Első benyomások

9…? Mennyire zsíros az eredmény?

Sol Janeiro Brazilian Crush Cheirosa 62: a legfrissebb illatélményem. Nos, azért ennek az illata jobb szerintem, mint a Brazilian Bum Bum Cream illata (de nagyon hasonló), viszont nekem ez nem nyári illat, elteszem hűvösebb/hidegebb napokra.

2 Likes

Nem vészes, nem szalad le mellé. :joy:

1 Likes

Tegnap vettem egy nagy levegőt és megkezdtem a 0.025-ös tretinoin használatát. Könnyű kis gél állaga van, kellemes volt használni, nem okozott csípő, égő érzést. A szemkörnyékemre és közvetlenül az orrtőre nem kentem, mert az utóbbi nagyon érzékeny és ott lobban be a seborrea, ha valami nem tetszik neki.
A dekoltázsomra is kentem belőle.
Egyelőre nem esett le az arcom.
Fölé amúgy nem kentem semmit, alatta 2 toner, nia, hidratálókrém volt.

9 Likes

Ti nyáron is tretinoinoztok?
Én abbahagytam két hete, de szar a bőröm (értsd: pattis lettem ismét), csak G&G retinalt nyomok, de az kevésnek bizonyul.

1 Likes

Én leállok vele, de azzal próbálom “kompenzálni”, hogy többet szérumozok és hidratálok. Tudom nem mindenkinek szereti a bőre a 10%- os niacinamidot, de mióta nekem állandosult a rutinomban, nem érzi meg látványosan a retinol hiányát a bőröm.:blush:

2 Likes

Nyárra én is abbahagyom mindig, de érzem is a bőrömön a hiányát. :slight_smile:

1 Likes

C-vitamin nem segít a pattikon Neked?

1 Likes

Nem sajnos, foltokat halványítja, ennyi.

1 Likes

Óó, sajnálom…

1 Likes

Nem álltam le, csak csökkentettem a gyakoriságot, 3 naponta kenem. A Round Lab Birch fényvédőt használom folyamatosan nappalra. A bőröm nem égett le, nem lett irritált, nem hámlik, egész rendben van. Egy kevés, nagyobb méretű szeplőm viszont sötétebb lett, de ez minden nyáron így van.

3 Likes

Megengedtek egy kérdést? Most akkor a retinol-származékok fényérzékenyek, vagy fényérzékenyítenek? Hiába keresek a neten, egymásnak ellentmondó információkat találok

1 Likes

Szerintem a Skinsmarton lesz rá válasz. Nekem úgy rémlik, hogy mindkettő. Épp ezért kell este használni és utána fényvédőzni.

1 Likes

Skinsmartról:

IMG_20220616_195847

10 Likes

Adtam egy esélyt az Altruistnak, de nem arc, hanem testfronton. A “disznózsír” arcra való fényvédőjüket nagyon utáltam, testre se használtam el szívesen. 3 hete végül beadtam a derekam, és nagyon jól tettem! Kellemes állag, könnyen felkenhető és gyorsan beszívódik. Nem fullasztó érzés viselni és nem csillogok tőle úgy, mintha most izzadtam volna ki minden folyadékot magamból.

Másik, számomra nagy pozitívuma, hogy nem illatosított. Annyira utálom a naptej “szagot” magamon :see_no_evil:

4 Likes

Ezzel én is szemezek (bár a flakonjáról mindig sz ablaktisztító jut eszembe). Nagyon szeretem a Bioderma Kidset, és habár megszárad, az elején utálom azt a fénylést és ragadást, brr.

2 Likes

Jaj de örülök! Én a gyerekeknek vettem, szóval a az általad említett pozitívumok (jól beszívódó, illatmentes) nagyon jól jönnek náluk.

1 Likes

A reggeli fényvédőzéssel nincs gond, az most már biztosan működik. Csak kíváncsi voltam - ha lesz egy kis időm, kifejtem

kifejtés

Szóval most van időm egy kicsit. Arról van szó, hogy eléggé tartok a retinoltól, de nemrég vettem egy (illetve 5) Balea bakuchiol éjszakai krémet amiben van retinyl palmitate, egy cerave SA krémet, meg egy Bioderma Sebium Global-t is, ez utóbbit nem egész arcra szánom, csak a kényes területekre. Nem akarom őket egy rutinba tenni, viszont sehogy sem tudom őket összepárosítani úgy, hogy a retinolszármazékos balea és a dögnehéz cerave ne legyen se nappal, se egy rutinban. De ha a retinollal nincs gond nappal, akkor nincs gond - amúgy is csak a 2% bakuchiol miatt vettem meg, az pedig tudtommal fotostabil.

Épp az 50-es tubusost használom belőle, nekem is fényes, de imádja az arcom, meg hát én is. Pedig morcosan indult a kapcsolatunk.

1 Likes

Örülök, hogy végül bevált :slight_smile: Száraz bőrre amúgy simán jó lehet, de az én kombinált bőröm tocsogott benne.