kihagyással. Előtte toner és ceramidos szérum, utána kb fél órával hidratáló krém. Nem tudom, hogy valóban csökkenti-e a hidratálás a hatékonyságát, de én magában akkor sem fogom használni. Érezhetően szárítja a bőröm, míg kivártam a fél órát hogy rákrémezzek, egyre jobban húzódott. Most a homlokomon ha megérintem, kissé érdes tapintású, látható hámlás nincs.
Egyelőre hosszabb távon maradok ennél a gyakoriságnál, aztán meglátom hogyan alakul idővel a dolog. Tretinoin utáni napon csak hidratáló termékeket és fényvédőt használok és a hámlasztót is félretettem. Egyáltalán nem szeretném szétnyúzni a bőröm, és ennek a cuccnak számomra érezhető az ereje.

2 Likes

LiliMae, hol olvastál róla, hogy várni kell a krémezéssel utána? Én keresem a “szakirodalmat” hozzá, de nem találom. Miért ! csökkentené a rétegezés a hatását?

Itt volt téma a fórumon korábban, csak nem emlékszem már, hogy melyik topicban írta valaki, hogy önmagában kéne használni.

1 Likes

Régebben én is olvastam ilyet, vagy azt, hogy nedves (toneres) bőrre nem jó kenni :thinking: Viszont @Amadea nemrég említette, hogy szendvics technikával nyugodtan használható: hidratáló, rá tretinoin, majd megint hidratáló.

2 Likes

Screenshot_20230120-182611_Samsung Internet

Screenshot_20230120-182351_Samsung Internet

A Helloavabeauty Instagram oldalon olvastam. Nálam tretinoin alatt-felett van hidratáló, másnap látom az előnyös hatását. Amikor elkezdtem ezt a hatóanyagot használni, kevesebb hidratáló, nyugtató összetevős krém volt a rutinomban és szétcsapta a barriert és darabokban hámlott a bőröm. Vagyis felőlem maga Paula Begoun is beronthat hozzám, hogy rosszul csinálom, akkor is fogok hidratálni.
A Menarini 0,0025%-os géljét használom, ha ez elfogy, nekem is a Tretiheal kerül sorra.

8 Likes

Nekem csak gyenge retinol és közepes retinal van most a rutinban, azokat is heti 2-3x kenem, de szárítanak, mint a fene hiába teszek rájuk akármennyi réteget és a kimaradó napokon vaskosan toner+szérum+krém+olaj. Ez a szenya :sweat_smile: lesz nálam is a megoldás.

5 Likes

Nálam az AHA és a PC hydrating treatment mask jelentette a megoldást, utóbbit primerként használom, az EL DW-t is szépen megtartja.

2 Likes